شاید ایرانیها و علی الخصوص افرادی که به خوبی از وضعیت صنعت خودروسازی ایران آگاه هستند هنگامی که نام هیوندای به گوششان میخورد کمی دچار حسرت می شوند چرا که اولین کاری که انجام میدهند مقایسهی این غول کرهای با غولهای خودروسازی داخلی است. در روزگارانی نه چندان دور مثلا همین ۲۰ سال پیش شاید تفاوت چندان فاحشی میان صنعت خودروسازی این دو کشور یعنی ایران و کره جنوبی وجود نداشت و یا حتی شاید در برخی موارد خودروسازهای وطنی بهتر هم بوده اند. اما رویکریدی که صنعت خودروسازی این دو کشور در گذر زمان پیش گرفته اند زمین تا آسمان با هم متفاوت است. کشور کره همواره تلاش داشته دانش روز دنیا را در ساخت خودروهای خود به کار گیرد و حتی از بزرگان این صنعت نیز کمک گرفته است و در نتیجه نه تنها توانسته روز به روز کیفیت محصولات خود را ارتقا دهد بلکه بر گسترهی سبد محصولات خود افزوده است. در مقابل همتای وطنی هیوندای، ایرانخودرو، با بکارگیری سیاستهای غلط و قانع ماندن به داشتن یکی دو محصول که شاید در زمان خود به هیچ وجه محصولات بدی هم نبوده اند، باعث بوجود آمدن فاصلهی بسیار بعیدی بین این دو خودروساز شده است. به طوری که امروزه هیوندای، تویوتا را رغیب اصلی خود میداند.
کمری از نوع کرهای
هیوندای مدعی است که سوناتا یکی از رقبای مستقیم تویوتا کمری است که البته چندان هم ادعای بیراهی نیست و با کمی توجه به آمار و ارقام متوجه میشویم که حداقل بر روی کاغذ این دو خوردو یعنی سوناتا و کمری بسیار به هم شبیه هستند.
اگر صرفا از لحاظ ظاهری به سوناتا توجه کنیم، این دو خودرو در کلاسی یکسان قرار دارند. هر دوی این خودروها یک سدان جادار خانوادگی هستند. از لحاظ فنی نیز این دو خودرو بسیار به یکدیگر شبیه هستند. هر دو دارای موتوری با حجم تقریبی ۲۵۰۰سیسی و قدرت تقریبی ۱۸۵اسب بخار هستند. حتی هردوی آن ها یک نسخهی هیبریدی دارند که از لحاظ فنی بسیار مشابه است.
پس تفاوت این دو خودرو به واقع در چیست؟ چه چیزی باعث میشود تا کماکان بسیاری از خریداران، کمری را به عنوان گزینهی برتر خود برای خرید در این کلاس در نظر بگیرند؟
شاید پاسخ افراد زیادی کیفیت ساخت کمری و یا به طور کلی خودروهای ژاپنی باشد. در اینجا ذکر این نکته حائذ اهمیت است که اگر خودروهای کره ای همیشه در امر کیفیت بهترین نبوده اند، اما امروزه حتما جز بهترینها هستند. خودروسازان کرهای به ویژه محصولات هیوندای گروپ، در طی این سالها بیکار ننشتهاند و بدون توقف در تلاش بودهاند تا کیفیت محصولات خود را ارتقا بدهند و این کار را تا جایی ادامه دادهاند که دیگر نمیتوان گفت ژاپنیها هنوز هم با کیفیتترین محصولات را میسازند. اگر یک مرور کوتاه بر آمار و ارقام سایتهای بررسی کیفی خودروها نظیر کانسومر ریپورت بیاندازید متوجه خواهید شد که محصولات هیوندای گروپ پا به پای محصولات آلمانی و ژاپنی رقابت میکنند و حداقل از لحاظ کیفی چیزی از آنها کم ندارند. اما موفقیتی که شاید هیوندای به آن دست نیافته است این است که محصولات این کمپانی هرگز آن حس محصولات ژاپنی را به شما القا نمیکنند و صرفا خودروهایی مهندسی هستند. شاید بی نقص باشند اما احتمال اینکه شما نتوانید ارتباطی که با یک محصول ژاپنی برقرار میکنید را با یک خودروی کره ای برقرا کنید، زیاد است.
طراحی
از بحث فنی که بگذریم به این موضوع میرسیم که به لحاظ طراحی ظاهری هیوندای بر خلاف برادر خود کیا، همواره در این سالها دچار نوعی آشفتگی و ناهمخوانی بوده است. هرچه کمپانی کیا در طی این سالها توانسته است به زبان طراحی قوی و هویت یکپارچهای دست یابد، هیوندای بارها و بارها طراحی های خود را دست خوش تحولات عظیم کرده و خود را به سمت هویت واحدی سوق نداده است. تا جایی که بعضا شاهد بوده ایم که در طی یک سال و با یک فیس لیفت، هیوندای چهرهی خود را دچار دگرگونی کرده است. سوالی که در این جا مطرح میشود این است که آیا این تغییر و تحول دائمی یک نکتهی منفی است؟ آیا خریداران هیوندای یا به طور خاص سوناتا ترجیح میدهند که خودروی آنها مانند پورشه ۹۱۱ هر سال از لحاظ ظاهری تغییرات ناچیزی را به خود ببیند یا اینکه آنها همین روند کنونی هیوندای یعنی تغییر و تحول دائمی را می پسندند؟
در جواب باید بگوییم که آمار بالای فروش هیوندای احتمالا حاکی از این موضوع است که خریداران حالت دوم یعنی تغییر تحول دائمی را ترجیح می دهند.
طراحی بدنهی سوناتا ۲۰۱۸ ترکیبی از خطوط نرم و المانهای لوکس نظیر به کار گیری زهکرومی در قسمت رکاب و یا مه شکن های غیر کروی در جلوی خودرو است که چهرهی آن را بیش از هر نسل دیگر این مدل جذاب کرده است. مهمترین نکاتی که در ظاهر این خودرو پرفروش کرهای میتوان بهآنها اشاره کرد؛ ورودی هوای بزرگ جلو، چراغهای زیبا و ساده عقب و در نهایت لوگوتایپ نام آن است که با سایز قابل توجهی روی صندوق عقب خودنمایی می کند.
در فضای داخلی سوناتا تحول چندانی رخ نداده و تقریبا با همان سوناتای همیشگی مواجه هستیم. شاید فقط نا متقارن شدن دریچهی سیستم تهویه مطبوع باشد که جلب توجه میکند و احتمالا این تغییر نیز به مذاق برخی خوش نیامده باشد. بیشتر قطعات داخلی سوناتا پلاستیک نسبتا نرم هستند و حس خوشایندی را به سرنشینان القا میکنند. در این محدوده کلاس قیمتی، این سطح کیفیت ساخت و مواد اولیه کاملا قابل قبول به شمار می آیند.
در مجموع این نسل سوناتا شما را به یاد خودروهای فورد با طراحی های ساده می اندازد و به دور از هرگونه جسارت و یا احساس صمیمت است.
روی هم رفته طراحی این نسل از سوناتا ساده و عاری از هرگونه هیجان است. با توجه به این که چندین خودروی دیگر هیوندای نیز از همین زبان طراحی طبعیت میکنند، این موضوع می تواند خبر خوشی برای کسانی که قصد خرید نسلهای آینده این کمپانی را دارند باشد. چرا که میتوان امیدوار بود شاید این زبان طراحی در سالهای آینده پختهتر و توسعه یافته تر شود.
قوای فنی و امکانات
سالهای سال است که ما ایرانیان با موتورهای کرهای خو گرفته ایم و اینطور که بر می آید قرار نیست که به این زودیها هم دست از این موتورهای کسل کننده و صرفا قابل قبول بکشیم. موتوری که بر روی نسخهی پایهی سوناتا قرار دارد همان موتور ۲۴۰۰سیسی ۴سیلندر است که ۱۸۵اسب بخار و ۲۴۰نیوتون متر گشتاور را در اختیار راننده قرار میدهد. می توان گفت که این موتور برای استفاده روزمره کافی است اما قطعا هنگام شتابگیری، شما را به صندلی نمیچسباند. نسخهی هیبریدی آن نیز در اختیار خریداران ایرانی قرار دارد که در آن یک موتور ۲ لیتری و یک موتور برقی در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و در مجموع نزدیک به ۲۰۰ اسب بخار نیرو تولید میکنند. به گفتهی هیوندای، سوناتا تنها با اتکا به موتور الکتریکی و باتریهای خود مسافتی نزدیک به ۵۰ کیلومتر را طی میکند که خب! میتواند برای خرید از سوپرمارکت سر خیابان کافی باشد!
سوناتا در قویترین نسخهی خود دارای یک موتور ۲لیتری توربوشارژر میباشد که ۲۴۵اسب بخار نیرو تولید میکند. این نسخه همچنین از یک جعبه دندهی ۸ سرعته استفاده میکند که ارتقای قابل توجهی نسبت به نسخهی استاندارد ۶ سرعته محسوب میشود. البته این نسخه به صورت انبوه، حداقل هرگز وارد ایران نشده است.
خبر خوش دیگر برای خریداران این خودرو این است که سیستم تعلیق سوناتا در تمامی نسخهها مورد بهبود قرار گرفته است و حالا با سفتتر شدن فنر بندی در جلوی خودرو پایداری خودرو پایداری آن بیشتر شده است. البته این بهبود در نسخهی توربو بسیار چشمگیرتر است.
بخش امکانات (و یا به قول بازاری های آپشنها) بخشی است که کرهای ها بر عکس ژاپنیها هیچ وقت در آن کم نمیگذارند. به طوری که با سفارش دادن گرانترین نسخهی سوناتا امکاناتی نظیر سیستم ترمز اضطراری، هشدار خروج از لاین، گرم کن فرمان و صندلی، کروز کنترل هوشموند و بسیاری از آپشنهای دیگر را در اختیار شما قرار میگیرد. امکانات متنوع و به روزی که در تمام خودروهای کرهای( بعضا حتی در تیپهای پایهی آن) قرار میگیرد، شاید از اصلی ترین برگهای برندهی این خودروها در بازار باشد. زیرا اگر این مزیت را در نظر نگیریم، کرهای ها هیچ مزیت خاصی نسبت به ژاپنیها نداشته اند و اختلاف قیمت آنها نیز به حدی نیست که خریدار را مجاب به انتخاب خودروهای کره ای کند.
کلام آخر
سوناتا در یکی از پر فروش ترین کلاسهای خودرویی تولید میشود و آمار و ارقام فروش و همین طور خدمات پس از فروش بلند مدت آن حاکی از موفقیت آن است. نمیتوان گفت که سوناتا یک خودروی بی نقص است اما بدون شک موفقیت در کلاسی که بزرگانی همچون کمری و آکورد در آن قرار دارند، بی دلیل و اتفاقی نیست.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.