جیپ، لندروور و حتی فورد و شورولت برندهایی هستند که به خاطر توانایی محصولات خود در عبور از مسیرهای سرسخت و خشن شناخته شده‌اند. خریداران زیادی به دنبال چنین توانایی‌هایی هستند؛ اما با جست‌وجویی منصفانه شاهد برخی قدبلندهای دیگر خواهید بود که بخشی از این توانایی‌ها را ارائه می‌کنند. برخی کراس اوورهای ساخت کیا، تویوتا و حتی رولزرویس که از نظر برخی افراد فقط به درد کارهای روزانه می‌خورند می‌توانند پا به پای شاسی بلندهای خشن حرکت کنند. ما لیستی از 20 کراس اوور مطرح که توانایی‌های آفرود سورپرایز کننده‌ای دارند را خدمت شما عزیزان معرفی کرده‌ایم. با ما همراه باشید.

  • بنتلی بنتایگا 2019


این شاسی‌بلند لوکس احتمالاً اولین گزینه برای آفرود نخواهد بود چراکه تنها نگاه کردن به قیمتش همین موضوع را اثبات می‌کند. شاسی‌بلند بریتانیایی‌ها قیمت پایه‌ی 229 هزار دلاری دارد اما فکر نکنید که بنتایگا از کثیف شدن می‌ترسد. سیستم چهار چرخ محرک فول تایم این خودرو به همراه پکیج سفارشی All-Terrain باعث می‌شوند بنتایگا سرسخت‌تر شود.

این خودرو به دیفرانسیل مرکزی تورسن، دیفرانسیل عقب باز، کنترل حرکت در سرپایینی و سربالایی و سیستم تعلیق بادی تنظیم‌پذیری مجهز است که می‌تواند عمق غوطه‌وری بنتایگا را به 50 سانتی‌متر برساند.

  • ب ام و X5 2019


نسل جدید این شاسی‌بلند بزرگ‌تر و برجسته‌تر از قبل شده است؛ و البته از سیستم تعلیق جدیدی سود می‌برد که X5 را تواناتر از هر زمان دیگری کرده است. با وجود سیستم چهار چرخ محرک xDrive، حالت رانندگی جدید صخره و پکیج آفرود سفارشی، شاسی‌بلند تازه‌نفس ب ام و کاملاً آماده‌ی آفرود نشان می‌دهد. دیفرانسیل عقب قفل شونده خودکار، سیستم تعلیق بادی قابل تنظیم و حفاظت زیر بدنه از دیگر ویژگی‌های X5 جدید هستند.

  • جی ام سی آکادیا 2019


این خودرو برادر از یاد رفته‌ی شورولت تراورس است؛ اما آکادیا توانایی‌های آفرود خاص خودش را داشته و از ویژگی‌های زیادی برای این امر برخوردار است. با وجود پکیج سفارشی All-Terrian، سیستم چهار چرخ محرک، گزینه‌ی انتخاب نوع مسیر و کنترل حرکت در سرپایینی، آکادیا کاملاً آماده نشان می‌دهد.

  • داج دورانگو 2019


اگرچه برند جیپ به عنوان آفرودترین برند گروه فیات-کرایسلر شناخته می‌شود اما داج دورانگو نیز حرف‌هایی برای گفتن دارد. این خودرو تریم ویژه‌ای برای آفرود ندارد و سیستم چهار چرخ محرک نیز به‌صورت استاندارد در دسترس نیست اما خب وجود گیربکس با دنده‌سنگین و استفاده از پلتفرم گرند چروکی به این معنی است که با دورانگو می‌توان به دل جنگل و خارج از جاده زد.

  • هوندا پاسپورت 2019


پاسپورت که بر پایه‌ی پایلوت ساخته شده احتمالاً بهترین انتخاب برای عبور از مسیرهای گلی و صخره‌ای نخواهد بود اما خب پاسپورت به حد کافی سرسخت و خشن بوده و توانایی‌های آفرود بهتری دارد. جلوپنجره با پوشش‌های حفاظتی بیشتر و ارتفاع بیشتر از سطح زمین در مقایسه با پایلوت باعث می‌شوند پاسپورت زوایای حمله و فرار بهتری داشته باشد.

  • اینفینیتی QX80 2019


این خودرو نیز همانند لکسس LX خیلی در کلاس کراس اوورها جای نمی‌گیرد و آن را می‌توان یک شاسی‌بلند دانست؛ اما با اینکه QX80 فاقد شهرت و توانایی‌های اثبات شده‌ی جیپ یا لندروور است اما هنوز هم در آفرود می‌درخشد. کرگدن ژاپنی از سیستم تعلیق مستقل در هر چهار چرخ سود برده و به سیستم تعلیق بادی و رینگ‌های 18 اینچی مجهز است.

  • جگوار آی پیس 2019


این خودروی الکتریکی به خاطر توانایی‌های خود در روی جاده شناخته شده اما خب هنوز هم محصولی از گروه جگوار لندروور بوده و بنابراین در خارج از جاده نیز حرف‌هایی برای گفتن دارد. آی پیس می‌تواند نزدیک به 50 سانتی‌متر در آب غوطه‌ور شود و از این نظر بهتر از سوبارو اوت بک عمل کند.

زاویه‌ی حمله‌ی 16 درجه‌ی آن خیلی به چشم نمی‌آید اما سیستم چهار چرخ محرک فول تایم آن در مواقع نیاز به کار می‌آید. همین موضوع را نمی‌توان درباره‌ی دیگر خودروهای الکتریکی گفت.

  • جیپ رنگید 2019


ما می‌دانیم که خودروهای جیپ به خاطر آفرود خود شناخته می‌شوند اما بسیاری از مشتریان به آفرود با رنگید فکر نمی‌کنند. پلتفرم این خودرو با فیات پاندای اروپایی مشترک است؛ اما رنگید در تریم تریل هاوک خود از ویژگی‌های خاص این تریم سود می‌برد. رنگید تریل هاوک به سیستم چهار چرخ محرک مجهز بوده و می‌تواند تا حدود 47 سانتی‌متر در آب فرو برود. زاویه‌ی حمله‌ی این خودرو نیز 30.5 درجه است.

  • کیا سورنتو 2019


کیا از همان ابتدا روی قابلیت آفرود سورنتو مانور داده است. اگر یادتان باشد قبلاً ویدئویی از سورنتو در دروازه‌ی جهنم که یکی از سخت‌ترین مسیرهای مواب است منتشر شده بود. این خودرو بنا به گفته‌ی معاون بازاریابی کیا از توانایی‌های غیرقابل منتظره‌ی آفرود برای چنین کراس اووری سود می‌برد.

  • کیا تلوراید 2020


کیا دو کراس اوور در این لیست دارد: سورنتو و تلوراید. اگرچه سورنتو با برخی اصلاحات در آفرود ظاهر شده اما تلوراید از همان ابتدا با دست پر وارد میدان شده است. سیستم چهار چرخ محرک سفارشی به همراه چندین آپشن همچون رینگ‌های بزرگ‌تر، لاستیک‌های آفرود، اسنورکل و… از جمله ویژگی‌های این خودرو هستند. حتی احتمال تولید نسخه‌ی آفرود کامل این کراس اوور وجود دارد.

  • لامبورگینی اوروس 2019


دیگر کراس اوور گران‌بها و خاص این لیست لامبورگینی اوروس است که از آفرود سورپرایز کننده‌ای برخوردار می‌باشد. پیشرانه‌ی 641 اسب بخاری به همراه سیستم چهار چرخ محرک و چندین حالت رانندگی متنوع باعث شده‌اند اوروس برخلاف انتظارات عملکرد قابل‌توجهی در خارج از جاده داشته باشد. این خودرو بیشتر روی جاده تمرکز دارد اما می‌تواند هر وقت که خواستید پاهایش را در گل فرو کند!

  • لکسس LX 2019


بله LX واقعاً یک کراس اوور نیست و طراحی بدنه روی فریم باعث می‌شوند در دسته‌ی شاسی بلندها قرار گیرد اما LX هم احتمالاً اولین گزینه برای آفرود رفتن نخواهد بود. برای این کار می‌توان لندکروزر را انتخاب کرد. البته اجازه ندهید لوکس‌تر بودن LX شما را گول بزند زیرا این خودرو فوق‌العاده تواناست. LX از سیستم چهار چرخ محرک فول تایم، سیستم تعلیق دوبل جناغی و مستقل با فنرهای پیچشی و ارتفاع سواری قابل تنظیم سود می‌برد.

  • مرسدس بنز GLE 2020


آفرود با یک شاسی‌بلند حدوداً 60 هزار دلاری کار جالبی به نظر نمی‌رسد اما GLE به‌طور سورپرایز کننده‌ای می‌تواند در خارج از جاده خوش بدرخشد. این خودرو از سیستم تعلیق جدید E اکتیو و حالت‌های رانندگی آفرود سود برده است. با وجود کنترل فرمان متغیر و مستقل نیز GLE توانایی عبور از صخره‌های بزرگ‌تر و مسیرهای دشوار را دارد.

  • مرسدس بنز GLS 2020


شاید کراس اوور سه ردیفه و لوکسی همچون مرسدس بنز GLS 2020 را یک آفرودر توانا ندانید اما هرگز یک کتاب را با جلد آن قضاوت نکنید! این خودرو به‌صورت آپشن از کنترل بدنه‌ی E اکتیو سود برده و با همین سیستم می‌توان ارتفاع خودرو را تنظیم کرد.

  • میتسوبیشی اوت لندر اسپورت 2018


این خودرو شاید سن و سال زیادی داشته باشد اما می‌تواند در خارج از جاده شما را کمک نماید. با ارتفاع 21.5 سانتی‌متری از سطح زمین، اوت لندر اسپورت یا ASX ارتفاع بیشتری در مقایسه با اکثر رقبای هم کلاس خود دارد. این خودرو همچنین طویل‌تر و پهن‌تر از بیشتر رقبا بوده و سیستم چهار چرخ محرک را نیز می‌توان برای آن سفارش داد.

  • نیسان پث فایندر 2019


پث فایندر جانوری کهن‌سال است که حقه‌های جدید زیادی را یاد نگرفته است؛ اما حداقل مدل سال 2019 آن با نسخه‌ی سفارشی Rock Creek عرضه می‌شود که دارای پوشش‌های محافظتی بدنه و رینگ‌های 18 اینچی و لاستیک‌های چهارفصل می‌باشد. پث فایندر احتمالاً سرسخت‌ترین کراس اوور لیست نیست اما توانایی یدک کشی بالا و پیشرانه‌ی 6 سیلندر 3.5 لیتری 284 اسب بخاری باعث می‌شوند از کثیف کردن آن در مسیرهای خارج از جاده ترسی نداشته باشید.

  • رنجروور اووک 2019


برخلاف برادران بزرگ‌تر و تواناتر، رنجروور اووک احتمالاً اولین گزینه برای آفرود در چنین سطحی نخواهد بود. با وجود سیستم چهار چرخ محرک فول تایم، زاویه‌ی حمله‌ی 25 درجه و عمق غوطه‌وری 50 سانتی‌متری، اووک رقیب بسیاری از کراس اوورهای این لیست است؛ و مهم‌ترین نکته اینکه اووک هنوز هم یک رنجروور است…

  • رولزرویس کولینان 2019


با قیمت پایه‌ی 325 هزار دلاری، اصلاً با کولینان به فکر آفرود و دشت و صحرا نخواهید بود؛ اما اینجاست که اشتباهتان نمایان می‌شود. این قدبلند لوکس تنها مختص جاده نیست. با حالت آفرود ویژه و افزایش ناچیز ارتفاع خودرو از سطح زمین، کولینان توانایی‌های غیرمنتظره‌ی خود در آفرود را به شما نشان خواهد داد.

  • سوبارو اوت بک 2020


نسل جدید اوت بک نه تنها ظاهر خشن‌تری داشته بلکه یکی از تواناترین کراس اوورهای این لیست است. با پیشرانه‌ی 2.4 لیتری توربوی 260 اسب بخاری، اوت بک جدید خودرویی قدرتمند بوده و استحکام پیچشی آن نیز 70 درصد افزایش یافته است. از جمله ویژگی‌های این خودرو می‌توان به حالت ویژه‌ی آفرود و سیستم کنترل حرکت در سربالایی و سرپایینی اشاره کرد.

  • تویوتا راو 4 مدل 2019


راو 4 همیشه به عنوان یکی از خشن‌ترین خودروهای کلاس خود مطرح بوده است؛ اما نسل جدید این خودرو در تریم های لیمیتد یا ادونچر با سیستم چهار چرخ محرک در دسترس بوده و ویژگی‌هایی همچون کنترل حرکت در سرپایینی اعتمادبه‌نفس کافی را در راننده ایجاد می‌کنند. رینگ و لاستیک‌های 19 اینچی بزرگ نیز بر خشونت این خودروی ژاپنی می‌افزایند.

منبع: motor1

 

منبع: پدال