معرفی، نقد و بررسی رنو کولئوس، نسل جدید خودروی شاسی بلند سایز متوسط شرکت رنو
ارائه نسل دوم خودروی رنو کلئوس که یک خودروی شاسی بلند سایز متوسط بشمار می آید، یکی از مهمترین اتفاقات سال های اخیر شرکت خودرو سازی فرانسوی رنو بحساب می آید. این خودرو می بایست در بازار به رقابت با خودروهایی مانند مزدا CX-5 شرکت خودرو سازی ژاپنی مزدا (Mazda)، مدل توسان (Tucson) شرکت خودروسازی کره ای هیوندای (Hyundai) و مدل جدید تیگوان (Tiguan) شرکت خودروسازی آلمانی فولکس واگن (Volkswagen) بپردازد. رنو کولئوس نسل جدید بر پایه طراحی مدل Nissan X-Trail ساخته شده است. این خودرو در کشور کره و تحت مدیریت شرکت سامسونگ و رنو ساخته می شود. این مدل نسبت به مدل قبلی از جثه بزرگتری برخوردار بوده و قیمت مناسب تری هم خواهد داشت. به منظور بررسی توانایی های فنی و امکانات این خودرو با هماهنگی نماینده شرکت به تست قابلیت ها و توانایی های این مدل جدید رنو کولئوس پرداختیم.
بنا بر انتظار، رنو کولئوس نسل جدید از سطح بالای سیستم های امنیتی برخوردار بوده و کابین آن نیز بسیار شیک و زیبا طراحی شده است. فضای سرنشینان مناسب بوده و صندلی های ردیف عقب از فضای کافی برای حمل سرنشینان برخوردار هستند. هزینه های این خودرو نیز بنا بر گفته مدیران در حدود هزینه های خودروهای ساخت ژاپن است. تمامی مدل های این خودرو به گیربکس اتوماتیک مجهز شده اند. استفاده از طراحی X-Trail شرکت نیسان در این خودرو مشهود است. تمامی منحنی های موجود در طراحی بدنه و همچنین نمای جانبی این خودرو یادآور این مدل است. با اینحال طراحی قسمت جلویی خودرو و دماغه هنوز بر اساس طراحی مدل های شرکت رنو است. چراغ های روشنایی روز نیز با شکل L طراحی شده و در زیر چراغ های اصلی این خودرو و در کنار تزئینات روکش کرومی این مدل قرار دارند. تفاوت های این خودرو با مدل X-Trail در داخل کابین، بسیار قابل لمس تر است.
رنو کولئوس در چندین مدل مختلف به بازارها عرضه می گردد. مدل پایه این خودرو با کد شناسایی Life شناخته شده است. مدل مجهز تر این خودرو با نام Zen عرضه می شود. این دو مدل مجهز به یک نمایشگر 7 اینچی عریض هستند که با استفاده از نرم افزار R-Link ظاهری زیبا و مدرن پیدا کرده است. بالاترین مدل رنو کولئوس نیز مجهز به یک صفحه نمایشگر عریض 8.7 اینچی شده که بر خلاف بیشتر خودروها به صورت عمودی قرار گرفته است. این جانمایی عمودی یک طراحی خاص بوده که پیشتر در خودروی مدل XC90 شرکت ولوو (Volvo) دیده شده بود.
مدل دیفرانسیل جلو رنو کولئوس با نام Life مجهز به شش ایربگ است. سیستم مشاهده وضعیت باد چرخ ها، رینگ های 17 اینچی آلیاژی، باربند، دوربین دید عقب خودرو، سنسور های تشخیص فاصله عقب، سیستم کنترل سرعت (کروز کنترل)، سیستم صوتی Arkamys با هشت بلندگو، شیشه شورهای اتوماتیک شیشه جلو، چراغ های جلو مجهز به سیستم تشخیص خودکار میزان نور محیط (Dusk Sensing Headlights)، سیستم تهویه مطبوع جدید (Climate Control) دوگانه، لامپ های LED برای تامین روشنایی داخل کابین و روکش چرمی صندلی ها از دیگر امکانات موجود رنو کولئوس در این مدل است.
با پرداخت مبلغی در حدود 3.000 دلار (11 میلیون تومان) بیشتر مدل Zen رنو کولئوس در دسترس خریداران قرار می گیرد. این مدل علاوه بر امکانات موجود در مدل Life امکاناتی نظیر ترمزهای الکتریکی هنگام پارک کردن، صندلی با قابلیت کنترل الکتریکی برای راننده، روکش هایی از جنس چرم مصنوعی با کیفیت بالا، صندلی های جلویی مجهز به گرمکن، دکمه Start/Stop برای روشن و خاموش نمودن خودرو، سیستم ناوبری ماهواره ای، رینگ های 18 اینچ آلیاژی و شیشه های تیره رنگ نیز به آنها اضافه می گردد. با پرداخت مبلغ نزدیک به 2.000 دلار (8 میلیون تومان) این خودرو به سیستم چهار چرخ متحرک (AWD) نیز مجهز خواهد شد.
مجهزترین مدل رنو کولئوس که به سیستم چهار چرخ متحرک مجهز شده است، علاوه بر نمایشگر بزرگ 8.7 اینچی لمسی، با استفاده از لامپ های LED قابلیت تغییر نور کابین در 5 رنگ مختلف را به راننده می دهد. از تجهیزات دیگر این مدل می توان به چراغ های مجهز به لامپ های LED در جلو، سنسورهای مخصوص پارک در بخش جانبی، روکش چرم طبیعی برای صندلی ها، پورت USB برای سرنشینان عقب، سیستم صوتی حرفه ای Bose با 12 بلندگو مجهز به ساب ووفر (Sub-Woofer)، درب صندوق عقب الکتریکی با قابلیت باز و بسته شدن توسط حرکت پا در زیر بخش عقبی خودرو و سانروف الکتریکی اشاره کرد. این خودرو قابلیت نصب تجهیزات جانبی اضافی مانند سیستم تشخیص نقطه کور و سیستم هشدار برخورد با موانع در جلو را نیز با پرداخت مبلغی در حدود 1.000 دلار (3.0 میلیون تومان) خواهد داشت.
کابین رنو کولئوس طراحی مناسبی دارد. همه چیز در سر جای خود قرار گرفته و جای کافی برای سرنشینان در قسمت عقب و جلو وجود دارد. تنها نقطه ضعف کابین این خودرو استفاده از پلاستیک با کیفیت متوسط در برخی از ادوات و ابزار آن است. رنو کولئوس 4672 میلی متر طول داشته و فاصله دو محور عقب و جلوی آن نیز برابر با 2705 میلی متر است. با این توصیفات مشخص می گردد که این خودرو نسبت به نسل قبلی خود اندکی افزایش طول داشته است. فضای موجود برای پای سرنشینان عقب نیز مابین 77 میلی متر تا 289 میلی متر بوده که باعث ایجاد راحتی برای سرنشینان بخش عقب خودرو می گردد. دریچه های سیستم تهویه مطبوع برای سرنشینان عقب و چراغ های مطالعه اختصاصی از دیگر امکانات موجود در رنو کولئوس برای سرنشینان هستند.
فضای بار رنو کولئوس نیز مناسب بوده و فضایی در حدود 485 لیتر تا 1690 لیتر (در صورت خواباندن صندلی های عقبی) را در اختیار سرنشینان قرار می دهد. لاستیک زاپاس این خودرو نیز که بر روی یک رینگ فولادی قرار دارد، در بخش زیر صندوق عقب قرار گرفته است. البته این خودرو بر خلاف مدل X-Trail شرکت نیسان قابلیت تجهیز به ردیف سوم صندلی را نداشته و به عنوان یک خودرو پنج نفره شناخته می شود. در زیر در موتور رنو کولئوس یک موتور تنفس طبیعی قرار گرفته است. این موتور 4 سیلندر بنزینی 2.5 لیتر حجم داشته و توانایی تولید نیرویی معادل 169 اسب بخار در دور موتور 6000 RPM را دارد. گشتاور تولید توسط این موتور که در دور موتور 4000 RPM حاصل می گردد برابر با 226 نیوتون متر است. این نیرو توسط یک جعبه دنده پیشرفته CVT اتوماتیک با قابلیت تعویض دنده دستی به چرخ های رنو کولئوس منتقل می گردد.
مصرف سوخت رنو کولئوس نیز طبق اعلام کارخانه در حدود 8.1 لیتر در هر 100 کیلومتر سیکل ترکیبی بوده که در روز آزمایش و در مسیر انتخابی ما این عدد به نزدیک 10 لیتر در هر 100 کیلومتر افزایش پیدا کرد. حداکثر بار مجاز برای یدک شکی با رنو کولئوس نیز در حدود 2000 کیلوگرم است. البته یک موتور توربو دیزل با توانایی های فنی بالاتر نیز برای این خودرو در نظر گرفته شده که در اواسط سال 2017 میلادی به بازارهای جهانی عرضه خواهد شد. در مجموع پیشرانه مورد استفاده در رنو کولئوس نیز موتوری مناسب با قابلیت های قابل قبول بوده و برای رانندگی در مناطق درون شهری با سرعت های پایین موتوری ایده آل به شمار می آید. اما این پیشرانه در هنگام عبور از مسیرهای پر پیچ و خم و سراشیبی ها با توجه به گشتاور کم تولیدی دچار مشکل می گردد.
در خصوص توانایی های دینامیکی، رنو کولئوس نیز دوباره توانایی ها خود را در مناطق شهری به نمایش می گذارد. سیستم تعلیق نرم، سپرهای متمایل به سمت زمین و فرمان الکترونیکی سبک این خودرو آن را به رقیبی برای مدل پرفروش مزدا CX-5 تبدیل کرده است. در جاده های خارج از شهر و جاده های خاکی کنترل خودرو کیفیت متوسطی داشته و پستی و بلندی های جاده را به بدنه انتقال می دهد. در مدل Zen که نیروی موتور به چرخ های جلویی منتقل می گردد، رانندگی به نظر تیز تر و چابک تر از مدل چهار چرخ متحرک می آید. از دلایل این مساله می توان به وزن کم خودرو و همچنین نحوه تقسیم نیروی بین محورها اشاره کرد. در این مدل در بهترین حالت تنها 20 درصد از نیروی موتور به چرخ های عقب انتقال پیدا می کند.
در مجموع رنو کولئوس در نسل جدید خود به یک خودرو مناسب و قابل اعتماد تبدیل شده است. هدف شرکت رنو فروش 200 دستگاه رنو کولئوس در ماه (رقمی در حدود 2 درصد از فروش بازار) بوده که با توجه به آنچه در بالا به آن اشاره کردیم، رقمی قابل دسترس به حساب می آید. حال باید ببینیم آیا رنو کولئوس توانایی شکست دادن رقبای خود از جمله هیوندای توسان، مزدا CX-5، فولکس واگن تیگوان و فورد کوگا را دارد یا خیر. در مجموع امتیاز کلی ما به رنو کولئوس نسل جدید 7.5 از 10 خواهد بود.
در انتها به اطلاعات کلی در مورد این خودرو و امتیاز داده شده به هر کدام از بخش های آن توجه نمایید.
عملکرد و جنبه های اقتصادی : 7/10
فضای کابین و راحتی سرنشینان : 8/10
استفاده از تکنولوژی و ابزارهای ارتباطی : 8/10
قیمت کلی و تجهیزات رفاهی : 8/10
سواری و فرمان پذیری : 7.5/10
امتیاز کلی : 7.5/10
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.