اولین همکاری جدی با ششمین قطعه ‌ساز دنیا در پسابرجام

سرانجام زنجیره‌ ی تأمین خودروسازان پس از حدود یک سال از اجرایی شدن برجام اولین قرارداد مشارکت قطعه‌ سازان ایرانی با ششمین قطعه ‌ساز بزرگ دنیا، فورسیا را به ثبت رساند. از آنجایی که صنعت قطعه‌ سازی به طور عمده در بخش خصوصی اقتصاد ایران شکل گرفته است در تمام سال‌های تحریم همواره تلاش کرده رابطه خود را با شرکای خارجی حفظ کند. هر چند تحریم ‌ها فشار زیادی به صنعت خودرو ایران وارد کرد اما قطعه ‌سازان کمتر دچار قهر شرکای خارجی خود شدند.
همزمان با اجرایی شدن برجام و به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران با کشورهای 1+5 قطعه ‌سازان ایرانی نیز به همراه سایر بخش‌های صنایع خودرو به دنبال ایجاد روابط جدید و بهتر با شرکت‌های خارجی و توسعه زنجیره تأمین شدند. در کنار سومین همایش بین المللی خودرو ایران چندین تفاهم نامه همکاری امضا شد اما هیچ‌کدام تبدیل به یک قرارداد جدی نشد. اما با گذشت قریب به یک سال از اجرایی شدن برجام، اولین قرارداد قطعه ‌سازان ایرانی با فورسا فرانسه که ششمین قطعه ‌ساز بزرگ دنیا در صنعت خودرو است، امضا شد.
حمیدرضا صمدی، مدیرعامل شرکت اورند پیشرو در باره‌ ی این قرارداد گفت: این قرارداد مابین کنسرسیوم اورند پیشرو، کروز و فورسیا تنظیم شده و قرار شده ‌است در قالب آن کاتالیست، اگزاست خودرو، مسیر اگزوز و خروجی اگزوز گرم با جدیدترین تکنولوژی‌ های روز تولید شود. در این قرارداد در حدود 30 میلیون یورو سرمایه‌گذاری برای تولید اگزاست 500 هزار خودرو انجام شده است. هدف تولیدات این قرارداد در ابتدا خودروهای جدید رنو و پژو و سپس تمامی خودروسازان کشور خواهد بود.

گشایشی برای قطعه‌سازی
فورسیا با داشتن بیش از 43 مرکز در کشورهای جهان یکی از اصلی‌ترین مهره ‌های صنعت خودروسازی در جهان شده ‌است. پیش از این فورسیا سابقه همکاری با شرکت‌های ایرانی را داشته است اما این بار بسیار جدی ‌تر و گسترده‌ تر از قبل وارد همکاری با قطعه ‌سازان ایرانی شده است تا به موازات همکاری برای تولید محصول جدید از درون این مشارکت ‌های خودرویی، تکنولوژی‌ های تازه این صنعت نیز به قطعه ‌سازان و تولید کنندگان ایرانی منتقل شود.
حسن کریمی سنجری، کارشناس صنعت خودرو در گفت‌وگویی با "فرصت امروز" درباره اهمیت این همکاری گفت: اگر دنبال آن هستیم که صنعت خودرو توسعه پیدا کند مهم‌ترین زیرساخت در این مسیر توسعه‌ی قطعه ‌سازی است. البته بهتر است که ورود قطعه ‌سازان به بازارهای جهانی بدون وابستگی و به صورت مستقل باشد به این معنی که هر مشارکتی در این صنعت اتفاق افتاد باید منتهی به صادرات بخشی از تولید قطعه‌ سازان به بازار بین المللی شود. این صادرات باید برای ورود به خط تولید سازندگان بزرگ و صاحب برند هدف گذاری شود. همکاری بخش از صنایع قطعه ‌سازی کشور با این شرکت فرانسوی خبر بسیار خوشایندی است به شرطی که در این همکاری طرف ایرانی به دنبال نوسازی خطوط تولید و ورود سرمایه جهت دستیابی به تکنولوژی ‌های ساخت قطعات پیچیده و اصلی باشد.
وی اضافه کرد: بعد از مشارکت و جذب سرمایه خارجی مهم ‌ترین هدف صنایع قطعه ‌سازی داخلی باید این باشد که انتخاب خوبی از قطعات مورد مشارکت انجام شود تا قطعه‌های اصلی نیازمند دانش فنی و تکنولوژی بالای ساخت برای تولید انتخاب شوند.