مقایسه ی اندروید اتو (android auto)  با اپل کارپلی (apple car play)

کارپلیِ اپل و اندروید اتوی گوگل به صحنه آمده اند. در حال حاضر ماه ها است که از سیستم های ترکیبی این دو گوشی هوشمندِ در حال مبارزه استفاده میکنم. در واقع هشت ماه است که از کارپلی استفاده میکنم و دو ماه از اندروید اتو. پس فکر میکنم زمانش رسیده باشد که سوالی که بر سر زبان همه است را بپرسیم. کدامیک از این دو بهتر هستند؟ در موتوتل با ما همراه باشید.

سازماندهی و صفحه خانگی
بزرگترین تفاوت میان این دو سیستم، نحوه ی سازماندهی اپلیکیشن های آنها، عملکردشان و اطلاعاتشان است. پس اجازه دهید از همینجا شروع کنیم. هر دو رابط کاربری فلسفه ی طراحی سیستم عامل هایشان را بازتاب میدهند. هیچ تعجبی ندارد که رابط کاربری اپل کارپلی کاملا شبیه آیفون است. اپل کارپلی، مانند آیفون ساختار سازمانی دارد که همه ی اپلیکیشن ها و عملکردهایش را بصورت آیکون های بزرگ بر روی صفحه خانگی قرار میدهد. در اینجا هیچ یک از عملکردها بیشتر از یک سطح عمق ندارند. یا فولدر هستند، یا لیست یا زیرمنو. هرجایی از کارپلی که بخواهید بروید، یک و حداکثر دو ضربه ی انگشت کافیست. نمیشود اشکال خاصی به قالب بندی و طراحی کارپلی گرفت، چون ساده و سبک است.
حال اگر به پایین صفحه نمایش اندروید اتو نگاه کنید، یک دسته آیکون میبینید که میانبر سریعی به قسمت های مختلف میزنند. از طرفی این خیلی خوب است چون لازم نیست برای رفتن از قسمت موسیقی به نقشه زیاد دور بزنید اما از طرف دیگر، تمام اپلیکیشن های صوتی در ذیل یک آیکون که شکل هدفون است، قرار گرفته اند. وقتی روی آن دوبار کلیک میکنیم، فهرستی از اپ ها را به ما نشان میدهد. خب این کاملا با عقل جور در می آید، چون هیچ گاه ما از دو اپلیکیشن مختلف موسیقی گوش نمیکنیم.
اندروید اتو یک گوگل ناو (Google Now) ارائه میکند. یک جریانی از اطلاعات آگاه که به صورت زنده به روز میشود و اطلاعاتی از قبیل وضعیت آب و هوا، نوتیفیکیشن ها و میانبرهایی را که شما معمولا استفاده میکنید به شما میدهد. گوگل ناو خیلی فوق العاده است. اما گاهی اوقات گوگل ناو دقیق نمیداند باید چه کار بکند. اگر تماس یا پیامک از دست رفته ای داشته باشید و یا موسیقی ای که میخواستید گوش بدهید نصفه مانده باشد، گوگل ناو دور آن یه دایره ی نارنجی رنگ میکشد که شماره ی مخاطب یا اسم آهنگ را دور آن نشان میدهد. با گوگل، نوتیفیکیشنِ تماس ها و پیام های دیده نشده با دیگر کارتهای گوگل بُر میخورد و ممکن است شانسی آنها را ببینید. به نظر می آید راه حل اپل در این زمینه خیلی کارآمدتر بوده است.


مسیریابی
گوگل مپز، هیولای دنیای مسیریابی، مسیریاب پیش فرضِ اندروید اتو است. در داشبورد، نرم افزار خیلی قشنگتر از گوشی شماست. راه ها و مسیرها و پیچ و خم ها ظرافت و زیبایی خوبی دارند. در طول راه گوگل مپز به شما به روزرسانی های ترافیکی صوتی میدهد، مسیرهای جایگزین معرفی میکند و اگر به فروشگاه یا شرکتی میخواهید بروید، ساعت بسته شدنش را از قبل به شما اطلاع میدهد. اندروید اتو هم به نوبه ی خود، در ترکیب نقشه ها با مقصدهای پیشنهاد شده اش و کارت های اطلاعاتی سفرش عالی عمل میکند.
در کارپلی، اپل مپز تنها گزینه ای است که به خوبی با کارپلی و فرمان صوتیِ سیری (Siri) ادغام میشود. در حالیکه ظاهر اپل مپز شبیه اندروید است و کار راه انداز هم هست، بیشترِ متخصصان و بیشترِ آیفون دارها معتقدند که گوگل مپز بهتر عمل میکند. پس تا اینجا برتری میرسد به اندروید اتو. هیچیک از دو سیستم، به راننده این اجازه را نمیدهد که از نرم افزار مسیریاب سومی، مثل واز، تام تام یا اسکوت استفاده کند. خیلی جای تأسف دارد چون گزینه های رایگان و پولی زیادی برای مسیریابی آنلاین و یک سری گزینه های آفلاینِ عالی هم وجود دارند. (البته در حال حاضر هیچ کدام از نقشه های اپل و گوگل قابلیتی در مسیریابی آفلاین ندارند).


اپلیکیشن های پیام رسان
کار با کارپلی هنگام فرستادن پیامک بسیار ساده است. البته فقط اپلیکیشن مخصوص خود اپل را پشتیبانی میکند. پیامک و آی مسج، بعنوان نوتیفیکیشن به نمایش درمی آیند و با لمس یک دکمه بلند خوانده میشود و میتوان آن را با ابزار صدای سیری پاسخ داد. اما اگر دوستانتان اصرار داشتند از اپلیکیشن پیام رسان دیگری استفاده کنند، مانند واتسپ یا اسکایپ، مطمئن باشید تا قبل از اینکه پارک نکرده اند، پیام شما را دریافت نمیکنند. از طرف دیگر اندروید اتو در را به روی اپ های پیام رسان دیگر باز میگذارد و از آن ها هم پشتیبانی میکند. در زمان انتشار اپلیکیشن، نزدیک 11 سرویس دیگر، که خودِ هنگ اوتِ گوگل، واتسپ، اسکایپ و کیک هم شامل آن میشدند، پشتیبانی میشوند. فقط به خاطر وسعت اپلیکیشن هایی که گوگل برایشان مجوز صادر میکند تا اینجا گوگل برتری را از آن خود کرده است.
پیام های وارده از اپلیکیشن های شخص سوم، مانند سیستم پیام کوتاه خود گوشی، توسط اندروید اتو کنترل میشوند. پیام های دریافت شده، توسط نرم افزار تکست تو اسپیچ (text-to-speech)، بلند خوانده میشود و میتوان با فرمان صوتی به آن پاسخ داد. فقط دکمه ی وویس را لمس کنید، بگویید ریپلای و بعد متن پیامتان را بلند و شمرده بخوانید. نه تنها هیچ حواس پرتی ای به هنگام رانندگی ایجاد نمیکند، بلکه به هیچ توجه بصری یا تأییدیه ای نیاز ندارد.
اپلیکیشن های موسیقی آنلاین
هم کارپلی و هم اندروید اتو با لیست وسیعی از اپلیکیشن های موسیقی سوم شخص به میدان آمده اند. کاملا قابل توجیه است. یکی از بی خطر ترین و محبوب ترین سرگرمی ها در حین رانندگی گوش دادن به موسیقی است. به وضوح هر دو سیستم از اپلیکیشن های بومی خودشان پشتیبانی میکنند. اپلیکیشن های بومی کارپلی، آیتیونز میوزیک و پادکستز (podcasts) هستند و اپلیکیشن های بومی اندروید اتو گوگل پلی میوزیک (Google Play Music) است. هر دو سیستم عامل ها از پلیرهای بزرگ مانند اسپاتیفای، آی هارت رادیو، استیچر و اومانو پشتیبانی میکنند، اما انگار هیچکدام به پاندورا اهمیت زیادی نداده اند.
کارپلی به خاطر بلندتر بودن لیست اپلیکیشن های تحت پشتیبانی اش، یعنی 13 اپلیکیشن تحت پشتیبانی در مقابل 9 اپلیکیشن تحت حمایت گوگل، در مقایسه ی ما جایگاه بهتری دارد. البته این ممکن است یک مزیت گذرا باشد. هر دو سیستم عامل، ای پی آی هایی منتشر کرده اند که به اپلیکیشن های پخش موسیقی دیگر اجازه میدهد به راحتی خود را با اندروید اتو یا کارپلی منطبق کنند و به طور پیوسته هم اپلیکیشن های جدید در حال اضافه شدن به این لیست هستند.


فرمان های صوتی و سرچ
نرم افزار جستجوی صوتیِ گوگل ناو بسیار قدرتمند است، نرم افزار سیریِ اپل هم همینطور. هر دو به راننده اجازه میدهند تماس بگیرد، پیامک ارسال کند، و صرفاً با سوال کردن مسیری را که میخواهد پیدا کند. هر دو به راننده این امکان را میدهند تا به راحتی کارهایش را زمان بندی کند، تقویم را علامت بزند و برای آنها یادآور بگذارد. راننده حتی میتواند سوال هایی بپرسد و جواب درست را دریافت کنند. سیستم های سرچ صدا طوری مرتب تنظیم شده اند که بر اساس لهجه ای که شما دارید، درخواستی که میکنید و عوامل زیاد دیگر، مسافتی که طی میکنید ممکن است تفاوت داشته باشد.
گوشی های سازگار
از کجا باید بدانید که دستگاه موبایل تان با اندروید اتو یا کارپلی سازگار است؟ در مورد آیفون از این روش میتوانید بفهمید. اگر آیفونتان را برگردانید و به جای پورت سوزنی با پورتِ لایتنینگِ (Lightining) روبه رو شدید، مشکلی ندارید. فقط باید آخرین نسخه ی آی آو اس را روی گوشی تان نصب کنید و آن را به استریوی یک ماشین سازگار وصل نمایید. برای آن دسته از کسانی که آیفون هَندی ندارند، باقی اعضای فهرست اینها هستند: آیفون فایو، فایو سی و فایو اِس و آیفون سیکس ِ جدید و 6 مدل پلاسِ.
گوگل ادعا میکند که هر دستگاه موبایلی که اندروید لالیپاپ روی آن نصب باشد، با اندروید اتو سازگاری دارد، اما به محض اینکه گیرنده ها به بازار آمدند، بسیاری از خریداران گزارش کردند که برای دستگاه های محبوبی مانند سامسونگ گلکسی اس فایو و اس سیکس، ال جی جی تری و دیگر دستگاه های موبایل، پیام عدم سازگاری دریافت کرده اند. بسیاری از این مشکلات در به روز رسانی های بعدی اندروید از بین رفته اند، اما واقعیت این است که با مدل های زیادی که اندروید دارد، تنها راه واقعی برای فهمیدن اینکه گوشی شما با اندروید اتو سازگار است یا خیر، این است که آن را وصل کنید و سپس منتظر بمانید تا ببینید آیا جواب میدهد یا نه.


گیرنده های سازگار
برای آن دسته از افراد که قصد دارند چه با اندروید اتو و چه با کارپلی یک ماشین جدید خریداری کنند، این یه سرنخ است. تقریبا همه ی شرکتهای ماشین سازی در ابتدا اعلام میکنند که خودروی تولیدی جدیدشان از یک سیستم پشتیبانی میکند، اما پس از ساخت ماشین اعلام میکند که از هر دو سیستم پشتیبانی لازم را بعمل می آورد. البته یکی دو استثنا هم وجود دارد، از جمله فراری و بی ام دبلیو که منحصرا از کارپلی پشتیبانی میکند. اگر دنبال خریدن هیوندای، جگوار فولکس واگن یا هر برند دیگری غیر از اینها هستید، گوشی تان را عوض نکنید.
خدمات پس از فروش هم کاملا برای پشتیبانی اندروید اتو و هم کارپلی سازگار هستند. مدل های جدید از جِی وی سی و کنوود تا پاروت و پایونییر همگی بصورت دو جانبه، پروتکل های جفت سیستم ها را پشتیبانی میکنند. هرچند اپل چندین ماه زودتر از گوگل به بازار وارد شد، برای همین الان گزینه ی در نظر گرفتن سریِ ان ای اکس پایونییر (Pioneer NEX) سال قبل و آلپاین آی ال ایکس 007 (Alpine's ILX-007) را دارد که به آن این امکان را میدهد که کمترین قیمت را در این طبقه ارائه کند.
تصویر پایانی
اندروید اتو و اپل کارپلی به لحاظ کارکرد کاملا مساوی عمل میکنند. به همین سبب، تنها تفاوت به تفاوت در فلسفه ی طراحی های زیرساختی شان برمیگردد. مانند بسیاری دیگر از محصولات اپل، کارپلی طراحی بسیار ساده و فکر شده ای ارائه میکند که شما را به هیچ وجه گیج نمیکند. اپل از یک طرف سلکشن خیلی بزرگی از اپ های صوتی و پخش موسیقی را به راننده اش میدهد. از طرف دیگر در مورد اپلیکیشن های پیام رسان کاملا حمایتش را سلب میکند و به صفر میرساند. از آنجایی که به لحاظ تاریخی، فرستادن پیامک نسبت به موسیقی گوش دادن بسیار بیشتر حواس فرد را از رانندگی پرت میکند، در اینجا میتوان مقصود اپل را از اینکار راحت تر متوجه شد.
از جانب دیگر، اندروید اتو، مسیر کاملا متفاوتی را تقریبا با همان مشخصات ارائه میکند. به نسبت رابط کاربری بسیار ساده‌ی اپل، گوگل ناو با کارت های اطلاعاتش به شما مدام اطلاعات میدهد. گوگل همچنین با ادغام اپ های پیام رسانِ سوم شخص فراوان، رکورد را در دست میگیرد. اینکه کدام یک از این دو برای شما بهتر هستند، بستگی به این دارد که ارجحیت شما در انتخاب سیستم عامل گوشی هوشمند چیست. اگر بخواهیم واقع گرایانه تر نگاه کنیم، شما انتخابتان را همان ابتدای کار کردید که سیستم عامل گوشی هوشمندتان را خریدید.

منبع: تک بوک
مطالب مرتبطاندروید اتو چیست؟
مطالب مرتبط: اپل کار پلی چیست؟