مک لارن سنا، پی ۱ و اسپید تیل ابر خودروهای مک لارن محسوب میشوند که همگی قیمتی میلیون دلاری دارند و به تعداد بسیار کمی هم تولید میشوند. پس از این ابر خودروها به مک لارن ۷۲۰ اس میرسیم که در سطحی بالاتر به نسبت ۵۷۰ اس و جی تی و ۶۰۰ ال تی قرار دارد.
۷۲۰ اس اسپایدر
این که تعیین کنیم که ۷۲۰ اس اسپایدر دقیقا رقیب چه خودروهایی است کمی مشکل است چرا که از نظر قیمت این خودرو شبیه به سوپر اسپرتهایی مانند لامبورگینی هوراکان و فراری ۴۸۸ (و یا اف ۸ تریبوتو) است اما از نظر عملکرد دست کمی از خودروهای رده بالاتر مانند لامبورگینی آونتادور اس وی و جی و فراری ۸۱۲ سوپر فست ندارد. در واقع باید بگوییم که رویکرد مک لارن در طبقه بندی خودروهایش کمی به نسبت لامبورگینی و فراری، رقبای مستقیمش، متفاوت است چرا که به عنوان مثال مک لارن خودرویی در کلاس آونتادور و یا ۸۱۲ ندارد ولی در عوض مک لارن سنا را دارد که در جایی بالاتر از آونتادور و ۸۱۲ قرار میگیرند.
۷۲۰ اس برای اولین بار در نمایشگاه خودروی ژنو ۲۰۱۷ رونمایی شد. این خودرو بر پایهی شاسی مونوکوک کربن بهبود یافتهی مک لارن شکل گرفته است. بهبودهای صورت گرفته در این شاسی باعث شدهآند تا این شاسی سفت تر و سبک تر شود. این خودرو دومین خودروی مک لارن از سری سوپر سری این شرکت میباشد و جایگزین خودروی ۶۵۰ اس در خط تولید این کمپانی شد. طبق گفتهی مک لارن ۷۲۰ اس نسبت به ۶۵۰ اس تغییرات زیادی داشته است و ۹۱ درصد این خودرو از نو طراحی شده است.
فیبر کربنی که در ساخت ۷۲۰ اس استفاده شده است نسخهی بهبود یافتهی فیبر کربن بدنهی پی ۱ است. این ماده همچنین در ساخت دو ابر خودروی مک لارن، اسپید تیل و سنا، هم استفاده شده است. یکی دیگر از مزایای این فیبر کربن جدید سبک تر بودن و محکم تر بودن آن است که باعث شده است ستونهای خودرو کوچک تر شوند و دید راننده بهتر شود. از نظر بدنه هم سازهی جدید و بهبود یافتهی ۷۲۰ اس باعث شده است تا میزان نیرو رو به پایین تولیدی این خودرو حدود ۵۰ درصد به نسبت ۶۵۰ اس افزایش پیدا کند.
۷۲۰ اس اسپایدر نسخهی اسپایدر خودروی خوش ساخت و فوق العادهی ۷۲۰ اس است که در میان خودروهای غیر میلیون دلاری پرچم دار مک لارن محسوب میشود. سازندگان این خودرو این خودرو را به گونهای طراحی کردهاند که ترکیبی از راحتی سواری یک خودروی جی تی و چالاکی یک سوپر اسپرت را داشته باشد و باید بگوییم که تا حد زیادی در این زمینه موفق بودهاند. ۷۲۰ اس اسپایدر حدود ۴۰ کیلوگرم نسبت به نسخهی کوپه خود سنگین تر است که عالی به نظر میرسد. یکی از دلایل این موضوع شاسی پر قدرت آن بوده است.
طراحی
از نظر طراحی ۷۲۰ اس اسپایدر بیشتر شبیه به پی ۱ است. این خودرو را میتوانیم نسخهی کمی ساده تر شدهی پی ۱ بدانیم. با این حساب یعنی ۷۲۰ اس خودرویی به غیت جسورانه در طراحی است و از آن دست خودروهایی است که در صورت رویت شدن در خیابان نظر تمام عابران را به خود جلب میکند چرا که هیچ خودرویی شبیه به آن نیست.
طراجی خارجی
یکی از بارزترین ویژگیهای محصولات جدید مک لارن نمای جلویی آنهاست. در این نما چیزی که بیش از همه جلب توجه میکند چراغهای خودرو است. چراغهای اصلی ۷۲۰ اس اسپایدر درون یک ورودی هوای مثلثی شکل قرار دارد. این ورودی هوا در قسمت بالایی خود چراغهای اصلی، در قسمت میانی مه شکنها و در قسمت پایینی یک منفذ هوا را در خود جای داده است. هوایی که از این قسمت وارد میشود به یک رادیاتور کوچک در جلوی خودرو میرسد.
مک لارن میگوید که طراحی این خودرو را از کوسهی بزرگ سفید الهام گرفته است. در واقع اگر کمی بیشتر به نمای جلوی این خودرو دقت کنیم میتوانیم شباهتهای زیادی با کوسهی سفید در آن پیدا کنیم. دو مجموعهی مثلثی شکل سیاه در دو طرف، انحنای قسمت جدایی کاپوت از نمای جلویی و ورودی هوای سیاه قسمت پایین به خوبی توانستهاند چهرهی یک کوسهی سفیب بزرگ را به این قسمت خودرو ببخشند.
با این که پیشرانهی ۷۲۰ اس اسپایدر در قسمت عقب خودرو قرار گرفته است اما در نمای جانبی این خودرو در ظاهر خبری از ورودی هوا برای موتور نیست. طراحان مک لارن با مهارت توانستهاند این ورودیهای هوا را در قسمت میانی در قطور خودرو جای دهند تا نمای جانبی خودرو خلوت و شیک باشد. در این نما حتی خبری از دستگیرهی در هم برای خودرو نیست چرا که دستگیرههای درها هم در قسمت میانی درها قرار دارند. این نمای بدون حفره و دستگیره با چند خط و حجم بسیار گیرا و جذاب پوشیده شده است که شاید خط پایین در و حجم شانهی خودرو از باقی جذاب تر باشند.
نمای عقب ۷۲۰ اس اسپایدر به مراتب شلوغ تر از سایر نماهای آن است. در این نما در قسمت بالایی بالهی متحرک خودرو قرار دارد و در پایین آن خروجیهای هوای موتور قرار گرفتهاند که اگزوزهای دوگانهی خودرو را در خود جای دادهاند. این محل قرارگیری اگزوزها یکی از نکات جالب این خودرو است چرا که به جای پایین بدنه در قسمت میانی نمای عقب قرار گرفتهاند. در قسمت پایینی این نما دیفیوزر بزرگ این خودرو قرار گرفته است که از درون آن میتوان نگاهی به اجزای داخلی پیشرانه انداخت.
از بالا که به ۷۲۰ اس نگاه کنید با یک حالت بسیار سیال و جذاب روبرو میشوید که نشان از این موضوع دارد که با یک سوپر اسپرت واقعی طرف هستید.
در مجموع طراحی ۷۲۰ اس فوق العده جذاب و جسورانه است و ایراد خاصی را نمیتوان از آن گرفت.
طراحی داخلی
اتاق ۷۲۰ اس ساپایدار از بهترین مواد اولیه ساخته شده است و از نظر کیفیت ساخت هم هیچ کم و کاستی ندارد. این اتاق راحت تر و ساده تر از اتاق پی ۱ است و تمرکز بیشتری را بر جنبههای غیر مسابقهای خودرو دارد. سیستم سرگرمی و اطلاعاتی این خودرو که به حالت یک تبلت عمودی در وسط قرار گرفته است را میتوان یکی از بهترین نمونهها در بین تمامی سوپر اسپرتها بدانیم. پشت فرمان ۷۲۰ اس اسپایدر هم مثل تمام مک لارنهای اسپرت یک صفحه نمایش دو حاله اشغال کرده است. این صفحه نمایش در حالت عمودی یک صفحه نمایش بزرگ است که اطلاعاتی زیادی را به نمایش میگذارد اما در صورت لزوم میتواند به حالت افقی تغییر شکل دهد و به یک صفحه نمایش کوچک تبدیل شود که فقط ضروری ترین اطلاعات مانند دور موتور، دندهی درگیر و سرعت را به نمایش بگذارد.
اما باید بگوییم که جذاب ترین قسمت این خودرو سقف آن است. این سقف شیشهای است و مانند هر سانروف دیگری نور خورشید و فضای اطراف را از خود عبور میدهد. با این وجود شیشهی این سقف یک شیشهی الکتروکرومیک است و میتواند در صورت نیاز راننده تیره شود و نور را از خود عبور ندهد. این امکان به خصوص در زمانی که نور آفتاب به صورت مستقیم میتابد میتواند خیلی مفید واقع شود.
یکی دیگر از نکات جالب ۷۲۰ اس این است که به جز زیر کاپوت یک محفظهی کوچک دیگر برای قرار دادن وسایل دارد. این محفظهی کوچک جایی است که سقف خودرو در آن قرار میگیرد. مک لارن این امکان را برای این خودرو فراهم کرده است که در صورت نیاز از این محفظه برای قرار دادن وسایل استفاده شود. سقف تمام کربنی این خودرو در ۱۱ ثانیه باز و یا بسته میشود (۶ ثانیه سریع تر از ۶۵۰ اس اسپایدر) و راننده میتواند این کار را در سرعت ۵۰ کیلومتر بر ساعت هم انجام دهد.
قوای فنی
پیشرانهی نسخهی اسپایدر ۷۲۰ اس با نسخهی کوپهی آن یکسان است. به این ترتیب در قسمت میانی بدنهی این خودرو یک پیشرانهی ور شکل ۸ سیلندر ۴ لیتری وجود دارد که با کد ام ۸۴۰ تی شناخته میشود. کد پیشرانهی ۶۵۰ اس ام ۸۳۸ تی بوده است، پیشرانهی ۸۴۰ نسخهی بهبود یافتهی ۸۳۸ استِ، طبق ادعای مک لارن ۴۱ درصد قسمتهای پیشرانهی ۸۴۰ کاملا جدید هستند. این پیشرانه به کمک دو توربوشارژر خود قادر است تا ۷۱۰ اسب بخار نیرو و ۷۷۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. این پیشرانه به صورت کلی از آلومینیوم و تیتانیوم ساخته شده است.
این ۷۱۰ اسب بخار انگلیسی قادرند تا این خودروی ۱.۳ تنی را ظرف ۲.۹ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسانند. پس از این که خودرو به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رسید تنها به ۵ ثانیهی دیگر زمان احتیاج دارد تا به سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.
یکی از نقاط قوت اصلی خودروهای مک لارن سیستم تعلیق آنهاست. سیستم تعلیق ۷۲۰ اس اسپایدر بر روی هر دمپر خود یک شتاب سنج و یک فشار سنج دارد که اطلاعات آنها در لحظه در اختیار کامپیوتر خودرو قرار میگیرد که این کامپیوتر در هر لحظه بهترین تنظیمات را برای سیستم تعلیق انجام میدهد. این سیستم که پرو اکتیو چیسیس کنترل ۲ (ProActive Chassis Control II) نام دارد بر اساس یافتههای یک کرس دکتری در دانشگاه کمبریج توسعه داده شده است و یکی از بهترین سیستمهای تعلیق در دنیاست.
جعبه دندهی نسخهی اسپایدر دقیقا همان جعبه دندهی بسیار سریع و نرم استفاده شده در نسخهی کوپه است. این جعبه دندهی ۷ سرعتهی دو کلاچه مانند دیگر گیربکسهای به کار رفته در سوپر اسپرتها در سرعتهای بالا و دورهای موترو بالا عملکرد بسیار سریع و خوبی دارد. اما بر عکس سپر اسپرتها عملکرد این جعبه دنده در سرعتهای پایین کند و همراه با ضربه نیست و مک لارن به نوعی موفق شده تا این جعبه دنده را به گونهای طراحی کند تا در همهی شرایط عملکردی روان و خوب داشته باشد.
سواری مک لارن ۷۲۰ اس اسپایدر یکی از بهترینها در نوع خود است. این سواری به هیجان انگیزی سواری لامبورگینی هوراکان پرفورمانته اسپایدر و یا فراری ۴۸۸ پیستا اسپایدر نیست چرا که در واقع هدف مک لارن هم این نبوده است. سواری ۷۲۰ اس اسپایدر جایی میان خودروهای جی تی و سوپر اسپرتها قرار میگیرد. به این صورت از این خودرو شاید بتوان برای رانندگیهای روزمره هم استفاده کرد و از شدت تکانهای بدنه دچار حالت تهوع نشد. با تمام این اوصاف سواری ۷۲۰ اس اسپاید خشک و خشن است اما نسبت به دو رقیب اصلی خود کمی ملایم تر خشن است.
فرماندهی این خودرو به لطف محل قرار گیری پیشرانه و تقسیم وزن عالی خودرو بسیار تیزو و پاسخگو است.
کلام آخر
مک لارن به نسبت رقبای ایتالیایی خود خودروساز کوچکی محسوب میشود و با این حال خودروهایی همچون مک لارن اف ۱، مرسدس بنز اس ال آر مک لارن (پروژهي مشترک مک لارن و مرسدس بنز)، مک لارن سنا و مک لارن اسپید تیل را در کارنامهی خود دارد. در سالهای گذشته مک لارن به لطف سرمایه گذاران آسیایی سبد محصولا خود را گسترش داده است و خودروسازی که در گذشته هر چند سال یک بار یک خودرو را به صورت بسیار محدود تولید میکرد حالا ۸ خودرو مختلف که شامل خودروهای جی تی، اسپرت، سوپر اسپرت و ابر خودروی هیبریدی میشود را دارد. مک لارن حالا خیلی بزرگ تر از ۳۰ سال گذشته است و خودروهای این کمپانی حالا به قدری خوب هستند که شانه به شانهی بزرگان این صنعت رقابت میکنند.
۷۲۰ اس اسپایدر قوی ترین خودروی کلاس سوپر سری مک لارن است که با عملکرد فوق العادهاش میتواند خودروهای بزرگ تر از خود را به چالش بکشد.
آستانهی قیمت ۷۲۰ اس کوپه در حدود ۲۹۰ هزار دلار است و این قیمت برای نسخهی اسپایدر از حدود ۳۱۰ هزار دلار شروع میشود. البته باید در نظر داشته باشید که آپشنهای این خودرو به صورت جداگانه و با قیمت بسیار بالایی عرضه میشوند. قیمت آپشن سقف شیشهای الکتروکرومیک ۹ هزار دلار، سیستم اگزوز اسپرت ۶ هزار دلار، سیستم صوتی پیشرفته با ۱۲ خروجی ۴.۴ هزار دلار و قیمت دوربین ۳۶۰ درجه ۳.۱ هزار دلار است. یکی از نکات جالب در این خودرو این است که دوربین ۳۶۰ درجه هم برای آن قابل سفارش است. با توجه به این که سوپر اسپرتها معمولا از عقب دید خوبی ندارند و پارک کردن آنها یکی از مشکلترین و البته به دلیل قیمت چند صد هزار دلاری آنها یکی از پر استرس ترین کارهاست وجود یک دوربین ۳۶۰ درجه با قابلیت تشخیص موانع در این خودرو بسیار ضروری به نظر میرسد.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.