واتر پمپ؛ قلب سیستم خنک کننده
برای اهمیت واترپمپ در این مقاله، آن را با حیاتی ترین عضو انسان یعنی قلب مقایسه کرده ایم. در صورتی که وظیفه اصلی تلمبه انجام نشود، خون به جریان نمیافتد و فرد جان خود را از دست خواهد داد. به همین ترتیب اگر چرخه پمپ آب خودرو سنگین و سبک، از کار بیافتد، خودرو بیش از حد گرم میشود و از کار خواهد افتاد.
همان طور که اطلاع دارید، از فرايند احتراق بنزین در موتور، حرارتي بین 2000 تا 2500 درجه سانتی گراد بوجود می آید و تنها راه خنک کردن آن با چند لیتر سیالاتی مانند آب و یا ترکیبی از آب و ضد یخ و ضد جوش است. این دمای موتور به دمایی حدوداً بین 90 تا 95 درجه سانتی گراد باید برسد.
وظیفه اصلی پمپ آب، حفظ گرمای متناسب موتور خودرو است. این وظیفه را واترپمپ انجام میدهد که نیروی خود را با تسمه از موتور دریافت میکند و با جریان آب از رادیاتور به داخل موتور و از آن جا براي پایین آوردن دما، دوباره وارد رادیاتور میکند. متخصصان می گویند، این وسیله از مهمترین اجزای سیستم خنک کننده خودرو است که از گرم شدن بیش از حد موتور جلوگیری میکند و در واقع صرفه جویی بزرگی در هزینه های نگهداری خودرو اتفاق میافتد.
جالب است بدانیم در صورتی که پمپ آب با فشار کم کار کند، باز هم خسارت قابل توجهی را به رادیاتور. شلنگ ها و ترموستات وارد می کند. برای جلوگیری از این موارد بهتر است در صورت بروز این مشکل، خودرو را به کنار جاده کشانده و ادامه رانندگی را متوقف کنید، چون ممکن است مخاطراتی چون از بين رفتن واشر سرسيلندر و صدمات بعدي به موتور وارد شود. در صورتی که صدای زوزه مانندی از موتور شنیدید، نشانه آن است که رابط پمپ آب خوب کار نمی کند. برای شناسایی اجزای سیستم خنک کننده یک چک لیست به صورت زیر ارائه شده است:
واترپمپ که مایع خنک کننده را داخل مجاری درون سرسیلندر و بدنه موتور به حرکت در می آورد.
رادیاتور محفظه ای مشبک است که تبادل حرارتی بسیار زیادی با هوا دارد و برای انتقال گرمای مایع خنک کننده به هوا طراحی شده است. آب پس ازخنک شدن در رادياتور، آماده انتقال مجدد به موتور می شود.
ترموستات وسیله ای است که با كنترل ورود و خروج مايع خنك كننده، دمای موتور را در حد ثابتی نگه می دارد.
درپوش رادیاتور فشار سیستم مایع خنک کننده را کنترل می کند، باعث افزایش دمای نقطه جوش مایع خنک کننده شده و مانع خروج آب از رادیاتور می شود.
شلنگ یا رابط های گوناگون که مایع خنک کننده را از موتور به سمت رادیاتور و بالعكس منتقل می کنند.
بازه زمانی مشخص برای تعویض پمپ آب متغییر است ولی بستگی به ساخت و مدل آن، معمولا طول عمری بین 100هزار تا 150 هزار کیلومتر دارد.
کاربردیترین وسایل جانبی خودرو
این روزها ابزارهای مفید و هزاران لوازم مختلف وجود دارد که استفاده از آنها زندگیمان را در خانه و محل کار بسیار راحتتر ازگذشته کرده، اما مکانی را که ممکن است بیشتر ما زمان زیادی در آن بگذرانیم، نباید فراموش کنیم و آن خودرو است. خیلیها عاشق سفر و رفتن به مسیرهای طولانی هستند. ابزارهایی که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم، رانندگی و مسافرت را برای آنها راحتتر و جذابتر خواهد کرد.
نگهدارنده تلفنهمراه
بهتر است با این قانون واجب و ضروری که هنگام رانندگی نباید با تلفنهمراه صحبت کنید، شروع کنیم. بیایید زمانی را تصور کنیم که به دلایل موجه (مثل استفاده از جیپیاس) باید از تلفن همراهتان استفاده کنید. در این گونه مواقع به مکانی خوب برای قرار دادن تلفن نیاز دارید. نگهدارندههایی که روی شیشه جلوی خودرو قرار میگیرد، ممکن است مزاحم دیدتان شود. البته اگر جایی زندگی میکنید که از تهویههای هوا باید استفاده کنید، قرار دادن تلفنتان روی دریچههای هوا هم چندان مناسب نیست. در عوض میتوانید از نگهدارنده استفاده کنید. این وسیله به اندازه کافی محکم است که هرگز نگران پرت شدن تلفن همراهتان نخواهید شد.
گرم یا سردکننده خوراکی
در سفرهای جادهای، حتی وجود وسایل بسیار جزئی، میتواند آسایش بیشتری برایمان فراهم کند. مثلا در تابستانها خنک نگهداشتن نوشیدنی و سالم نگهداشتن غذاهای گوشتی ضروری است و البته گرم و مطلوب نگه داشتن این خوراکیها در زمستان هم بسیار مهم است. این وسیله گرم یا سردکننده با استفاده از نیروی الکتریسیته کار میکند و براحتی قابل حمل است. برای کار کردن باید پنج دقیقه روی حالت خنک یا گرمکنندگی آن بگذارید تا روی حالتی که لازم دارید، قرار بگیرد. این دستگاه در حالت خنککنندگی، 38 تا 68 وات و در حالت گرم کنندگی، 30 تا 55 وات نیرو احتیاج دارد.
سیستم رهیاب باریک
همان طور که گفته شد، سیستمهای هاد، از مفیدترین فناوریهایی است که در ارتش به کار برده شده و مدتی است به درون خودروها نیز راه باز کرده است. البته هنوز روی تمام خودروها تعبیه نشدهاند، اما در برخی خودروها به کار می روند. این سیستم نهتنها کار رهیابی را انجام میدهد، بلکه با تلفنهمراه نیز هماهنگ میشود و موسیقی، سرعت حرکت، تماس یا پیامهای ارسال شده به تلفنهمراهتان را نیز درست مقابل چشمانتان قرار میدهد.
برای مشاهده ادامه این مقاله با مراجعه به بخش دوم در موتوتل همراه ما باشید.
معرفی کاربردی ترین لوازم جانبی خودرو، بخش اول
موتوتل

بازدید
(2419)
پسندیدن
(0)
علاقه مندی
دیدگاه ها
(0)
این روزها ابزارهای مفید و هزاران لوازم مختلف وجود دارد که استفاده از آنها زندگیمان را در خانه و محل کار بسیار راحتتر ازگذشته کرده، اما مکانی را که ممکن است بیشتر ما زمان زیادی در آن بگذرانیم، نباید فراموش کنیم و آن خودرو است. خیلیها عاشق سفر و رفتن به مسیرهای طولانی هستند. ابزارهایی که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم، رانندگی و مسافرت را برای آنها راحتتر و جذابتر خواهد کرد.
https://goo.gl/4hXI73
دیدگاه ها
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.