به گزارش سايپانيوز، فرانسه بيشترين سهم را در رنو دارد و با اين كه قرار بود دو شركت رنو و نيسان به طور منصفانه و عادلانه اي سهم همديگر را داشته باشند اما اكنون ژاپني ها از اين كه سهم فرانسوي هم مي چربد، دلخور هستند.
مارتين ويال، رياست آژانس سهامداران دولتي فرانسه در مصاحبه با «راديو كلاسيك» امكان اصلاحات در روابط بين دو شركت را رد نكرده، مادامي كه اين اصلاحات بتواند براي فرانسه ارزش خلق نمايد؛ هرچند كه بهبود همكاري بين دو شركت اولويت دارد.
اين اظهار نظر نشان مي دهد لحن فرانسوي ها نرم تر شده چرا كه ژاپني ها در برابر عميق تر شدن روابط با فرانسوي ها مقاومت نشان مي دهند و حاضر نمي شوند زير قرارداد همكاري با فيات كرايسلر را امضا كنند. چند سالي است كه نيسان تلاش مي كند سهمش را در رنو به همان اندازه اي بالا ببرد كه رنو در نيسان سهم دارد و از نفوذ بيش از حد حكومت فرانسه در مسائل اتحاد رنو- نيسان دل خوشي ندارد اما تاكنون موفق نبوده است.
از زمان دستگيري كارلوس غصن، رئيس هئيت مديره سابق اتحاد رنو و نيسان در ماه نوامبر، پروژه هاي صنعتي بسيار كليدي براي دوام اين اتحاد با موانع جديد مواجه شده اند، فرانسه هم تا كنون سر سختي نشان داده و هيچ برنامه اي براي اصلاح سهام رنو در نيسان و سهام حكومت در رنو ندارد. رنو در حال حاضر 43 درصد از سهام نيسان را در اختيار دارد در حالي كه نيسان تنها 15 درصد از سهام رنو را صاحب است. اين دلخوري 2 دهه ادامه يافته و حالا به شكل جدي سر باز كرده است.
در ماه ژوئن هم ماكرون گفته بود كه هيچ دليل قانع كننده اي براي توجيه تغيير در ساختار سهام وجود ندارد.
واقعيت اين است كه هر گونه تغييري در ساختار سهام اتحاد رنو- نيسان مستلزم تأييد دولت فرانسه است چون 15 درصد از سهم شركت رنو را در اختيار دارد.
در ماه ژوئن هم گفت و گوها براي ادغام فيات كرايسلر در رنو نيسان با شكست مواجه شد، چون رنو نتوانست نيسانِ دلخور از ماجرا را متقاعد كند. اتحاد رنو با فيات كرايسلر براي فرانسوي ها معني دارد و با آن موافقند اما بدون رضايت نيسان نمي توانند اين اتحاد جديد را نهايي كنند.
منبع: بلومبرگ
منبع: سایپا نیوز
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.