سیستم Infotainment چیست؟
مدتی است که به لیست امکانات بیشمار موجود در کابین خودروهای امروزی، واژه جدیدی اضافه شده است. این قابلیت که Infotainment نام دارد، در بسیاری از خودروهای مدرن امروزی وجو دارد. اما ممکن است که این سوال پیش آید که این سیستم چیست؟ آیا این سیستم فرقی با سیستم صوتی موجود در خودرو های قدیمی دارد و یا به طور مجزا از آن عمل می کند؟ در این نوشته به بررسی و توضیح عملکرد این سیستم، شما را به یافتن پاسخی مناسب برای این پرسش ها یاریی خواهیم کرد.
به طور ساده، هر سیستم الکترونیکی که بخش میانی خودرو نصب شده باشد، چیزی غیر از یک سیستم پخش لوح فشرده، رادیو و یا سیستم رهیابی ماهواره ای (GPS) نخواهد بود. اما با پیشرفت تکنولوژی و بوجود آمدن سیستم های مختلف سرگرمی و رفاهی در خودروهای جدید، نیاز به گجت هایی خاص برای قرار گرفتن در داخل خودروهای مدرن و امروزی احساس می شد. خودرو سازان نیز برای بر آورده کردن نیاز مشتریان از این امر استقبال نموده و اقدام به نصب تجهیزات سرگرمی و رفاهی جدید در کابین خودروهای تولیدی خود نمودند. با پیشرفت تکنولوژی این سیستم ها نیز پیشرفته تر شده و علاوه بر ارائه اطلاعات (Information) به راننده و سرنشینان به مرور زمان به وسیله ای برای سرگرمی (Entertainment) نیز تبدیل شدند. در اینجا بود که با ادغام دو کلمه Information و Entertainment کمله جدید به نام Infotainment بوجود آمد و در دائره المعارف صنعت خودرو جای گرفت.
قابلیت های سیستم Infotainment چیست؟
سیستم اطلاعاتی / سرگرمی (Infotainment) موجود در خودروهای امروزی دامنه وسیعی از قابلیت ها را شامل شده و امکانات بسیار زیادی را به راننده و سرنشینان ارائه می دهد. از جمله این توانایی ها می توان به سیستم گیرنده رادیو به خصوص سیستم رادیو های دیجیتال جدید یا DAB، سیستم ناوبری ماهواره ای یا GPS، قابلیت اتصال به دستگاه های جدیدی ماند تلفن های همراه هوشمند و تبلت ها با استفاده از سیستم ارتباطی بی سیم بلوتوث همراه با قابلیت نمایش پیام (SMS)، قابلیت پخش فایل های صوتی با پشتیبانی از فرمت های مختلفی مانند MP3، WMA و دیسک های صوتی با پشتیبانی از سیسستم های ذخیره سازی اطلاعات مانند هارد دیسک های اکسترنال، حافظه های USB و سیستم بلوتوث، دسترسی بهه اینترنت، به اشتراک گذاری اینترنت برای سرنشینان داخل خودرو توسط قابلیت WiFi Hotspot با قابلیت دسترسی به آخرین اخبار ترافیکی و هماهنگ با سیستم ناوبری ماهواره ای، گیرنده تلویزیون، نمایش تصاویر ارسال شده توسط دوربین هایی نصب شده بر روی خودرو مانند دوربین های کمکی دنده عقب و یا دوربین های موجود در سیستم دوربین های کمکی 360 درجه و یا انتقال صفحه گوشی های هوشمند همراه به روی صفحه نمایشگر لمسی سیستم به منظور استفاده از یک صفحهه نمایش بزرگ تر برای گوشی تلفن همراه هوشمند اشاره کرد.
آیا سیستم Infotainment یک سیستم پیچیده و با کاربری بسیار سخت است؟
بنظر می رسد که این سیستم ها با توجه به توانایی های متنوع خود از پیچیدگی زیادی برخوردار بوده و به تعداد بسیار زیادی دکمه و کنترل کننده برای استفاده از آنها نیاز باشد. اما وجود صفحه های نمایش بزرگ و لمسی این مشکل را حل نموده و تنها در یک فضای کوچک، تمامی کنترل کننده به انجام وضایف خود خواهند پرداخت. در خودروهای ارزان تر نیز در صورتیکه از صفحه نمایش لمسی استفاده نگردد، این عملیات با استفاده از یک دکمه دایره ای شکل گردان انجام می گردد و باز هم نیازی به وجود دکمه ها و کنترلر های مختلف نخواهد بود.
شرکت های خودروسازی نیز مدتی است که به بازی با این سیستم روی آورده اند و امکاناتی را برای این سیستم ها نصب می کنند که پیش از این در فیلم های علمی تخیلی مانند فیلم مشهور گزارش اقلیت (Minority Report) استفاده می شد! از جمله این امکانات می توان به کم و زیاد شدن صدای سیستم پخش با بالا و پایین بردن دست ها اشاره کرد!
بسیاری از اطلاعات موجود در این سیستم این قابلیت را داشته که با استفاده از قابلیت Head up Display بر روی شیشه راننده نمایش داده شود. هر چه که توجه راننده کمتر از مسیر روبرو منحرف گردد، احتمال بروز تصادف نیز کاهش یافته و این امر با استفاده از سیستم HUD یا Head Up Display انجام پذیر است. این سیستم در بعضی خودرو ها قابلیت کار با فرمان های صوتی را نیز داشته و راننده با استفاده از پیام های صوتی امکان انتخاب منو های مختلف و انجامم عمل مورد نظر خود را خواهد داشت.
سیستم اینفوتینمنت (Infotainment) استفاده شده در خودروهای امروزی با نام های مختفلی شناخته می شود. این سیستم در خودروهای شرکت ب ام و با نام آی درایو (iDrive)، آئودی (Audi) با نام MMI و در خودروهای ساخت شرکت مرسدس بنز (Mercedes Benz) با نام COMAND شناخته می شود. البته این تفاوت تنها در نامگذاری بوده و عملکرد آن در تمامی این مدل ها یکسان و ثابت است.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.