به گزارش سایپانیوز، اگر کیا بخواهد خودروی برقی به بازار عرضه کند، ابتدا باید راه هایی برای کاهش هزینه پیدا کند تا برای مردم قابل خرید باشد. «امیلیو هررا» مدیر عملیات اروپای کیا موتورز می گوید، پیکانتوی برقی «یک دعوت به مبارزه بزرگ» برای کیا به حساب می آید و این راهی است که دیر یا زود طی شود و اجتناب ناپذیر است.

اکثر خودروسازانی که در اروپا بازار دارند، در استراتژی های طراحی و تولید خود طوری تجدید نظر می کنند که خودروهای کوچکتر بسازند و سطح آلایندگی های آن را به اندازه ای برسانند که بتواند از استانداردهای سخت گیرانه ی اروپا پیروی کند. کوچک سازی و برقی سازی خودروها، مستلزم به کارگیری فناروی های نوینی است که سرمایه گذاری عظیمی را می طلبد و حاشیه سود آن نسبت به خودروهای بنزینی خیلی کمتر است. کمپانی فورد آمریکا مدل های Ka+ خود را در اروپا متوقف کرده و میزان تولید مدل های کارل و آدام اُپل نیز رو به افول است.

گروه خودروسازی فولکس واگن جایگزینی برای خودروی برقی Up عرضه خواهد کرد، اشکودا نیز خودروهای سیتیگو و صعات را برای جایگزینی باتری به جای موتور درون سوز انتخاب کرده است. قرار است صعات برقی کوچک زیر 20 هزار یورو به بازار عرضه شود.

رنو هم در نمایشگاه فرانکفورت امسال اعلام کرده بود که در حال طراحی و عرضه خودروهای برقی زیر 10 هزار یورو است که ظرف 5 سال آینده به تولید انبوه می رسد.

هررا در مورد این هدف رنو، ابراز تردید کرده و می گوید: «این هدف رنو بسیار جسورانه است چون همه ی تقلای خودروسازان این است که چالش بزرگ خودروهای برقی را حل کنند و این چالش، رسیدن به سودآفرینی در خودروهای برقی است. ضمن آن که کوچکتر شدن خودرو به معنی آسان تر شدن کار برای برقی سازی نیست. به بیان دیگر هر چه خودرو کوچکتر شود، طراحی و ساخت آن دشوارتر و پرهزینه تر می شود. بنابراین تولید خودروی برقی زیر 10 هزار یورو آن هم در بازه زمانی مطرح شده، بسیار غیرواقعی به نظر می آید.»

منبع: اتوموتیو نیوز

 

 

منبع: سایپا نیوز