باز هم مسئله ی استاندارد بودن یا نبودن پراید مطرح شد!
طی 23 سالی که پراید پر حاشیه در خیابانهای ایران گذر میکند، از اظهارنظر رسمی پلیس راهور گرفته تا مردم کوچه و خیابان، همیشه به چالش کشیده شده است. این چالشها به حدی بود که طی برخی اظهارنظرها،که البته غیررسمی بودهاند، از عبور و مرور پراید در جادهها باید جلوگیری شده و ممنوع اعلام شود، زیرا به هیچ عنوان مناسب تردد در جادهها نمیباشد. به گفتهی رئیس پلیس آگاهی ناجا، محمدرضا مقیمی، پرایدهایی که زیر مدل 85 هستند به دلیل ضعفهایی که در سوئیچ آنها وجود دارد، دائم مورد سرقت قرار گرفته و امنیت کافی ندارند. علیرغم اینکه بارها طی خبرهای رسمی اعلام شده که خط تولید پراید تا پایان سال 95 بسته میشود،اما گروه صنعتی ایران خودرو طی گفتههای اخیرشان،مدل های 96 را نیز به بازار عرضه کردهاند! در چنین شرایطی پراید قویتر از پیش در بازار حاضر شده است. اکنون شاهد گفتههای ضد و نقیضی هستیم؛ محمدرضا نجفیمنش یکی از اعضای انجمن قطعهسازان ایران،عنوان کرده "استانداردهای پراید هیچگونه مشکلی ندارد و مرجع تشخیص استاندارد خودرو، سازمان استاندارد است و نه پلیس راهور"، درحالیکه طبق گفتههای علیرضا نیکآئین، رئیس اتحادیهی تعمیرکاران خودرو،پراید در صدر مراجعه به تعمیرگاه ها قرار دارد.درحالیکه طی گزارشهای رسمی،پراید با یک ستاره همچنان کمکیفیتترین خودروی ایرانی است،مهدی جمالی،مدیرعامل سایپا در یک نشست خبری اعلام کرده که پراید تاکنون 52 استاندارد اجباری را گذرانده است که با افزایش استانداردهای اجباری در امسال،شمار استانداردهای این خودرو به 55 مورد خواهد رسید.
خودروهای سال 96 از استاندارد بیشتری برخوردارند
طبق بخشنامهای که توسط پلیس راهور ناجا در شهریور ماه امسال صادر شد، خودروسازان میتوانستند خودروها را در زمستان 95 با مدل 96 تحویل خریداران دهند و درواقع به ارتقای مدل خودروهای تولید شده اقدام کنند. گروه صنعتی ایران خودرو به محض اینکه از این بیانیه اطلاع یافت،آنها را کاملا اجرا کرده و مدل خودروهای تولیدی را به مدل سال 96 ارتقا داده است. با فراهم آوردن این امکان،شرکت ایران خودرو بیش از بیست هزار دستگاه خودرو را با پلاک 96 تولید و تا نیمهی اول دی ماه عرضه کرد. ایران خودرو با اجرای اصلاح مد نظر پلیس برای کلیهی محصولات،مبنی بر اینکه محل حک مشخصات اصالت خودرو از محفظهی موتور به داخل کابین منتقل شود،توانست مجوز صدور سند برای خودروهای مدل 96 را بگیرد. اکنون شاهد کاهش قیمت خودروهای مدل 95 در پی عرضهی مدلهای 96 هستیم.پیشبینی میشود تا پایان سال،خودروهای مدل 95 داخلی،که پرتیراژ هستند،به طور متوسط یک میلیون تومان ارزانتر شوند.
خودرویی که بیشترین مراجعه را به تعمیرگاه دارد: پراید!
شاید شنیدههایتان مبنی بر اینکه خودروهای ایرانی بیکیفیت هستند،به این دلیل باشد که طبق بررسیها،مشکلات خودروهای داخلی به طور متوسط سه برابر خودروهای خارجیست،آن هم تنها در سه ماههی اول خرید! به طوری که از هر صد خودرو،چهار تا شش خودرو در سه ماههی اول به تعمیرگاه مراجعه میکنند و از میان آنها بیشترین میزان مراجعه به تعمیرگاهها به پراید اختصاص دارد.در حالی که در شرایط معمول جهانی،از هر صد خودرو بین یک تا 5 خودرو به تعمیر احتیاج پیدا میکنند. اگر به جدول سطوح کیفی خودروهای سبک نیز نگاهی بیندازیم،خودروهای سایپا x132، سایپا X131، سایپا x111 در پایین ترین حد کیفیتی هستند.
میزان استانداردی پراید
برخلاف نظر اغلب افراد که بیکیفیتی خودروهای داخلی را علت اصلی سوانح در ایران میدانند،به نظر کارشناسان خطای انسانی عامل اصلی تصادفات است.گرچه در واقعیت جادهها و رانندگان دست به دست خودروها داده و رتبهی ایران را در تصادفات به پنجم جهانی تقلیل داده اند.رتبهی اول تصادفات جادهای به خانواده ی پژو اختصاص دارد و سپس با 114 هزار و 799 فقره تصادف،به پراید. این در حالیست که دبیر انجمن خودرو، پراید را به نوعی استاندارد میداند. علیرغم گزارشهای حاکی از پایینترین درجه کیفیت برای پراید، یعنی تک ستاره، احمد نعبتبخش دبیر انجمن خودروسازان اعلام کرده است که در سالهای اخیر، کیفیت پراید و وانت نیسان افزایش پیدا کرده است. وی با این استدلال که یک سوم خودروهای در حال تردد در کشور، پراید هستند افزود: پس این میزان تصادفات نسبت به خودروهای تیراژ پایین، طبیعی است؛ و افزایش مراجعه به مراکز معاینه فنی و متعاقبا تعداد عیوب این خودرو، بدیهی به شمار میرود.
مدیرعامل سایپا طی گفتههایش اشاره کرد که همانطور که پراید موفق به گذراندن 52 استاندارد اجباری شده است، در صورت افزایش استانداردها به 55 مورد، پراید تمام آنها را دارا خواهد بود و تا زمانی که تقاضا برای خرید این خودرو وجود داشته باشد، تولید آن همراه با افزایش کیفیت ادامه خواهد داشت. طبق اظهارنظر وی، پراید در بازه قیمتی شش هزار دلاری رقیبی از نظر کیفیتی ندارد و اگر کشوری خودرویی با قیمت و کیفیت پراید تولید کند، از آن محصول استقبال خواهیم کرد. مدیرعامل سایپا با اشاره به خودرویی به نام "آمباسادول" که در هند طی 40 سال تولید میشد و خودرویی بسیار بیکیفیت بود، اعلام کرد تولید پراید ادامه خواهد داشت و اگر سازمانی بخواهد دربارهی کیفیت آن نظر دهد، سازمان استاندارد خواهد بود و نه پلیس ناجا یا راهور.
یا استاندارد هست یا نیست
یکی از کارشناسان صنعت خودرو انتقادی بر نظام بررسی کیفیت خودرو دارد. به نظر او در سایر کشورها برخلاف ایران، اگر خودرویی استاندارد نباشد، اصلا اجازه تولید پیدا نمیکند. شرکتها، سازمانهای غیردولتی و نشریات بررسی کیفی خودروها را بر عهده دارند. در نتیجه با توجه به رقابت بسیار بالا بین خودروسازان، آنها به سراغ بررسی و رفع نقاط ضعفشان میروند.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.