از موتورهای خانواده TU در تولیدات ایران خودرو چه میدانید؟
خانواده موتور TU محصول شرکت PSA هستند و یک خانواده از موتورهای چهار سیلندر کوچک مورد استفاده در طیف وسیعی از خودروهای پژو و سیتروئن می باشند. این موتورها در سال 1986 با خودرو citroen ax معرفی شدند که جایگزین خانواده X در آن زمان شد. این نوع از موتورها در هر دو نوع بنزینی و دیزلی بدون توربو - که به نام TUD شناخته میشود- در دسترس هستند.
موتور TU5 در ایران
موتور TU5 توسط شرکت خودروسازی ایرانخودرو در خانواده تولیدی پژو مورد استفاده قرار گرفته است. در ابتدا این موتور با خانواده 206 به ایرانیان معرفی شد، که بعدها در دیگر محصولات ایرانخودرو نیز مورد استفاده قرار گرفت. از نکات مثبت قابل ذکر برای این موتور می توان به صدای کم، قدرت مناسب، استاندارد آلایندگی بالا، شتاب بالا و قیمت رقابتی اشاره کرد. بعد از استقبال از این موتور مدرن، شرکت ایرانخودرو با سرمایهگذاری مناسب این موتور را بومی کرد و در خودروهای پژو 405، پارس، رانا، 206 اس دی و نوع صادراتی سمند LXبه کار برد. استفاده از این موتور در خودروهای مختلف ایرانخودرو، با حرف و حدیثهای فراوانی همراه بود. اکثر افراد این موتور را مربوط به خودروی 206 می دانستند و استفاده در دیگر محصولات را اشتباه ایرانخودرو به حساب میآوردند. حال آنکه با نگاه به خودروسازان بزرگ دنیا می بینیم که آنها نیز یک موتور موفق را در مدلهای مختلف خودرو استفاده می کنند. موتور TU5 در محصولات مختلف ایرانخودرو با جعبه دندههای مختلفی به کار برده شده است. جعبه دنده از نوع MA در خودرو 206 و جعبه دنده BE در 405، پارس و رانا استفاده می شود. همین موضوع باعث اختلاف در حس رانندگی با این خودرو ها شده، زیرا ضرایب دنده ها در این دونوع جعبه دنده مختلف است. همچنین نوعECU ، نوع دریچه گاز و نسخه نرم افزار ECU نیز بی تاثیر نیست. به طوری که حتی باعث تفاوت در مدلهای مختلف خودرو 206 شده است. پدید آمدن باور نادرست " این موتور برای بدنه این ماشین مناسب نیست " نیز می تواند از تفاوت در موارد بالا ایجاد شود.
موتور TU5JP4
مهم ترین خصیصهی اين موتور، بهرهمندی از سیستم (DOHC) است كه مخفف عبارت Double Overhead Cams میباشد. اين سیستم با بهرهمندی از 2 میل بادامک جداگانه برای سوپاپ های هوا و دود، امكان ايجاد ٤ عدد سوپاپ برای هر سیلندر و مجموعا 16 سوپاپ برای موتور را فراهم می نمايد. اين موضوع سبب می گردد كه ورودی هوا به سیلندر و خروج دود از آن با سرعت بیشتری انجام گیرد و در نتیجه توان تولید شده توسط موتور به شكل قابل ملاحضه ای افزايش يابد. وجود اين سیستم به همراه نسبت تراكم بالا (10.5) در اين موتور، سبب می گردد كه ضمن تولید توان و گشتاور بالا، دارای مصرف سوخت و آلايندگی پايینی باشد، به نحوی كه در مواج هم با استاندارد های آلايندگی در سال های آتی مشكلی پیش رو نداشته باشد. این موتور تا حدودی ساخت داخل هم شده و یکی از مدرنترین موتورهایی است که بر روی خودروهای داخلی استفاده میشود. این موتور براساس قدرت، شتاب، قیمت و سرعت یکی از بهترین گزینههای بازار ایران است. قدرت 110 اسببخاری، مصرف پایین در سیکل ترکیبی، یعنی 8 لیتر در 100 کیلومتر طبق اعلام وزارت نفت، هماهنگی مناسب با گیربکس و برنامه مناسب مغز هوشمند، موتور این خودرو را بهترین موتور ایرانی کرده است. ضریب تراکم 10 هم سبب میشود راندمان موتور عدد قابل قبولی داشته باشد. سیستم انتقال قدرت متناسب با این موتور از نوع اتوماتیک با نام AL4 و با كلاچ هیدرولیكی و الكترونیكی و با دیفرانسیل جلو است. البته نوع جعبهدنده دستی هم با MA5N با كلاچ تک صفحهای خشك – مكانیكی بر روی این خودرو نصب میشود.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.