دنیایی رویایی با ابر خودروی الکتریکی فارادی فیوچر FF91
نمایشگاه CES در سالهای اخیر به مکانی برای خودنمایی خودروهای جدید کمپانیهای معروف دنیا تبدیل شده است. یکی از این کمپانیهای خودروسازی که توجه جهانیان را به خود جلب کرده است Faraday Future است. علی رغم اینکه شایعات بسیاری مبنی بر شکست های این شرکت خودرو سازی به وجود آمد اما فارادی فیوچر جهان را با معرفی محصول جدید، محصور و شگفت زده و همچنین خود را ثابت کرد. فارادی فیوچر (Faraday Future) نام یک شرکت جدید ساخت خودروهای الکتریکی است که رقیب مستقیم تسلا موتورز به حساب میآید. این شرکت در نمایشگاهCES 2016 ، از مدل مفهومی خود به نامFFZERO 1 رونمایی کرد که ۱۰۰۰ اسب بخار قدرت دارد و میتواند به بیشینهی سرعت ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت برسد. بدیهیست اگر این خودرو ساخته شده و وارد بازار شود، قویترین و سریعترین خودروی الکتریکی جهان خواهد بود و انقلابی عظیم در صنعت خودروسازی جهان به وجود خواهد آورد.
فارادی فیوچر شرکتی نسبتا نو پا برای ساخت خودروهای الکتریکی است که سال ۲۰۱۴ در ایالت کالیفرنیا تاسیس شد. سرمایهگذار اصلی این شرکت، میلیاردری چینی به نام جیا یوتینگ (Jia Yueting) بنیانگذار شرکت LeTV است که سرمایهی یک میلیارد دلاری اولیهی ساخت فارادی فیوچر را تامین کرده است. FFZERO 1 نخستین خودروی مفهومی این شرکت است و در آن فناوریهایی به نمایش درآمده که بیشتر در فیلمهای علمی-تخیلی میتوان آنها را دید. این خودرو با ویژگیهای هیجانانگیزی چون شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر کمتر از ۳ ثانیه، بیشتر شبیه به خودروهای مسابقهای مناسب برای پیستهای اتوموبیلرانی است. به خصوص اینکه ظاهری کاملا عجیب وغریب و تا حدودی شبیه ماشین سرزمینهای افسانهای و حتی فضایی را دارد.
این خودرو ویژگی منحصر بهفردی دارد، این ویژگی نوعی فناوری است که این شرکت از آن با نام معماری پلتفرم متغیر (VPA) یاد کرده است. بدین معنی که شاسی خودرو میتواند تغییر شکل دهد تا بتوان به راحتی در کارخانه نسخههای مختلفی از آن را به دلخواه مشتری تولید کرد. مثلا میتوان با بلند کردن طول شاسی، تعداد موتورهای الکتریکی آن را زیاد کرد و به چهار عدد رساند؛ یا اینکه به تعداد باتریهای کف خودرو افزود و از تعداد آنها کم کرد. با این شرایط قیمت تمام شدهی خودرو نیز کمتر میشود. یکی از مدیران ارشد شرکت فارادی فیوچر اظهار میکند که این پلتفرم به صورت ماژولار است و قابل تغییر میباشد. جدای از این بخش، تعداد و قدرت سامانههای رانش خودرو، اندازهی فیزیکی و ظرفیت بستههای باتری نیز قابل تغییر است.
این خودرو علاوه بر ویژگیهای فنی یگانه، شگفتیهای دیگری نیز برای مشتریان خود دارد. آنطور که گفته میشود این خودرو توانایی ارتباط گیری با راننده را دارد و دمای اتاقک را برحسب خوشایند راننده تغییر می دهد. همچنین توانایی آن را دارد که به شبکهی (Cloud) راننده متصل شود و موسیقی های مورد علاقه راننده را پخش کند. این خودرو دارای بعضی ویژگیهای علمی-تخیلی جالبی نیز می باشد. مثلا در قسمت میانی فرمان گوشی هوشمندی تعبیه شده که راننده بتواند بعضی تنظیمات خودرو را از آنجا تغییر دهد و اطلاعات مربوط به وضعیت خودرو و البته نقشهی راه را ببیند. علاوه بر آن صندلی های این خودرو طوری طراحی شده است که مقدار قابل توجهی از خستگی های راننده در مسیرهای طولانی را بکاهد. سقف خودرو کاملا شیشهای است و در ساخت قسمتهای داخل و بیرون بدنه هم به طور گسترده از فیبر کربن استفاده شده است. از هرچه که بگذریم از ظاهر هیجان انگیز این خودرو فضایی نمی توان گذشت. خطوط ساده اما گیرای روی سپر، جلو و بخش های کناری خودرو به زیبایی همگان را جذب خود میکند. در قسمت جلو شاهد خودنمایی آرم این شرکت هستیم که به جذابیت خودرو افزوده است. جدای از طراحی زیبای ظاهری روشن شدن چراغ های ترمز نمای ویژهای را به این اسب تک شاخ میبخشد. این ماشین در خانواده کراس اوورهای لوکس قرار میگیرد، با این حال طراحی کوپه مانند بخش انتهایی آن در کنار طراحی آیرودینامیک و تهاجمی بخش جلویی، نشان از خودرویی با قابلیتهای حرکتی توانمند دارد.
قوای محرکه
آنچه که در مباحث خودروهای الکتریکی اهمیت بالایی دارد مقرون به صرفه بودن و میزان توانایی این خودروها در طی مسیر است که فارادی فیوچر غافل ازین موضوع نبوده است. توان بالای این خودرو، آن را از همگان متمایز کرده است. شتاب گرفتن این خودرو در مدت زمان اندک نیز ویژگی قابل ملاحظهای است. به گونهای که این خودرو برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت تنها به ۲. ۳۹ ثانیه زمان احتیاج دارد.
باتری
باتریهای حجیم زمان زیادی برای شارژ نیاز خواهند داشت. فارادی فیوچر برای حل این مشکل در حال توسعهی سیستم شارژ سریعی است که به ادعای خود تا ۲۰۰ کیلووات توان را به خودرو منتقل میکند. این میزان در برابر سوپرشارژرهای سریع ۱۵۰ کیلوواتی تسلا، بسیار قویتر است. بدین ترتیب به واسطهی این شارژرها قادر خواهید بود تا تنها با یک ساعت شارژ، انرژی لازم برای طی ۸۰۵ کیلومتر را بهدست آورید. سیستم شارژ وایرلس از دیگر امکاناتی است که فارادی فیوچر در حال توسعهی آن برای خودروهای خود است. با این شرایط ویژهای که این خودرو در اختیار مشتریان خود قرار میدهد به نظر میرسد که هیچ کس توانایی یافتن حتی یک نقطه منفی در این خودرو زیبا را نخواهد داشت.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.