به گزارش سایپانیوز، این توافق محدود فقط به نفع کشاورزان آمریکایی است و اختلافات در خصوص صنعت خودرو به قوت خود باقی است. هر چند رئیس جمهور آمریکا گفته است که مذاکرات برای رسیدن به یک توافق جامع تر ادامه می یابد.
زمانی که ترامپ از توافقنامه آسیا-پاسفیک مذاکره شده در دوران اوباما خارج شد، کشاورزان آمریکا در موقعیت بدی قرار گرفتند. 11 عضو دیگر این توافق از جمله نیوزلند و کانادا بدون توجه به کناره گیری ایالات متحده پای این توافق باقی ماندند و از مزایای این توافق در ژاپن بهره مند شدند. ترامپ هم به تلافی تهدید کرد که تعرفه و مالیات واردات خودروهای خارجی به آمریکا را افزایش خواهد داد و ادعا کرد که امنیت ملی ایالات متحده در خطر است.
در مجمع عمومی سازمان ملل در ماه گذشته، آبه شینزو نخست وزیر ژاپن به خبرنگاران گفت ترامپ به وی اطمینان داده است که ژاپن را از تعرفه های خودرو مستثنی خواهد کرد.
ژاپن که محصولات کشاوری به ارزش 14 میلیارد دلار از آمریکا وارد می کند سومین بازار بزرگ صادراتی آمریکا به حساب می آید. این دو کشور اقتصاد در هم تنیده ای دارند طوری که ژاپن در خاک آمریکا خودرو تولید می کند و این در هم تنیدگی باعث شده که ژاپن اقتصاد سوم جهان بعد از آمریکا و چین باشد.
ترامپ اعلام کرده است که ژاپن باز جدیدی به ارزش 7 میلیارد دلار در ایالات متحده خواهد گشود که به محصولات کشاورزی اختصاص دارد و تعرفه های گوساله، خوک، گندم، پنیر، ذرت، مشروبات به شکل چشمگیری کمتر شده یا به طور کلی حذف شده است.
ترامپ این توافق محدود را «مرحله اول توافق تجاری بنیادی جدید» توصیف کرده و می گوید این مرحله «خطوط اصلی گام های رسیدن به توافق تجاری منصفانه و دوجانبه» را فراهم می آورد. این مرحله از توافق شامل 40 میلیارد تجارت دیجیتالی بین دو کشور هم می شود.
اما در این توافق تعرفه خودروهای ژاپنی در آمریکا همان 2.5 درصد باقی مانده است و باعث ناخرسندی خودروسازان ژاپنی شده است.
ترامپ از همان ابتدای ریاست جمهوری اش شکوه و شکایت داشته که کسری تراز بازرگانی بین آمریکا و ژاپن حدود 58 میلیارد دلار است.
از ابتدای سال جاری میلادی «اکیو تویودا» مدیر عامل گروه خودروسازی تویوتا –و رئیس انجمن خودروسازان ژاپن- از نخست وزیر کشورش خواسته که تلاش بیشتری برای صنعت خودروی ژاپن به خرج دهد. وی در نشست خودروسازان ژاپنی با قیافه ای درهم و نگران گفته است: «صنعت خودرو همین حالا با چالش های بسیار دشواری رو به رو هست، از افزایش ارزش قیمت ین در برابر ارزهای خارجی [که به صادرات لطمه می زند] تا آثار افزایش مالیات فروش و مسائل نامعلوم دیگر [نظیر گذار از فسیلی به برقی]. برای همین هم امید ما به حکومت ژاپن است که به صنعت خودرو و تقویت رقابت پذیری آن به عنوان صنعت استراتژیک کمک کند.
منبع: فورچون
منبع: سایپا نیوز
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.