نقد و بررسی میتسوبیشی اوتلندر 2017 

در ابتدا لازم است به این نکته اشاره کنیم که میتسوبیشی اوتلندر (Mitsubishi Outlander) مدل سال 2017 میلادی نمونه ای است با طراحی زیبا و مصرف سوخت پایین که توانایی تجهیز به یک موتور قدرتمد شش سیلندر خورجینی (V6) را نیز داشته و به راحتی رقبایی مانند نمونه های تولیدی شرکت های خودروسازی هوندا (Honda) و تویوتا (Toyota) را پشت سر می گذارد. علاوه بر این تجهیزات و امکانات نصب شده به صورت استاندارد آن نیز زیاد و مناسب است. این خودرو مجهز به ردیف سوم صندلی های کوچک نیز بوده که آن را از این لحاظ به یکی از معدود نمونه های مجهز به این قابلیت در این کلاس خودرو تبدیل نموده است. در مجموع میتسوبیشی اوتلندر یک خودروی کراس اوور کوچک بوده که توانایی رقابت و شکست بسیاری از رقبا موجود در این بازار شلوغ و رقابتی را دارد.
میتسوبیشی اوتلندر مدل سال 2017 میلادی در مدل پایه و تیپ ES مجهز به سیستم انتقال قدرت به هر چهار چرخ (AWD) شده است. سیستم چند رسانه ای این خودرو نیز از نرم افزارهای ارتباطی Apple CarPlay و Android Auto نیز پشتیبانی نموده و چراغ های جلویی این خودرو قابلیت فعالیت به صورت خودکار را دارد. همچنین یک سیستم نمای 360 درجه با استفاده از دوربین های موجود در اطراف خودرو نیز به صورت استاندارد و در تمامی مدل های این خودرو وجود دارد. از نقاط قوت این خودرو می توان به مصرف پایین سوخت نمونه های مجهز به پیشرانه 4 سیلندر اشاره کرد. از دیگر ویژگی های این خودرو می توان به وجود صندلی ردیف سوم به صورت استاندارد اشاره کرد. همچنین عملکرد نمونه های مجهز به پیشرانه 6 سیلندر خورجینی نیز بسیار مناسب بوده و این موتور توانمند و قدرتمند قابلیت های دینامیکی بالایی را به این خودرو هدیه نموده است. فضای کابین نیز راحت و مناسب بوده و محیطی سرشار از آرامش و نرمی را برای راننده و سرنشینان به ارمغان می آورد. از نقاط ضعف این خودرو هم می توان به شتابگیری کند نمونه های مجهز به پیشرانه چهار سیلندر و همچنین فضای کوچک موجود برای صندلی های ردیف سوم این خودرو اشاره کرد که آنها را تنها برای کودکان مناسب می نماید. میتسوبیشی اوتلندر مدل سال 2017 میلادی در تیپ های مختلف به بازار عرضه شده و بازه قیمتی مابین 24.390 دلار الی 32.590  دارد.

مصرف سوخت
موتور پایه و استانداردی که بر روی میتسوبیشی اوتلندر مدل سال 2017 میلادی نصب می گردد یک نمونه چهار سیلندر 2.4 لیتری بوده که توانایی تولید نیرویی معادل 166 اسب بخار را داشته و گشتاور تولیدی آن نیز برابر با  220 نیوتون متر است. این موتور با استفاده از یک گیربکس CVT اتوماتیک نیروی تولیدی را به چرخ ها انتقال می دهد. بر اساس اعلام آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA)، این خودرو در نمونه های مجهز به سیستم انتقال قدرت به چرخ های جلو (FWD) مصرفی برابر  9.4 لیتر در هر 100 کیلومتر مسیر شهری داشته و در بزرگراه ها مصرفی معادل  7.8 لیتر در هر 100 کیلومتر دارد که برای یک خودرو کراس اوور در این کلاس رقمی بسیار مناسب و رقابتی بشمار می آید. این خودرو حتی در نمونه های سفارشی مجهز به سیستم انتقال قدرت به هر چهار چرخ (AWD) نیز عملکرد بسیار مناسبی داشته و مصرفی برابر 9.8 لیتر در هر 100 کیلومتر مسیر شهری داشته و در بزرگراه ها مصرفی معادل 8.1 لیتر در هر 100 کیلومتر دارد. موتور دیگری که قابلیت نصب بر روی میتسوبیشی اوتلندر مدل سال 2017 میلادی را داشته یک نمونه 3 لیتری 6 سیلندر خورجینی بوده که توانایی تولید نیرویی معادل 224 اسب بخار و گشتاور  290 نیوتون متر را دارد. در این مدل نیروی موتور با استفاده از یک جعبه دنده شش سرعتی اتوماتیک به هر چهار چرخ خودرو منتقل گشته و و مصرفی برابر 11.7 لیتر در هر 100 کیلومتر مسیر شهری داشته و در بزرگراه ها مصرفی معادل  8.7 لیتر در هر 100 کیلومتر دارد.

تجهیزات استاندارد و گزینه های سفارشی
میتسوبیشی اوتلندر مدل سال 2017 میلادی در چهار تیپ مختلف ES، SE، SEL و GT به بازار عرضه می گردد. انتقال نیروی به هر چهار چرخ گزینه ای انتخابی در تیپ پایه ES بوده و مدل GT تنها با سیستم انتقال نیرو به هر چهار چرخ ارائه می گردد.

تیپ ES
این تیپ از میتسوبیشی اوتلندر مدل سال 2017 میلادی قیمتی برابر با 24.390 دلار  دارد. از تجهیزاتی که به صورت استاندارد بر روی این تیپ نصب شده می توان به رینگ های 18 اینچی آلیاژی، سیستم کنترل حرکت در سراشیبی (Hill Start Assist)،  آیینه های جانبی مجهز به گرمکن، پشت آمپر دیجیتال دو رنگ، صندلی راننده با قابلیت تنظیم ارتفاع، صندلی های ردیف دوم با قابلیت خم شدن به منظور افزایش فضای موجود برای محفظه بار، غربیلک فرمان و دسته دنده  مجهز به روکش چرم، سیستم تهویه مطبوع دوگانه اتوماتیک (Dual Zone Climate Control)، دوربین کمکی دنده عقب، قابلیت کنترل سیستم چند رسانه ای با استفاده از فرامین صوتی، سیستم ارتباطی بدون سیم بلوتوث به منظور ارتباط با تلفن های همراه هوشمند، صفحه نمایش 6.1 اینچی لمسی، سیستم صوتی با شش بلندگوی مجزا و قابلیت پخش رادیوهای دیجیتال با کیفیت بالا و ورودی و پورت USB اشاره کرد.

تیپ ES
تیپ ES میتسوبیشی اوتلندر سال 2017 میلادی با قیمت 25.390 دلار  به مشریان عرضه می گردد. این تیپ به ابزار و ادواتی مانند چراغ های مه شکن، آیینه های جانبی مجهز به چراغ راهنما مجهز به لامپ های LED، ورود بدون کلید به خودرو (Keyless)، روشن و خاموش کردن خودرو به وسیله دکمه، صفحه نمایش رنگی اطلاعاتی خودرو مجهز به نشانگرهای جدید، پوشش ابزار و ادات داخلی با استفاده از چرم و پارچه، صندلی های جلویی مجهز به گرمکن، سیستم رادیوی ماهواره این، صفحه نمایش لمسی 7 اینچی، سیستم چند رسانه ای با پشتیبانی از نرم افزار های Apple CarPlay و Android Auto و دو پورت USB نیز مجهز شده است.

تیپ SEL
قیمت این تیپ از میتسوبیشی اوتلندر مدل سال 2017 میلادی برابر با 26.390 دلار  بوده و ابزار و ادوات وسایل داخل کابین با استفاده از چرم روکش شده اند. صندلی راننده نیز قابلیت تنظیم در 8 جهت مختلف به صورت الکتریکی را داشته و ابزار و ادوات داخلی با رنگ مشکی براق (Piano Black) تزئین شده اند. برای این تیپ از میتسوبیشی اوتلندر بسته های سفارشی نیز وجود داشته که از جمله آنها می توان به پکیج لوکس این خودرو اشاره کرد که تجهیزاتی مانند سیستم صوتی حرفه ای 710 واتی ساخت شرکت Rockford Fosgate با 9 بلندگوی مجزا، سان روف، آیینه های با قابلیت جمع شدن به صورت الکتریکی، سیستم نمایش نقطه کور (Blind Spot Detection) همراه با سیستم نمایش ترافیک در بخش عقبی خودرو (Rear Cross Traffic Alert) و سیستم یخ زدایی شیشه و برف پاکن جلو را به این خودرو اضافه می نماید. بسته دیگری که برای این تیپ از میتسوبیشی اوتلندر وجود داشته، پکیج تورینگ (Touring) بوده که علاوه بر امکانات موجود در پکیج لوکس، امکانات دیگری مانند سیستم راهیابی ماهواره ای، سیستم کنترل سرعت تطبیقی (Adaptive Cruise Control)، سیستم جلوگیری از برخودر در جلو با ترمز اتوماتیک (Forward Collision Warning with Automatic Brake)، سیستم هشدار خروج از خطوط جاده (Lane Departure Warning)، دوربین نمای 360 درجه، غربیلک فرمان مجهز به گرمکن و آیینه میانی مجهز به سیستم تنظیم نور خودکار را نیز به این تیپ اضافه می نماید.

تیپ GT
مدل GT گران ترین تیپ موجود برای میتسوبیشی اوتلندر مدل سال 2017 میلادی بوده و با قیمتی معادل 32.590 دلار  به مشتریان عرضه می گردد. این تیپ از موتور پر قدرت شش سیلندر خورجینی (V6) استفاده می کند و در نمای خارجی و طراحی بدنه از تزئینات به رنگ کروم استفاده کرده است. ریل باربند این خودرو نیز به رنگ نقره ای بوده و در چراغ های جلویی از لامپ های LED استفاده شده است. از دیگر امکانات این تیپ می توان به برف پاکن های خودکار مجهز به سنسور تشخیص بارش باران و تزئینات داخلی با استفاده از چوب اشاره کرد. این تیپ به صورت استاندارد مجهز به تجهیزات موجود در پکیج لوکس تیپ SEL بوده ولی هنوز سیستم هایی مانند سیستم رهیابی ماهواره ای و بعضی از سیستم های امنیتی و کمکی رانندگی به صورت سفارشی قابل انتخاب هستند.
تمامی تیپ های میتسوبیشی اوتلندر مدل سال 2017 میلادی قابلیت تجهیز به سیستم چند رسانه ای سرگرمی با قابلیت پخش DVD را در صندلی های بخش عقب دارند. نور پردازی داخل کابین نیز به رنگ آبی و با استفاده از لامپ های LED بوده و تمامی مدل ها غیر از تیپ ES این خودرو قابلیت تجهیز به سنسورهای پارک در عقب و جلوی خودرو را دارند. فضای محفظه بار موجود در پشت ردیف سوم صندلی های این خودرو نیز برابر با 10.3 فوت مکعب (291 لیتر) بوده و فضای موجود در پشت صندلی های ردیف دوم 34.2 فوت مکعب (968 لیتر) است. در صورتیکه هر دو ردیف صندلی جمع شوند فضای محفظه بار به عدد 63.3 فوت مکعب (1792 لیتر) افزایش پیدا می کند. فضای موجود در صورت جمع شدن ردیف سوم صندلی ها مناسب بوده ولی مقدار فضای موجود در صورت جمع شدن دو ردیف صندلی ها زیاد مناسب نبوده و نسبت به سایر رقبا در رتبه ای پایین تر و زیر میانگین قرار می گیرد.

امنیت
از تجهیزات امنیتی و کمکی که به صورت استاندارد بر روی میتسوبیشی اوتلندر مدل سال 2017 میلادی نصب شده می توان به استفاده از ترمزهای ضد قفل (ABS) برای هر چهار چرخ، سیستم کنترل پایداری (Stability Control)، هفت کیسه هوا و سیستم کنترل حرکت در سراشیبی (Hill Assist)، سیستم هشدار خروج از خطوط جاده (Lane Departure Warning) و سیستم جلوگیری از برخورد از جلو با ترمز اتوماتیک اشاره کرد. میتسوبیشی اوتلندر مجهز به سیستم انتقال قدرت به هر چهار چرخ (AWD) در آزمون های سازمان NHTSA موفق به دریافت 4 ستاره در هنگام تصادف از بخش جلو و  5 ستاره در هنگام بروز تصادفات از زوایای جانبی شده و در مجموع عملکرد عالی داشته و موفق به دریافت 5 ستاره ایمن شده است. اما عملکرد نسخه دیفرانسیل جلوی این خودرو خیلی مناسب نبوده و این نمونه تنها توانسته 4 ستاره را در بخش ایمنی در تصادفات رانندگی از آن خود نماید. این خودرو در آزمون های IIHS نیز عملکرد مناسبی داشته و موفق به کسب عنوان Top Safety Pick+ شده است.

تجربه رانندگی
مواد اولیه استفاده شده از ساخت این خودرو از کیفیت مناسبی برخوردار است. این مواد از جنس نرمی برخوردار بوده و به هیچ عنوان حس ناخوشیاندی را در هنگام لمس به راننده و سرنشینان منتقل نمی نماید. طراحی عقربه های نشانگر نیز تغییر کرده و این خودرو حتی در مدل پایه و اولیه و تیپ ES نیز مجهز به سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک (Climate Control) مجهز شده است. صندلی های این خودرو نرم و راحت بوده و موجب خستگی سرنشینان نمی گردد. اما صندلی های ردیف سوم از راحتی مناسبی برخوردار نمی باشند. با توجه به قابلیت تنظیم موقعیت صندلی های ردیف دوم، فضای مناسبی برای قرار دادن پاها بوجود آمده و مشکلی را برای سرنشینان ایجاد نمی نماید. در مجموع کابین این خودرو بسیار راحت طراحی و ساخته شده است.
موتور چهار سیلندری که به طور پایه در این خودرو قرار گرفته قابلیت هایی مناسبی نداشته اما این یک مسئله فراگیر بوده و بیشتر خودرو های موجود در این کلاس بدنه در مدل پایه خود از موتورهایی با این حد توانایی استفاده می کنند. یکی دیگر از مسائل موجود در این خودرو عملکرد گیربکس اتوماتیک CVT بوده که نرم کار نکرده و اندکی پر سر و صدا عمل می نماید. اما در نقطه مقابل، موتور شش سیلندر خورجینی این خودرو قرار می گیرد که توانایی های خود را در محدوده دور موتور 4.000 RPM به نمایش می گذارد. این موتور هماهنگی مناسبی با گیربکس اتوماتیک 6 سرعته موجود دارد. هندلینگ نیز خود و قابل قبول بوده و خودرو به راحتی در کنترل راننده قرار می گیرد.
از رقبای این خودرو می توان به هوندا CR-V، مزدا CX-5، نیسان روژ، تویوتا RAV4 و نمونه های کار کرده و دست دوم کیا سورنتو اشاره کرد. در ادامه به بررسی نقاط قوت این خودروها و میتسوبیشی اوتلندر مدل سال 2017 میلادی خواهیم پرداخت. شرکت خودرو سازی ژاپنی هوندا (Honda) برای سال 2017 میلادی نسل جدید CR-V را به بازار ارائه کرده است. این خودرو نمونه ایست زیبا و خوش ساخت که فضای بار مناسبی را به سرنشینان ارائه نموده و قیمت آن در نمونه های دست دوم نیز از افت کمتری برخوردار است. تنها تفاوت و کاستی آن نسبت به میتسوبیشی اوتلندر، نبود صندلی های ردیف سوم است. مزدا CX-5 نیز خودرویی است زیبا، اسپرت و کم مصرف. تنها تفاوت آن نیز با میتسوبیشی اوتلندر همانند هوندا CR-V نبود صندلی های ردیف سوم است. نیسان روژ (Nissan Rouge) نیز با وجود اینکه مانند میتسوبیشی اوتلندر از سه ردیف صندلی برخوردار است اما عملکرد پیشرانه آن مناسب نبوده و در مکانی پایین تر از میتسوبیشی اوتلندر قرار می گیرد. اگر شما از کسانی باشید که با موتورهای کم توان چهار سیلندر و وجود تنها دو ردیف صندلی مشکلی نداشته باشید، این خودرو یک گزینه بسیار مناسب برای شما خواهد بود. اما کیا سورنتو (Kia Sorento) با توجه به اینکه اندکی از لحاظ ابعاد بزرگ تر از میتسوبیشی اولتندر بوده و مجهز به صندلی های ردیف سوم نیز شده است. می تواند به عنوان یک گزینه مناسب به حساب آمده و با توجه به افت قیمت نسبی در مدل های کارکرده و دست دوم می تواند موجب صرفه جویی مناسبی در هزینه پرداختی برای خرید یک خودرو گردد.

سخن آخر
تیپ SE میتسوبیشی اوتلندر با توجه به قیمت مناسب 25.390 دلاری نمونه ای است که با توجه به قیمت خود از ابزار و ادوات و امکانات مناسبی استفاده کرده و استفاده از پیشرانه چهار سیلندر و سیستم انتقال قدرت CVT نمی توان از ارزش های این خودرو بکاهد. پس پیشنهاد ما خرید این تیپ از میتسوبیشی اوتلندر مدل سال 2017 میلادی است که از ارزش مناسبی نسبت به مبلغ پرداختی برخوردار است.

لینک ویدئوی بررسی میتسوبیشی اوتلندر 2016:  mitsubishi outlander 2016