خودروی دندهای دنا 1395 ایرانخودرو
یکی از جدیدترین تولیدات کارخانهی خودروسازی ایرانخودرودنا نام دارد. این محصول یک خودرو بسیار مناسب شهری است که دارای مصرف سوخت کم با تراکم پایین است. از دیگر ویژگیها خوب این خودرو میتوان به محفظهی اتاق سالن و ظاهری جذاب آن اشاره کرد. دنا در واقع یک باز طراحی از خودروی سمند است که در نهایت به یک خودروی مجزا تبدیل شده است. مشخصات فنی این خودرو شامل EF7 دارای ظرفیت 1645 لیتر با بیشینه توان معادل 114 اسب بخار است که میتواند در بیشترین حالت گشتاوری 155 نیوتون متری ایجاد کند. نسبت تراکم این خودرو 11 است که از استاندارد یورو 4 برای آلایندگی برخوردار است. بیشینه سرعت خودروی دنا 190 کیلومتر در ساعت است. دنا برای رسیدن از سرعت صفر به صد کیلومتر به 12.3 ثانیه زمان احتیاج دارد. خودروی دنا در چرخهای جلو و عقب خود از ترمز دیسکی بهر میبرد و دارای فنآوریهای ABS و EBD هم هست. هم چنین در این خودرو شاهد جعبهدندهی تک کلاچه 6 سرعته هستیم. با این توضیح اجمالی در مورد ویژگیهای فنی به بررسی ویژگیهای ظاهری این خودرو خواهیم پرداخت. فرمان این خودرو مانند سایر خودروهای ایرانی در سمت چپ آن واقعشده که دارای یک داشبورد کنسول وسط چوبی است. در قسمت بالایی کنسول دنا شاهد یک صفحه نمایش رنگی هستیم که میتواند مسیرها را نمایش دهد، اخطار ایمنی بدهد و فایلهای ویدیویی پخش کند. از منظر ایمنی هم برای راننده و سرنشین جلویی 2 عدد کیسهی هوا تعبیه شده است.
از دیگر امکانات این خودرو میتوان به سیستم پاشش انژکتور الکترونیکی، سیستم هشدار روشن بودن چراغها، حسگر دنده عقب و قفل مرکزی اشاره کرد. شرکت ایرانخودرو به عنوان یکی از قدیمیترین خودروسازان ایران دارای 50 سال قدمت است که سابقهای طولانی در تولید خودروهای ملی و مونتاژشده دارد. تولیدات اصلی این کارخانه را میتوان پژو 206، پژو 405، پژو پارس و سمند دانست. ایرانخودرو دارای بیشتر از 2000 نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش در سرتاسر ایران است. شاید اکثر مردم و یا حتی کارشناسان فعال در عرصهی خودرو تصور کند دنا یک فیسلیفت- Face Lift – از خودروی سمند است اما این ذهنیتها باعث نمیشود مدیران طراحی در ایرانخودرو، ادعای فیس لیفت را تایید کنند بلکه در واقع آنها باور دارند که چنین واژههایی در این شرکت شایع نیست و دنا یک اتومبیل کاملا تازه است نه یک سمند با طراحی ظاهری جدید. خودروی دنا در حقیقت حاصل یک پروژهی حدودا 10 ساله از ایرانخودرو است، در این پروژه که NX7 نام داشته قرار بوده دنا به عنوان سومین خودروی ملی پس از سمند و را نا معرفی شود. با این وجود، اولین ورود خودروی دنا به بازار با یک شک همراه شد چرا که قیمت دنا دارای تفاوت قیمت زیادی با دیگر خودرهای ملی داشت؛ و در مقایسه با دیگر خودروهای ملی مانند سمند و پژو 405 دارای اختلاف قیمتی 15 تا 20 میلیونی بود. درحالیکه در تبلیغات اولیه قرار بود پروژهی NX7 منجر به تولید خودرویی جایگزین برای پژو 405 و سمند شود؛ اما در سال 91 با ورود این خودرو به بازار، هیچکدام از این برنامههای محقق نشد.
طراحی ظاهری
هرچند ممکن است در برخورد اول با دنا آن را ناموزون تصور کنید و خطوط شکستهی زیاد آن چندان جالب به نظر نرسند اما نمیتوان بیانصافی کرد و آن را خودرویی با ظاهری زیبا معرفی نکرد. طراحی دنا هنوز به پای خودرهای خارجی نمیرسد اما ظاهر این خودرو نسبت به خودروهای ایرانی دیگر یک سرو گردن بالاتر قرار میگیرد. هرچند ردپاهایی از خودروی سمند هنوز در دنا مشهود است مثلا اگر از کنارهها به این خوردو نگاه کنیم به وجه تشابه زیادی با سمند خواهیم یافت. عمده تفاوت آنها در طراحی دماغه است که در دنا کشیدهتر طراحی شده است. از طرف دیگر میتوان دید که شکل ظاهری و اندازهی دنا مانند سمند است اما طراحی دستگیرهی درها بیشتر شبیه خودروهای خارجی شده است. رینگهای دنا 15 اینچی هستند البته شاید استفاده از رینگهای بزرگتر انتخاب بهتری برای جلوه بخشیدن به قسمتهای کناری خودرو بود؛ اما در هیچ قسمتی به اندازهی عقب خودرو شاهد تفاوت در آرا و نظرات نیستیم، برخی معتقدند چراغها و سپر دنا بیش از حد ساده هستند و نمیتوانند جلوهی زیبایی به این خودرو بدهند درحالیکه برخی دیگر همین سادگی سپر و ترکیب شدن با چراغهای ال ای دی را زیباتر میدانند.
به هر حال میتوان گفت کمی هماهنگی بیشتر در طراحی قسمتهای مختلف دنا میتوانست هماهنگی بیشتری به این خودرو بدهد. اما دنا دقیقا از کجا کپیبرداری شده است؟ شاید شنیده باشید که خودروسازانی نظیر هیوندای و کیا همواره متهم به کپیبرداری از خودروهای اروپایی در طراحی خارجی و داخلی خودروهایشان میشوند. اگر به داخل کابین دنا نگاهی اندازیم، طراحی داشبورد این خودرو از اولین موارد جالبتوجه آن تلقی میشود. این در حالی است که مواردی مثل دو خط چوب کنارهها، دریچهی هوا، نمایشگر لمسی و موارد بسیاری دیگری تداعیکنندهی داشبورد خودروی هیوندای سوناتا است. این کپیبرداری در شرایطی است که خود سوناتا متهم به کپیبرداری از خودروهای اروپایی است. یکی از نقاط قوت دنا در طراحی داخلی، تغییر شکل کلی پشت آمپر با به بیان صحیح تر کیلومتر شما آن است. این طراحی به نحوی است که دنا را بسیار شبیه به خودروهای خارجی کرده و در میان خودروهای داخلی منحصربهفرد ساخته است. از طرفی فضای داخلی این خودرو مانند سمند دارای فاصلهی مناسبی بین صندلیهای جلو و عقب است که باعث میشود سرنشینان در وضعیت مطلوبی قرار بگیرند؛ بنابراین میتوان راحتی سرنشینان را از مشخصههایی قلمداد کرد که شرکت سازندهی خودرو در هنگام ساخت دنا به آن اهمیت خاصی داده است. دنا هم مثل دیگر محصولات ایرانخودرو 4 سیلندر است، این موتور 4 سیلندری خطی با حجم 1600 تا 1800 سیسی میتواند توانی معادل 95 الی 120 اسب بخار تولید کند.
بر همین اساس طبق معمول محصولات ایران خودور در این محصول هم از یک موتور 4 سیلندر با 16 سوپاپ خطی و حجم 1645 سی سی استقاده شده است. گفتنی است این خودرو موفق به کسب استاندارد آلایندگی یورو 4 است که بیشینه توان خروجی 114 اسب بخار و گشتاوری به اندازهی 155 نیوتون متر ایجاد میکند. این موتور که EF7 نامیده میشود قبلا در خودروی سمند سورن هم استفاده شده است. موتور EF7 نسبت به بقیه موتورهایی که ایرانخودرو در اتومبیلهای خود از آنها بهره میبرد اکونومیست تر، پیشرفتهتر و با استهلاک کمتر است؛ بنابراین میتوان EF7 را به عنوان یکی از بهترین موتورهای شرکت ایرانخودرو در نظر گرفت. البته 114 اسب بخار با در نظر گرفتن وزن 1258 کیلوگرم برای دنا کمی ضعیف به نظر میرسد؛ اما دنا میتواند در 12.03 ثانیه از سرعت صفر به 100 کیلومتر در ساعت برسد و بیشینه سرعتی برابر 190 کیلومتر در ساعت داشته باشد بنابراین میتوان با توجه به این وزن بالا، عملکرد آن را در مجموع مطلوب ارزیابی کرد. البته در به وجود آمدن گشتاور این خودرو وجود جعبهدندهی 5 سرعته ی دستی با ضریبهای به نسبت کوتاه تاثیر گذار بوده است. گرچه در این بازهی قیمتی که دنا عرضه میشود، داشتن دندهی خودکار یک توقع معقول به نظر میرسد؛ زیرا در وضعیت فعلی بازار ایران، خودروهای چینی با قیمتهایی برابر و یا حتی کمتر از دنا دارای سیستم انتقال قدرت خودکار هستند.
ایمنی
از بزرگترین نقاط قوت دنا میتوان به طراحی و عملکرد سیستم ترمزش اشاره کرد. ترمزهای دنا در محورهای جلو و عقب خود دیسکی هستند. ضمن این که ترمز این خودرو ABS و دارای پوستر MBA میباشد. علاوه بر اینها این خودرو به یکی در بهترین و کاربردیترین تکنولوژیهای ترمز در دنیا یعنی سیستم توزیع الکترونیکی نیرو، EBD مجهز است. هم چنین ترمز گیری این خودرو در آزمونهای انجامشده عملکرد بسیار خوبی از خود بروز داده است و بر خودرویی مانند سمند پیشی گرفته است... علاوه بر این وجود دو کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو و هم چنین وجود ستون قرمان جمع شونده باعث شده ایمن دنا در حدی قرار بگیرد که بتواند سه تاره ی ایمنی را از EuroNcap کسب کند. دنا میتواند یک گزینهی خوب برای کسانی باشد به دنبال خودرویی شهری با مصرف و استهلاک پایین هستند از طرف دیگر این خودرو هزینهی مصرف کم و راحتی زیادی برای سرنشینان فراهم میکند. قطعا دنا به عنوان یک محصول ایرانی گزینهای خوب برای خریداران محسوب میشود؛ اما برای کسانی که به دنبال طراحی اسپرت و شتاب و سرعت بالا هستند خودروهایی با وزن کمتر، ضریب دندهی کوتاهتر و توان خروجی بالاتر وجود دارد. به هر حال نمیتوان از این مسئله چشمپوشی کرد که از دید اکثر کارشناسان و عموم مردم، دنا نسبت به امکاناتی دارد در قسمت بالایی عرضه میشود.
خودروی دندهای دنا 1395 ایرانخودرو
موتوتل

بازدید
(1502)
پسندیدن
(0)
علاقه مندی
دیدگاه ها
(0)
یکی از جدیدترین تولیدات کارخانهی خودروسازی ایرانخودرو دنا نام دارد. این محصول یک خودرو بسیار مناسب شهری است که دارای مصرف سوخت کم با تراکم پایین است. از دیگر ویژگیها خوب این خودرو میتوان به محفظهی اتاق سالن و ظاهری جذاب آن اشاره کرد. دنا در واقع یک باز طراحی از خودروی سمند است که در نهایت به یک خودروی مجزا تبدیل شده است.
https://goo.gl/tqpXwi
دیدگاه ها
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.