آخرین نتایج جنگ رکورد های صفر تا صد دنیا

هنوز زمان زیادی از ادعای کمپانی تسلا مبنی بر تولید سریع‌ترین خودروی جاده‌ای دنیا با شتاب صفر تا صد کیلومتر بر ساعت طی ۲.۵ ثانیه نگذشته است که رکورد تسلا sp100d شکسته به‌نظر می‌رسد. در واقع این رکورد شکنی مربوط به ادعای شرکت نوپای فارادی فیوچر است که ادعای تولید خودروی تماما الکتریک با شتاب صفرتا صد کیلومتر ۲.۳۹ ثانیه دارد. از آن‌جایی که مدل FF91 هنوز وارد بازار نشده است و به دست مشتریان نرسیده است، و در مرحله‌ی پیش تولید است، این ادعا در مرکز توجه قرار نگرفته است. مدت کوتاهی پس از ادعای تسلا، فارادی فیوچر به طور رسمی خبر داد، با بهینه سازی کمی روی مدل sp100d این مدل می‌تواند رکورد قبلی خود را بشکند و شتاب صفرتا صد کیلومتر ۲.۳۴ ثانیه را تجربه کند. البته مدل‌های فارادی فیوچر FF91 و تسلا sp100d تاکنون توسط متخصصان به طور مستقل مورد بررسی و آزمون قرار نگرفته‌اند و سنجش دقیق اعداد شتاب صفرتاصد روی جاده کاری بس دشوار است.
نکته قابل توجه دیگر آنست که تفاوت بازه‌ی زمانی بین ۲.۵ تا ۲.۹ ثانیه بسیار کم و قابل چشم‌پوشی است و این زمان‌های زیر سه ثانیه اصلا برای سرنشینان خودرو ملموس نیست، و این صرفا رقابت تبلیغاتی و زورآزمایی تاجران بزرگ به نظر می‌آید‌. هم‌چنین رسیدن به شتاب صفرتاصد کیلومتر بر ساعت با بازه‌ی زمانی کمتر از ۳ ثانیه توسط خودروهای بزرگی چون بوگاتی شیرون، کونیخزگ و نیسان GT-R ثبت شده است. دانستن این نکته شاید جالب باشد که برای قهرمانان مسابقه‌های سرعت و به طور ویژه مسابقات فرمول یک آمار و اعداد شتاب جاده‌ای اصلا جذابیتی ندارد و برای رانندگان حرفه‌ای مایه تفریح و سرگرمی است. آن‌ها مدل زمان‌گرفتن خودروهای جاده را درست نمی‌دانند و سالهاست ارقام را با تقریب سه رقم اعشار برای محاسبه دقیق زمان در پیست بهره می‌برند.
هم اکنون بیش‌تر از ده سال است که خودروهای فرمول یک همه شتاب صفرتاصد کیلومتر بر ساعتی معادل ۲ تا ۲.۵ ثانیه دارند و در مواردی حتی شتاب زیر ۲ ثانیه و حتی تا ۱.۶۶ هم برای آنان ثبت شده است. اما نباید تصور کنیم جذابیت اخبار خودروهای بزرگ و پرشتاب تنها برای خریداران آن‌هاست، در واقع حتی کسانی که قدرت مالی کافی هم برای خرید این ابر خودروها ندارند، و بدون آن که حتی تجربه‌ی رانندگی در این خودروها را داشته باشند، پیگیری اخبار و اطلاعات قدرت و سرعت پرچم‌داران برای‌شان جذاب است. چرا که برای چنین افرادی رشد تکنولوژی و فناوری در همه‌ی زمینه‌ها و حتی صنعت خودرو، با بالا بردن کیفیت زندگی بشر، اهمیت شایان توجهی دارد. در نتیجه کمپانی‌های تسلا و فارادی این ارقام و اعداد شگفت انگیز را کسب می‌کنند و به جهان ارائه می‌کنند تا طرفداران بالقوه‌ی خود را زیاد می‌کنند و با کمترین هزینه برای تبلیغات خود را سر زبان‌ها می‌اندازند. مهم‌ترین علت دست‌یابی تسلا و فارادی به این اعداد و ارقام، توسعه‌ی سریع تکنولوژی در خودروهای الکتریکی و گشتاور بالای ناشی از تولید پیشرانه‌ی برقی در همان آغاز حرکت است که با تولیدات پیشرانه‌های هایبرید ‌و بنزینی رقابت می‌کند. و این آمار شگفت‌انگیز بقیه‌ی کمپانی‌های بزرگ خودر‌و را به بهینه سازی محصولاتشان تحریک کرده است.