از تهران تا قزوین در 10 دقیقه با هایپرلوپ

همه ما دیگر از دست ترافیک های طاقت فرسای کلان شهرها به ستوه آمده ایم و هرلحظه که زمان خود را در آن می گذرانیم آرزو می کنیم که کاش ماشینمان بال داشت و شروع به پرواز می کرد. این موضوع منحصر به ایران نیست و بسیاری از کشورها درگیر آن هستند و دائم در تلاشند که این مشکل را به گونه ای مرتفع کنند و سرانجام وسیله ی نقلیه ای به نام هایپرلوت را طراحی کرده اند. این پروژه وارد مراحل نهایی شده و در چند کشور اروپایی در حال بررسی است. هایپرلوپ نام وسیله جدید حمل و نقل در جهان است. در این وسیله افراد از طریق حرکت کپسول هایی در لوله‌های ثابت و بزرگ جابه‌جا می شوند. کپسول ها با قدرت مغناطیسی با سرعت 1200 کیلومتر در ساعت حرکت می کنند. به دلیل خالی بودن لوله ها از هوا، حرکت کپسول ها با حداقل اصطکاک انجام می شود.


ایده سفر از طریق حرکت کپسول های پرسرعت در لوله های بزرگ و ثابت که سرعت جابجایی در آن ها سریع تر از هواپیما انجام می شود در سال 2013 از سوی ایلون میسک مبتکر آمریکایی مطرح شد.او مجبور بود میان شهرهای سان فرانسیسکو و لوس آنجلس آمریکا جابه‌جا شود، چرا که می بایست کارهایش را در دو شرکت تسلا و اسپیس اکس را پیگیری می کرد. به همین دلیل به دنبال راه آسان تری برای حمل و نقل میان دو شهر می گشت تا اینکه هایپرلوپ را اختراع کرد.طراحی هایپرلوپ براساس انتقال مسافران در کپسول های آلومینیومی 4 تا 20 نفره است که درون لوله هایی بزرگ و ثابت بر روی زمین حرکت می کنند.این کپسول ها باعث شده اند مسیر شهرهای سان فرانسیسکو تا لوس انجلس آمریکا به 35 دقیقه کاهش یافت. این در حالی است که مسافت 600 مایلی (960 کیلومتر) میان این دو شهر هم تا کانون با استفاده از خودرو 8 ساعت طول می کشد.هر کپسول می تواند 4 تا 20 نفر را حمل کند. می توان هر 30 ثانیه یک کپسول را در لوله ها به حرکت درآورد. بین دو کپسول نیز فاصله‌ای به میان 5 مایل ( حدود 8 کیلومتر) قرار دارد.تا کنون دو کشور اسلواکی و جمهوری چک اعلام آمادگی کرده اند که این سیستم در کشورشان به طور آزمایشی بین بین دو شهر براتیسلاوا و برونو اجرا شود.


طی مسیر این دو شهر با قطار به 80 دقیقه زمان نیاز دارد درحالی که با اجرای این پروژه به ده دقیقه کاهش پیدا خواهد کرد. تصور کنید که فاصله بین تهران تا قزوین را که به طور عادی 2 ساعت زمانمان را هدر میداد با 10 الی 15 دقیقه طی کنیم. واقعا باورنکردنی است.همچنین تفاهم نامه‌ای برای اجرای این طرح در امارات متحده عربی امضا شده است. در صورت عملی شدن این طرح، انقلابی در حمل و نقل انسان و کالا در امارات و کشورهای جنوب خلیج فارس روی خواهد داد.این اقدام باعث می شود سفر گردشگران و مسافران از عربستان سعودی به دبی نیز افزایش یابد.هایپرلوپ وان در حال حاضر ۳۰ کارگر تمام وقت دارد اما بیشتر توسعه‌ی این سامانه توسط ۸۰۰ مهندسی که در استخدام ناسا، بوئینگ و  SpaceX بوده اند انجام شده است.این افراد ضمن حفظ شغل قبلی خود برای (HTT) نیز کار می‌کردند. برای اینکه هایپرلوپ به واقعیت بپیوندد HTT  اقدام به کسب مجوز برای استفاده از تکنولوژی شناوری مگنتیک آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور کرده است.همچنین مراکز و کمپانی های مشهور زیادی از مرکز تحقیقات هسته ای اروپا در سوییس گرفته تا Oerlikon و Leybold با این شرکت همکاری کردند.