اولین بار در نمایشگاه خودروی فرانکفورت در سال 2013 بود که شرکت لکسوس دست به معرفی مدل LF-NX به عنوان یک طرح مفهومی زد. در نهایت نیز این خودرو در سال 2014 در لوای یک کراس اوور تولید و راهی بازار شد. لکسوس NX300h مجهز به یک پیشرانه ی 2.5 لیتری هیبریدی با توانی 197 اسب بخاری بود که میتوانست گشتاوری 210 نیوتونمتری تولید کند. این خودرو هم چنین دارای یک جعبهدندهی e-CVT است. در موتوتل همراه ما باشید.
این خودرو دارای یک طراحی جسورانه است هم چنین امکانات خوبی نظیر شارژر بیسیم برای تلفنهای همراه و سه حالت برای رانندگی به صورت eco, Sport, Normal دارد. امکان انتخاب مواردی مانند سامانهی پیشگیری از برخورد با جلو، سامانهی کنترل فشار باد لاستیکها، سامانهی کمکی پارک، قابلیت کنترل سیستمها از طریق تلفن همراه، سامانهی رانندگی بین خطوط و دوربین 360 درجه هم به صورت آپشنال در این خودرو وجود دارد.
این خودرو دارای سیستم مالتی مدیای لکسوس NX300h است، سیستم صوتی حرفهای لوینسون با 10 اسپیکر هم در نسخهی سفارشی قابل دستیابی است. نرمافزار دستار شخصی و هوشمند شرکت اپل یعنی Siri هم امکان خواندن و نوشتن پیامها و ایمیلها را در این خودرو فراهم کرده است.
داخل کابین لکسوس NX300H هم مانند بدنهی این خودرو زیبا است. وجود صندلیهای اسپرت در این خودرو باعث احساس راحتی بسیاری در سرنشینان شده و راننده نیز از احساس خوب رانندگی با یک خودروی اسپرت بهرهمند است. البته این مورد برای یک ماشین SUV، در مورد سفرهای خارج شهری و کسانی که قد بلندی دارند ممکن است چندان خوشایند نباشد.
لکسوسNX مجهز به ترمزی است که به سرعت عمل می کند و سرعت خودرو را در حد چشمگیری کم میکند. البته ممکن است برخی رانندگان نتوانند به سرعت با این موضوع کنار بیایند و برای تسلط بیشتر نیازمند کسب تجربه و مهارت بیشتری باشند.
لکسوس NX300Hدارای استاندارد ایمنی 5 ستارهی ادارهی ملی ایمنی ترافیک بزرگراههای امریکا یعنی NHTSA است علاوه بر این از استاندارد آلایندگی یورو 5 هم بهرهمند است. در سال 2015، خودروی NX300H رکورددار کمترین مراجعه به گارانتی را در بین تمامی مدلهای ساخت شرکت لکسوس داشته است که این موضوع نشانگر کیفیت بالای قطعات این محصول است.
مصرف سوخت ترکیبی این خودرو در حدود 7.5 لیتر است، این میزان برای سفرهای داخل شهری 7 لیتر و برای سفرهای خارج از شهر 8 لیتر بیان شده است.
نقد و بررسی
به خاطر بالا بودن تقاضای بازار برای خودروهای کراس اوور، همهی شرکتهای خودروسازی در تکاپوی تولید مدلهای مختلفی از شاسی بلندهای شهری هستند.
لکسوس نخستین بار در نمایشگاه خودروی پک در سال 2014 با رونمایی از مدل NX، توجه دوست داران خودروهای شاسیبلند را به خود جلب کرد. عملکرد بسیار خوب این خودرو در کنار طراحی بینظیر و امکانات زیاد باعث شد این خودرو به محض وارد شدن به بازار بتواند رقیبان خود را پشت سر بگذارد. لکسوس NX در دو تیپ عرضه میشود: بنزینی که NX200t نامیده میشود و NX300h که تیپ هیبریدی این خودرو است.
طراحی ظاهری
طراحی منحصربهفرد بدنه را میتوان مهمترین تمایز لکسوس NX300H F Sport با رقیبانش دانست. خطوط برجستهی روی بدنه، جلو پنجرهی بزرگ و خاص و چراغهای باریک و تیز این خودرو تداعیکنندهی سفینههای فضایی و فیلمهای علمی-تخیلی است. لکسوس NX به خاطر نوع خاص طراحی داخلی و به خصوص طراحی صندلیهایش بیشتر حالت یک خودروی اسپرت را دارد و تا یک خودروی شاسیبلند و احساس رانندگی با یک خودروی اسپرت را به رانندهاش انتقال میدهد. وجود یک ساعت آنالوگ ساده در وسط داشبورد این خودرو، زیبایی و اصالت بیشتری به این خودرو بخشیده است.
نوع موتور و انتقال نیرو
لکسوس NX هیبریدی، دارای یک پیشرانه ی 2.5 لیتری با بیشینه توان 194 اسب بخار و گیربکسی CVT میباشد. مدل بنزینی این خودرو دارای یک پیشرانه ی 2 لیتری توربو با بیشینه توان 235 اسب بخار و دارای یک جعبهدندهی 6 دندهای است. در هر دو تیپ بنزینی و هیبریدی این خودرو، نمونههای تک دیفرانسیل و دو دیفرانسیل ارائه میشود.
F Sport مدل سفارشی خودروی شاسیبلند NX با نام F Spotr توسط کمپانی لکسوس عرضه میشود. این خودرو دارای ویژگیهای خاص خودش است که به آن ظاهری اسپرت تر بخشیده است. این خصوصیات عبارتاند از: جلو پنجرهی بزرگ تر و مشبک، چراغهای عقبی الایدی، رینگهای اسپرت، تودوزی دورنگ و آرم F Sport روی فرمان خودرو و کنار گلگیر از نظر فنی هم این مدل اسپرت لکسوس دارای فنربندی محکم تری است که سر پیچها پایداری بیشتری را به خودرو انتقال میدهد.
آپشن های قابل انتخاب
شرکت لکسوس این امکان را به مشتریان محصولاتش میدهد که یک سری از تجهیزات و آپشن ها را برای خودروهایشان انتخاب کنند. مثلا این خودرو دارای سقف پارانوما، سقف دارای سانروف و هم چنین سقف فلزی فاقد سانروف است. علاوه بر این کنترل دنده دستی پشت فرمان، سامانهی صوتی حرفهای مارک پایونیر یا لوینسون،ماوس تاچ، قابلیت هدآپ، شارژر بیسیم برای تلفن همراه و 7 نوع رادار و حسگر از جمله از جمله امکاناتی هستند که مشتریان میتوانند آنها را انتخاب کنند.
7 نوع حسگر و رادار یادشده عبارتاند از: حسگر پارک خودرو، درب صندوق برقی، دوربین 360 درجه، رادار نقطهی کور، رادار جانبی، حسگر اخطار برخورد از جلو و رادار رانندگی در بین خطوط.
ایمنی 5 ستاره
خودروی NX لکسوس با داشتن 8 کیسهی هوا میتواند امنیت کاملی به سرنشینان خود هدیه کند. این خودرو در تستهای تصادف مربوط به مؤسسات ایمنی Euro NCAP و IIHS توانست بالاترین نمرات را برای ایمنی برخورد از جلو، برخورد از کنار و استحکام سقف کسب کند.
جمعبندی
خودروی لکسوس NX گزینهی بسیارم نایبی برای علاقمند به رانندگی اسپرت است. این خودرو با داشتن حالت انتخاب رانندگی در مدل H 300 خود، به راننده این امکان را میدهد که حرکت خودرو خود را در رالن فقط برقی، فقط بنزینی و یا ترکیبی برقی یا بنزینی قرار دهد.
هرچند صندلی اسپرت لکسوس NX ممکن است برای افراد بزرگ جثه در رانندگیهای طولانی کمی دردسرساز و آزار دهنده باشد اما به طور کلی میتوان این خودرو را از نظر کیفیت ساخت، و عملکرد و هم چنین آپشنال بودن، در سطح بالایی در نظر گرفت و ارزش خرید بالایی برای آن در نظر گرفت. در یک جمله نقاط قوت این خودرو را میتوان کیفیت بالای ساخت، طراحی زیبا در کنار موتوری با توان بالا و مصرف سوخت پایین دانست، البته تنها چیزی که میتواند شما را از خرید این خودرو منصرف کند میتواند قیمت نسبتا بالای آن باشد.
بسیار عالی است<_br /_>یه سوال از دوستان اهل فن. کیفیت رانندگی این ماشین با راو4 چقدر تفاوت داره؟ منظورم بیشتر بیرون جاده است<_br /_>ممنون از راهنمایی تون