کمپانیهای فرانسوی امروزه ماکسیمم سهم صنعت خودروی ایران را در دست گرفتهاند. بعضی کارشناسان ایرانی به این قضیه نظر مثبت داشته و معتقدند نتیجهی زیرسازههای چندین و چند سالهی اخیر ایران است و برخی دیگر نسبت به آن نظری منفی داشته و معتقدند رقابت کم موجود در بازار داخلی ایران با سهم زیاد فرانسویها مرتبط است. در موتوتل ما را همراهی کنید.
مسئولین مربوطه و مردم منتظر بودند که با توجه به توافق هستهای و عملی شدن برجام، بزرگترین سازندگان جهانی خودرو به ایران آمده و رقابتهای بزرگتر و وسیعتری را در بازار داخلی ایجاد نمایند؛ با وجود همهی اینها بعد از برجام، اولین تفاهمنامهها و قراردادهای صنعت خودروی ایرانی، همگی به دست فرانسویها رقم خوردند. اولین قراردادها بین ایرانخودرو و پژو رقم خورد و این دو، مذاکرهی با یکدیگر را بعد از ۴ سال، دوباره از سر گرفتند و قراردادی دیگر میان آنها امضا شد و طبق این توافقنامه، ۲۰۰ هزار پژوی جدید در سالههای آتی در کشور تولید خواهد شد.
دوهزار پژوی جدیدی که قرار است تولید شوند، مجزا از پژوهای قدیمیتری که تاکنون در ایران خودرو ساخته شده و بیشترین سهم رقم خودروهای داخلی را از آن خود کردهاند میباشد. با وجود شرایط ایجاد شده، شرکت رنو نیز که تاکنون سهم کمتری نسبت به پژو و سایر خودروها در بازار ایران داشته و خودروهایش کمتر در خیابانها دیده شدهاند، تصمیم دارد که در سالهای آتی، تعداد رنوهای تولید شده در ایران را به ۵۰۰ هزار دستگاه برساند.
با وجود این شرایط، همه این احتمال را میدهند که کمپانیهای فرانسوی از این پس بیشترین درصد را در صنعت خودروی ایرانی مال خود نموده و از رقیبانشان مثل فیات، فولکس واگن و برندهای داخلی دیگر فاصله بگیرند.
طبق گزارشهای به انجام رسیده در بازار اقتصاد، بعضی کارشناسان ایرانی و حتی بخش عمدهای از طبقه مردم عادی جامعه نسبت به سهم بسیار زیاد کمپانیهای فرانسوی در بازار خودروی ایرانی شاکی بوده و طبق نظر آنها بهتر است که سایر کمپانیهای بزرگ و مشهور خودروسازی دنیا نیز سهمی در صنعت و بازار خودروهای ایرانی داشته باشند. آن ها معتقد هستند که وزارت تجارت و صنعت و معدن و خودرو سازان ایرانی به نفعشان هست و خواهد بود که طبق فرصت پیش آمدهی پس از برجام، بازار خودروی ایرانی را به چند بخش تبدیل نموده و ماکسیمم سهم آن را دیگر در اختیار کمپانیهای فرانسوی نگذارند.
طبق نظر این گروه از نقد کنندگان، نیاز به یک تحول عظیم در صنعت و بازار خودروسازی ایران دیده میشود و بهتر است برنامههایی مثل جذب تکنولوژیهای بهروزتر و گسترش میزان تولید محصول و تعویض خودروهای قدیمی با خودروهای جدید در دستور کار مسئولین ارشد قرار بگیرد و این چشم انداز ها و اهداف والا صرفا به کمک کمپانیهای خودروساز فرانسوی انجام شدنی نمیباشد.
این گونه نقد و بررسیها با وجود وضعی مطرح شدهاند که بعضی دیگر از کارشناسان داخلی نظر بر این دارند که اکثر صنایع و بازارهای خودروسازی دنیا، اغلب یک یا دو شرکت که احتمالا خارجی هم هستند، سهم عمدهی بازار آن کشور را به دست گرفتهاند. طبق نظر این کارشناسان، صنعت و بازار ایرانی هم از این قانون دنبالهروی میکند و به خاطر زیرسازههای چند سالهی طبیعیای که دارد مسلم است که کمپانیهای فرانسوی بیشترین سهم بازار خودروی ایران را در اختیار گرفتهباشند. این گروه از کارشناسان برای اثبات گفتههایشان به آمار و ارقام جهانی روی آورده و با آوردن مثالهایی از کشورهای فرانسه، چین، ترکیه و هند، اذعان دارند که بازار این کشورها نیز بیشترین سهمشان را به یک یا دو خودرو ساز خارجی دادهاند. طبق نظر آنها، امروزه ترکیه بیشترین سهم بازار داخلیاش را به فولکس واگن آلمانی دادهاست و بعد از فولکس واگن آلمانی، رنو فیات و فورد در ردههای بعد قرار دارند. فولکس سهم ۵/۱۴٪ را از آن خود نموده که ۲/۲٪ از سرسختترین رقیبش که فورد است، بالاتر میباشد. در بازار تولید خودروی هند نیز کمپانی سازنده خودروی هیوندای موفق به کسب ۳/۱۷٪ از بازار خودروی هند شدهاست. این در شرایطی است که هوندا تویوتا و رنو با بیشتر از ۱۱٪ تفاوت در فاصله با یکدیگر، ردیف های بعدی رل از آن خود نمودهاند. در بازار چین هم هماکنون فولکس واگن و جنرال موتورز به سختی با یکدیگر رقابت میکنند و سعی در پیشی گرفتن از یکدیگر داشته و دارند و در حالی که سهم هر دوی آنها ۱۵٪ میباشد به عنوان اصلیترین و مهمترین کمپانیهای جهان محسوب میشوند.
بقیهی کمپانیهای خودروسازی مثل نیسان، تویوتا، هیوندای، پژو و هوندا همچنین با فاصلهای بسیار زیاد نسبت به جنرال فولکس واگن و جنرال موتورز قرار گرفته و در بازار و صنعت خودروی چین مشغول به تولید محصولات خود میباشند. وضع در بازار خودرو فرانسه به این صورت است که گروه پژوسیتروئن با بیش از ۲۹٪ و پس از آن رنو دارای بیشترین سهمها هستند و در حال اجرای دو نقش اول بازار این کشور میباشند. البته شایان ذکر است که کمپانیهایی مانند فورد فولکس و تویوتا نیز در سایر ردیفها تثبیت شدهاند. اگرچه این آمار نشان دهندهی این است که همیشه بعضی کمپانیها قدرتمندترین مهرهی بازار جهانی خودرو محسوب میگردند، با این وجود کارشناسان عقیدهی دیگری راجع به بازار خودروی ایران و نحوهی جا افتادن کمپانیهای فرانسوی در این بازار داشته و دارند.
کارشناس خودروی ایران، فربد زاوه، دربارهی این موضوع این گونه اذعان دارد: ما میپذیریم که هر بازار خودرو غالبا یک یا دو مهرهی اصلی دارد، با این وجود حضور کمپانیهای فرانسوی در بازار ایران به شکل دستوری و تحت نظارت وزارت صنعت خودروی کشور تشکیل شدهاست. ایشان با نظر به این موضوع که حضور دستوری کمپانیهای فرانسوی در بازار خودروی ایران باعث ایجاد رقابت نخواهدبود، اضافه میکند: اگر در بازار کشور ترکیه، ماکسیمم سهام بازار این کشور را کمپانی فولکس واگن از آن خود کردهاست، علت این موضوع پخش و عرضهی خودروهایی باکیفیتتر و مرغوبتر و با قیمت مقرون به صرفهتر نسبت به سایر رقیبان میباشد. نظریات فربد زاوه در شرایطی است که یکی دیگر از کارشناسان خودروی کشور، حسن کریمی سنجری، اینگونه بیان میکند: هم اکنون قسمت عمدهای از صنعت خودروی ایرانی برخوردار از زیر سازههای کمپانیهای فرانسوی میباشد و بخش گستردهای نیز به قسمت خدمات پس از فروش برای خودروهای این کشور اختصاص داده شدهاست؛ پس با این وجود مسلم است که رنو و پژو، این سهام بالا را در بازار خودروی ایرانی از آن خود نموده باشند. ایشان با گفتن این نکته که اگر بخواهیم سایر خودروسازان اصلی و بزرگ را هم به ایران راه دهیم، باید جذابترین پیشنهادهای سرمایهگذاری را به آنها ارائه دهیم تا راضی به این کار شوند، افزود: اکثر کمپانیهای تولید خودروی خارجی اگر بخواهند که در بازار ایران حضور داشته باشند، تنها راهشان این است که کار خود را از صفر شروع بنمایند و این مسئله ممکن است اصلا مورد پسندشان واقع نشود؛ پس ما موظفیم به گونهای آنها را تشویق کنیم تا به این وسیله برای پا نهادن به عرصهی صنعت خودروی ایرانی ترغیب بشوند و رقابتها در زمینه ی ساخت خودرو در ایران وسیع تر گردد.
تازاندن کمپانیهای فرانسوی در صنعت خودروسازی ایران
موتوتل

بازدید
(672)
پسندیدن
(0)
علاقه مندی
دیدگاه ها
(0)
کمپانیهای فرانسوی امروزه ماکسیمم سهم صنعت خودروی ایران را در دست گرفتهاند. بعضی کارشناسان ایرانی به این قضیه نظر مثبت داشته و معتقدند نتیجهی زیرسازههای چندین و چند سالهی اخیر ایران است و برخی دیگر نسبت به آن نظری منفی داشته و معتقدند رقابت کم موجود در بازار داخلی ایران با سهم زیاد فرانسویها مرتبط است.
https://goo.gl/hwSsfY
دیدگاه ها
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.