متفاوت ترین گزارش از غرفه ی کلاسیک نمایشگاه خودروی تهران
یکی از سالن هایی که در این 3 روز نمایشگاه بسیار مورد استقبال قرار گرفت، سالن خودروهای کلاسیک است. این سالن تنها سالنی از نمایشگاه بود که برای وارد شدن به آن باید مبلغ ده هزار تومان را پرداخت می کردید. بقیه ی سالن ها رایگان بودند. البته لازم به ذکر است که بسیاری از جوانان به این سالن علاقه نداشتند و اکثر کسانی که به سالن می رفتند که با در زمان جوانی خود با این خودروها خاطره ای داشتند. یکی از اصلی ترین کسانی که در این سالن شرکت کرده بود، کلوپ مرسدس بنز است. از غرفه-های دیگر می توان به ب ام و، فولکس واگن اشاره کرد که خودروهای کلاسیک متعددی را به نمایشگاه آورده بودند. از دیگر شرکت کنندگان می توان به یک دستگاه پورشه 911 تارگا، تعدادی موتور سیکلت کلاسیک و خودروهای آمریکایی مثل موستانگ و کامارو اشاره کرد. البته یک غرفه ب بزرگ برای علاقه مندان به صنعت ماکت هم وجود داشت. حال قصد داریم تعدادی از خاض ترین خودروهای این نمایشگاه را به شما توضیح دهیم. در ادامه این گزارش با موتوتل همراه باشید.
1)مرسدس بنز 190SL
این خودرو در سال 1960 تولید شده. این تک ستاره ی مرسدس بنز که به نحو احسنت در ایران توسط مالکش باز سازی شده یکی از با ارزش ترین خودروهای حاضر در کل نمایشگاه خودرو است. در دهه ی 50، 10 سال قبل از تولید این خودرو، مرسدس بنز مدل گالوینگ را به خط تولید رساند. گالوینگ در همان زمان خود، یک خودروی خاص و گران قیمت بود. گالوینگ دارای یک پیشرانه ی 6 سیلندر بود که در زمان خود خودروی قدرتمندی محسوب می شد. 10 سال بعد مرسدس بنز تصمیم گرفت تا از اسطوره ی خود یک نسخه ی ارزان تر و ضعیف تر بسازد که این تصمیم منجر به تولید 190SL شد. این خودرو دارای یک پیشرانه ی 1.9 لیتری 4 سیلندر است.
2)مرسدس بنز 300SEL
این خودرو دارای یک پیشرانه ی 3.5 لیتری 8 سیلندر بوده که در سال 1971 در خط تولید مرسدس قرار داشت. 300SEL در زمان شاه برای جشن های 2500 ساله توسط محمدرضا شاه پهلوی به ایران آورده شد. لازم به ذکر است که از این خودرو فقط یک دستگاه به ایران وارد شده. شاید شما از 300SEL در خیابان های شهر ببینید، اما این خودرو تنها نسخه ی 8 سیلندر موجود در کشور است. بقیه ی خودروهای دارای یک پیشرانه ی 6 سیلندر هستند. یکی دیگر از نکاتی که باعث ارزشمندتر شدن این خودرو شده این است که این مرسدس بنز مدتی تحت مالکیت استادشجریان بوده است. از امکانات این خودرو می توان به تنظیم ارتفاع اشاره کرد که در زمان خود این امکان واقعا بی نظیر بوده است.
3)مرسدس بنز 220SE
از این خودرو دو دستگاه در نمایشگاه حضور داشت. یکی با رنگ سبز یشمی و دیگری با رنگ مشکی. از فرق های این دو دستگاه به جز رنگ آنها می توان به سال تولید آنها نیز اشاره کرد که بنا بر سال تولید مواد به کار رفته در ساخت کابین خودروها با یکدیگر متفاوت است. خودرویی که دارای رنگ سبز بود جدیدتر و مشکی قدیمی تر بود که ما به سراغ خودروی سبز رنگ رفتیم. دلیل اینکه به سراغ خودروی سبز رنگ رفتیم این است که این خودرو یکی از سالم ترین نمونه های این خودرو در "جهان" است و تا به الآن هیچ بازسازی بر روی این خودرو صورت نگرفته است. وقتی در این خودرو را باز کنید، مطمئنا شیفته ی رنگ بندی و طراحی زیبای این خودرو خواهید شد. تلفیق چوب و چرم مرغوب کرم زیبایی بسیار خاصی به این خودرو داده است. درواقع می توان این خودرو را جد مرسدس بنز CL و SS کلاس کوپه دانست. این خودرو در سال 1963 تولید شده که در زمان خودش یکی از گران قیمت ترین خودروهای تولیدی مرسدس بنز بوده است. در زیر کاپوت این خودرو یک پیشرانه ی 2.2 لیتری 6 سیلندر با قدرتی معادل 160 اسب بخار آرام گرفته است.
4)مرسدس بنز 350SL
این SL زیبا در سال 1975 در سبد محصولات مرسدس بنز قرار داشت. با یک پیشرانه ی 3.5 لیتری و توان تولید 200 اسب بخار قدرت که می شود آن را یکی از قوی ترین خودروهای تولید شده در آن زمان دانست. این نسل از SL دارای دو پیشرانه ی کاجترونیک و دیجترونیک است. این دو پیشرانه که در سال های مختلف تولید شده، یکی دارای 200 اسب بخار و دیگری دارای 197 اسب بخار است. از فرق های دیگر این دو پیشرانه می توان به سیستم انژکتوریه این دو اشاره کرد. این نسل از SL در بین سال های 1972 تا 1989 در خط تولید مرسدس قرار داشت. این یعنی با 17 سال تولید، بیشترین زمان حضور یک SL در خط تولید مرسدس بنز. این خودرویی که در نمایشگاه حضور داشت به لطف بچه های مشهد به این نمایشگاه رسیده و مالک آن ساکن مشهد است.
5) جشن 125 سالگی تولید خودرو توسط مرسدس بنز
این دو خودرویی که مشاهده می کنید ارزش خودرویی بالایی ندارند. اما در سال 2011 مرسدس بنز در برلین آلمان همایشی برگزار می کند برای 125 ساله شدن اختراع خودرو توسط این کمپانی. خودروی طوسی رنگ برای آقای دنیل برمبرک ( ریئس اتاق بازرگانی ایران-آلمان در سال 2011) و خودروی سفید رنگ نیز برای آقای آدریان مشایخی ( ریئس کلوپ مرسدس بنز در ایران) است. این دو شخص در همان سال 13 هزار کیلومتر با این دو خودرو رانندگی کردند و رفتند برلین و برگشتند. در آنجا نماینده ی ایران محسوب می شدند. ارزش این دو خودرو در این است.لازم به ذکر است که 90% این خودروها دارای پلاک ملی هستند و 10% بقیه هنوز دارای پلاک قدیمی هستند و به آنها پبلک ملی نمی دهند.
لازم دیدم تا در این مقاله نیز توضیحی در باره ی نام گزاری خودرو های بالا بدهم. در آن زمان کلمه ی S در صنعت خودروسازی بنز به عنوان خودروی لوکس محسوب می شد. که البته هنوز به همین معنی پا برجاست. حرف E در آن زمان به معنی سیستم انژکتوری موتور است که امروزه به عنوان اتاق میان رده ی مرسدس بنز معروف شده است. حرف L نیز به معنای Long یعنی بلند است. مانند خودروی 220SE. این اتاق دارای یک نسخه به نام 220S هست که از این نسخه کوچک تر است. البته L امروزه به همین معنی در صنعت خودروسازی مرسدس بنز به کار خود ادامه می دهد.شاید این خودروها در ایران طرفداران زیادی نداشته باشد، اما این خودروها تاریخ خودروی ایران را به نمایش می گذارد.
یک سری از این خودروها در جهان کمیاب هستند و واقعا نسخه ی تکی هستند اما افراد کمی به آنها توجه می کنند.در وسط سالن نیز، شرکت امیر تجارت کهن دیده می شد که توانسته نمایندگی رسمی برند MEC را در ایران بگیرد. اینکه چجوری مهم نیست، مهم این است که می توانیم شاهد تردد یک سری از قوی ترین مرسدس بنزها با قیمت های بالا را شاهد باشیم. این شرکت توانسته جواز پلاک 3 مدل CLA45، GLA45 و اسمارت را بگیرد. قیمت CLA وGLA حدود 700 میلیون تومان است و قیمت اسمارت هنوز معلوم نیست. درباره ی اسمارت جالب است بدانید که به دلیل ابعادش تنها خودرویی است که جواز پارک کردن عمودی را در هرجای خیابان دارد.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.