نقد و بررسی تویوتا کمری هیبریدی 2016 توسط تیم خبری موتوتل
یک سری از خودروها هستند در گذر زمان، در هر نسل خود، یک پیشرفت چشم گیر داشته اند. کمری که در سال 1979 پا به خیابان ها گذاشت از این دست خودروهاست. البته سال 2006 را می توان یک تولید مجدد برای کمری دانست. در آن زمان تویوتا با ارائه ی کمری توانست به فروش بسیار خوبی در سراسر دنیا دست پیدا کند. زمانی که این خودرو در 3 کلاس به ایران رسید، مصادف بود با زمانی که واردات خودرو در ایران دچار نقص بود و تنوع زیادی در آن دیده نمی شد. کمری در آن زمان تبدیل شده بود به یک خودروی لوکس با یک قیمت بسیار مناسب برای تردد در خیابان های شهر. بعد از گذشت چند سال نسخه ی فیس لیفت شده ی کمری به ایران آمد که به دلیل ظاهر نه چندان خوبش، استقبالی که باید از آن می شد صورت نگرفت.
سپس در سال 2015 نسل جدید کمری معرفی شد و در کمترین زمان توانست به پلاک ملی ایران دست پیدا کند. این بار کمری یک طراحی قوی در عین حال یک پیشرانه ی متفاوت را به همراه داشت. کمری هیبرید را می توان نقطه عطفی در واردات خودرو به ایران دانست. زیرا که تا قبل از آن واردکنندگان یا مقامات علاقه ی زیادی برای واردات خودورهای نیمه برقی نداشتند. اما با کمری با موفقیتی که به دست آورد نظر مسئولان را تغییر داد. اما همچنان خیلی از خودروهای هیبریدی جایشان در ویترین نمایشگاه ها خالی است. البته حدود چندماهی می شود که واردات این خودرو به کشور ممنوع شده است. نه به دلیل لوکس بودن و حجم موتور، بلکه به این دلیل که این خودرو در کشور آمریکا تولید می شود وارداتش به ایران ممنوع شده است. حال موقعیتی نسیب ما شده تا بتوانیم به بررسی این خودروی پر فروش، در ایران بپردازیم.
طراحی خارجی خودرو بسیار عالی است. یک طراحی سنگین در عین حال دل نشین. کلیت طراحی نسل جدید کمری بر اساس نسل های قبلی بوده. اگر کمی دقت کنید به مطمئنا متوجه این موضوع خواهید شد. چراغ جلو های یک تیکه و یک جلو پنجره ی ساده که در وسط آن لوگوی شرکت تویوتا با یک پس زمینه ی آبی، نشان گر خودروهای هیبرید، به چشم می خورد. طراحی خیلی عمیقی ندارد اما بعضی از طراحی ها به دلیل سادگی زیاد دل نشین هستند. در عقب خودرو نیز چراغ های LED دیده می شود که یک قسمت آن برروی صندوق عقب و قسمتی دیگر بر روی خودرو قرار دارد که تا کناره های خودرو جلو آمده است.
کمری با داشتن 4850 میلی متر طول، 1825 میلی متر عرض و 1470 میلی متر ارتفاع جزء سدان های سایز متوسط قرار می گیرد. با داشتن این ابعاد به خوبی می تواند جواب گوی یک خانواده ی 4 نفره باشد، حتی اگر در خودرو باهم کمی مهربان تر باشند، کمری می تواند ظرفیت 5 نفر را نیز در خود جای دهد. این نسل از کمری با داشتن 1581 کیلو گرم وزن دارای مصرف سوخت ترکیبی 5.7 لیتر در هر صد کیلومتر بوده که توسط یک مخزن سوخت 70 لیتری پشتیبانی می شود.
در طراحی داخل خودرو نیز تویوتا سعی کرده تا سبک خاص طراحی ساده ی خود را ندارد. در طراحی داخل خودرو بر عکس ظاهرش هیچ جذابیتی دیده نمی شود. اول که به ظاهر خودرو نگاه می کنید توقع یک کابین نسبتا شیک را دارید. اما وقتی درب خودرو را باز می کنید تمام افکارتان نقش برآب می شود.البته این شکل اکثر خودروهای آسیایی بوده. اما این سادگی دلیلی بر بی-کیفتی نمی شود. کیفیت مواد به کار رفته در ساخت کمری جدید نسبت به نسل قبل پیشرفت های بسیاری داشته است. صندلی-های و داشبورد خودرو از چرم مرغوبی ساخته شده است. می توان گفت که استفاده از چرم به زیبایی کابین ساده ی کمری کمک-های فراوانی کرده است.
این سادگی به معنای زشت بودن هم نیست. این یعنی وقتی که شما کمری را از بیرون مشاهده می کنید توقع بیشتر از این ها را از تویوتا دارید. البته لازم به ذکر است کلیه ی خودرویهای تویوتا از چنین کابینی برخوردار هستند. شما نمی توانی به کابین یک تویوتا لقب زیبا یا لوکس را بدهی. در هر حال کلید ها به خوبی در محل مناسب قرار داده شده بودند تا راحت ترین سطح دسترسی را برای راننده فراهم کنند.وقتی پشت فرمان این خودرو قرار می گیرد، اولین موردی که حواس شما را به خود جلب خواهد کرد قسمت صفحه کیلومتر خودرو است.
شما طبق معمول دو دایره را مشاهده می کنید که یکی تا عدد 220 کیلومتر شماره گذاری شده و دیگری موردی است که شما را گیج خواهد کرد. خودروهای هیبرید دیگر دور موتور ندارند. بلکه جای دور موتور یک قست دارد که با کلمات CHG، ECO و PWR تکمیل شده است. زمانی که شما خودرو را روشن می کنید اگر باطری خودروی شما پر باشد عقربه بالای قسمت آبی رنگ ( CHG ) و در ابتدای قمست سبز رنگ (ECO) قرار می گیرد. CHG یعنی باطری خودرو در حال شارژ شدن است. ECO یعنی خودروی شما دارد از پیشرانه ی برقی خود برای حرکت کردن کمک می گیرد و PWR یعنی خودرو دارد از حداکثر توان خود توسط پیشرانه ی بنزینی استفاده می کند. تا زمانی که به سرعت 60 کیلو-متر در ساعت برسید، خودرو از پیشرانه ی برقی خود استفاده می کند، اما زمانی که از مرز 60 کیلومتر در ساعت عبور کنید خودرو از پیشرانه ی بنزینی خود برای حرکت کمک می گیرد. از امکانات این خودرو می توان قسمت شارژ بی سیم برای تلفن همراه که به گونه ای طراحی شده که اکثر خودرو در آن جا نمی شود، صفحه نمایش 7 اینچی، سیستم صوتی مجهز به 10 بلندگو، صندلی برقی، گرم کن صندلی برای سرنشینان جلو، کروز کنترل، گرم کن شیشه های عقب مجهز شده به تایمر و کلی امکانات دیگر که شما می توانید از این خودروی نیمه برقی طلب کنید.
در زیر کاپوت کمری یک پیشرانه ی 2.5 لیتری آرام گرفته که توان تولید 203 اسب بخار قدرت را دارد. تویوتا برای این پیشرانه یک جعبه دنده ی 5 سرعته ی اتوماتیک را در نظر گرفته است. کمری به کمک این پیشرانه می تواند تا در عرض 7.1 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت برسد و شما را تا حداکثر سرعت 220 کیلومتر همراهی کند. یکی از مشکلاتی که صاحبان جدید این گونه خودروها دارند، صدای موتور آن است. خیلی وقت ها پییش می آید که شما خودرو را روشن کرده اید و مدت زمانی تا حرکت شما وقفه ایجاد می شود، اما به دلیل اینکه خودرو هیچ گونه صدای ولرزشی ندارد شما متوجه روشن بودن خودرو نمی شود وخیلی احتمال دارد تا برای بار دوم کلید روشن شدن خودرو را فشار دهید، که این کار باعث خاموش شدن موتور خودرو می شود.
کمی زمان می برد تا با این مسئله در خودروهای هیبرید کنار بیاید. یکی دیگر از نکات قابل توجه در این خودرو سواری بسیار نرم و راحت است. شما فرض کنید در یک جاده ی صاف در حال حرکت هستید، حال خودروی شما هیچ گونه لرزشی از طرف موتور خود به شما ارجاع نمی دهد. شمادر جاده یک سفر کاملا بی سر و صدا را با این کمری تجربه خواهید کرد. در شهرهای شلوغی مثل تهران سرعت بالای 60 کیلومتر رفتن نیز تقریبا غیر ممکن است. پس باید خوش حال باشید که اکثر اوقات خودروی شما در حال مصرف برق است تا بنزین. این یعنی شاید اصلا یادت نیاید آخرین باری که بسوخت گیری کرده اید کی بوده. خیلی ها فکر می کنند که اینجور خودروها را شب باید مثل تلفن همراه به شارژ زد سپس رفت خوابید تا برای فردا صبح شارژ کامل داشته باشد. اول از همه باید گفت که خودروهایی که مثل ب ام و i8 دارای شارژر هستند، درواقع یک آپشن اضافه تر دارند، حال شاید با خودتان بپرسید چرا؟ این پیشرانه ها این چنین کار می کنند که زمانی که در هر زمان که باطری خودروی شما کم شود، موتور بنزینی فعال می شود و پیشرانه ی برقی شما را شارژ می کند.
یعنی هر زمان پیشرانه ی بنزینی فعال شود، پیشرانه ی برقی شروع به شارژ می کند. یک مورد دیگر هم ذکر کنم برای آن دسته از دوستانی که خبر ندارند که اگر مجلس یک قانونی تصویب کرده بر این اساس که خودروهای هیبریدی برای تردد دارای هیچ محدودتی نیستند. این یعنی اگر شما دارای یک خودروی هیبرید هستید نه طرح زوج و فرد جلوی شما را می گیرد نه طرح ترافیک! در واقع در هر زمان به هر کجای شهر که اراده کنید می توانید بروید. البته این را هم بگویم که به دریافت این جواز این چنین است: زمانی که یک خودروی هیبرید خریداری می کنید پس از تعویض پلاک خودرو، به مراکز معاینه فنی مراجع می کنید و در خواست طرح برای خودروی خود را خواستار می-شوید، سپس آنها یک برگه به شما می دهند و شما با آن برگه باید مراکز پلیس +10 مراجع کنید، پس از طی چند مرحله ی کوتاه با مدارکی که پلیس +10 به شما داده به مرکز معاینه فنی مراجعه می کنید و آرم طرح طرافیک و زوج و فرد را از این موسسه دریافت می کنید. شاید به نظر طولانی به نظر برسد، اما یک روز هم وقت شما را نخواهد گرفت.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.