نقد و بررسی کیا سراتو توسط تیم خبری موتوتل
شرکت کیا از آن دسته خودروسازانی هست که در دهه ی اخیر پیشرفت بسیار چشم گیری داشته است. حال چه از نظر طراحی و چه از نظر کیفیت و راحتی. یکی از خودروهای پرفروش این شرکت سراتو یا اسپکترا بوده که در سال 2008 کیا کلمه ی فورته (Forte) را جایگزین اسپکترا کرد. البته این نام ها اختصاصی بازار امریکای شمالی و اروپا بوده و در بقیه ی بازارها با همان نام سراتو شناخته می شود. این خودرو در سال 2003 به سبد محصولات کیا موتورز اضافه شد.در همان سال 2003 سراتو توانست به بازار ایران راه پیدا کند و به دلیل داشتن ظاهری متفاوت از فروش بسیار خوبی برخوردار شد. این خودرو به جزء نسخه های فیس لیفت شده، توانسته 3 نسل مختلف را با موفقیت پشت سر بگذارد. خودروی مورد نظر ما، تولید سال 2014 بوده. این نسل از سراتو در سال 2012 توسط کیا موتورز معرفی شد و از سال 2013 روانه ی بازار شد. این خودرو دارای یک اتاق کوپه یا همان دو درب و مدل هاچ بک یا به اصطلاح 5 درب نیز هست. البته هرچه از کوپه ی نسل دوم این خودرو استقبال شد، به همان اندازه کوپه ی نسل سوم مورد بی عنایتی قرار گرفت. حال این فروش کم می تواند از قیمت گذاری نادرست این خودرو باشد. مدل 5 درب یا همان هاچ بک نیز به دلایل نامعلوم نتوانست به بازار ایران راه پیدا کند. حال تیم موتوتل موفق به تست مدل سدان این خودرو در ایران شده است.
پیشرانه
در زیر کاپوت این خودرو یک پیشرانه ی 2 لیتری 4 سیلندر قرار دارد که توان تولید 161 اسب بخار قدرت را دارد. کیا برای این سراتو یک گیربکس 6 سرعته ی اتوماتیک را در نظر گرفته است. البته لازم به ذکر است که این نسل از سراتو دارای یک پیشرانه ی 1.6 لیتر 4 سیلندر نیز هست که توان تولید 130 اسب بخار را دارد. این مدل نیز مانند مدل 2 لیتری، از یک گیربکس 6 سرعته ی اتوماتیک بهره مند است. البته کیا برای پیشرانه ی 1.6 لیتری سراتو، یک گیربکس 6 سرعته ی دستی را نیز در نظر گرفته که این مدل از سراتو هم نتوانست به پلاک ملی ایران دست پیدا کند. البته برای اینکه بتوانید طعم یک سواری اسپرت را با این خودرو بچشید، کیا برای سراتو کلیدهای تعویض دنده در پشت فرمان را در نظر گرفته است. همچنین شما می توانید سبک های رانندگی Comfort، Normal و Sport را که با یک کلید قابل تنظیم است، چاشنی رانندگی خود کنید. سراتو یکی از خودروهایی است که تغییر حالت رانندگی آن به طرز محسوسی احساس می شود. در مدل Comfort فرمان بسیار نرم می شود و در مقابل آن،Sport فرمان را سفت می کند و فضا را برای کسانی که قصد شیطتنت با خودرو را داشته باشند فراهم می کند. تکلیف Normal هم که معلوم است. فرمان نه سفت و زیادی نرم و می توانید یک رانندگی معمولی را با آن تجریه کنید. اگر با سراتو نسل قبل رانندگی کرده باشید، حتما متوجه این موضوع شده اید که چقدر صدای موتور به داخل اتاق نفوذ می کند. کیا در این نسل از سراتو این مشکل را به خوبی برطرف کرده و این صدا را به حداقل رسانده است. یکی دیگر از مسائلی که در نسل از سراتو بهبود پیدا کرده، سیستم تعلیق این خودرو است. با سیستم تعلیق جدید سراتو می توانید با خیالت راحت از روی دست -اندازهای شهر عبور کنید، بدون آنکه تکان اضافه تری داشته باشید. در کل می توان گفت که این نسل از سراتو پیش رفت های بسیار زیادی در قسمت رانندگی پیدا کرده. در واقع حتی می توان آنرا از رقبای فعلیش در ایران بهتر دانست. سراتو دارای مصرف سوخت ترکیبی 7.9 لیتر در هر صد کیلومتر بوده که توسط یک مخزن سوخت 50 لیتری پشتیبانی می شود. این مصرف سوخت برای یک سدان متوسط واقعا عالی است. همین موضوع باعث می شود تا سراتو بتواند از بقیه ی رقبایش جلوتر باشد.
طراحی ظاهری
زمانی که به سراتو نگاه می کنید، اولین موضوعی که نظر شما را به خود جلب خواهد کرد، جلو پنجره ی مشبک آن است. این جلو پنجره قبل تر از سراتو در اپتیما و قبل تر از آن در کیا اسپرت ایج استفاده شده بود. اینطور که به نظر می رسد، کیا قصد دارد مانند خودروسازان اروپایی همچون ب ام و، برای خود یک امضاء درست کند. حال باید دید که موفق می شود یا خیر؟! کیا این نسل از سراتو را به سیستم چراغ روز (Day-Light) مجهز کرده است. البته این امکان را فقط سراتو های 2 لیتری دارند. همین آپشن این امکان را به شما می دهد تا بتوانید سراتوی 2 لیتری را از سراتوی 1.6 لیتری تشخیص دهید. سراتو دارای 4560 میلی متر طول، 1780 میلی متر عرض و 1435 میلی متر ارتفاع است. این یعنی 30 میلی متر از طول، 5 میلی متر از عرض و 25 میلی متر از ارتفاع از نسل قبلی خود بزرگ تر و بلند تر است. طراحی این نسل از سراتو باعث شده تا خودرو کاپوتی کوچک تر داشته باشد که همین امر سبب می شود تا شیشه ی جلوی راننده بزرگ تر شود. بزرگ تر شیشه یکی از عوامل مهمی است که به دید راننده کمک بسیاری می کند. پس می توان گفت که دید این نسل از سراتو بسیار بهتر از نسل گذشته ی آن است. کیا در این نسل از سراتو از تایرهای 17 اینچی استفاده کرده که به رینگ های آلومینیومی 5 پره مجهز شده است. همین رینگ ها باعث شده تا سراتو کمی جوانانه تر به نظر بیاید. سراتو را می توان با داشتن فضای بار 482 لیتر، خودرویی مناسب یک خانواده ی کم جمعیت دانست. در کل کیا توانسته از نظر طراحی سراتو را جذاب و جوان پسند طراحی کند.
کابین و امکانات
زمانی که درب خودرویتان قفل باشد و شما به سمت آن بروید، زیر آیینه ها و پشت دستگیرهای درب خودرو، لامپ سفید رنگی روشن می شود. در همین زمان آیینه های خودرو به صورت اتوماتیک شروع به باز شدن می کنند. زمانی که درب خودرو را قفل می-کنید، آیینه ها به صورت اتوماتیک شروع به بسته شدن می کنند. خوب می توان این را یک امکان به روز و کاربردی دید که کیا برای سراتو در نظر گرفته است. طراحی کابین سراتو اسپرت و جوان پسند بوده. می توان کابین سراتو را یک سروگردن از رقبایی همچون النترا بالاتر دانست. لوازم خودرو از چرم مرغوبی درست شده است. همچنین کیا برای صندلی های سرنشین جلو، گرم کن صندلی در نظر گرفته است. در صندلی راننده سیستم سرد کن نیز موجود است. در این قسمت سراتو از رقبای خود کمی عقب تر است. زیرا که رقبای آن مانند النترا، در نسخه ی فول، هر چهار صندلی دارای گرم کن و سرد کن بوده. کیا برای صندلی راننده، سیستم حافظه ی صندلی را نیز در نظر گرفته است. درست در زیر دکمه ی گرم کن و سرد کن راننده، کلید سنسور پارک قرار داده شده است. شما می توانید با فشار دادن این کلید، این سیستم را خاموش و یا روشن کنید. حال شاید از خودتان سوال کنید چرا خاموش کنیم؟! بعضی مواقع ممکن است شما پارک را انجام داده باشید و و هنوزدر خودروی خود نشسته باشید. اگر در موقع پارک زیادی به خودروی عقب و یا جلویی نزدیک شده باشید، این سنسور همچنان به بوق زدن خود ادامه می دهد. برای همین شما می توانید با فشار دادن این کلید، این سنسور را خاموش کنید تا دیگر به بوق زدن ادامه ندهد. روی سقف خودرو یک سانروف ساده قرار گرفته و خبری از سقف پاناروما نیست. کیا سعی کرده تا حد ممکن کلید های امکانات خودرو را در دسترس راننده قرار دهد. برای همین فرمان این خودرو پر است از کلیدهای امکانات خودرو. از سیسیتم های تفلن همراه و موسیقی گرفته تا سیستم حالت های رانندگی و کروز کنترل.با همه ی این تفاصیر، این نسل از سراتو در اوایل ورودش نتوانست از فروش خوبی برخوردار شود. اما با گذشت چند وقت از ورودش به بازار ایران، توانست جایی برای خود در بازار پیدا کند.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.