مروری بر خودروی آئودی RS
شرکت آئودی اخیرا به رونمایی از مدل تازهای از خودروی RS3 خود اقدام کرده است. به همین بهانه، قصد داریم در این مقاله به بررسی تاریخچهی RS، به عنوان برند زیرمجموعهی آئودی بپردازیم.برند RS شرکت آئودی موفق شده کاملا روح و روان دوستداران خودرو را به تسخیر خود درآورد. محبوبیت این خودرو کاملا شبیه بیامو های سری M و یا مرسدس بنز AMG ست؛ اما سوال این جاست که این برند کار خود را از کجا آغاز کرد و چگونه به این جایگاه رسید؟
بعد از موفقیتهای خودروهای ساخت آئودی در سال 1991، یعنی S2 کوپه و خودروی S4، این کمپانی آلمانی تصمیم گرفت محصولات خود را بیشتر توسعه دهد. بر همین اساس در سال 1994 یکی از بخشهای این خودروسازی که در تبحر آن در ساخت خودروهای قدرتمند بود یعنی Quattro GmbH اقدام به رونمایی از یک اتومبیل اسپرت جدید کرد. این خودرو RS نام گرفت که مخفف عبارت RennSportt بود و تقریبا معادل عبارت Racing Sport ترجمه میشود.
در سال بعد Quattro GmbH به دو حرف اول این برند آئودی چند حرف دیگر هم اضافه کرد و خودروی RS2 Avant را رونمایی کرد. این خودرو که یک مدل تقویتشدهی خودروی آئودی B4 بود و فقط در مدل استیشن ارائه میشد، با مشارکت شرکت پورشه ساخته شد. این خودرو توانست چرخهای 911 پورشه (نسل 993)، آینههای خارجی، چراغهای مه شکن، سیستم تعلیق و ترمزهای پورشه را از آن خود کند.
RS2 Avant در دوران خود یک خودروی قدرتمند به حساب میآمد. این خودروی دارای یک پیشرانه ی توربو 5 با حجم 2.2 لیتر و دارای 20 سوپاپ بود. این پیشرانه قادر بود نیرویی معادل 311 اسب بخار ایجاد کند که توسط گیربکس دستی 6 سرعته منتقل میشد. خودروی RS2 Avant برای حرکت از حالت سکون تا رسیدن به سرعت 100 کیلومتر در ساعت به 5.4 ثانیه زمان نیاز دارد. حداکثر سرعت این خودرو 260 کیلومتر بر ساعت است. RS2 Avant به عنوان نخستین خودرو از برند RS میتوانست 5 سرنشین را در خود پذیرا باشد و این خودرو دارای محفظهی بار بزرگی بود و در زمان خود توانایی عرض اندام در مقابل رقبایی مانند پورشه 993 یا هوندا NSX را داشت. از این رو بسیار مورد توجه واقع شد.
پس از گذشت 6 سال، این بار پلتفرم جدید آئودی B5 سایز متوسط از نسل A4 توانست راه را برای معرفی نسلی جدید از خودروهای S و RS هموار کند. این بار RS4 Avant طراحی شد و این بار هم فقط در مدل استیشن تولید شد. پیشرانه ی خودروی B5 RS4 Avant دارای 2.7 لیتر حجم و 6 سیلندر خورجینی است که توسط شرکت Cosworth ساختهشده. این پیشرانه با دو توربوشارژی قادر بود قدرتی 382 اسب بخاری ایجاد کند.
جدا از بحث پیشرانه، خودروی B5 RS4 پروژهای مختص خود آئودی بود و این شرکت همچنان با شرکت پورشه همکاری خوبی داشت. بیشترین سرعت این خودرو 250 کیلومتر بر ساعت بوده و موتور جدید آن می تووانست خودرو را ظرف مدت 4.9 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برساند. میزان تقاضای برای این خودروی آئودی به حدی بالا رفت که شرکت مجبور شد میزان تولید خود را 2 برابر کند. البته تولید این خودرو درست یک سال بعد یعنی در سال 2001 میلادی و با تولید بیشتر از شش هزار دستگاه از آن متوقف شد.
در سال 2002 شرکت آئودی یک مدل کاملا جدید از سری خودروهای RS را معرفی کرد: RS6. این خودرو که بر اساس خودروی A6 آئودی طراحی شده بود. RS6 در دو نمونهی معمولی و استیشن عرضه میشد. این خودرو برروی بدنهی عضلانی خود از آینههایی آلومینیومیک ی استفاده میکند و دارای دو خروجی بیضی شکل بزرگ برای اگزوز است. این خودرو توانست در هر دو مدل معمولی و استیشن خود رقیبانش را تحت فشار قرار دهد.
کمپانی Cosworth که تبحرش در ساخت موتورهای تقویتشده اثبات شده بود، باز هم دست به کار شد و پیشرانه ای 8 سیلندر با حجم 4.2 لیتر و از نوع خورجینی دارای 2 توربوشارژی تولید کرد. این پیشرانه قادر بود بیشینه قدرتی 444 اسب بخاری ایجاد کند.
RS6 که از یک جعبهدندهی 5 سرعته ی تیپ میکرد میتوانست در مدت زمان 4.7 ثانیه از سرعت صفر به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد. بیشترین سرعت نیز برای این خودرو، 250 کیلومتر بر ساعت عنوان شد. شرکت آئودی در سال 2004 اقدام به رونمایی از مدل RS6 PLUS با موتور تقویتشدهی 480 اسب بخاری نمود. این خودرو قادر بود به سرعت 280 کیلومتر در ساعت برسد؛ اما با این وجود، RS6 نسخهی C5 کمی در فرمان پذیری مبهم بود و شخصیت پیچیدهای داشت که درک آن چندان ساده نبود.
در سال 2006 آئودی پس از یک دوره وقفهی تقریبا طولانی، این بار نمونه جدید RS4 را در معرض معرفی کرد: B7 RS4. این خودرو که در مدلهای کروکی، Avant و صندوقدار عرضه میشد هنوز هم به عنوان بهترین مدل RS شناخته میشود. پیشرانه ی جدید این مدل از نوع چهار سیلندر تنفس طبیعی بود، این پیشرانه ی 4.2 لیتری دارای قدرتی معادل 414 اسب بخار بود که در بیشینه دور 7800 به دست میآمد. جعبهدندهی این خودرو 6 سرعته و دستی است. B7 RS4 میتوانست در زمان 4.8 ثانیه از سرعت صفر به سرعت 100 کیلومتر در ساعت برسد. بیشترین سرعت این مدل هم 250 کیلومتر در ساعت اندازهگیری شده است؛ اما با این وجود این خودرو قادر بود به سرعت 290 کیلومتر در ساعت هم برسد. شرکت آئودی یک سال و نیم بعد، تولید این مدل را هم متوقف کرد.
|خودروی جذاب B7 RS4 تا به امروز هم در خاطرهها باقی مانده است و علت آن چیزی نیست جز سواری عالی، هندلینگ بالا و پیشرانه ی قدرتمندی که در این خودرو وجود داشت. اما مهندسین شرکت آئودی در سال 2008 دست به تولید یک خودروی قوی تر زدند که حاصل آن رونمایی از خودروی RS مدل C6 شد. این خودرو به یک پیشرانه ی خورجینی 10 سیلندر تجهیز شده بود که حجمی برابر با 5 لیتر داشت و قدرت 572 اسب بخار را تولید میکرد. رقیبان اصلی این مدل RS از نظر قدرت، خودروهایی نظیر Mercedes E63 AMG و BMW M5 بودند. هرچند وزن C6 بالغ بر 2025 کیلوگرم بود اما این خودرو میتوانست ظرف مدت 4.6 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت دست یابد.
یک سال پس از آن، آئودی مدل جدید RS یعنی TT را معرفی کرد. این مدل جید در حقیقت باهدف رقابت و پیشی گرفتن از خودروی پروشه کایمن ساخته شده بود. RS TT با بهرهگیری از یک ظاهر خشن و ارتفاع کمتر در مقایسه با مدل استاندارد خود و هم چنین داشتن یک اسپویلر بزرگ در قسمت عقب، بسیار وحشی تر به چشم میآمد. پیشرانه ی توربوی 2.5 لیتری این خودرو قادر بود نیرویی معادل 335 اسب بخار تولید کند. در سال 2012 آئودی از خودروی TT RS PLUS رونمایی کرد تفاوت این مدل با مدل قبلی در 355 اسب بخاری بودن قدرتش بود. علاوه بر این آئودی محدودیت سرعت را نیز برای این خودرو برداشته بود. از این رو این مدل میتوانست به سرعت 280 کیلومتر بر ساعت برسد. بارزترین ویژگیهای TT RS در آن زمان که باعث شهرت این خودرو شده بود این موارد بود: سرعت بالا، اقتصادی بودن و سواری نامطلوب.
آئودی در سال 2010 خودروی RSS کوپه را روانهی بازار کرد. این خودرو که باهدف زنده کردن یاد خودروی افسانهای B7 RS4 تولید میشد، از یک پیشرانه ی خورجینی 8 سیلندر تنفس طبیعی بهره میگرفت که حجم آن 4.2 لیتر بود. این پیشرانه قادر بود باکمی تقویت در حداکثر دور 8500، قدرتی 444 اسب بخاری ایجاد کند. البته این قدرت فقط در مدلهای برخوردار از گیربکس 7 سرعته ی 2 کلاچه قابلدسترسی بود. RSS قادر بود ظرف مدت 4.6 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر در ساعت برسد. عملکرد این خودرو هم در هر شرایط آب و هوایی مختلف مطلوب به نظر میرسید. با این وجود RSS چندان جذاب نبود و سنگین به نظر میرسید.
آئودی در همان سال، به صورت شتابزده اقدام به معرفی نمونهی RS3 هم نمود. این خودرو دارای یک پیشرانه ی توربو یا حجم 2.5 لیتر بود که پیش از این در مدل TT RS از آن استفاده شده بود. البته این پیشرانه چندان راحت در محفظهی موتور این مدل جای نمیگرفت. یک گیربکس 7 سرعته ی 2 کلاچه هم وظیفهی انتقال قدرت را در این خودرو بر عهده داشت. RS3 از نظر عملکردی فراتر از یک خودروی هاچبک ظاهر میشد؛ اما علیرغم برخورداری این خودرو از یک موتور قدرتمند، RS3 فاقد پویایی بود. علاوه بر این سیستم هدایت و فرمان ای خودرو بیروح بود. کارشناسان دلیل فقدان پویایی را در این خودرو، نداشتن یک شاسی مناسب میدانستند.
Quattro GmBH در سال 2012 دوباره به قالب سنتی خود بازگشت و این بار RS4 را فقط در مدل استیشن روانهی بازار کرد. ظاهر این خودرو این بار بیشتر از قبل اسپرت شده بود که علت آن وجود گلگیرهای برآمده، لولههای بیضی شکل اگزوز در عقب و کانالهای مثلثی شکل ورود هوا در جلو بود. پیشرانه ی 8 سیلندر خورجینی این خودرو دارای حجمی 4.2 لیتری بود و میتوانست قدرتی معادل 444 اسب بخار ایجاد نماید. این خودرو برای رسیدن به شتاب 100 کیلومتر بر ساعت به 4.7 ثانیه زمان احتیاج داشت. بیشترین مقدار سرعت هم برای این خودرو 250 کیلومتر در ساعت عنوان میشد، البته در مدل تقویتشدهی آن که فاقد محدودیت بود، بیشترین سرعت به 280 کیلومتر در ساعت میرسید.
در سال 2012 هم چنین شاهد رونمایی از آئودی C7 RS7 هم بودیم. آئودی در این خودرو تصمیم گرفته بود پیشرانه ی بسیار بزرگ 10 سیلندری را به یک پیشرانه ی 8 سیلندر کوچک تر تبدیل کند. این پیشرانه با برخورداری از حجم 4 لیتری خود میتوانست قدرتی 553 اسب بخاری ایجاد نماید. جالب این جا است که علیرغم کمتر شدن حجم موتور در RS6، این خودرو از نسل قبلی خود سریع تر ده بود و میتوانست شتاب صفر تا صد کیلومتر بر ساعت را در زمان 3.9 ثانیه رقم بزند. RS6 در قیاس با خودروی پورشه GT2 997 در پیمودن مسافت 400 متری، فقط 3 دهم ثانیه کندتر عمل میکرد. آئودی این بار با معرفی نسل جدید و تقویتشدهای از مدل RS3، قصد دارد فروش خود را در یک سال و نیم آینده، دو برابر کند. این کمپانی آلمانی عزم خود را جزم کرده تا بتواند یک میراث اعجابآور از برند تحت مالکیت خود بر جای بگذارد.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.