ایرانخودرو طراحی خودرو را استارت می زند.
مدیرعامل گروه ایرانخودرو، آقای هاشم یکه زاده، در هفتهی گذشته خبر از امضای قرارداد میان شرکت ایرانخودرو با یک کنسرسیوم طراحی ایتالیایی داد. هدف این قرارداد طراحی پلتفرم ملی عنوان شده است. چیزی که اگر به درستی تحقیق یابد میتواند این شرکت را به یک خودروساز به معنای واقعی کلمه تبدیل کند.در تمام این سالها، بزرگترین چالش برای خودروسازان داخلی عدم برخورداری از دانش طراحی پلتفرم بوده است. علیرغم اینکه تا به حال برنامهریزیهای فراوانی برای به دست آوردن این دانش شده و هزینههای گزافی صرف شده است اما هنوز هیچکدام از خودروسازان کشورمان موفق به دستیابی به آن نشدهاند.
مدیرعامل ایرانخودرو در چهارمین همایش بینالمللی خودرو، به خودروساز نبودن اعتراف کرد. وی صراحتا عنوان کرد که قصد داریم خودروساز بشویم و از انعقاد قراردادی با یک کنسرسیوم ایتالیایی در آیندهی نزدیک خبر داد که بر اساس آن قرار است پلتفرم ملی طراحی شود. نام این شرکت ایتالیایی « پنین فارینا» است.این شرکت یک شرکت طراحی معروف و مطرح ایتالیایی است. پنین فارینا قبلا هم در ایران حضور کمرنگی داشته است. بر اساس خبرهای به گوش رسیده از منابع آگاه، قرار است ای شرکت یکی از اجزای اصلی برای طراحی پلتفرم ملی توسط ایرانخودرو باشد.در پانزده سال گذشته، برخی از مهمترین تولیدکنندگان خودرو در کشورهای در حال توسعه مثل چین و هند، با درس گرفتن از تجربهی موفق کرهی جنوبی و با این هدف که محصولی بهتر ارائه دهند که توان رقابت بیشتری در بازارهای جهانی و داخلی داشته باشد.
اقدام به همکاری طولانی مدت با شرکتهای طراحی و مهندسی خودرو در قارهی اروپا و به خصوص کشور ایتالیا کردهاند.در این جا بد نیست نگاهی به سیر تحولی صنعت خودروسازی در کشور کرهی جنوبی بیندازیم تا ببینیم چگونه این کشور با همکاریهای مشترک با شرکتهای اروپایی موفق شده است. خودروسازان کرهای از میانهی دههی هشتاد میلادی شروع به همکاری گسترده با تعدادی از شرکتهای بینالمللی کردند. این همکاریها که در زمینههای متعددی پیگیری شد با شرکتهای ایتالیایی در بخش طراحی و مهندسی محصول بسیار پررنگ شد. با این برنامهها کرهی جنوبی توانست با یک برنامهی تقریبا 15 ساله کیفیت طراحی و مهندسی تولیداتش را بالا ببرد؛ و این کشور را تبدیل به یک قطب جهانی در صنعت خودروسازی و یک رقیب جدی برای خودروسازان نامدار جهانی کرد...
اکنون در مورد کشور ما سوال این جاست که مهمترین ویژگیهای شرکای طراحی صنعت خودرو برای ایران باید چه چیزهایی باشد؟
کارشناس صنعت خودرو، آقای ساسان قربانی در این مورد میگوید: با در نظر گرفتن تغییر و تحولات صنعت خودروسازی در سالهای گذشته و با توجه به تجربهی کاملا موفق برخی از کشورهای در حال توسعه در زمینهی همکاری با شرکتهای ایتالیایی که صاحب دانش فنی در رابطه با این موضوع هستند این روش یک راه حل مناسب برای صنایع خودروسازی ایران هم به حساب میآید. ایران با گسترش همکاریهای نزدیک با شرکتهای ایتالیایی و دیگر شرکتهای اروپایی و به واسطهی طراحی خودروهای بهروز که از استانداردهای بینالمللی برخوردارند میتواند با صنایع خودروسازی کشورهایی مثل چین، هند کره به رقابت برخیزد و در بازارهای منطقهای و داخلی عرصه را بر این قدرتهای نو ظهور تنگ کند.
کشور ایتالیا از دیرباز در زمینهی طراحی و مهندسی خودرو مشهور بوده است. همین عامل سبب همکاری بسیار از خودروسازان جهانی با این کشور در دهههای گذشته بوده است. کشوری مانند کرهی جنبی نیز از سالهای گذشته به سمت این همکاریها پیشرفت و در این دوران هم شاهد رغبت کشورهایی مثل هند و چین در همکاری با ایتالیاییها بودهایم.ساسانی افزود: با در نظر گرفتن تغییرات اخیر در صنعت خودروسازی در سطح کلان و همین طور بررسی استراتژیهای جدید در زمینهی طراحی خودرو، میتوان به این نتیجه رسید که بیشتر شرکتهای خودروسازی بزرگ در تلاشاند برای خودرو بخش طراحی مستقل داشته باشند. این در حالی است که شرکتهای خودروسازی کوچکتر در عرصهی بینالمللی بیشتر مایلاند با شرکتهای طراحی غیر وابسته و مستقل همکاری داشته باشند.
در این میان اگر کمی تیزبینانه بنگریم، با در نظر گرفتن تحولاتی که در سالهای خیر در شرکتهای ایتالیایی رخ داده است مانند تحولات ساختاری، تغییرات مدیریتی کلان، تحولات اجرایی و جابهجا شدن برخی از اعضای کلیدی این شرکتها و یا خزی داری برهی از آنها به وسیلهی کشورهای آسیای و اروپایی (که بعضی رقیبان منطقهای ایران در صنعت خودروسازی محسوب میشوند) این انتخاب یک موضع بسیار حساس به حساب میآید که اهمیت فراوانی دارد.در این زمینه آقای بهرام شهریاری، کارشناس صنعت خودرو هم اینچنین اظهارنظر کرد: زمانی که شرکت پنین فارینا را باهدف مشارکت به کشور آوردیم، اینگونه به توافق رسیدیم که شرکتی ایجاد کنیم که 60 درصد از سهام آن به ایران تعلق بگیرد. ولی متأسفانه در آن زمان به این علت که مدیرعامل وقت ایرانخودرو گفت با آنها به صورت پروژهای کار خواهد کرد، پروژه به طور کلی لغو شد. به هر حال اکنون باید به این موضوع توجه داشته باشیم که برای طراحی خودرو به سمت مشارکت با شرکتهای ایتالیایی برویم که در این زمینه گامهای بلندی برداشتهاند.
شهریاری اضافه کرد: بخش مهندسی در بحث طراحی بسیار مهم است. به هر جهت من اعتقاددارم شرکتهای اروپایی دارای تجربه، برای مشارکت بهترین گزینه هستند.کارشناسان معتقدند شرکتهای اروپایی و به خصوص ایتالیاییها به خاطر داشتن ویژگیهایی مثل انجام تمامی مراحل پروژه به شکل Key in Hand باهدف کاهش پیچیدگیهای پروژههای بزرگ، توان بالا در بخش استایل و طراحی، تضمین کیفیت به طور کامل برای پروژههای پلتفرمی خودرو، برخورداری از دانش فنی روز جهان و دارا بودن بستر تاریخی مناسب و ... گزینههای بسیار خوبی برای همکاری هستند. بر این اساس در صورتی که چنین قراردادی به نتیجه برسد میتوان به خودروساز شدن گروه صنعتی ایرانخودرو امیدوار شد.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.