آلفا رومئو جولیتا را میتوان یکی از باکیفیتترین هاچبک های واردشده به کشورمان دانست، البته طبیعتا با این سطح از کیفیت این خودرو یکی از گرانترینهای هاچبک هایی هم هست که چند سالی است در بازار ایران عرضه میشود. با موتوتل همراه باشید.
در جریان نمایشگاه خودروی تورین در سال 1954، نخستین سول از خودروی آلفارومئو جولیتا رونمایی شد. این خودرو که یک کوپهی دیفرانسیل عقب جذاب بود از یک پیشرانهی 1.3 لیتری بهره میبرد. در طول این سالها نسلهای گوناگونی از این خودرو متولدشدهاند به طوری که در فاصلهی سالهای 1954 تا 1965 تقریبا 135 دستگاه خودرو از مدلهای مختلف آلفارومئو جولیتا تولید شد. پس از آن محصول جدید آلفارومئو با به نام جولیا جایگزین جولیتا شد اما باز هم در 1977 نسل جدیدی از خودروی جولیتا راهی بازار شد که تولید آن تا سال 1985 ادامه داشت. سرانجام در مارس 2010 آلفارومئو به مناسبت صدمین سال تأسیس این کمپانی و در جریان نمایشگاه خودروی ژنو، اقدام به رونمایی سومین نسل از خودروی جولیتا این بار با مشخصات فنی کاملا جدید و ظاهری متفاوت کرد.
نسل سوم آلفارومئو جولیتا توانست تا حدودی شکوه گذشتهی این کمپانی را به آن بازگرداند. قطعا یکی از بزرگترین عوامل موفقیت این خودرو، ظاهر اغواکنندهی آن بوده است. طراحی این دختر زیباروی آلفارومئو حاصل تلاش طراح برجستهی پینینفارینا، لرنزو راماسیونی بوده است. لورنزو راماسیونی که در طراحی خودروهای برجستهای مانند فراری 3600 مودنا، فراری انزو، گرن توریزمو و مازرانی کواتروپورته شرکت داشته است در طراحی این نسل از جولیتا هم تفکرات بینظیر و خلاقانهی خود را به معرض نمایش در آورده است. از زمان شروع معرفی جولیتای نسل جدید تا به حال این خودرو در منطقهی لاتزیوی ایتالیا و در شهر کازینو تولید میشود. سومین نسل جولیتا از پلتفرم C-Evo مربوط به گروه فیات بهره میبرد. گروه فیات برای توسعه دادن به این پلتفرم C را بار دیگر مهندسی کرد و هزینهای 100 میلیون یورویی متحمل شد، در واقع میتوان C-Evo را یک پلتفرم کاملا جدید به حساب آورد.
با این که آلفارومئو جولیتا در کلاس خودروهای کوچک خانوادگی طبقهبندی میشود اما ظاهر جذاب و مشخصات فنی این خودرو باعث میشود جوانان هم به آن جذب شوند. پس از غیبت 35 سالهی آلفارومئو در کشورمان، این شرکت سرانجام توسط نمایندهی رسمی خودرو در ایران یعنی آلفا موتور در سال 1391 به کشور ما بازگشت. خودروی جولیتا یکی از اولین محصولات این شرکت بود که با بازگشت آلفارومئو راهی بازار کشورمان شد.
مشخصات فنی
جدای از ظاهر جذاب، جولیتا از مشخصات فنی بسیار خوبی بهرهمند است. کمپانی آلفارومئو برای مدل 2017 این خودرو امکان انتخاب بین پیشرانه های 1.75 لیتری و 1.45 لیتری را برای مشتریان خاورمیانه فراهم کرده است. مدل مجهز به پیشرانهی 1.4 لیتری از مدل 2017 سوپر نام گرفته است و نسخهی دارای پیشرانهی 1.75 لیتری این خودرو ولوچه نامیده میشود. هر دو پیشرانهی در نظر گرفتهشده برای این خودرو چهار سیلندر هستند و به سیستم توربوشارژ مولتیایر آلفارومئو تجهیز شدهاند. مدل دارای پیشرانهی 1.4 لیتری میتواند قدرتی معادل 170 اسب بخار را در دور موتور 550 دور در دقیقه ایجاد کند، بیشترین گشتاور برای این پیشرانه 250 نیوتونمتر است که در دور 2500 دور در دقیقهی موتور به دست میآید. برای پیشرانهی 1.75 لیتری هم بیشترین قدرت 237 اسب بخار اعلامشده که در دور موتور 5750 دور در دقیقه به دست میآید، بیشینه گشتاور هم 340 نیوتونمتر است که در 2000 دور بر دقیقهی موتور به دست میآید.
کمپانی آلفارومئو برای این خودرو پیشرانه های دیگری هم در نظر گرفته است به عنوان مثال پیشرانه های دیزلی. با این حال منتقدان معتقدند بهترین پیشرانهی موجود برای این خودرو همان پیشرانهی توربوشارژ 1.4 لیتری است که میتواند نسبت به وزن این خودرو توانی 170 اسب بخار ایجاد کند. آلفا موتور هم خودروی جولیتای مجهز به این پیشرانه را به کشورمان وارد کرده است و اینطور که خبر رسیده است قصد واردات نمونههای دیگر را ندارد. برای جولیتای سوپر مدت زمان حرکت از حالت سکون تا رسیدن به سرعت 100 کیلومتر در ساعت، 7.7 ثانیه است، حداکثر سرعت نیز برای این خودروی مجهز به پیشرانهی 1.4 لیتری و جعبهدندهی خودکار 6 سرعته ی 2 کلاچه به 218 کیلومتر در ساعت میرسد. گفتنی است مدل جولیتا ولوچه هم که مجهز به یک پیشرانهی 1.75 لیتری و جعبهدندهای مانند نمونهی سوپر این خودرو است، شتاب صفر تا صد را ظرف مدت 6 ثانیه طی میکند و بیشترین سرعت آن 244 کیلومتر در ساعت است.
یکی از بزرگترین نقاط قوت خودروی جولیتا، کم مصرف بودن پیشرانهی آن است. پیشرانهی 1.4 لیتری در هر 00 کیلومتر 5.1 لیتر سوخت مصرف میکند، برای مدل مجهز به پیشرانهی 1.75 لیتری هم میزان مصرف سوخت 6.8 لیتر برای هر 100 کیلومتر است که این اعداد نشاندهندهی مصرف سوخت مقرون به صرفه برای این خودرو است. حجم باک این خودرو 60 لیتر است که این ظرفیت خوب در کنار مصرف پایین سوخت در این خودرو باعث میشود مالکان این خودرو از توقفهای پیاپی در پمپبنزین بینیاز شوند. علاوه بر اینها، جولیتا یک خودروی دوستدار محیطزیست هم هست. این خودرو به استاندارد آلایندگی یورو 6 مجهز است و در این زمینه حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
جعبهدندهی 6 سرعته ی 2 کلاچه لذت رانندگی با این خودرو را دوچندان کرده است. وجود جعبهدندهی نوآورانهی آلفارومئو در این خودرو منتقل شدن پیوستهی گشتاور بدون هرگونه افت قدرت در زمان تعویض دندهها را تضمین میکند. محور جلوی جولیتا در آلفارومئو به سیستم تعلیق مکفرسون مجهز شده است و محور عقب آن نیز از سیستم چند اتصالهی یکپارچه بهره میبرد. جولیتا میتواند در پیچهای تند و تیز هم پایداری و ثبات خود را حفظ کند که علت آن چیزی جز دقت و همکاری در سیستم تعلیق این خودرو نیست.
طراحی خارجی و داخلی
اصالت ایتالیایی آلفارومئو جولیتا را میتوان در نمای خارجی این خودرو مشاهده کرد. جذابیت ظاهری این خودرو بسیاری از افراد با سلایق مختلف را به خود جلب میکند.، ابعاد این خودرو هم شامل طولی 4351 میلیمتری، عرضی 1798 میلیمتری و ارتفاعی 1465 میلیمتری میشود. وزن این خودرو نیز 1310 کیلوگرم و فاصله میان دو محور آن نیز 2634 میلیمتر است.
هرچند برخی از منتقدان از نمای جلویی این خودرو چندان راضی نیستند ولی همه به اتفاق زیبایی نمای عقب خودرو را تایید کردهاند. اگر به نمای جلویی جولیتای 2017 نگاهی بی اندازید خواهید دید که خطوط روی کاپوت به زیبایی به طرف جلو پنجرهی خاص مثلثی شکل این خودرو امتدادیافتهاند. وجود چراغهای جلوی LED نیز که با کاپوت در هماهنگی کامل به سر می برند جذابیت خاصی به این خودرو هدیه کرده است. بخش زیرین سپر جلوی جولیا در کنار مه شکنها و چراغهای جلو باعث به وجود آمدن چهرهای خشن و پرخاشگر برای این خودرو شده است. بیشترین چیزی که در نمای عقبی این خودرو جلب توجه میکند عدم و جود دستگیره برای دربهای عقب است. در واقع در نظر اول این خودرو یک هاچبک 3 درب به نظر میرسد اما حقیقت این است که دستگیرههای دربهای عقب بر روی شیشههای این قسمت قرارگرفتهاند، نکتهای که جذابیت این خودرو و خاص بودن آن را افزایش داده است. رینگهای آلومینیومی هم دیگر مورد جالبتوجه در نمای جانبی این خودرو است. آلفارومئو برای جولیتای 2017 رینگهای 16 تا 18 اینچی در نظر گرفته است.
چراغهای LED باعث ایجادی فضای مسحورکننده و چشمنواز در نمای عقبی این خودرو شده است، در تمامی جزییات بدنهی این خودرو میتوان خلاقیتهای طراحی را مشاهده کرد به طوری که حتی خروجی اگزوز آن هم دارای طراحی منحصر به فردی است.
طراحی فضای داخلی جولیتا به گونه است که به راحتی میتواند احساس اسپرت بودن را به سرنشینان القا کند. کیفیت جنس موارد استفادهشده در داخل خودروی جولیتا نسبت به قیمت آن کاملا مطلوب است؛ البته در مواردی میتوانست بهتر هم باشد. بخش زیادی از داشبورد این خودرو از جنس پلاستیک سخت است اما با این وجود احساس بیکیفیت بودن را به دیگران منتقل نمیکند. نشانگرهای صفحهی کیلومتر شمار این خودرو مانند خودروی فراری به حالت عمودی قرارگرفته است و همین موضوع باعث تقویت حالت اسپرت در این خودرو میشود.
صفحه نمایش 5 اینچی لمسی در قسمت مرکزی داشبورد این خودرو قرار گرفته است که اندازهی آن در مدلهای سفارشی به 6.5 اینچ میرسد. طراحی دکمههای کنترلی موجود بر روی کنسول مرکزی به گونهای است که دسترسی به آنها به راحتی ممکن باشد، نمایشگر مرکزی هم امکان دسترسی به سیستم اطلاعات و سرگرمی را فراهم کرده است.
آلفارومئو دقت و سلیقه زیادی برای طراحی فرمان جولیتای 2017 خود به خرج داده است. این فرمان از ترکیب آلومینیوم و چرم مرغوب ساخته شده است. بخش آلومینیومی آن میتواند مثلثی بودن جلو پنجرهی خودرو را تداعی کند. امکانات کنترل صدا و پاسخگویی تماسها و شیفت رهای تعویض دنده بر روی فرمان قرارگرفتهاند. هرچند فرمان خودرو قابلیت تنظیم دارد اما باز هم میتواند رانندگی با این خودروی ایتالیایی را برای افراد بلند قد کمی مشکل کند زیرا جولیتا هم مثل سایر خودروهای ایتالیایی برای افرادی با قد متوسط و دستان بلند طراحی شده است. جنس پدالهای جولیتا هم از آلومینیوم است و احساس خوبی به راننده میدهد. در ساخت صندلیها از چرم مرغوب استفادهشده و راحتی و رضایت سرنشینان در اثر فرم مطلوب صندلیها تامین خواهد شد. علیرغم این که بخش جلویی خودرو به خوبی انتظارات را برآورده کرده است اما این موضوع در بخش عقب چندان صدق نمیکند. کم بودن فضای پا برای افراد قد بلند کاملا حس میشود، طراحی خاص بدنه هم باعث دلگیر بودن فضای عقب خودرو شده است. با این حال سانروف تعبیهشده در قسمت عقب و سقف پاناروما باعث شدهاند که دلگیر بودن این فضا تا حدی کم شود. صندوق عقب جولیتا 350 لیتر حجم دارد که برای مسافرتهای طولانی کم است. البته این میزان از فضا برای صندوق عقب یک خودرو هاچبک کاملا منطقی و قابلقبول است.
آپشن ها و امکانات رفاهی
در نسل سوم آلفارومئو جولیتا طیف گستردهای از امکانات رفاهی و تکنولوژیهای مختلف بهکاررفته است. پیش از این نیز گفتیم که آلفارومئو جولیتا دارای صفحه نمایشهای 5 و 5.6 اینچی است که به وسیلهی آنها میتوان به سیستم اطلاعات و سرگرمی در این خودرو دسترسی پیدا کرد. بر روی جولیتا به صورت استاندار سیستم Uconnect نصب شده است. این سیستم همراه با سیستم صوتی حرفهای Bose میتواند تجربهای فوقالعاده از گوش دادن به موسیقی را برای سرنشینان فراهم کند. امکان کنترل این سیستم به وسیلهی صفحه لمسی رنگی خودرو و با بهکارگیری فرمانها صوتی وجود دارد.
جولیتا مجهز به سیستم پیام خوان نیز هست، به این صورت که در هنگام رانندگی پیامهای دریافتی شما را قرائت میکند، به این ترتیب در رانندگی شما خللی به وجود نمیآید. با بهکارگیری سیستم استریم صدا هم میتوانید بدون متصل کردن کابل، فایلهای رادیوی یا موسیقی تحت وب موجود در گوش هوشمندتان را به وسیلهی بلندگوهای خودرو پخشکنید. آلفارومئو در بخش ناوبری این خودرو با همکاری شرکت TomTom به تدارک یک سیستم ناوبری پیشرفته برای جولیتا اقدام کرده است. این سامانهی پیشرفته به شما این امکان را میدهد که از پیچیدهترین گرههای ترافیکی رد شوید، محل دوربینهای سنجش سرعت را به شما اخطار میدهد و بهترین مسیر ممکن را با توجه به سرعت متوسط شما در اختیارات قرار میدهد. سیستم صوتی Bose جولیتا میتواند صوتی باکیفیت استثنایی در اختیار سرنشینان خودرو قرار دهد که در تمامی شرایط رانندگی قابل دستیابی است. خرجی سیستم Hi-Fi بیشتر از 500 وات است و یک صدای آکوستیک ارائه میکند. این سیستم شامل بلندگوهای اصلی، یک عدد سابووفر و آمپلیفایر 8 کاناله ی دیجیتال میشود. علاوه بر این در داشبورد یک بلندگوی مرکزی برای پخش و یا تولید صداهای زیر در نظر گرفته شده است. جولیتا میتواند با سیستم صوتی خود صدایی مسحورکننده ایجاد کند به طوری که توقع همگان برآورده شود.
جولیتا به عنوان دختر زیبای آلفارومئو، خصوصیات زیادی را از این کمپانی به ارث برده است. سیستم منحصربهفرد آلفارومئو که DNA نام دارد در واقع از حرف اول حالتهای رانندگی طبیعی، دینامیک و تمامی شرایط آب و هوایی گرفته شده است. با انتخاب هر کدام از این حالتها برای رانندگی، در سیستم انتقال قدرت، ترمز و فرمان اتومبیل تغییرانی ایجاد میشود به صورتی که اتومبیل بتواند بهترین عملکرد را برای رانندهی خود فراهم کند. به عنوان مثال، با قرار دادن رانندگی در حالت دینامیک، پدال گاز در برابر تماس پای راننده فوقالعاده حساس میشود و پیشرانهی خودرو بیشترین توان خود را به کار خواهد گرفت، فرمان خودرو کمی سفتتر خواهد شد و سیستمهای الکترونیکی آن مانند سیستم کنترل لغزش دخالت کمتری خواهند داشت. ترمزهای هم در حساسترین حالت خود قرار میگیرند.
از جمله امکانات و ویژگیهای دیگر آلفارومئو جولیا میتوان به سیستم تهویهی 2 گانه، استارت بدون کلید، سیستم اتوماتیک روشن و خاموش کردن خودرو در ترافیک، آینههای جانبی برقی، سیستم نشاندهندهی باد تایرها، کروز کنترل هوشمند، حسگر پارک عقب، چراغهای خودکار، صندلیهای تاشو عقب، و تنظیم برقی صندلیهای جلو اشاره کرد.
امکانات ایمنی و تستهای تصادفات
جولیتا حرفهای زیادی در زمینهی آپشن های ایمنی برای گفتن دارد و در این زمینه کاملا مطابق با تکنولوژی روز دنیا بوده است و میتواند یک تجربهی خوب از ایمنی و رانندگی لذتبخش را برای مالکانش فراهم کند. استفادهی آلفارومئو از آلیاژ فولاد، منیزیم و آلومینیوم در بدنهی این خودرو باعث افزایش استحکام و کاهش وزن خودروی جولیتا شده است. آلفارومئو در کنار این بدنهی مستحکم از ترمزهای ABS، سیستم کنترلی دینامیکی خودرو VDC، سیستم کنترل ترمز EBD، دیفرانسیل الکتریکی Q2، سیستم جلوگیری از هرزگردی چرخهای محرک ASR، سیستم حفظ پایداری اتومبیل در هنگام ترمز گیری در پیچها، سامانهی کشش الکترونیکی ESC، سیستم الکترونیکی کمی فرمان و سیستم کمکی پیش ترمز که در حالت رانندگی دینامیک فعال میشود را برای افزایش ایمنی خودروی جولیتا به کار گرفته است. الکتروکرومیک بودن آینههای این خودرو موجب شده دید در شب با آن به سهولت انجام شود. از دیگر امکانات این خودرو میتوان به گرمکن آینههای جانبی، سیستم روشنایی روز و حسگر باران اشاره کرد.
خودروی جولیتا با برخورداری از 6 ایربگ که شامل ایربگ های پردهای، جانبی و جلو میشود میتواند سلامتی سرنشینان خود را تا حد زیادی تضمین کند. از دیگر امکانات ایمنی این خودرو میتوان به کمربندهای ایمنی سه نقطهای دارای سیستم پیش کشندهی 2 مرحلهای و پشت سریهای فعال در لحظهی تصادف اشاره کرد. امتیازات آلفارومئو جولیتا در تستهای تصادف موسسهی استاندارد ایمنی خودروی اروپا یا Euro NCAP به شرح زیر میباشد:
- 97 درصد برای حفاظت از سرنشینان بزرگسال
- 85 درصد برای حفاظت از سرنشینان خردسال
- 63 درصد برای حفاظت از عابران پیاده
- 86 درصد برای سیستمهای ایمنی و کمکی راننده
در نهایت این خودرو با کسب این امتیازات درخشان موفق به کسب 5 ستاره ایمنی از این موسسهی معتبر شد.
تجربهی رانندگی
علیرغم این که این خودرو در بدنهی خود به عایقهای صدا مجهز است، صدای لاستیکها کمی در کابین شنیده میشود. علاوه بر این، صدای باد هم ممکن است در سرعتهای بالا برای افراد حساس و سختگیر دردسرساز باشد. البته آلفارومئو برای این خودرو طیف وسیعی از تجهیزات و امکانات را در نظر گرفته است که میتواند سواری با این خودرو را بسیار لذتبخش کند. مالکان این خودرو بر این باورند که منحصر بودن خودرو علاوه بر ظاهر آن در مورد سواری با آن نیز صدق میکند. در هنگام شروع حرکت با جولیتا، نرمی و راحتی فرمان این خودرو شما را شگفتزده میکند. دلنشین بودن صدای پیشرانه شما را ترغیب به فشردن پدال گاز خواهد کرد. بیشک پیشرانهی 1.4 لیتری این خودرو که قادر است قدرتی 170 اسب بخاری ایجاد کند و شتاب صفر تا صد آن در 7.7 ثانیه اتفاق میافتد، ناامیدتان نخواهد کرد. جعبهدندهی خودکار دو لاچه نیز موجب میشود تعویض دندهها در بهترین حالت ممکن و به نرمی صورت بگیرد، سیستمهای کمکی راننده که در این خودرو وجود دارد این قابلیت را به جولیتا میدهد که با سرعت دلخواه وارد پیچها شود و آنها را با پایداری کامل پشت سر بگذارد.
به خاطر نحوهی قرارگیری اجزای مختلف این خودرو در داخل کابین و همینطور به خاطر طراحی خاص آن، دید جانبی و عقبی جولیتا کمی کمتر از سایر خودروها است، البته مسئلهی دید عقب به لطف سنسورهای تعبیهشده درد سپر عقب خودرو برطرف شده است.
شرایط خرید و خدمات پس از فروش
قیمت جولیتا سوپر 2017 در جهان به 34900 دلار میرسد و نسخهی ولوجه ی آن با قیمت 41900 دلار به فروش میرسد. آلفا موتور به عنوان نمایندهی رسمی آلفارومئو در ایران قیمت این خودرو را 175 میلیون و پانصد هزار تومان در نظر گرفته است و موعد اعلامشده برای تحویل آن 30 روز است. البته امکان خرید اقساطی این خودرو در داخل کشورمان هم مهیا شده است و علاقمندان به خرید این خودرو میتوانند با پرداخت 120 میلیون تومان از هزینهی خرید این خودرو مابقی را با اقساط 6 ماهه یا 1 ساله و بدون بهره بپردازند. قیمت اعلامشده تمامی هزینههای جانبی این خودرو ماند هزینهی 1 سال بیمه و هزینهی پلاک کردن خودرو را شامل میشود. آلفا موتور برای خودروی جولیتا گارانتی 150 هزار کیلومتری کارکرد و یا 5 ساله را در نظر گرفته است.
اما علت عدم استقبال هم وطنانمان از این خودرو چیست؟ بیشک یکی از عمدهترین دلایل این موضوع کم بودن مراکز ارائهی خدمات و بالا بودن هزینهی دورهای برای سرویس این خودرو است.
طبق اعلام آلفا موتور، جولیتا باید برای هر 10 هزار کیلومتر کارکرد، یک بار سرویس شود. هزینهی این سرویسها بالا بوده و در بازهی 300 تا 700 هزار تومان قرار دارد و هزینهی سرویسهای دورهای زوج نزدیک به یک میلیون تومان است.
با این حال آلفارومئو جولیتا برای دومین سال پیاپی در سال 94 از سوی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران و بر اساس نظرسنجیهای انجامگرفته موفق شد بالاترین سطح رضایت مشتریان را در ردهی خودروهای بیشتر از 125 میلیون تومان به دست آورد. در این رقابت جولیتا با یک خودروی فرانسوی و 5 خودروی کرهای مقایسه شد.
رقبا
جولیتا در سطح جهانی رقبای سرسختی مانند سئات لئون، فولکسواگن گلف، آئودی A3، مرسدس بنز کلاس A و بیامو سری 1 دارد. البته در کشورها از خودروهای سئات لئون، فولکسواگن گلف و مرسدس بتز کلاس A خبری نیست،البته خبرهایی از ورود سئات به کشورمان رسیده اما به هر ترتیب در حال حاضر خودروهای لکسوس CT200hh، هیوندای ولوستر و i30، بیامو سری 1، مزدا 33 هاچبک و ولوو V4 رقبای جولیتا در خاک ایران هستند.
در جدول زیر میتوانید مشخصات فنی و قیمت حدودی هر یک از رقبای آلفارومئو جولیتا را مشاهده نمایید.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.