هرچند قارهی اروپا زادگاه بسیاری از معروفترین و قدیمیترین برندهای خودرویی جهانی است اما با این وجود یک بازار شدیدا رقابتی و تقاضا محور نیز به حساب میآید که قوانین پیچیدهای هم دارد. بازار قارهی اروپا محل حضور انواع برندهای آسیایی، اروپایی و آمریکایی محسوب می شود. با موتوتل همراه باشید.
در این سالها به دلیل بحرانهای اقتصادی به وجود آمده در منطقهی یورو، حجم فروش در بازار کمتر شده است. رشد یافتن فروش خودرو از تقاضای جایگزینی به عنوان رشد جمعیت نشات میگیرد.
با کاهش فروش خودرو طی سالهای گذشته، وجود ظرفیت مازاد بر نیاز به یک مشکل بزرگ در صنعت خودروسازی اروپا تبدیل شده است. آقای دن آکرسون مدیرعامل سابق جنرال موتورز 5 سال پیش خبر داده بود که حدود 7 تا 10 عدد از کارخانههای خودروسازی در اروپا اضافه هستند. از آن زمان تا به امروز فقط سه کارخانه تعطیلشده؛ کارخانهی فورد در Genk کشور بلژیک، سایت تولید مدل زافیرای جنرال موتورز در شهر بوخوم آلمان و خط تولید پژو-سیتروئن در کشور فرانسه.
حتی در صورتی که این مشکل برطرف شود باز هم مشکلات دیگری وجود دارد. نمایندگیهای حاضر در این قاره با نمایندگیهای موجود در آمریکا قابلمقایسه نیستند و این موضوع سرمایهگذاری را با مشکل مواجه کرده است. خودروهای کوچک دارای پیشرانه های کم حجم (معمولا کمتر از 1.6 لیتر) بازار را زیر سلطه ی خود در آوردهاند این خودروهای کوچک غالبا حاشیهی سود کمی دارند از سوی دیگر مدلهای دیزلی هم لازم است به اهداف آلایندگی که در اروپا تعریف شده است دست پیدا کنند. بر اساس گفتههای JATO دینامیک از میان 5 خودروی پر فروش در سال گذشته، 4 تا از آنها از نوع خودروهای هاچبک ساب کامپکت هستند.
خودروهای اروپایی در بازار چین و آمریکا به فروش نمیرسند چون بسیار کوچک هستند. این خودروها برای بازارهای نوظهوری مانند هند و برزیل هم بسیار گران به شمار می روند. صادرات خودروهای کوچک به بازارهای دیگر هم امکانپذیر نیست چرا که تقاضای مصرفکنندهها خیلی بالاتر است.
در این میان کمپانی فورد قصد داشت با معرفی مدل اکو اسپرت به بازار کراساوورهای سابکامپکت اروپایی وارد شود، این خودرو هم چنین در بازار هند هم برای زنده ماندن در جادههای وحشتناک آن بسیار کارآمد بود.
آقای میشاییل کول، مدیر ارشد کیای اروپا در این مورد چنین گفته است: بازار اروپا نه تنها بسیار شلوغ و رقابتی است بلکه به صورتی غیرقابل باور پیچیده نیز هست. 31 کشور حاضر در آن قوانین خاص خود را دارند و مالیاتهای مربوط به خود را وضع کردهاند.
رویههای گزارشهای مالی نیز در این قاره متفاوت با امریکا است. خودروسازان در آمریکا نتیجههای مالی خود به وسیلهی ناحیه اعلام میکنند. هرچند شمار زیادی از شرکتها در زمانی که وضعیت مالی اروپا قرمز است زحمت اطلاعرسانی به سرمایهگذاران را به خود نمیدهند. به طور مثال کمپانی فولکسواگن توانست با گزارشهای جهانی هر برند، کاهش مزمن سهم خود از بازارهای آمریکا را پنهان نگه دارد.
تحلیلگر PWC، کریستوف استرمر دراینباره میگوید: به بازار اروپا دو نوع نگاه وجود دارد. یک نگاه این است که در این بازار هیچ سود و رشدی وجود ندارد و نگاه دیگر این است بسیار گرانقیمت هستند که خودروهای این بازار بسیار گرانقیمت هستند. بر این اساس اگر به دنبال کسب در آمد هستید بازار اروپا میتواند برای شما بسیار خوب باشد چرا که با وجود این که سود کمی نصیبتان میشود اما بازهام پول زیادی به دست میآورید.
هر دو شرکت پژو-سیتروئن و اوپل از سوی رقبا شدیدا تحت فشار بودهاند و سهم آنها از بازار اروپا در چند سال گذشته از 21.7 درصد به 16.3 درصد کاهش پیدا کرده است. این دو شرکت سابقهدار در این سالها هم از سوی رقبای سطح بالاتر و هم از طرف رقیبان سطح میانی خود مورد حمله قرارگرفتهاند. رقیبان بر روی نقطهضعف محسوس این دو شرکت یعنی عدم و جود خودروهای شاسیبلند تمرکز کرده بودند.
هرچند ممکن است در آمریکا برندهای لوکس تمایل چندانی به مدلهای سطح پایین بازار نداشته باشند ولی خریداران اوپل آستارا در اروپا با انتخابهای فراوانی روبرو هستند. خودروی A1 آئودی میتواند از آدام یا اوپل کورسا بسیار جذاب تر باشد. دو شرکت بیامو و بنز توانستهاند در بازار اروپای غربی که در آن قیمتها بیشتر است به خوبی رشد کنند. این دو شرکت با اندکی یاری از سوی اسمارت و مینی توانستهاند در ماههای قبل در فروش از اوپل پیشی بگیرند.
از طرف دیگر برندهایی مانند کیا و هیوندای به عنوان برندهای وارداتی به اروپا موفق شدهاند باعرضهی کراساوورهای جمهوجوری که خود برندهای اروپایی از ساخت آنها غافل بودهاند برای خود شهرت کسب کنند. به طور مثال کیا اسپورتیج به عنوان یک خودرو کراساوور کامپکت موفق شد در سال گذشته به فروش 140 دستگاه خودرو در اروپا برسد که رشد بسیار فراوان ای است این در حالی است که شرکت اوپل در این کلاس خودرویی مهم چیزی برای ارائه ندارد.
در نهایت برندهای محبوب سطح پایینتر مانند داچیا و اشکودا که مربوط به اروپای شرقی هستند، ازغایبان بازار آمریکا به شمار می روند. این برندها از مزیت پایین بودن قیمتهای خود برای جذب کردن خریداران دارای بودجههای پایین و رقابت با پژو-سیتروئن و اوپل بهره می برند. این برندها به تولید خودروهایی مانند ساندرو و اوکتاویا اقدام کردهاند که میتوانند با کمترین هزینه بیشتری کارایی را ارائه دهند.
در حقیقت در بازار اروپا رقابت به حدی شدید است که بسیار از برندهای ژاپنی حاضر در این بازار به حال و روزی بدی افتادهاند. هوندا که یکی از بازیگران مهم بازار آمریکا به شمار می رود توانسته تنها 1 درصد از سهم بازار سال اروپا را در اختیار بگیرد. میتسوبیشی هم در این بازار اوضاع خوبی نداشته است. میزان فروش سوبارو به حدی ناچیز بوده است که انجمن خودروسازی اروپا حتی اشارهای هم به آن نکرد.
مدیر ارشد کمپانی کیا در اروپا اینطور میگوید که بازار اروپا نیاز دارد که به طور کامل به وسیلهی برندهای مختلف شناخته شود، وی افزود: سئول به بازار اروپا را هستهی انرژی خود میداند. از نگاه کیا، اروپا یک بازار رو به رشد است در صورتی که شما به عنوانی خودروساز بتوانید در اروپا موفق شوید قادر خواهید بود در تمام دنیا موفق شوید.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.