اکثر مکانیکهای شناخته شده و معتبر ایرانی به مشتریان خود به عنوان مشاوره، اتومبیلهای ایرانی را برای خریدن پیشنهاد میدهند این در حالی است که اتومبیلهای چینی هم روز به روز به کیفیت خود اضافه میکنند. با موتوتلهمراه باشید.
اتومبیلهای چینی از 5 سال پیش که بازار خودروی ایران وارد شدند تا اکنون توانستهاند سهمی بالغ بر ده درصد از بازار ۱.۲ میلیون دستگاه خودرو ایران را به خود اختصاص دهند و به سبد خرید بسیاری از خانوادههای ایرانی وارد شوند. این اتومبیلها اما همیشه به عنوان جنس چینی در ایران شناخته میشدند و باعث یادآوری کیفیت پایین و تجربهی نه چندان راضیکنندهی خریداران این اتومبیلهای چینی میشدند. در ادامه قصد داریم به تمام نکات آشکار و پنهان مربوط به کیفیت اتومیلهای چینی بپردازیم و از بررسیهایی که انجام دادهایم دریافتیم که برچسب بیکیفیتی به اتومبیلهای چینی در ایران توسط اکثر مردم و اغلب تعمیرکاران اتومبیل بیجهت چسبیده نشده است و کمپانیهای سازندهی این اتومبیلها و حتی کمپانیهای واردکنندهی آنها هم در ایران به علل مختلفی که شرح میدهیم قابل اعتماد و ارجاع نیستند.
اگر بخواهیم اندکی عجله به خرج دهیم و اتومبیلهای مد نظرمان را به شما معرفی کنیم باید از پنج اتومبیل چری 315، برلیانسهای مدل 320 و 330 ، لیفان 520 و ام وی ام ایکس 33 نام ببریم. در بررسی ما مراکز تعمیر و مکانیک از بین افراد و شرکتهای مستقل و بدون وابستگی به کمپانیهای خودروساز چینی یا کمپانیهای وارد کنندهی این اتومبیلها انتخاب شدهاند. این نکته را در نظر بگیرید که بعضی از مسائلی که ما در ادامه در مورد خودروهای گوناگون ذکر میکنیم ممکن است برای بعضی دارندگان این اتومبیلها دیرتراتفاق بیفتد. در این متن تلاش شده که به وفاداری به گفتههای متخصصان مختلف که ما را در این بررسی یاری کردند توجه ویژهای شود.
ام وی ام X33
کیفیت بسیار پایین حاصل از تجربهی سواری اتومبیل چری ایکس 33 مسئلهای است که همهی مکانیکهای مورد نظر ما به آن اشاره کردند و این بیکیفیتی تا جایی ادامه دارد که حتی گاهی مدلهای صفر و کار نکرده هم صداهای بسیاری دارند و شبیه یک اتومبیل کرهای یا فرانسوی نیستند. یکی از تعمیرکاران مورد نظر ما به مشکلات مختلف برقی این خودرو و فنربندی آن اشاره کرد و ضمن آن یادآور شد که این خودرو تا حدی تعمیرناپذیر است که دلیل آن هم به قطعات به کار برده شده در موتور این خودرو برمیگردد و نیز گفت که جنس و آلیاژی که در موتور این اتومبیل یعنی چری ایکس 33 استفاده شد است کیفیت پایینی دارد و تعمیرات عادی موتور این اتومبیل را که با تراشکاری انجام میشود، با مشکلات بسیاری مواجه میکند و هزینهی زیادی روی دست دارندهی خودرو میگذارد.
فروختن دوبارهی این ماشین هم خیلی مشکل است زیرا قیمت آن بعد از خرید افتی دو تا سه میلیون تومانی دارد و جزو اتومبیلهای بدنام بازار خودروی ایران محسوب میشود. درست است که این اتومبیل دچار مشکلی مثل کمبود قطعه و امثال آن نیست اما رنگ بدنهی آن کیفیت پایینی دارد و پوشش صندلیهای آن هم زود آسیب میبیند و خراب میشود. موتور این اتومبیل اما خرجی را که نباید، روی دست دارندهی آن میگذارد. طراحی و تولید این اتومبیل تا حدی به صورت غیر فنی و مهندسی صورت گرفته است و به همین دلیل مکانیکها برای تعمیر آن مبالغ گزافی را طلب میکنند. یکی از مسئولین تعمیرگاهی در چهارراه ولیعصر به ما گفت که اتومبیل چری ایکس 33 در موارد مشابه و زیادی به خاطر این که سیستم فرمانش در مانورهای سریع و پیچهای تند قطع شده حادثه ساز بوده است. علاوه بر اینها مبالغی که از عوض کردن دیسک صفحه و کلاچ این اتومبیل روی دست دارندهی آن میماند هم چیزی حدود هفت صد هزار تومان میشود.
چری 315
با این که همهی ما به این مسئله واقف هستیم که تعداد زیادی از خودروهای ایرانی مخصوصاً آن تعدادی که قیمتی زیر 50 میلیون تومان دارند بعد از پیمودن مسافتی کمتر از دو هزار کیلومتر دچار نقص فنی میشوند و دارنده را ناچاراً به تعمیرگاه میفرستند اما بی کیفیت بودن اتومبیلهای چینی در بازار ایران بحث دیگری است که هرچه از جزییات این بحث بیشتر بگوییم بیشتر آگاه میشوید که لقب چینی به چه دلیل با بی کیفیتی محصولات این کشور در ایران همراه است. اتومبیل چری 315 که نسخهی صفر آن قیمتی نزدیک به 45 میلیون تومان دارد دارای مشکلات بیشماری در قسمتهای مختلف نظیر سیستم تعلیق و خارج شدن موتور از شکل نخستین میباشد که این مشکلات تنها بعد از طی مسافتی معادل 30 هزار کیلومتر برای این اتومبیل بوجود میآید.
با همهی اینها حتی در مسافتی کمتر از این هم گاهی پیش آمده است که بعضی از قطعههای برقی این اتومبیل نیاز به تعمیر یا حتی تعویض داشتهاند. اگر میتوانید مدلهای فرانسوی ارزانتر در بازار را خریداری کنید به هیچ وجه خرید این اتومبیل را به شما پیشنهاد نمیکنیم. تمام آنچه در مورد این اتومبیل تا به اینجا ذکر کردیم گفتههای تعمیرکاری در تعمیرگاه اطمینان واقع در شرق تهران و خیابان ایرانمهر میباشد و فقط یک مسئله باقی میماند که لازم است بدانید. نقص اولیهی اتومبیلهای چینی در بخشهای گیربکس و صفحه کلاچ است که با در نظر گرفتن این که این نوع قطعهها وارداتی هستند متوجه خواهید شد که هر بار تعویض آنها چیزی بین 500 تا 700 هزار تومان هزینه روی دست دارندهی این اتومبیل میگذارد. ماکانیهای بسیاری هستند که باور دارند این تنها یک مشکلی است که پس از طی مسافتی زیر سی هزار کیلومتر برای این اتومبیل بوجود میآید.
لیفان 520
از بدترین اتومبیلهای وارداتی به داخل ایران میتوان به لیفان 520 اشاره کرد که نقصهای زیاد فنی آن و هزینهی بالایی که به واسطهی نگهداری رو دست دارنده میگذارد، تنها بعد از سه سال داشتن این خودرو بهوجود میآید. افت زیادی که در قیمت این اتومبیل بعد از خرید دیده میشود غیر قابل چشم پوشی است؛ به صورتی که نیمی از قیمت خرید این خودرو برای اولین بار در فروختن این خودرو بعد از استفاده به باد میرود و قیمت آن از 36 میلیون به 18 میلیون میرسد. از مشکلات این اتومبیل میتوان به سر و صداهای بسیاری که در کابین شنیده میشوند، موتور پرخرج، سیستم گیربکس معیوب که در هر سی هزار کیلومتر به باید به تعمیرگاه برود و کاهش شدید کیفیت رنگ بدنه اشاره کرد. در گالریای در نزدیکی پل چوبی به یکی از دارندگان این اتومبیل برخوردیم که قصد داشت آن را بفروشد و به افت شدید کیفی و عملکردی این اتومبیل را تنها پس از گذشت سه سال اظهار داشت. فردی دیگر هم که تنها سه هفته پیش اتومبیل خود را برای بار آخر به تعمیرگاه فرستاده بود تا دیسک آن عوض شود میگفت که هزینهای معادل 350 هزار تومان را پرداخت کرده است اما درست بعد از گرفتن خودروی خود از تعمیرگاه باز هم شاهد افت کیفیت گیربکس بوده است.
برلیانس 320 و 330
این دو خودرو کمتر دچار مشکل شدهاند که البته علت آن میتواند به مونتاژ احتمالی بهتر سایپا و نیز تعداد نسخههای محدود این دو اتومبیل در بازار برگردد. مشتریان کمتری هم شاید به خاطر همین دلایل ذکر شده از کیفیت این اتومبیل ناراضی هستند. البته طبق گفتههای تعمیرکاران میدان آزادی و حتی مکانیکهای خود شرکت سایپا در همین منطقه، این اتومبیل بعد از طی مسافتی معادل 3 تا 5 هزار کیلومتر در بخش جلوبندی دچار مشکل و نقص فنی میشود. سرمکانیک تعمیرگاه اتومبیل که حوالی دانشگاه تهران قرار دارد هم از شکایت برخی مالکان این خودرو می گوید که نسبت به ضعف موتور در سربالایی ها شکایت دارند.
بزرگ ترین عیب خودروهای تولید چین
- استهلاک بالا به دلیل استفاده از مواد ارزان قیمت
- کمبود قطعات و قیمت بالای خرید به دلیل وارداتی بودن
- هزینه تعمیر بالاتر به دلیل مهندسی نه چندان دقیق
- افت قیمت شدید بلافاصله پس از خرید
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.