نسخه‌ی جدید خودروی ساینا در حالی توسط گروه خودروسازی سایپا رونمایی شد که نامی بر خلاف انتظارات داشت: سایپا کوییک. باموتوتلهمراه باشید.

6 سال پس از عرضه‌ی خودروی تیبا، گروه خودروسازی سایپا نسخه‌ی فیس‌لیفت شده‌ی آن که ساینا نام داشت را راهی بازار کرد؛ اما ساینا هیچ‌وقت نتوانست به عنوان یک خودروی موفق معرفی شود، شاید بتوان دلایل این عدم موفقیت را در موارد زیر خلاصه کرد: مورد اول این که ماهیت مدل‌های فیس‌لیفت شده، ارائه‌ی یک چهره‌ی جذاب‌تر از خودروی قبلی است اما سایپا در مدل ساینا با بزرگنمایی بیش از حد در برخی از قسمت‌های ظاهری خودرو مانند سپر جلوی آن، به جای القای احساس اسپرت بودن و جوان پسند کردن خودرو، حال و هوای یک محصول فیک را به بینندگان القا می‌کند؛ علاوه بر این، بهبود نیافتن کیفیت کابین، ضعف بسیار زیاد در طراحی قسمت عقب و تغییر مختصر در داشبورد موجب شد مشتریان هم چنان خود تیبا را به فیس‌لیفت آن ترجیح بدهند.

به هر حال سایپا تصمیم گرفته با ارائه‌ی نسخه‌ی اتوماتیک ساینا بار دیگر شانس موفقیت این خودرو را امتحان کند؛ اما ساینا اتوماتیک چه ویژگی‌هایی دارد؟

مهم‌ترین ویژگی این خودروی جدید تولید گیربکس آن توسط کمپانی بلژیکی پانچ است. این گیربکس CVT از نوع 4 دنده است. با این‌ که سایر ویژگی‌های این خودرو هنوز فاش نشده است اما مدیران کمپانی پانچ اعلام کرده‌اند قیمت گیربکس تولیدی‌شان 1300‌یورو است، بر این اساس قیمت ساینای اتومات دست کم 5 میلیون تومان از نسخه‌ی دستی این خودرو گران‌تر است. علاوه بر گیربکس جدید، ساینای اتومات ویژگی‌های جدید دیگری هم دارد که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به محدودکننده‌ی سرعت، فرمان برقی و کروز کنترل اشاره کرد.

 در هفته جاری و در مراسمی  با حضور وزیر صنعت و معدن، رییس مجلس و مدیرعامل گروه سایپا ، این هاچ‌بک جدید رونمایی شد. ساینای اتوماتیک که طراحی و ساخت آن دو سال به طول انجامید، ارزان‌ترین خودروی ساخت داخل است که به جعبه‌دنده‌ی اتوماتیک مجهز شده است.

سایپا نام کوییک را برای این خودرو برگزیده است؛ همان طور که قبلا اشاره کردیم این هاچ‌بک جدید نسخه‌ی فیس‌لیفت شده‌ی تیبا 2 است که قبلا با کد 212 سایپا معرفی می‌شد اما در نهایت کوییک نام گرفت. ممکن است شما هم در ابتدا تصور کنید این نام همان واژه‌ی لاتین Quick به معنای سریع است اما گروه سایپا با رد این موضوع واژه‌ی کوییک را اسمی یکی از طایفه‌های ایل‌های کرد در منطقه‌ی ژاورود معرفی کرده است. علاوه بر این در استان هرمزگان، استان کردستان و همین طور شهر نقده نیز روستاهایی وجود دارند که نام آن‌ها کوییک است.‌یک تپه‌ی  باستانی که  مربوط به هزاره‌ی چهارم میلادی است و همین طور روستایی در کنار آن نیز کوییک نام دارند که در شهرستان جاجرود واقع‌شده‌اند.

مشخصات فنی

موتور کوییک، مشابه خودروی ساینا دارای حجم 1.5 لیتر است که قادر است 87 اسب بخار نیرو تولید کند، جعبه‌دنده‌ی دستی 5 سرعتی موجود در آن نیز در مدل فول به جعبه‌دنده‌ی CVT ارتقا پیدا می‌کند. فرمان برقی نیز از دیگر امکانات نسخه‌ی فول این خودرو است. باز شدن درها به هنگام تصادف، هشدار سرقت به وسیله‌ی بوق و رینگ‌های 14 اینچی از دیگر ویژگی‌های سایپا کوییک هستند.

در جدول زیر می‌توانید اطلاعات مربوط به این خودرو را مشاهده نمایید.