کمپانی کیا در نمایشگاه خودروی ژنو 2017 که همین روزها در حال برگزاری است دست به رونمایی از دو محصول هیبریدی جدید خود زد. خودروهای نیرو و اپتیما اسپرتواگن، دو خودروی جدید کیا هستند. با موتوتل همراه باشید.
کیا پس از معرفی کیا اپتیمای سدان خود در سال 2016، اکنون اقدام به معرفی دو مدل هیبریدی در نمایشگاه خودروی ژنو 2017 کرده است. کیا Niro و کیا اپتیما اسپرتواگن دو خودروی جدید کیا هستند که این خودروساز معتقد است بهرهوری و کارایی بیشتری دارند.
خودروی هیبریدی اپتیما اسپرتواگن به یک پیشرانهی 2 لیتری تنفس طبیعی مجهز شده است که میتواند قدرتی 155 اسب بخاری را به همراه گشتاوری 189 نیوتونمتری ایجاد کند. این موتور 4 سیلندر بنزینی دارای سامانهی تزریق مستقیم سوخت است.یک موتور الکتریکی به قدرت 67 اسب بخار و گشتاور 205 نیوتونمتر هم در این خودرو وجود دارد که باتری 11.26 کیلوواتی آن از نوع لیتیوم پلیمری است.
موتور الکتریکی دارای دامنهی حرکتی 61 کیلومتری است و قادر است به بیشترین سرعت 120 کیلومتر در ساعت برسد. پیشرانهی بنزینی به همراه موتور الکتریکی در مجموع میتوانند به حداکثر توان 202 اسب بخار در دور 6000 برسند، بیشترین گشتاور برای این مجموعه نیز 375 نیوتونمتر است که در دور 2330 به دست میآید.
کیا اپتیمای اسپرتواگن دارای وزنی 1740 کیلوگرمی است، این خودرو به یک گیربکس اتوماتیک 6 سرعته تجهیز شده است و میتواند ظرف مدت 9.7 ثانیه به شتاب صفر تا 100 کیلومتر در ساعت برسد. بیشترین سرعت برای این خودرو 192 کیلومتر در ساعت است و مصرف سوخت ترکیبی آن در بزرگراه و شهر، 1.5 لیتر به ازای هر 100 کیلومتر است.
شرکت کیا باهدف بالا بردن عمر باتری و هم چنین کاهش میزان بار غیرضروری بر روی خودرو، برای این مدل امکانات خاصی در نظر گرفته است. از جمله مهمترین امکانات اپتیما اسپرتواگن هیبریدی میتوان به سیستم تبدیل و ذخیرهی انرژی جنبشی ناشی از ترمز، سیستم تهویه مطبوع مخصوص راننده در زمان نبود سرنشینان دیگر و سیستم گرمایشی پیشرفته اشاره کرد.
علاوه بر این اپتیما اسپرتواگن به رکابهای جانبی، سپرها و رینگهای آیرودینامیکی، نمایشگر جدید مخصوص راننده، چراغهای جلوی کرومی، صفحه نمایش اطلاعات لمسی 8 اینچی یا پشتیبانی از نرمافزارهای Android Auto و Android Auto نیز مجهز شده است. میتوان سیستم کمکی راننده برای حفظ خودرو در مسیر مستقیم، سیستم کروز کنترل و ترمز اضطراری را دیگر امکانات قابلذکر این خودرو دانست.
شرکت سازنده اعلام کرده به خاطر قرار گرفتن باتریهای مربوط به موتور الکتریکی در کف فضای بار، اپتیمای هیبریدی فقط 440 لیتر ظرفیت برای حمل بار دارد، البته با خواباندن صندلیهای عقب ظرفیت این خودرو به 1574 لیتر میرسد. بدین ترتیب ظرفیت نسخهی هیبریدی اپتیما از نسخهی عملی آن 112 لیتر کمتر است. البته اپتیمای اسپرتواگن هیبریدی با اتصال به یک یدککش میتواند باری به وزن 1500 کیلوگرم را به دنبال خود بکشد.
پس از بررسی ویژگیهای اپتیما واگن اسپرت، اکنون نوبت به دیگر خودروی هیبریدی کیا در نمایشگاه ژنو 2017 میرسد. کیا نیروی هیبریدی که یک خودروی کراساوور است به یک پیشرانهی 4 سیلندر خطی بنزینی (با سیستم سوخترسانی مستقیم) با حجم 106 لیتر و از نوع تنفس طبیعی تجهیز شده است. این پیشرانه میتواند قدرتی 103 اسب بخاری را به همراه گشتاوری 147 نیوتونمتری ایجاد کند. موتور الکتریکی این خودرو نیز از طریق باتری لیتیوم پلیمری تغذیه میکند و قادر است نیرویی 60 اسب بخاری را به همراه گشتاوری 170 نیوتونمتری برای کیا نیرو به ارمغان آورد. موتور الکتریکی میتواند دامنهی حرکتی 55 کیلومتری فراهم کند و میزان آلایندگی آن هم 30 گرم در هر کیلومتر هست.
پیشرانه بنزینی و موتور الکتریکی خودروی نیرو در کنار هم میتوانند قدرتی 139 اسب بخاری و گشتاوری 265 نیوتونمتری برای این خودرو تولید کنند. جعبهدندهی این خودرو نیز از نوع 6 سرعته و 2 کلاچه است که خودرو را ظرف مدت زمان 10.8 ثانیه به شتاب صفر تا 100 میرساند که نشان میدهد در این نسخه از این خودرو این زمان نسبت به از نسخهی استاندارد 0.7 ثانیه کاهش پیدا کرده است. بیشترین سرعت کیا نیرو 172 کیلومتر بر ساعت اعلام شده است.
علاوه بر بهرهمندی خودروی نیرو از فناوری جذب انرژی جنبشی ترمز که به بیشتر شدن عمر باتری منجر میشود، این خودرو به Eco Driving Assistant Systemیا سیستم بهینهی کمکراننده هم مجهز است که به کمک آن راننده میتواند بهتر رانندگی کند چرا که زمان مناسب ترمز کردن و گاز دادن را به راننده اعلام میکند. دیگر فناوری به کار گرفتهشده در کیا نیروی هیبریدی، سیستم پیشبینی کنترل انرژی است که از کروز کنترل و سیستم ناوبری برای انتخاب بهترین مسیر باهدف مدیریت درست انرژی استفاده میکند. این سیستم زمان مناسب برای شارژ کردن باتری و یا زمان مناسب برای ارسال انرژی ذخیرهشده به چرخها را به خودرو اعلام میکند.
نیرو به جلو پنجرهی کرومی، رینگهای آلیاژی 16 اینچی با مقاومت ناچیز در برابر باد، رنگ بدنهی آبی متالیک و کرومی و چراغهای جلوی الایدی مجهز است که کاملا مطابق نیازهای بازار هستند. باتری نیرو هم مانند اپتیما اسپرتواگن در زیر محفظهی بار آن قرار گرفته است و ظرفیت این کراساوور را به 324 لیتر رسانده است.
داخل کابین کیا نیرو با رنگهای کرمی و آبی تزیین شده است. در فضای داخلی این خودرو نیز المانهایی مانند نمایشگر 7 اینچی مخصوص راننده و نمایشگر 8 اینچی مجهز به سیستم ناوبری ماهوارهای با قابلیت پشتیبانی از نرمافزارهای Android Auto و Apple CarPlay وجود دارد.
در زمینهی سیستمهای ایمنی نیز این خودرو به سیستم ترمز اضطراری، سیستم هشدار به راننده برای توجه به جلو و سیستم حفظ خودرو در مسیر مستقیم تجهیز شده است. علاوه بر این سیستمهای مشاهدهی نقطهی کور، کروز کنترل تطبیقی و سیستم هشدار ترافیک در عقب نیز دیگر امکانات این خودرو محسوب میشوند. کیا نیرو هم در صورت اتصال یدککش قادر است باری با وزن 1300 کیلوگرم را به دنبال خود بکشد.
رییس بخش کیا موتورز در اروپا، آقای مایکل کول دربارهی محصولات هیبریدی این کمپانی چنین میگوید: تعداد خودروهای سری کیا اپتیما، با معرفی کیا اسپرتواگن هیبریدی تکمیل شده است. اپتیمای اسپرتواگن تمامی خصوصیات نسخهی استاندارد اپتیما را به همراه تکنولوژی هیبریدی فراهم کرده است.
کیا با ارائهی خودروهای دوستدار محیطزیست مانند اپتیما اسپرتواگن، همچنان خود را در رقابت با سایر خودروسازان سر پا نگه میدارد. این شرکت امید دارد تا سال 2020، دامنهی حرکتی محصولات خود را نسبت به سال 2014، 25 درصد افزایش دهد.
بر اساس سخنان مایکل کول، مدلهای هیبریدی کیا در بازار اروپا میزان فروش خودروهای هیبریدی این شرکت را تا سال 2023 به 600 هزار دستگاه میرساند. ضمن این که میزان فروش این خودروی کراساوور هم در بازار افزایش خواهد داشت. مشتریان امروزی خواهان یک خودروی کاربردی هستند که ظاهری شبیه به خودروهای SUV و پیشرانهای پاک و کممصرف داشته باشد. کیا اپتیما اسپرتواگن و نیروی هیبریدی هر دو در سه ماهی سوم سال 2017 به بازار اروپا عرضه خواهند شد.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.