نمایشگاه خودرو ژنو یک نمایشگاه خودرو است که در ماه مارس، هر سال در شهر ژنو کشور سوئیس برگزار می‌شود. محل برگزاری آن یک مرکز همایش در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی ژنو است که توسط سازمان بین‌المللی تولیدکنندگان وسایل نقلیه موتوری سازمان‌دهی می‌شود و یکی از بزرگ‌ترین نمایشگاه‌های خودرو در سطح دنیا به حساب می‌آید. با موتوتلهمراه باشید.

هشتاد و هفتمین نمایشگاه خودرو ژنو نیز در حال برگزاری است. نمایشگاهی که در آن 148 خودروی جدید از تمام نقاط جهان به نمایش درخواهد آمد. برندهای متفاوت نیز چون همیشه دست پر به این گردهمایی مهم آمده‌اند. به طور تقریبی 180 غرفه‌دار حضور خواهند داشت و برندهای لوکس و معروف دنیا را به سادگی می‌توان در بین این غرفه‌ها یافت.

مسئولین انتظار دارند که امسال بازدیدکننده‌های بیشتری نسبت به گذشته در نمایشگاه حضور خواهند داشت و تعدادی حدود 700 هزار نفر را پیش بینی کرده‌اند. بدون شک این حضور بازدیدکنندگان است که نمایشگاه را زنده خواهد کرد و بدون آن‌ها برگزاری چنین نمایشگاهی عملا بی‌فایده است. اگر امکان حضور در این نمایشگاه را ندارید با ما همراه باشید تا گزارشی از آن را در اختیار شما قرار دهیم.

اسپرت‌ترین‌های نمایشگاه

Ferrari 812 Superfast

برند فراری یکی از معروف‌ترین‌های دنیاست، برندی که بیشتر به ساخت خودروهای اسپرت در دنیا نام خود را بر سر زبان‌ها انداخته است. این برند نیز چون برندهای مشهور دیگر بدون شک در نمایشگاه حضور خواهد داشت و با دستانی پر در خدمت بازدیدکنندگان خواهد بود. Ferrari 812 Superfast خودرویی است که در غرفه این کمپانی خواهیم دید. اغراق نکرده باشیم بهتر است بگوییم که این خودرو نسخه جدیدی از F12 Berlinetta است، البته به همراه تغییراتی محسوس. 812 Superfast که در واقع براساس خودروهای F12 Berlinetta و F12tdf ساخته شده، مناسب آن دسته از افرادی‌ست که به دنبال یکی از قدرتمندترین و بهترین خودروها در این رِنج هستند.

Ferrari 812 Superfast با پیشرانه قدرتمند V12 و 6.5 لیتری، قادر به تولید نیروی 789 اسب بخاری است. در واقع نیروی تولیدشده توسط موتور این خودرو، 20 اسب بخار بیشتر از F12tdf بوده و می‌تواند آن را در عرض تنها 2.9 ثانیه، به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برساند. همچنین به‌ گفته سازندگان، حداکثر سرعت فراری 812 سوپرفست معادل 339 کیلومتر بر ساعت (211 مایل بر ساعت) خواهد بود.

پاگانی هوایرا رودستر

6 سال پیش پاگانی خودروی هوایرا را به همگان معرفی کرد و اکنون در نمایشگاه ژنو شاهد مدل رودستر آن خواهیم بود. این برند نیز چون فراری تغییرات زیادی را بر روی نسخه جدید خودروی خود پیاده کرده است. خودرویی که به لطف طراحی و استفاده از مواد اولیه متفاوت و با کیفیت مناسب نسبت به همتای پیشین خود محکم‌تر و سبک‌تر به‌نظر می‌رسد.

طبیعتا پاگانی هوایرا رودستر از پیشرانه مشابه نسخه کوپه بهره‌مند است. یعنی موتور 6 لیتری V12 که اصالتا توسط AMG طراحی شده است. این پیشرانه قادر است 764 اسب بخار قدرت و 738 فوت پوند گشتاور تولید کند. این میزان خروجی 33 اسب بخار بیشتر از نسخه BC و البته کوپه می‌باشد.

به گفته سازنده موتور در برابر کمترین فشار بر روی پدال گاز حساس بوده و به همین سبب شتاب خودرو عالی است. هرچند هنوز درباره شتاب صفر تا صد و حداکثر سرعت هوایرا رودستر صحبتی نشده اما با مقایسه میزان افزایش قدرت موتور نسبت به نمونه کوپه باید انتظار داشت در زمانی کمتر از 2.9 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر در ساعت رسیده و تا حداکثر سرعت 230 مایل بر ساعت ادامه دهد.

لامبورگینی اونتادور اس

گویا تمام کمپانی‌ها می‌خواستند امسال نمونه کامل شده محصولات پیشین خود را ارائه دهند، لامبورگینی نیز از این قاعده مستثنی نیست. این برند مدل Aventador خود را به‌روزرسانی کرده و نشان S را برای آن در نظر گرفته است.

اگرچه نسل قبلی این خودرو یعنی اونتادور هم در سال 2013 لرزه بر اندام اتومبیل‌های الکتریکی و اسپرت بازار می‌انداخت، اما مهندسین لامبورگینی تلاش کرده‌اند تا با افزایش 40 اسب بخاری (30 کیلوواتی) نیروی این خودرو، حداکثر قدرت آن را به 730 اسب بخار برسانند. به‌علاوه اگزوز جدیدی که در لامبورگینی اونتادور اس به کار گرفته شده، 20 درصد سبک‌تر از قبل بوده و صدای بیشتری را با فشار دادن پدال گاز تولید می‌کند. علی‌رغم این تغییرات، هنوز هم شتاب 0 تا 100 کیلومتر بر ساعت (0 تا 62 مایل بر ساعت) این خودرو، 2.9 ثانیه و حداکثر سرعت آن، 350 کیلومتر بر ساعت (217 مایل بر ساعت) است.

واندا دندروبیوم

شاید نام این برند مانند دیگر برندها شناخته شده نباشد، اما بد نیست نگاهی به محصول این برند بیاندازیم. واندا دندروبیوم ساخت کشور سنگاپور است و یک ابرخودروی الکتریکی است که با همکاری مهندسان گروه ویلیامز طراحی و اجرا شده که از فن‌آوری‌های متعلق به تیم فرمول یک ویلیامز نیز در آن استفاده شده است. نام این خودرو از گلی در کشور سنگاپور گرفته شده که به صورت خود رو در خاک این کشور رشد می‌کند.

جایگزین مک‌لارن 650S

مکلارن این مدل را جایگزین 650S کنونی کرده است. این خودرو با چند حالت رانندگی و یک شاسی اکتیو عرضه خواهد شد. راننده می‌تواند حالت‌های رانندگی Comfort، Sport یا Track را در این خودرو انتخاب کند.

ایتال‌دیزاین اسپشیال 001

این بار نیز نام یک برند ایتالیایی در میان است. این کمپانی ایتالیایی خودرویی را چون یک جت جنگنده طراحی کرده است و برای ساخت آن نیز به طور کامل از فیبر کربن استفاده کرده است.

فورد فیستا 2017

طراحی نسل جدید فیستا اگر چه خیلی خیره‌کننده نیست؛ اما در مقایسه با نسل فعلی، طراحی به‌روز و خطوط روان‌تری دارد. تفاوت‌های بارز این مدل بیشتر به سپرها و بدنه مربوط هستند و جلوپنجره‌ی خودرو همان است که در نسل جدید فوکوس مشاهده می‌کنیم. به نظر میرسد آنچه در زیر کاپوت فورد فیستای جدید مشاهده خواهیم کرد پیشرانه‌ی ۱ لیتری سه سیلندر توربوشارژ با قدرت موتور 197 اسب بخار باشد.

لوکس‌ترین‌های نمایشگاه

ولوو  XC60

اولین باری که ولوو از نسل جدید XC60 رونمایی کرد نمایشگاه ژنو 2008 بود. ولوو نیز امسال نسخه جدید این کراس اوور را به نمایش در خواهد آورد.

این خودرو شباهت‌های زیادی در ظاهر، سیستم انتقال قدرت و پلت فرم با XC90 دارد. البته XC60 از ویژگی‌های جدیدی بهره می‌برد؛ ویژگی‌هایی مانند اولین سیستم ایمنی شهری Volvo بافرمان پذیری خودکار جهت جلوگیری از تصادف و برخورد با اشیاء. این فن‌آوری هنگام تصادف، اگر راننده نتواند عکس‌العمل مناسب نشان دهد، فرمان را به حالتی تغییر می‌دهد که از تصادف جلوگیری کند.

Rang Rover Velar

چهارمین مدل رنج‌رور از آخرین تکنولوژی و سطح پیشرفته‌ای از طراحی برخوردار است تا بتوانیم اینک آن را بهترین SUV با سایز میانی در جهان بنامیم. در واقع رنجرور ولار چیزی شبیه به اتومبیل Evoque است، اما از نظر ابعادی، کمی اسپرت‌تر شده است. رانندگی خودکار نظیر ترمز اضطراری خودکار، کروز کنترل تطبیقی، تشخیص ترافیک معکوس و حتی نمایش شرایط خودرو در سفرها امکاناتی است که میتوان برای این مدل از کمپانی لندرور نام برد.

مرسدس بنز ای‌ کلاس روباز

این خودرو از نظر ظاهری با تغییرات شگرفی روبرو نشده و ظاهر آن شبیه به مدل  E-Class کوپه است و چراغ‌های جلو و عقب این خودرو از نوع LED هستند.

مرسدس بنز ای‌کلاس روباز ۲۰۱۷ دارای سقف‌های جمع شونده‌ی آکوستیک با رنگ‌های قهوه‌ای تیره، آبی تیره، قرمز تیره و مشکی است. سقف خودرو قابلیت کنترل الکترونیکی تا حداکثر سرعت ۵۰ کیلومتر در ساعت را دارد و در عرض ۲۰ ثانیه باز و بسته می‌شود.

مرسدس بنز E63 AMG واگن

بدون اغراق باید گفت، مرسدس AMG بدون توجه به اینکه کسی توانایی خرید آن را دارد یا خیر اقدام به استفاده از موتور پرقدرت 603 اسب بخاری در این مدل کرده است که همین امر نیز قیمت آن را افزایش داده است. تشخیص قدرت این ماشین بعضا برای افراد حرفه‌ای نیز دشوار است چرا که از لوله اگزوز و سپر عقب تا قسمت جلوی ماشین و ظاهر مستطیل شکل آن و شبکه هوای بزرگ جلوی این ماشین ممکن است به سادگی با مدل‌های دیگر اشتباه گرفته شود. مدل E63 S اوج هنر طراحی و ساخت ماشین با ماشین آلات لیزری و پرسرعت محسوب می‌شود و در مجموع به نظر می‌آید با ماشین بی‌نظیری مواجه خواهیم بود.

پورشه پانامرا توربو اس هیبریدی

پورشه اولین بار در این خودرو از ترکیب سری مشهور توربوی خود با برچسب جدید خود Hybrid برای ایجاد یک  تیپ رده‌بالای جدید در محصولات خود استفاده می‌کند. همچنین، این اولین بار است که پورشه یک خودروی هیبرید را به عنوان تیپ رده‌بالا و پرچم‌دار خود معرفی می‌کند. پورشه پانامرا توربو اس هیبرید، قدرت خود را از ترکیب یک موتور 8 سیلندر 4 لیتری توین توربو با یک موتور الکتریکی تأمین می‌کند که مجموعا توانایی تولید 680 اسب بخار قدرت و 848 نیوتن متر گشتاور دارد. موتور هشت سیلندر این خودرو، همان موتوری است که در پانامرا توربو مورد استفاده قرار گرفته و از توان 550 اسب بخار و گشتاور 768 برخوردار است. بر اساس اعلام رسمی پورشه، پانامرا توربو اس هیبرید قادر است در 3.2 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد و حداکثر سرعت آن 307 کیلومتر بر ساعت خواهد بود.

لکسوس  LS 500h

لکسوس از نسخه‌ی هیبریدی سدان پرچمدار LS رونمایی خواهد کرد. قوای محرکه‌ی این خودرو در مجموع قدرت 354 اسب بخاری داشته هرچند نسخه‌ی معمولی آن از پیشرانه‌ی 8 سیلندر 5 لیتری تنفس طبیعی با قدرت 471 اسب بخار استفاده می‌کند. با معرفی لکسوس LS 500h شاهد پیوستن آن به دیگر برادران هیبریدی خود یعنی ES، GS، NX، RX و CT خواهیم بود. معرفی این خودرو همراه با مدل مسابقه‌ای RC F GT3 خواهد بود. ظاهراً لکسوس LS 500h جایگزین نسل قبلی LS 600h خواهد شد.

بی‌ام‌و سری ۵ تورینگ

آخرین نسخه‌ی سری بی‌ام‌دبلیو بدنه‌ای با سبک واگن خواهد داشت. طراحی این بی‌ام‌دبلیو تفاوت‌های گسترده‌ای با نسخه‌ی سدان خود ندارد. تنها مقداری فاصله‌ی بین دو محور افزایش یافته، فضای صندوق‌عقب حجیم‌تر شده است تا قابلیت حمل بار بیشتری فراهم شود و سیستم تعلیق بادی روی محور عقب به کار رفته است تا زمانی که باری سنگین حمل می‌کنید، سطح خودرو به‌صورت خودکار تنظیم شود.

مرسدس میباخ G650 لندالت

مرسدس میباخ اولین شاسی‌بلند خود را ارائه خواهد کرد. این خودرو G650 لندالت نام دارد که از صندلی‌های کلاس S G500 4x4² استفاده می‌کند. اگر این‌ها کافی نیست، مهندسان مرسدس بنز، بزرگ‌ترین پیشرانه‌ی این شرکت را در آن استفاده خواهند کرد که نمونه‌ای با حجم 6 لیتر، آرایش V12، مجهز به توربوشارژر و توان خروجی 621 اسب بخار است.