در چهل و هشتمین نشست شورای سیاست‌گذاری و نظارت بر صنعت خودرو، وزیر صنعت، معدن و تجارت آقای نعمت زاده، ایجاد یک شرکت مشترک با طراحی و برند ایرانی را به خودروسازان و قطعه‌سازان پیشنهاد کرد. با موتوتل همراه باشید.

آقای نعمت زاده در این نشست این موضوع را بیان کرد که: لازم است خودروسازان برای رسیدن به اهداف صادراتی صنعت خودرو، به رقابت با همتایان خارجی خود توجه بیشتری نشان دهند.

وزیر صنعت در ادامه تاکید کرد: خودروسازان باید سعی کند با شناخت بازار داخلی و خارجی و همین طور مدیریت قوی، بازارهای جدیدی ایجاد کرده و مشتریان بیشتری به سمت خود جلب کنند.

وی خاطرنشان کرد: به‌کارگیری سازوکارها و روش‌های یوزانس و فاینانس می‌تواند در درازمدت کمک تأثیرگذاری برای خودروسازان باشد.

حمیدرضا نعمت زاده از شرکت‌کنندگان این نشست خواست که در سال 96 ضابطه‌مندی در صنعت خودرو را مدار فعالیت‌های خود قرار دهند.

در توضیح فاینانس و یوزانس این که یوزانس یک نوع از اعتبارات اسنادی است، به این صورت که فروشنده‌ی کالا در آن به خریدار مهلت می‌دهد که بتواند در فاصله‌ی تعیین‌شده میزان اعتبار لازم را بپردازد.

فاینانس نیز هنگامی به کار می‌آید که فروشنده‌ی کالا حاضر نیست اعتبار اسنادی یوزانس را قبول کند و خریدار به خاطر نبود نقدینگی و یا به دلیل وضعیت ارزی حاکم بر کشور توانایی افتتاح اعتبار اسنادی دیداری را ندارد. در این مواقع خریدار می‌تواند از یک شرکت مالی درخواست کند که وارد معامله شود و وجه معامله را نقداً به فروشنده پرداخت کند، سپس در سررسید یوزانس، اصل پول و بهره را از خریدار کالا دریافت کند یا اعتبار یوزانس گشایش را برای خود خریداری کند. میزان بهره‌ی یوزانس را ریسک کشور خریدار در بازار جهانی ارز مشخص می‌کند.

39.2 درصد رشد تولید خودرو در 11 ماه گذشته از سال 95

گزارش ارائه‌شده در نشست شورای سیاست‌گذاری و نظارت بر صنعت خودرو نشان می‌داد که در 11 ماه نخست سال جاری میزان تولید خودرو در کشورمان در مجموع به رقم یک میلیون و 225 هزار و 398 دستگاه رسیده است که از رشد 39.2 درصدی نسبت به سال مدت مشابه در سال گذشته خبر می‌دهد.

میزان یک میلیون و 139 هزار و 277 عدد از این خودروها را دستگاه‌های سواری تشکیل می‌دهند که نشان‌دهنده‌ی رشد 41.8 درصدی از در این بخش در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است.

ضمن این که 71 هزار و 704 دستگاه از آمار اعلام‌شده مربوط به خودروهای وانت است که آن هم در مدت مشابه با پارسال دارای 7.2 درصد رشد بوده است.

تولید 723 دستگاه میدل‌باس و مینی‌بوس هم باعث شد، تولید خودرو در این بخش هم با رشد 34.6 درصدی روبرو شود.

تولید هزار و 6 دستگاه اتوبوس هم باعث شد در این بخش نیز شاهد 52.2 درصد رشد در 11 ماهه‌ی نخست امسال باشیم.

تولید 12 هزار و 688 دستگاه کامیونت، کامیون و کشنده هم در این دوره رقم خورد که افزایش 36.6 درصدی در این دوره را نشان می‌دهد.

نعمت زاده چندی پیش هم اظهار کرده بود: 18 درصد از تولید ناخالص در صنعت کشور به بخش خودرو مربوط است.

بنا به گفته‌های وی، در سال جاری تولید خودرو به میزان 40 درصد رشد کرده است و شواهد حاکی از آن است که این روند همچنان ادامه دارد، بنابراین انتظار داریم در سال 1404 میزان تولید خودرو به 3 میلیون دستگاه در سال برسد که حداقل 50 درصد از آن با برند داخلی است.