همهی ما میدانیم که یکی از دوستداشتنیترین مسافرتها، مسافرت با خودروی شخصی میباشد ولی چیزی که باید بیش از همه به آن توجه کرد، این است که نبایستی به طور لحظهای تصمیم به مسافرت گرفته و راه بیفتید زیرا اگر خدای ناکرده خودروی شما دچار نقصی شود، شما هم سرمایه و وقتتان را به هدر دادهاید و هم این که ممکن است اتفاق ناگواری برای خودتان یا یکی از عزیزانتان پیش آید و خوشحالی را به کامتان تلخ کند. در این متن نکات مهمی را که لازم است قبل از شروع سفرتان رعایت کنید، یادآوری میکنیم. با موتوتلهمراه باشید.
۱- چک کردن مایعات خودرو
مایعات به کار رفته در خودرو مثل خنک کننده، روغنها و...، یکی از اصلیترین قسمتهای هر خودرو میباشند. بنابراین اکیدا سفارش میکنیم که قبل از رفتن به مسافرت، روغن موتورتان را چک کرده و اگر لازم است آن را عوض نمایید. این امکان وجود دارد که خودروی شخصی شما هنوز وقت عوض کردن روغن موتورش نرسیده باشد و فقط کمی روغن از دست داده باشد. اگر اینطور بود، از مکانیک خودرویتان علت از دست رفتن روغن را سوال کنید. البته اگر محل زندگی شما دارای آب و هوای گرمی است مانند بعضی مناطق شهرهای جنوبی و همچنین نوع موتور خودرویتان از اقسام دما بالا میباشد، تا اندازهای طبیعی است که خودروی شما اندکی روغن از دست بدهد. چیز دیگری که نیاز به بررسی شدن دارد، روغن گیربکس خودروی شماست. توجه فرمایید که حتما هر دفعه که روغن را عوض میکنید، فیلتر روغن را نیز از یاد نبرده و آن را نیز با یک فیلتر نو جایگزین نمایید. به خصوص اگر گیربکس خودرویتان از نوع خودکار باشد، باید حتما این کار را انجام دهید زیرا اگر از اندازهی اولیهی روغن گیربکس اتوماتیک کاسته شده باشد، علاوه بر این که موجب صدمه زدن به صفحههای درونی خواهد گشت، همچنین سبب وارد شدن لگدهایی هنگام عوض کردن دنده به اتاق خودرو میشود که میتواند موجب سلب راحتی از سرنشینان شود.
اگر از میزان روغن گیربکس کاسته شده باشد، دو راه دارید؛ اول این که میتوانید با افزودن کمی روغن، آن را به اندازهی لازم برسانید و دوم این که میتوانید همهی روغن باقیمانده را دور ریخته و روغن تازه درون آن بریزید که مورد دوم عاقلانهتر به نظر میرسد. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که اگر میخواهید روغن گیربکس اتوماتیکتان را عوض کنید، از مکانیک خودرویتان درخواست کنید که روغن درون مبدل گشتاور یا همان تورک کانورتور را هم به اضافهی روغن گیربکس برایتان عوض نماید. اینگونه هم گیربکس خودرو و هم مبدل گشتاور سرشار از روغن تازهای خواهند شد که به روغن کهنه آغشته نشده است.
مورد بعدی که باید به فکرش باشید، آب رادیاتور یا همان مایع خنک کنندهی موتور است. کاملا ضروری است که هم وجود یا عدم وجود میکروب در رادیاتور و هم سطح آب رادیاتور مورد بررسی دقیق قرار گیرد زیرا اگر میکروبها درون موتور وجود داشته باشند و بتوانند به رادیاتور راه یابند، میتوانند موجب بروز مشکل در عملکرد رادیاتور شده و پس از آن برای موتور نیز دردسرساز شوند. در صورتی که مدت زمان طولانی است که آب رادیاتور را تعویض نکردهاید و بیشتر از ۱ سال عمر کرده است، بهتر است که آن را به صورت کامل تخلیه نموده و آب و ضد یخ تازه درونش بریزید.
نسبت مخلوط کردن ضد یخ با آب را هم میشود از روی بسته بندی ضد یخ مشاهده نمود ولی در صورتی که خودتان نتوانستید این کار را انجام دهید میتوانید از مکانیکتان بخواهید که این کار را برایتان انجام دهد. روی بعضی از اقسام ضد یخ جملهی «Do not add water» درج شده است که این قسم ضد یخها احتیاجی به افزودن آب ندارند و میتوان رادیاتور را به صورت تمام و کمال از آنها سرشار کرد.
مورد قابل بررسی دیگر نیز ترمز و روغنهای هیدرولیک میباشند. روغن ترمز به خاطر مهم بودن سامانهی ترمز در تامین امنیت خودرو حائز اهمیت بسیار است و علاوه بر این که نیاز به بررسی سطح و کیفیتش میباشد، بهتر است از مکانیکتان درخواست کنید که سامانهی ترمز را از نظر نشتی داشتن هم با دقت چک کند. سفارش ما به شما این است که همیشه روغن ترمز پیشنهادی سازندهی خودرو را به کار ببرید و پس از طی هر تقریبا ۲۰ هزار کیلومتر، روغن ترمز را به صورت کامل عوض نمایید. روغن هیدرولیک فرمان نیز در خودروهایی که دارای سامانه کمکی هیدرولیک فرمان میباشند، باید مورد بررسی قرار گیرد. نشتی داشتن یا کاسته شدن مقدار روغن هیدرولیک در سامانه هیدرولیک فرمان مشکل عظیمی است که میتواند موجب سفت شدن فرمان گردد.
در آخر هم لازم است که محفظهی مایع شیشه شور را پر نمایید. به این منظور، به جای این که از محلول الکل یا آب و شامپو استفاده کنید، محلولهای ویژهی شیشهشوی اتومبیل را به کار ببرید. این محلولها دارای قیمت پایین و مرغوبیت زیاد هستند و آنها را بایستی با مقدار معلومی از آب به هم بزنید و درون محفظهی شیشه شور بریزید. پس از چک کردن قسمتهایی مانند ضد یخ، روغن هیدرولیک و ترمز، این را نیز در نظر داشته باشید که شلنگها و قسمتهای متصل هم به خوبی بررسی شوند. یقینا شما اصلا دلتان نمیخواهد شلنگ آب رادیاتور خودرویتان در میان راه پاره شود.
۲- بازدید جلوبندی
جلوبندی خودرو حائز اهمیت بسیاری است. یادتان نرود که قبل از رفتن به هرگونه مسافرت خارج از شهر، خودرویتان را نزد یک جلوبند ساز ماهر ببرید و از او درخواست کنید که اتصالات را بررسی کند. در صورتی که در زمان رد کردن یک دست انداز، هرگونه صدایی از قسمت زیرین خودرو به گوشتان رسید، معطل نکنید و خودرویتان را به یک جلوبند ساز خودرو نشان دهید. به گوش رسیدن صدای تق تق از چرخهای جلوی خودرو در زمان پیچیدن ممکن است نشاندهندهی یک آسیب جدی به سر پلوسهای وسیلهتان باشد که این گونه مواقع بهتر است هر چه سریعتر، آنها را به طور کامل عوض کنید و این عقلانیترین کار ممکن است. بررسی کردن هر ۴ چرخ خودرو نیز از لازمههای قبل از شروع کردن هر مسافرت است.
۳- چک کردن وجود یا عدم وجود نشتی در اطراف موتور
چک کردن قسمتهای درب سوپاپ موتور، کاسه نمدها، واشر اگزوز و مانیفولد، گردگیرها و واشر گیربکس در این بخش از متن سفارش اکید میشود. روغن پس دادن درب سوپاپ در تعداد زیادی از محصولات چینی و داخلی مسئلهای طبیعی است و احتمال پیش آمدنش زیاد است ولی اگر شما خودروی باکیفیتتری دارید، عاقلانه است که در صورت پیش آمدن این مسئله، سریعا آن را برطرف کنید.
خراب شدن واشر اگزوز هم ممکن است باعث ایجاد صدای ناخوشایند و زیاد شدن مصرف سوخت گردد و عوض کردنش با یک مدل نو هم زیاد خرج بر نخواهد داشت. کاسه نمدها و اورینگهای موتور هم در شرایطی که روغن از درونشان به بیرون تراوش کند، لازم است که عوض گردند، البته شایان ذکر است که این کار ممکن است اندکی وقت و هزینهی شما را بطلبد.
اورینگهای گیربکس هم در صورت نقص داشتن، میتوانند باعث این شوند که روغن گیربکس به خارج تراوش کند. گردگیرها نیز از قسمتهای حائز اهمیت هر خودرو میباشند که بررسی کردن و مطمئن شدن از بابت سالم بودنشان موضوعی بسیار ضروری است، مخصوصا اگر خودرویتان رنو تندر ۹۰ باشد، چک کردن گردگیرها سفارش اکید ما به شماست. در اصل پارگی گردگیرهای گیربکس در یک خودرو مانند تندر ۹۰ ممکن است باعث روغن دادن فوری گیربکس شده و سبب صدمه دیدن گیربکس بشود.
۴- مطلع شدن از سالم بودن باتری و سامانهی برق رسانی
سامانه برق رسانی خودرو دارای یک مدار تقریبا ساده است که شامل دریافت شارژ باتری به وسیلهی دینام میگردد. گردش دینام هم به وسیلهی یک تسمه صورت میگیرد. دینام با قطعهای به نام زغال دینام یا آفتامات تجهیز شده است که اگر عمرش به آخر برسد، پس از آن دریافت شارژ باتری با سرعت کمی صورت میپذیرد و در زمان نیاز به نیروی الکتریسیته در حین سفر مثل با هم روشن کردن سیستم صوتی، برف پاککن، چراغها و غیره، این امکان وجود دارد که خودرویتان دچار کمبود الکتریسیته شود. به همین علت، بررسی کردن ولتاژ خارج شده از دینام که اغلب به دست فروشندگان باتری یا برقکاران صورت میگیرد، راهی مطمئن و ارزشمند برای رویارویی با معضلات الکتریکی میباشد.
باتری خودروها اغلب خیلی زود تمام میشوند و دربارهی باتریهای اسیدی نیز ضعف نشان دادن استارت صبحگاهی نشان دهندهی تمام شدن عمرش است. ولی باتریهای خشک اغلب به صورت ناگهانی خراب میشوند، به همین علت هم یک نماد نشان دهندهی وضعیت سلامت برای این گونه باتریها به صورت قراردادی پذیرفته شده است که لازم است قبل از رفتن به مسافرت، با بررسی دقیق این نماد، از سلامت کامل باتری مطمئن شوید.
تحت هر شرایطی در دسترس داشتن کابل شارژ باتری در سفرهایتان، خطر استارت نخوردن خودرو در بین راه را کاهش میدهد، زیرا در وضعیتهای اضطراری قادر خواهید بود با به کار بردن کابل شارژ و متصل کردن باتری دچار نقص شده به موتور روشن یک خودروی دیگر، دوباره استارت بزنید و سفرتان را ادامه دهید.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.