چگونه از خودروی صفر کیلومتر خود استفاده کنیم؟
اغلب افراد میاندیشند که خرید خودروی صفر دغدغه و مشکلات بسیار کمتری نسبت به نمونه کارکرده دارد، حتی این تفکر در خارج از کشور نیز وجود دارد. اما باید توجه داشت امکان این وجود دارد که حتی پس از خرید یک خودروی صفر مشکلاتی به وجود آید. این بار تصمیم گرفتهایم که تا حدودی به این موضوع بپردازیم زیرا بازار خرید و فروش خودرو در این روزهای پایانی سال بسیار داغ است. با موتوتلهمراه باشید.
قبل و بعد از تحویل خودرو
به هنگام تحویلگیری خودرو باید به نکاتی توجه کرد. در این باره مهندس فریبرز زینالی، مدیر مهندسی خودروی شرکت خدمات پس از فروش ایران خودرو، اعتقاد دارد که هر خودرویی که به مشتریان تحویل داده میشود بایستی فرآیند PDS یا Pre Delivery Service را پشت سر بگذارد. این فرآیند به معنی انجام برخی فعالیتها بر روی خودرو میباشد و نتیجه آن بایستی عملکرد کاملا صحیح خودرو باشد. در فرآیند PDS تمام مراحل توسط نمایندگی انجام میشود و بررسیها شامل فعالیتهای مکانیکی و امکانات و تجهیزات داخلی خودرو میباشد. این وظیفه به عهده نمایندگی است که خودرو را از این جهات به دقت بررسی کند تا از سالم بودن خودرو به طور کامل اطمینان حاصل کند. لازم به ذکر است که جدای از کلیات خودرو تمام جزئیات داخلی و خارجی آن باید تحت بررسی قرار گیرد. فرآیند نام برده تنها راه اطمینان از عملکرد خودرو نیست بلکه روش دیگری نیز تحت عنوان Handover وجود دارد. در این روش مشتری ۳۰ تا ۴۰ دقیقه تحت آموزش قرار میگیرد تا بهتر بتواند از خودروی خود استفاده کند. این آموزش تمام جنبهها را در برمیگیرد، از چگونگی باز شدن در صندوق عقب گرفته تا امکانات موجود در داخل خودرو. این روش بسیار مفید به نظر میرسد چراکه دیده شده است که برخی از رانندهها نسبت به علائم هشداردهنده خودرو بیتفاوت هستند و در نتیجه گاها همین کار باعث نتایج جبرانناپذیری میشود. به طور عادی در داخل داشبود هر خودروی تولید شده دو دفترچه قرار میگیرد که یکی از آنها دفترچه راهنمای خودرو است. روش Handover جایگزین دفترچه راهنمایی که در کنار خودرو قرار دارد نمیشود اما از آنجایی که این دفترچه هیچگاه توسط رانندگان خوانده نمیشود بهتر است رانندگان در آن شرکت کنند. البته علاقهمندان میتوانند توضیحات تکمیلی دوره را داخل دفترچه ملاحظه کنند.
دومین دفترچهای که در داخل خودرو قرار میگیرد مربوط به سرویسها و گارانتی خودرو است. در این دفترچه به طور کامل توضیح داده شده است که راننده در چه کیلومترها و زمانهایی باید برای سرویس خودرو خود اقدام کند. علاوه بر آن تمام توضیحات درباره گارانتی خودرو نیز آورده شده است. پیشنهاد میکنیم که از کنار این دو دفترچه به سادگی عبور نکنید و حداقل برای یک بار هم که شده نگاهی به آن بیاندازید. این توضیحاتی بود که مهندس فریبرز زینالی به تفصیل دراختیارمان قرار دادند. ایشان همچنین افزودند: توصیه میکنیم رانندگان در مواقع تعیین شده سرویس خودرو خود را انجام دهند و برای این منظور به نمایندگیهای مجاز در سراسر کشور مراجعه کنند.گذشته از توضیحاتی که داده شد در بین مردم نیز اصطلاحاتی در این باب وجود دارد. اصطلاح آببندی یکی از آنها به شمار میرود. این واژه به معنای آماده کردن ابتدایی خودرو برای استفاده طولانی مدت از آن است. بسیاری از خریداران ایرانی با این تصور که باید خودروی صفر خودشان را قبل از سرویس اولیه بهقدری تحت فشار قرار دهند که اگر نقص فنی یا ایرادی در مونتاژ بوده مشخص گردد، باعث تخریب ساختار اصلی موتور میشوند. چرا که با فشار نامتعارف به موتور یک خودروی صفر کیلومتر از هماهنگ شدن قطعات خودرو جلوگیری خواهید کرد. کارشناسان خودرو میگویند قطعات مختلف مانند پیستونها، رنگها و دیگر قسمتها باید با کارکرد مناسب و بهینه از طریق روغن کاری مناسب هماهنگ و یکپارچه شود. گاهی به دلیل غیر همجنس بودن قطعات یک خودرو، این قطعات باید هماهنگ شوند. در خودروهایی که توسط شرکتهای بزرگ خودروسازی در سطح دنیا ساخته میشود قطعات خودرو پیش از نصب به طور جداگانه آببندی و با هم هماهنگ شده است. بنابراین راننده بعد از خرید این خودرو میتواند بهراحتی و با سرعت و شرایط دلخواه خود رانندگی کند. بهتر است در هزار کیلومتر نخست رانندگی با این خودرو تا حد امکان فشار کمتری به خودرو وارد شود. بهتر است در این مدت از دور موتور کمتر و دنده سبکتر استفاده شود. برای استفاده از پدال گاز هم محدودیتهایی در نظر گرفته شده است و هرگونه تخت گاز رفتن با خودروی موردنظر ممنوع است.
خودروهای امروزی مرحله آببندی را در داخل شرکت تولیدکننده میگذرانند و طوری از شرکت خارج میشوند که برای استفاده مشتریان آماده آماده باشد. به طور بسیار عامیانه کوک خودروهای امروزی از همان روز اول کوک است و احتیاج به گذر زمان ندارد. اما تمام توضیحات داده شده به این معنی نیست که رانندگان توقع داشته باشند که خودروهایشان در شرایط فوق العاده ویژه و سخت هم مانند همان روز اول کار کند بلکه باید از خودرو مراقبت کرد و توجه کرد که شرکت سازنده، خودرو را برای استفاده در شرایط عادی گارانتی می کند. حتی تعمیرکاران نیز عقیده دارند که از آوردن فشارهای نابهجا به خودرو باید دوری کرد. بهتر است هنگام رانندگی با یک خودروی صفر کیلومتر هیچ گاه تخت گاز نروید و از حرکت در مسیرهای طولانی مانند بزرگراه ها با دور ثابت تا حد امکان خودداری کنید. در ۷۵۰ کیلومتر دوم رانندگی با این خودرو جدید نیز بهتر است از شتابگیریهای سریع و تخت گاز رفتن اجتناب کنید و از دنده معکوس نیز استفاده نکنید.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.