مروری بر بازار خودروی کشور در سال گذشته
سال 95 با تمام فراز و نشیبهای خود به پایان رسید. در این مقاله قصد داریم به بررسی وضعیت و عملکرد بازار خودرویی کشورمان در سال گذشته بپردازیم. با موتوتل همراه باشید.گفتنی است برای بررسی وضعیت بازار خودرویی کشور، اتکا به منابع داخلی که از قضا انگشتشمار و اندک بودند نمیتوانست اطلاعات جامعی را در اختیار قرار دهد. از این رو با بهرهگیری از منابع خارجی به بررسی عملکرد خودرویی در سال 2016 اقدام کردهایم. از این رو احتمال وجود اختلاف در آمار مربوط به میزان فروش در منابع داخلی و خارجی وجود دارد که به سبب تفاوت در تقویم میلادی و شمسی رخ داده است. نکتهی حائز اهمیت دیگر این است که آمارهای مربوط به بازار خودرو در سه ماه اخیر به صورت صعودی افزایش داشته است اما به احتمال زیاد این افزایش بر رتبهبندی برندها و خودروها تاثیری نداشته است.در سال 2016، نشانههای واضحی از بهبود در بازار خودرویی ایران مشاهده شده است. تولید محلی به 1230632 دستگاه رسیده که افزایش 28 درصدی را نشان میدهد کاملا قابل توجه است. با این حال میزان واردات به 54622 دستگاه رسیده که بیانگر افتی 12 درصدی است. برآیند اینها از وجود 1285254 دستگاه خودرو در بازار ایران خبر میدهد که در مقایسه با مدت مشابه در سال 2015، رشدی 25 درصدی داشته است. پژو هم چنان محبوبترین برند نزد ایرانیان است. سهم 21 درصدی آن در بازار در مدت مورد بررسی ما به 32.4 درصد رسیده است. برند داخلی سایپا، پس از پژو در جایگاه دوم قرارگرفته و موفق شده سهم 28.4 درصدی به دست آورد. ایرانخودرو نیز دیگر برند ایرانی است که در جایگاه سوم قرار گرفته است، البته سهم این خودروساز از بازار ایران کاهش یافته است و به 12.4 درصد در سال 2016 رسیده، درحالیکه در مدت مشابه قبلی 14.9 درصد بوده است.
رنو هم موفق شده فروش خود در بازار ایران را افزایش دهد و با فروش 110 هزار دستگاه از خودروهای خود سهمی 8.7 درصدی از بازار ایران را به دست آورد. این در حالی است که پیش از این سهم رنو از بازار کشورمان 4 درصد بوده است. در میان خودروسازان چینی هم، چری با مثبت 62 درصد توانست جایگزین جک با منفی 34 درصد شود و محبوبتر ن چینی در میان ایرانیان به شمار آید و در جایگاه پنجم از فهرست ما قرار بگیرد. نکتهی جالبتوجه این است که برند برلیانس با رشد فوقالعادهی 428 درصدی موفق به کسب جایگاه ششم شده است. خودروساز چینی، جک با افتی بسیار زیاد به جایگاه نهم از پرفروشترین برندهای خودروسازی ایران رفته است. این سه برند چینی، دارای بهترین عملکرد در بازار خودروی ایران بودهاند. به هر حال کشور ما از جمله کشورهایی است که خودروهای چینی در آن مجال خوبی برای جولان دهی یافتهاند. جدای از بحث 10 خودروساز برتر، ردهی دوازدهم به لیفان، ردهی چهاردهم به دانگ فنگ، ردهی شانزدهم به چانگان، ردهی نوزدهم به، ردهی بیست و یکم به FAW، ردهی بیست و پنجم به امجی، ردهی بیست و ششم به گریت وال، ردهی بیست و نهم به فوتون، ردهی سی و پنجم به، ردهی چهلم به بایک، ردهی چهل و یکم به جینبی و ردهی چهل و دوم به جیلی اختصاص دارد. این اطلاعات گویای این واقعیت است که از میان 45 برند خودرویی حاضر در بازار ایران، 15 برند متعلق به کشور چین است.
با وجود سی سال از عمر پراید، همچنان این خودرو پرفروشترین خودروی ایرانی است. به طوری که در سال گذشته فقط کمی کمتر از 250 هزار دستگاه از این خودرو به تولید رسیده است. این خودرو با فروش 100 هزار دستگاه بیشتر، از خودروی 405 پیشی گرفته است. خودروهای 405 و 206 به ترتیب با رشد 29 درصدی و 38 درصدی در فروش از پژو پارس پیشی گرفتهاند.
سمند ایرانخودرو هم با رشد 20 درصدی در فروش موفق شده در جایگاه پنجم بایستد. خودروهای تیبا از سایپا، تندر 90 و ساندرو از رنو در رتبههای بعدی پرفروشترین خودروهای بازار ایران جای گرفتهاند. دنا به عنوان لوکسترین محصول ایرانخودرو، با رشدی 51 درصدی از فروش خود در جایگاه نهم این فهرست قرار گرفته است و جایگاه دهم هم از آن برلیانس H330 شده که در این مدت رشد فروش 288 درصدی داشته است. چری تیگو 5 هم با قرارگیری در رتبهی پانزدهم از پرفروشترینهای بازار به عنوان محبوبترین خودروی جدید در بازار ایران شناخته میشود و پس از آن رتبهی بیست و دوم از آن خودروی برلیانس H320، رتبهی بیست و ششم از آن لیفان 820 و رتبهی بیست و نهم از آن آریزو 5 و رتبهی سیام از آن چانگان CS35 شده است.
اما بازار خودروهای وارداتی در یک سال گذشته چه وقایعی را تجربه کرده است؟
هیوندای سانتافه همچنان امپراتور بیچون و چرای این بخش است و سهمی 16 درصدی از بازار خودروهای وارداتی را از آن خود کرده است. جالب است بدانید که قرارگیری این خودرو در جایگاه نخست در حالی است که فروش آن دچار 15 درصد افت شده است.
جایگاه دوم این بخش در اختیار کیا اسپورتیج است. این خودرو نیز در سال گذشته با افت 28 درصدی در فروش روبرو بوده است. سانگیانگ تیوولی با فروش 2900 دستگاه در سال گذشتهی میلادی در کشورمان در جایگاه سوم قرار گرفت و موجب شد جدول پرفروشترین خودروهای وارداتی 100 در 100 کرهای شود. رتبههای بعدی این بخش بدین خودروهای شاخص وارداتی تقسیم شده است: ردهی چهارم از آن لکسس، ردهی هفتم از آن هیوندای توسان، ردهی هشتم از آن رنو فلوئنس، ردهی نهم از آن کیا سراتو و ردهی دهم از آن خودروی سورنتو. فارغ از بحث 10 خودروی پر فروش میتوان به خودرویی مانند رنو داستری پرداخت که در میان خودروهای محبوب وارداتی در ردهی سیزدهم ایستاده است. در جایگاه چهاردهم هم شاهد رنو کیچر هستیم. رتبهی هفدهم هم به تویوتا پریوس تعلق دارد که نشان میدهد این خودرو در ایران به محبوبیتی نسبی دست یافته است.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.