"رده‌بندی خودروهای الکتریکی بر اساس میزان برد"

این روزها شاهد فعالیت بیش از پیش دوستداران و طرفدارن محیط‌زیست هستیم. همین فعالیت‌ها, خودروسازان را نیز تحت تاثیر قرار داده است و تشویق به ساخت خودروهای تمام الکتریکی کرده است، خودروهایی که دیگر از سوخت‌های فسیلی استفاده نمی‌کنند تا یکی از عوامل آلودگی کلان شهرها باشند. امیدواریم روزی برسد که با کمک تکنولوژی‌های نوین، جهان رو به سویی رود که تمام خودروها به طور کامل از الکتریسیته به‌عنوان سوخت حرکتی استفاده کنند. از بین خودروهایی که با این فناوری تولید شده‌اند میزان طی مسیر با یک بار شارژ کامل است که مشتریان را ترغیب به خرید نمونه‌ای خاص می‌کند چرا که این موضوع بسیار اهمیت دارد. با ما در این مقاله همراه باشید تا لیستی از نمونه‌های الکتریکی بازار را بررسی کنیم.
همانطور که گفته شد، اولین عامل مهم در خرید یک خودروی الکتریکی میزان مسافتی است که در هر بار شارژ کامل طی می‌کند، اما غیر از این، عوامل دیگری نیز برای سنجیدن این خودروها وجود دارد. از بین خودروها پنج نمونه آن را به طور دقیق و جزئی بررسی خواهیم کرد. با موتوتلهمراه باشید.

تسلا مدل S با برد ۵۰۷ کیلومتر

برند تسلا که برندی آمریکایی است تاکنون توانسته است بهترین خودروهای الکتریکی را روانه بازار کند. مدل S نیز یک اتومبیل تمام لوکس و در عین حال تمام الکتریکی است که در بین تمام مدل‌های موجود در بازار بهترین عملکرد را دارد. این مدل با آپشن‌های مختلفی تولید شده است، تا مشتریان این اطمینان را داشته باشند که با انتخاب هر مدل از آن برنده هستند. بهترین مدل این سدان آمریکایی الاصل P۱۰۰D است. آژانس حفاظت از محیط زیست امریکا (EPA) به‌طور رسمی اعلام کرده است که شعاع حرکتی خودروی تسلا مدل S P۱۰۰D معادل ۵۰۶ کیلومتر است. بد نیست اشاره شود که شتاب صفر تا صد کیلومتر این خودرو معادل ۲.۵ ثانیه است. آژانس حفاظت از محیط‌ زیست آمریکا مصرف سوخت معادل این مدل را ۹۸ مایل بر هر گالن اعلام کرده است که در مقایسه با مصرف سوخت معادل ۹۵ مایل بر هر گالن در خودروی تسلا مدل S P۹۰D عدد بهتری است. 

تسلا مدل X با بُرد ۴۶۵ کیلومتر

همانطور که شاهدید دومین خودرو نیز از برند تسلا می‌باشد. کراس‌اوور الکتریکی تسلا تابستان ۲۰۱۵ معرفی و اوایل سال ۲۰۱۶ روانه بازار شد. همه تعاریفی که از مدل  S بیان کردیم اینجا هم خواهید خواند. مدل X با باتری‌ها و گزینه‌هایی مشابه سدان مدل S عرضه می‌شود. این یعنی مدل پایه با باتری‌های ۶۰ کیلووات ساعت مجهز به موتور الکتریکی ۳۷۶ اسبی و ۴۹۰ نیوتن متری می‌باشد. برد این مدل ۳۶۲ کیلومتر است. مدل بالاتر با باتری‌های ۸۵ کیلووات ساعت با همان موتور تنها برد بیشتر ۴۷۴ کیلومتری را تقدیم می‌کند. سرانجام مدل دو موتوره که مجموعاً ۶۹۱ اسب قدرت و ۹۳۱ نیوتن متر گشتاور دارد و انتقال نیرو به هر چهار چرخ انجام می‌شود. میزان برد مسافت این مدل هم با یک بار شارژ کامل باتری‌ها به ۳۸۰ کیلومتر خواهد رسید. 

شورلت بولت با بُرد ۳۸۳ کیلومتر

شورلت با معرفی و رونمایی از یک خودروی ۳۰ هزار دلاری با نام بولت که با یک بار شارژ، توانایی پیمایش مسیر  ۳۸۰ کیلومتری را دارد قدم بسیار مهمی را در تولید خودروهای الکتریکی برداشته است. بخش فنی شورلت بولت از یک پیشرانه‌ الکتریکی ظرفیت بالا تشکیل شده است که توانایی تولید ۲۰۰ اسب بخار قدرت و ۳۶۰ نیوتون متر گشتاور را دارد. این الکتروموتور نیروی مورد نیاز خود را از یک باتری ۶۰ کیلووات ساعتی دریافت می‌کند که ساخت LG بوده و در کف خودرو جای گرفته است. با این مشخصات شورلت بولت می‌تواند در کمتر از ۷ ثانیه به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. به جز این شعاع حرکتی بالا، نکته کلیدی دیگری که به فروش شورلت بولت کمک خواهد کرد قیمت پایه این خودرو است که از ۳۷ هزار و ۵۰۰ دلار آغاز خواهد شد و با احتساب تخفیف‌های مالیاتی، این رقم به حدود ۳۰ هزار دلار کاهش می‌یابد. با این قیمت شورلت بولت ارزان‌تر از تسلا مدل ۳ و نیز بی ام دبلیو ۳i است. 

فولکس‌واگن e-Golf با بُرد ۲۰۱ کیلومتر

همان‌طور که مشخص است این خودرو نسخه‌ی تمام الکتریکی هاچ‌بک محبوب فولکس‌واگن گلف است. خودرو الکتریکی E-Golf در سال ۲۰۱۶ با باطری ۲۴.۲ کیلووات در ساعت تولید شد که دامنه حرکتی ۱۳۳ کیلومتر در هر بار شارژ کامل را داشت. اکنون فولکس واگن در حال تولید E-Golf با باطری‌هایی به قدرت ۵۵.۷ کیلووات در ساعت است که می‌تواند با هر بار شارژ ۳۲۱ کیلومتر حرکت کند و این جهشی است که خودرو الکتریکی گلف را هم ردیف خودرو شورولت بولت قرار می‌دهد.

هیوندای آیونیک با بُرد ۱۹۹ کیلومتر

نسخه هیبریدی هیوندای ایونیک از یک موتور ۱.۶ لیتری بنزینی چهار سیلندر GDI که ۱۰۳ اسب بخار توان دارد استفاده می‌کند و در کنار این موتور احتراق داخلی یک موتور الکتریکی ۴۳.۵ اسب بخاری نیز حاضر است. این موتور الکتریکی به‌وسیله باتری‌های لیتیوم پلیمری تغذیه می‌شود. مجموع توان خروجی قابل استفاده در حالت ترکیبی ۱۴۱ اسب بخار برآورد می‌شود که این جریان توان به گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته دو کلاچه منتقل می‌شود. خودروساز کره‌ای تصریح کرده است که موتور الکتریکی مورد استفاده در ایونیک هیبریدی قابلیت استفاده در حالت الکتریکی خالص هم دارد و می‌تواند در این حالت حداکثر تا ۱۲۰ کیلومتر در ساعت سرعت داشته باشد. بسته باتری در زیر صندلی عقب جا داده شده است به‌ طوری‌ که فضای صندوق عقب و سرنشینان عقب به شکل غیر قابل انتظاری مناسب به نظر می‌رسد.

میتسوبیشی i-MiEV با بُرد تنها ۹۰ کیلومتر

حال که نگاهی داشتیم به پنج خودروی برتر لیست، بد نیست یادی هم از ضعیف‌ترین خودروی این لیست کنیم. این خودروی کوچک شهری که محصول میتسوبیشی است با هر بار شارژ کامل باطری‌هایش تنها توانایی پیمودن ۹۰ کیلومتر را دارد و نمی‌توانیم باور کنیم که در سال ۲۰۱۷ هنوز هم چنین خودرویی تولید می‌شود.