شرایط این روزهای نیسان پاترول
نیسان پاترول بیشتر از پنجاه سال است که از کار خدمات رسانی در ارتش کشور ژاپن به حرکت در راهها، کوچهها و خیابانهای کشور ما رسیده است. به منظور فراهم کردن احتیاجات ارتش ژاپن به یک خودروی پرسرعت و قوی بیابانی، در سال ۱۹۵۱ نخستین خودروی دارای دو دیفرانسیل با ۴ چرخ متحرک در کمپانی نیسان با اسم «پاترول» پا به عرصهی وجود نهاد. با موتوتلهمراه باشید.
شکل و قیافهی این خودرو تا حدودی به خودروی جیپ تولید شده در آمریکا شبیه بود. تا سال ۱۹۸۰ پاترول دچار تحولات و دگرگونیهای زیادی شد که عوض کردن اتاق خودرو، پیشرانه و امکانات داخلی مشمول آن بود. با این وجود، سال ۱۹۸۰ را میشود یک نقطهی عطف در تاریخ ساخت نیسان پاترول به حساب آورد. در این سال امکانات رفاهی خوبی به این محصول افزوده شد، به گونهای که از این تاریخ به بعد پاترول نه فقط یک خودروی بیابانی و کوهستانی بلکه یک خودرو تولید شده در چند نمونه به منظور ارضای خریدارانی با سلیقههای متفاوت بود. پاترول برای نخستین دفعه در ۲ نمونهی پنج در و سه در، شاسی بلند و شاسی کوتاه ارائه گشت. این تحولات و متنوع بودن به صورت همزمان با توسعه و گسترش فناوریهای مرتبط با صنعت خودرو و استفاده از آن در تولید پاترول سبب این امر شد که این خودرو بتواند شهرت و معروفیتی در سطح جهانی برای خود دست و پا کند تا آنجا که نیسان در کشورهایی همچون انگلیس، آلمان، اسپانیا و بلژیک تصمیم به راهاندازی خطهای تولید این محصول گرفته است. از سال ۱۹۵۱ تا به الان نیسان پاترول در ۶ نسل گوناگون در دنیا ساخته و عرضه شده است و در سال ۲۰۱۰ نسل آخر آن که همان ششمین نسل این محصول است، به وسیلهی کمپانی نیسان به همگان شناسانده شد. ولی ساخت پاترول در ایران از سال ۱۳۶۴ در کمپانی پارس خودرو شروع شد. در سال ۱۳۷۲ امکانات رفاهی دیگری مثل کولر، رینگ پهن، گارد محافظ سپر جلو و همچنین زاپاسبند عقب به پاترولهای ساخته شده افزوده شد و تاثیر به سزایی بر افزایش آسایش و جذابیت ظاهری این محصول بر جای گذاشت. در کشور ما تنها سومین نسل پاترول معروف به سری ۱۶۰ و ۲۶۰ ساخته شد و در آخر هم در سال ۱۳۸۲ به علت دارا نبودن سیستم انژکتور و پایین بودن سطح استانداردهای آلودگی این محصول، ساخت و عرضهی آن در ایران پایان یافت.
بعد از آن پارس خودرو، نیسان رونیز را که برعکس پاترول تنها مدل ۵ در تولید کرده بود و دارای سیستم انژکتور و نیروی پیشرانه زیاد بود جانشین پاترول نمود ولی رونیز تا وقت پایان تولید موفق به کسب شهرت پاترول در ایران نشد. در کل ۶۱ هزار و ۵۵۲ دستگاه خودروی نیسان پاترول در ایران ساخته شد. پاترول در حین زمان تولیدش در کشور ما، یکی از اندک محصولات ۴ چرخ متحرک مونتاژ شده بود و شانس کلی خوبی هم داشت و موفق شد طرفداران زیادی جمع کند. شایان ذکر است که پاترول ساخته شده در ایران، جدای از شهرت و پر طرفدار بودنش، نقصهای بارزی هم داشت. پر مصرف بودن، خشک بودن، تکانههای سهمگین حین رانندگی و پایین بودن سطح استاندارد آلایندگی از جمله نواقص این محصول به حساب میآمد. در حال حاضر با وجود سپری شدن زمانی طولانی از پایان یافتن ساخت و عرضه، هنوز هم پاترولهای بسیاری در راههای کشور به چشم میخورند. این محصول هنوز هم طرفداران ویژهی خود را دارد و تقریبا خرید و فروشش ادامه دارد. برای مثال ارزش یک دستگاه نیسان پاترول چهار در مدل ۱۳۷۹ با رنگ یشمی با ۱۰۲ هزار کیلومتر کارکرد، ۳۵ میلیون تومان برآورد شده است.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.