سفری تاریخی انتظار هیوندای سانتافه را میکشد
بر اساس گزارشهای اعلام شده گویا قرار است که اتومبیل هیوندای سانتافه نخستین اتومبیلی باشد که به قطب جنوب یا جنوبیترین نقطهی زمین فرستاده میشود تا این مسیر یخی را در جنوبیترین قارهی زمین به صورت رفت و برگشت بپیماید. با موتوتلهمراه باشید.
این اتومبیل البته به صورت دقیقی بهینهسازیها و ارتقاهایی را در قسمتهای مختلف به خود دیده است تا بتواند مسیری بین دو شهر واقع در قطب جنوب یعنی یونیون کمپ تا مکموردو را بپیماید. در صورت موفقیت این اتومبیل، هیوندای سانتافه به نخستین اتومبیلی بدل میشود که توانسته است طاق یخی روس آیس را طی کند. البته لازم به ذکر است که سه اتومبیل دیگر هم در این مسیر حضور دارند تا سانتافه مورد حمایت آنها قرار گیرد. همهی ماجراجوییها برای زنده نگه داشتن یاد و صدمین سالگرد حضور ارنست شکلتون در قطب جنوب و شکست او در عبور از این منطقه میباشد. کاشف مشهور بریتانیایی یعنی ارنست شکلتون در سال 1916 میلادی قصد داشت که عرض قطب را بپیماید. او در این مسیر کشتی خود را از دست داد و از انجام این عمل بازماند. اگرچه بعدها روئال آمونسن اهل نروژ در سال 1911 میلادی به عنوان کاشف قطب جنوب به دنیا معرفی میشود با این حال همین تلاش نافرجام ارنست شکلتون برای رسیدن به مرکز جنوبی کرهی زمین دارای اهمیت بسیار زیادی است. این اتومبیل هیوندای سانتافه توسط گیسلی جانسون از شرکت آرکتیک تراکز تجهیز شده است. نکته جالب این ماجراجویی این است که یکی از نوادگان ارنست شکلتون به نام پاتریک بارگل در این سفر حضور پیدا خواهد کرد. اگر بخواهیم این اتومبیل هیوندای سانتافهی تجهیز شده را با مدل معمولی آن مقایسه کنیم باید بگوییم که اولین نکتهی آن تایرهای درشت و کمبادش میباشد که این اتومبیل را برای حرکت بر روی مسیرهای یخی مناسب کرده است. این نکته هم لازم به ذکر است که خود فریم بدنه هم تغییر کرده است و کمی بزرگتر شده است. البته میتوان بهینهسازیهایی را در قسمت سیستم تعلیق و فنربندی این اتومبیل هم مشاهده کرد که به منظور کنترل تنش در مسیرهای ناهموار و مطابقت با تایرها ایجاد شدهاند.
در مقایسه با لاستیکهای استاندارد این لاستیکهای بر روی مدل ارتقا داده شده دارای تقریباً ده برابر فشار باد کمتری هستند. این فشار آنقدر پایین است که اگر این اتومبیل از روی دست انسان هم رد شود این عبور خطرناک نخواهد بود. این لاستیک همچنان دارای عاجهای ویژهای است که اتومبیل را قادر میسازد تا بر روی برف به خوبی حرکت کند و حالتی شناور داشته باشد. باک این اتومبیل هم در مقام قیاس با نسخهی معمولی هیوندای سانتافه متفاوت است و دارای حجمی برابر با 230 لیتر میباشد. در کنار پیشرانهی این اتومبیل یک گرمکن تعبیه شده است که به پیشرانه برای عملکرد بهتر در دمای قطب کمک خواهد کرد. این اتومبیل دارای پیشرانهای 2.2 لیتری توربودیزل میباشد و دراین مورد درست مثل نسخهی موجود در بازار تومبیل جهانی است. ولی با این وجودبه خاطر تفاوت شرایط آب و هوا در قطب و نیز نیاز به توان بیشتر برای آن از سوخت جت استفاده شده است که این قابلیت را دارد که تا دمای 58 درجه زیر صفر هم منجمد نشود. بر اساس پیشبینیها انجام شده به نظر میرسد که این اتومبیل در قطب دارای میانگین سرعت سی کیلومتر بر ساعت خواهد بود و این در حالی که است که حرکت با سرعت پنجاه تا شصت کیلومتر این امکان را ایجاد میکند که یخهای سطحی بشکنند. البته بیشینهی سرعت این اتومبیل برابر با صد کیلومتر بر ساعت میباشد اما استفاده از این سرعت تنها در مسیرهایی در قطب امکان پذیر است که شرایط مناسب و ایمن را برای این سرعت دارند. در این مسیر ابتدا هیوندای سانتافهی ارتقا داده شده با ۲۳۰ لیتر بنزین پا به جادهی یخی میگذارد و دو بار هم در طول مسیر سوختگیری خواهد کرد. در این اتومبیل لوازم مورد نیاز برای کمپزدن مهیا شده است و به خاطر فناوریهای مدرن سرنشینان این اتومبیلها با مشکل تأمین آب، غذا و سرپناه شبانه مواجه نخواهند شد.
این گروه دو نفره در حدود سی روز در راه خواهد بود و در حداقل دمای 28 درجه زیر صفر به سر خواهند برد. در این وقت از سال در قطب جنوب روزها طولانی هستند و این دو میتوانند حدود بیست ساعت در طول روز رانندگی کنند.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.