سیستم ترمز الکترونیکی برای خودروهای مسابقهای
یکی از بخشهای اساسی خودرو سیستم ترمز آن میباشد. شرکتهای مختلفی طرحهای پیشنهادی خود را برای بهبود عملکرد این سیستم همه ساله ارائه میدهند، یکی از این شرکتها برمبو است. با موتوتلهمراه باشید.
همه کسانی که اهل رانندگی هستند و به آن علاقه دارند اعتراف میکنند که ارتقا سیستم ترمز خودرو در حوزه صنعت خودروسازی یکی از مهمترینها و پرطرفدارترینهاست. امروزه طراحی سیستم ترمزها نسبت به انواع قدیمی خود تغییرات محسوسی داشته است که میتوان به توان بالا، وزن کم و مقاومت بیشتر در برابر سایش را از آن جمله دانست. با این حال هنوز هم توقعات بالایی وجود دارد به همین جهت تیم خودروی A110 که در آلپاین مستقر است چالش ارتقا سیستم ترمز را در برابر متخصصان برمبو قرار داده است. نتیجه این چالش استفاده از کالیپر ترکیبی لغزشی الکترومکانیکی (ECS) است. در کنار آن طراحی ترمز دستی الکترونیکی (ترمز پارک) و تعویض آن با دکمهای کوچک نیز بحث برانگیز است. حذف ترمز دستی از کنسول میانی فضای زیادی را در اختیار طراحان میگذارد تا از این فضا نیز برای رفع نیازهای دیگر بهره ببرند. این سیستم جدید از اوایل قرن ۲۱ مورد استفاده خودروسازان قرار گرفت. به طوری که آئودی A8 مدل ۲۰۰۴، دارای سیستم ترمزدستی الکترونیکی بود و تا سال ۲۰۰۹ تمام محصولات آئودی مجهز به این سیستم شدند. بعد از آئودی، خودروسازان دیگری مثل فولکس واگن، ولوو، کادیلاک، بیوک، جگوار و لکسوس نیز از این سیستم بهره بردند. مکانیزم عملکرد ترمزدستیهای مکانیکی به این شکل بود که یک کابل از اهرم ترمز دستی به چرخهای عقب متصل میگردید و با کشیدن اهرم دستی یا پایی (در برخی مدلهای مرسدس بنز و اتومبیلهای آمریکایی)، لنتهای ترمز چرخهای عقب درگیر میشد و از حرکت خودرو جلوگیری میکرد. به طور کلی، دو نوع ترمزدستی الکترونیکی داریم. در نوع اول، ترمزهای عقب بهوسیله کابل (مانند ترمزدستیهای مکانیکی) فعال میگردند، با این تفاوت که یک موتور برقی کار دست راننده را انجام میدهد و نیروی مورد نیاز فعال کردن ترمزدستی را تامین میکند. در این خودروها، ترمزدستی با فشردن یک دکمه، فعال یا غیرفعال میگردد و توسط یک چیپ الکترونیکی کنترل میشود که در شرایط مختلف، مانند زمانی که خودرو در سربالایی قرار گرفته است و قصد حرکت مجدد دارد، به یاری راننده میشتابد.
ولی در نوع دوم، همانند فولکس واگن پاسات، موتور الکتریکی ترمز دستی در کالیپر ترمز چرخ عقب جاسازی شده است. در این سیستم هیچ گونه کابلی وجود ندارد و ترمزدستی فقط به واسطه نیروی الکتریکی فعال میگردد. در صورت فشردن دکمه و فعال شدن ترمزدستی، چراغ نمایشگر روی دکمه فعالسازی روشن شده و صدای هشدار نیز شنیده میشود. لازم به ذکر است این سیستم توسط همان دکمه نیز غیر فعال میشود. البته در اغلب خودروها، بعد از قرارگیری دنده در حالت D و فشردن پدال ترمز، ترمزدستی به صورت اتوماتیک غیرفعال میشود. اکثر خودروها برای این موضوع از نوع دوم بهره میبرند. البته این مدل در کنار مزایایی که دارد معایبی نیز به همراه دارند که مهمترین آن پیچیده شدن سیستم ترمز است و تاثیر سوء بر روی وزن فنربندی نشده خودرو. اما برمبو که تجربه زیادی در رفع مشکلات و طراحیهای جدید سیستم ترمز را در کارنامه خود دارد قصد دارد در راهحلی جدید سیستم ترمز پارک و گیره اصلی را یکپارچه کند. به علاوه برمبو با استفاده از مواد سبک وزن ۱.۲۵ کیلوگرم از وزن فنربندی نشده را در هر چرخ کاسته است. با وجود اینکه ECS یک سیستم سبک و جمع و جور است، ولی همچنان عملکردی تقریبا معمول و رایج را نشان میدهد. ترمز دستی جدید به شکل الکترونیکی عمل میکند؛ ولی ترمزهای دستی معمولی با توان هیدرولیکی سر و کار دارند. با تمام این تفاسیر، استفاده از ترمز دستی الکترونیکی به معنای تمایل سازنده به ساخت سیستم ترمز تماما سیمی است، به عبارت دیگر هیچگونه ارتباط فیزیکی بین پدال و پد ترمز وجود ندارد. در حالی که اغلب سیستمهای فرمان خودروهای امروزی برقی شده است، خیلی دور از انتظار نیست که سیستم ترمز نیز در آیندهای نزدیک کاملا برقی شود.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.