افزایش قیمت خودرو؛ اما و اگرها درباره آینده خودروسازان خارجی در ایران
خروج آمریکا از توافق هستهای سناریوهای مختلفی را درباره ادامه حضور خودروسازان خارجی در ایران مطرح کرده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) محمدرضا نجفیمنش، رئیس کمیسیون تسهیل کسبوکار اتاق بازرگانی تهران امروز دوشنبه (۲۴ اردیبهشت) گفته است: "خودروسازانی که بعد از برجام آمدند و با ایران قرارداد امضا کردند هیچ کدام قصد بر هم زدن این قراردادها را ندارند و نگرانی از این بابت وجود ندارد."
او همچنین گفته: "یکی از مشکلاتی که ممکن است بعد از این جریانات اتفاق بیفتد نقل و انتقال ارز و مسائل مالی است که باید به نحوی آن را مدیریت کنیم."
بعد از توافق هستهای ایران با قدرتهای بزرگ جهانی در سال ۲۰۱۵ میلادی و متعاقب آن لغو تحریمهای بینالمللی، بعضی از خودروسازان اروپایی نظیر پژو-سیتروئن، رنوی فرانسه و فولکس واگن آلمان همکاری خود را با ایران شروع کردند یا از سر گرفتند.
یکی از بزرگترین قراردادها با شرکت خودروسازی رنوی فرانسه برای تولید سالانه ۱۵۰ هزار خودرو در ایران امضاء شد که ارزش این قرارداد ۶۶۰ میلیون یورو یا حدود ۸۰۰ میلیون دلار اعلام شد.
شرکت رنو در گزارش سالانه خود در سال ۲۰۱۶ میلادی، از افزایش ۱۱۰ درصدی فروش محصولاتش در ایران خبر داده بود؛ در این سال رنو در ایران بیش از ۱۰۸ هزار دستگاه خودرو فروخته بود.
گروه خودروسازی پیاسای فرانسه که تولید کننده خودروهای پژو و سیتروئن است پس از اعلام خروج آمریکا از برجام اظهار امیدواری کرده که اتحادیه اروپا موضع مشترکی درباره ایران اتخاذ کنند.
سخنگوی این گروه خودروسازی گفته است: "ما هم مانند سایر بازیگران اقتصادی این روند را پیگیری میکنیم."
پژو-سیتروئن اولین شرکت خودروسازی اروپایی بود که بعد از رفع تحریمهای هستهای، برای بازگشت به ایران قرارداد امضا کرد.
قیمت خودرو در بازار ایران طی هفتههای اخیر با نوسانات محسوسی همراه بوده که با اعلام خبر خروج آمریکا از برجام تشدید شد.
کمیسیون صنایع و معادن گفته است دلایل افزایش قیمت خودرو "پس از جلسه با مسئولان مربوطه" در هفته آینده اعلام خواهد شد.
محمدرضا نجفیمنش، رییس انجمن قطعه سازان از افزایش ۱۹.۵ درصدی قیمت خودرو در سال جاری (۱۳۹۷) خبر داده و گفته: "در شرایطی که قیمت همه اقلام مواد اولیه افزایش یافته، انتظار ثبات قیمت خودرو عادلانه نیست."
"هزینه های سربار نیز متناسب با نرخ تورم افزایش ۱۰ درصدی داشته که مجموع این موارد موجب افزایش ۳۰ درصدی قیمت قطعات و ۱۹.۵ درصدی قیمت خودرو میشود."
خودروسازان افزایش قیمت خودرو را نوسانات ماههای اخیر بازار ارز و افزایش هزینههای تولید میدانند.
افزایش قیمت فولاد، یکی از مهمترین آلیاژهای مورد استفاده در خودرو (قطعات مختلف شاسی، گیربکس، بدنه و…) و همچنین بالارفتن قیمت مس (برای قطعات الکتریکی) از دیگر مواردی بوده که خودروسازان به آن اشاره میکنند.
گروه خودروسازی سایپا حدود دو هفته پیش قیمت محصولات خود را افزایش داد که بعدا این افزایش به بعضی خودروسازان دیگر هم رسید.
براساس بخشنامهای که سایپا (یکشنبه ۹ اردیبهشت) به نمایندگیهای خود ابلاغ کرد قیمت محصولات این شرکت از حدود ۴ تا ۱۰ میلیون تومان افزایش یافت.
محسن جهرودی، مدیر عامل شرکت خودروسازی سایپا گفته بود: "قیمت خودرو متاثر از نرخ مواد اولیه و نرخ ارز است که در هر دوی آنها با افزایش هزینهها روبرو بودهایم."
افزایش نرخ ارز مبادلهای از ۳۷۰۰ تومان به ۴۲۰۰ تومان از مواردی بوده که مدیر عامل سایپا در توجیه اقدام اخیر به آن اشاره کرده است.
میدر عامل سایپا گفته است: "قیمت مواد اولیه تولید خودرو نیز افزایش یافته است و به عنوان مثال فولاد در چند ماه اخیر حدود ۳۵ درصد و قطعات پلیمری حدود ۶۰ درصد افزایش قیمت داشته است."
در ایران قیمت خودروهای زیر ۴۵ میلیون تومان از سوی شورای رقابت تعیین میشود. نرخ خودروهای بالای این قیمت هم توسط خودروساز و با نظارت سازمان حمایت مصرف کنندگان مشخص میشود.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.