شرکت هیوندای یک برند کرهای خودروسازی معروف میباشد که در دههٔ ۶۰ میلادی تأسیس شده است. هیوندای موتور به همراه کیا موتورز، از زیرمجموعههای هیوندای موتور گروپ بهشمار میآیند، هیوندای طی دهههای اخیر رشد فوق العاده ای داشته است و با موفقیت وارد بازارهای خودرویی اروپا و آمریکا شده است. خط تولید اصلی این شرکت به گونهای طراحی شده است تا ظرفیت تولید بالایی داشته باشد، هم اکنون کارخانهٔ اصلی هیوندای در اولسان کرهٔ جنوبی ظرفیت تولید ۱٫۶ میلیون دستگاه خودرو در سال را دارد. که در حال حاضر پس از شرکتهای جنرال موتورز، گروه فولکسواگن و تویوتا، بهعنوان چهارمین خودروساز بزرگ جهان، شناخته میشود.
این کمپانی توسط چونگ جو یونگ که در خانوادهای فقیر و کشاورز به دنیا آمده بود تأسیس شد. شرکت هیوندای نخستین شرکت خودروسازی کرهای محسوب میگردد. پس از اتمام جنگ بین دو کره زمینه برای تأسیس یک کمپانی خودروسازی کاملاً فراهم بود. در طول سالهای جنگ سیاستهای عجیب و غریبی در این کشور وجود داشت که یکی از برجستهترین آنها ترجیح واردات خودرو به جای ساخت و تولید خودروهای کرهای بود.
یونگ نیز از فرصتهای موجود پس از جنگ استفاده کرده و با تأمین سرمایهٔ کافی که از کمپانی ساخت و ساز پر سود خود به دست آورده بود نسبت به تأسیس شرکت هیوندای اقدام کرد. یک سال پس از تأسیس شرکت، در سال ۱۹۶۸ شرکت هیوندای موتور قراردادی همکاری با شرکت فورد آمریکا امضا کرد. به زودی و پس از دسترسی هیوندای به منابع فورد، نخستین خودروی هیوندای به مرحلهٔ تولید رسید: کورتینا. پس از ورود این خودرو به بازار، نوبت به عرضهٔ مدل پونی رسید، اولین خودروی هیوندای که به طور کامل توسط کرهایها طراحی و ساخته شده بود. هر چند طرح اولیهٔ این خودرو کاملاً کرهای نبود. هیوندای از تکنولوژی ژاپنی میتسوبیشی برای توسعه و طراحی این خودرو استفاده کرده بود.
خودروسازان ژاپنی در آن دوره مجموعهٔ گستردهای از مدلهای مختلف را طراحی و به سراسر جهان، مخصوصاً ایالات متحدهٔ آمریکا و آمریکای جنوب صادر میکردند. مدل پونی نخستین خودروی هیوندای بود که در سال ۱۹۷۵ به خارج از کره صادر شد.
هر چند حضور هیوندای در بازار آمریکا از سال ۱۹۸۶ و با عرضهٔ خودروی اِکسل فراهم شد. این خودروی سدان کامپکت به لطف قیمت پایینی که برای آن در نظر گرفته شده بود، توانست موفقیت بسیار بزرگی برای هیوندای فراهم آورد. موفقیت این خودرو در بازار آمریکا به حدی بود که هیوندای توانست فقط در ۷ ماه اول پس از عرضه حدوداً ۱۰۰٬۰۰۰ دستگاه از مدل اِکسل را به فروش برساند.
این خودرو آخرین مدل هیوندای قبل از اقدام آنها به تولید خودرو طبق تکنولوژیهای خود در سال ۱۹۸۸ بود. مدل سوناتا اولین مدل تولیدی آنها پس از این قدم مهم در تاریخچهٔ شرکت بود، یک خودروی سدان سایز متوسط که شروع یک دوران جدید را برای هیوندای رقم زد. علیرغم قدمهایی که کمپانی به منظور ساختن تصویری قدرتمند از برند خود برداشته بود، اعتباری را که آنها طی سالهای قبل کسب کرده بودند به خاطر کیفیت پایین این خودرو و شکایتهای زیاد مشتریان از دست داد.
با آغاز دههٔ ۹۰ میلادی، هیوندای بدترین سالهای فعالیت خود در آمریکا را سپری میکرد و نفس حضور آنها در بازار این کشور به شماره افتاده بود. به جای پا پس کشیدن از فعالیت در این بازار، مقامات کمپانی سرمایه گزاری های زیادی در زمینهٔ طراحی و تکنولوژیهای جدید انجام دادند. با آغاز قرن جدید میلادی، هیوندای دوباره موفق شده بود خود را به عنوان یک خودروساز تولید کنندهٔ مدلهای قوی و با کیفیت به اثبات برساند.
بار دیگر میزان فروش این کمپانی رو به افزایش گذاشت و همزمان با آن اعتماد مشتریان به هیوندای نیز بیشتر شد. مقامات این شرکت با ارائهٔ برنامهٔ گارانتی ۱۰ ساله برای مدلهای مختص بازار آمریکای هیوندای موفق شدند توجه بخش اعظمی از خریداران خودرو در بازار این کشور را به سوی خود جلب کنند. از آن جایی که خودروسازهای بسیار کمی میتوانند دست به چنین اقدامی بزنند، هیوندای به زودی موفق شد جایگاهی را بین ۱۰ خودروساز برتر جهان برای خود دست و پا کند.
هیوندای اکنون در ۱۹۳ کشور جهان فعالیت میکند و خودروهای خود را در بیش از ۵۰۰۰ نمایندگی در سراسر جهان به فروش میرساند. افزایش فروش همچنین به رشد تصویر مثبت این برند کمک زیادی کرده، به گونهای که هیوندای اخیراً توانسته وارد لیست ۱۰۰ برند ارزشمند جهان شود. تاریخچهٔ اخیر آنها به شدت به سرمایه گذاریهای تکنولوژیکی و کمپینهای تبلیغاتی بزرگ آنها وابسته میباشد. به راستی، ارتباطات یکی از عناصر ذاتی هیوندای است، این موضوع به خوبی در لوگوی این شرکت توصیف شده است: حرف H در این لوگو به گونهای طراحی شده که نشان دهنده دو فرد میباشد که در حال دست دادن با هم هستند.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.