اعداد مربوط به شتاب خودروها روی کاغذ همیشه مهمترین عامل برای خرید خودرو نیستند اما در برخی موارد مانند بخش بسیار رقابتی هاچبکهای داغ، شتاب صفرتاصد میتواند بسیار مهم باشد. هرچند در بین این ماشینها همچنان جنگ اسب بخار ادامه دارد اما در کنار این، سیستمهای پیچیدهٔ کنترل گشتاور و همینطور سیستمهای لانچ کنترل موجب شده که هاچبکهای داغ سریع و سریعتر شوند. برای روشنتر شدن این موضوع، ما در این مطلب لیستی از پرشتابترین هاچبکهای داغ را تهیه کردیم. این لیست شامل 10 هاچبک اسپرت میشود که هماکنون در بازار حضور دارند.
رتبهٔ دهم پژو 308 GTI
شتاب صفرتاصد 6.0 ثانیه
پژو یکی از شرکتهایی است که به ساخت هاچبکهای اسپرت شهرت دارد؛ اما بزرگترین و قویترین هاچبک حال حاضر این شرکت فرانسوی مدل 308 GTI است. در زیر کاپوت این هاچبک اسپرت یک پیشرانهٔ 1.6 لیتری چهار سیلندر توربوشارژ قرار گرفته که 270 اسب بخار قدرت و 330 نیوتن متر گشتاور تولید میکند و نیروی آن توسط یک گیربکس شش سرعتهٔ دستی به چرخهای جلو انتقال پیدا میکند؛ بنابراین 308 GTI ضعیفترین خودروی این لیست محسوب میشود و به همین دلیل برای اینکه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر در ساعت برسد به 6 ثانیه زمان احتیاج دارد و بنابراین در جایگاه دهم قرار میگیرد.
رتبهٔ نهم رنو مگان RS
شتاب صفرتاصد 5.8 ثانیه
نسل جدید رنو مگان RS سال گذشته معرفی شد. این ماشین به یک پیشرانهٔ 1.8 لیتری چهار سیلندر توربوشارژ مجهز است که 280 اسب بخار قدرت و 390 نیوتن متر گشتاور تولید میکند. برای انتقال این نیرو به چرخهای جلو خریداران میتوانند بین گیربکس هفت سرعتهٔ اتوماتیک EDC یا شش سرعتهٔ دستی یکی را انتخاب کنند. به لطف سیستم کنترل الکترونیکی توزیع گشتاور رنو، این هاچبک فرانسوی ظرف 5.9 ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر در ساعت میرسد و در جایگاه نهم لیست ما قرار میگیرد. البته نسخهٔ قویتر مگان RS بنام تروفی در آیندهٔ نزدیک به بازار میآید که مطمئناً شتاب بیشتری خواهد داشت.
رتبهٔ هشتم سئات لئون کوپرا
شتاب صفرتاصد 5.7 ثانیه
نسخهٔ بروز شدهٔ سئات لئون کوپرا در سال 2017 با تغییرات ظاهری جزئی و کمی افزایش قدرت نسبت به نمونهٔ قبلی معرفی شد؛ بنابراین حالا موتور 2 لیتری چهار سیلندر توربوشارژ این هاچبک اسپانیایی 300 اسب بخار قدرت و 380 نیوتن متر گشتاور تولید میکند که این نیرو از طریق یک گیربکس هفت سرعتهٔ اتوماتیک دوکلاچهٔ DSG به چرخهای جلو منتقل میشود. لئون کوپرا به لطف برخورداری از دیفرانسیل جلوی گروه فولکسواگن میتواند ظرف 5.7 ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر در ساعت دست پیدا کند.
رتبهٔ هفتم هوندا سیویک تایپ R
شتاب صفرتاصد 5.7 ثانیه
برخی افراد هوندا سیویک تایپ R را بهترین هاچبک اسپرت دیفرانسیل جلوی تاریخ میدانند درحالیکه برخی دیگر از ظاهر بیشازاندازه شلوغ و پرزرقوبرق آن انتقاد میکنند. درهرحال این ماشین با ثبت زمان 7 دقیقه و 43 ثانیه سریعترین خودروی دیفرانسیل جلو در پیست نوربرگرینگ محسوب میشود. سیویک تایپ R از یک پیشرانهٔ 2 لیتری چهار سیلندر توربو استفاده میکند که 310 اسب بخار قدرت و 400 نیوتن متر گشتاور دارد. یک گیربکس شش سرعتهٔ دستی و دیفرانسیل جلوی لغزش محدود هم وظیفهٔ انتقال این نیرو را به سطح مسیر بر عهده دارند تا این ماشین ظرف 5.7 ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر در ساعت برسد.
رتبهٔ ششم فورد فوکوس RS
شتاب صفرتاصد 4.7 ثانیه
هرچند فورد فوکوس RS که در سال 2015 به بازار آمده است، هماکنون سالهای آخر عمر خود را سپری میکند اما هنوز هم در بین سریعترین خودروهای بخش خود قرار دارد. پیشرانهٔ 2.3 لیتری چهار سیلندر توربوشارژ این هاچبک آمریکایی 350 اسب بخار قدرت و 470 نیوتن متر گشتاور دارد که این نیرو توسط یک گیربکس شش سرعتهٔ دستی به هر چهارچرخ ارسال میشود. فوکوس RS با استفاده از سیستم لانچ کنترل فعال، خود را ظرف 4.7 ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر در ساعت میرساند.
رتبهٔ پنجم آئودی S3
شتاب صفرتاصد 4.7 ثانیه
هرچند مدل S3 قویترین عضو خانوادهٔ آئودی A3 نیست اما هنوز هم خودروی بسیار سریعی محسوب میشود. این هاچبک آلمانی از یک موتور 2 لیتری چهار سیلندر توربوشارژ استفاده میکند که 310 اسب بخار قدرت و 400 نیوتن متر گشتاور دارد. این نیرو توسط یک گیربکس هفت سرعتهٔ اتوماتیک S-Tronic و سیستم کواترو به هر چهارچرخ منتقل میگردد. به لطف این ویژگیها، آئودی S3 ظرف 4.7 ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر در ساعت دست پیدا میکند.
رتبهٔ چهارم فولکسواگن گلف R
شتاب صفرتاصد 4.6 ثانیه
فولکسواگن گلف هماکنون در نسل هفتم خود قرار دارد که سال گذشته فیسلیفتی را تجربه کرده است. قدرتمندترین عضو خانوادهٔ این هاچبک محبوب آلمانی، گلف R است که از لحاظ قوای محرکه شباهت زیادی به آئودی S3 دارد زیرا در زیر کاپوت گلف R هم یک پیشرانهٔ 2 لیتری چهار سیلندر توربوشارژ با 310 اسب بخار قدرت و 400 نیوتن متر گشتاور قرار گرفته است که نیروی آن از طریق یک گیربکس هفت سرعتهٔ اتوماتیک DSG و سامانهٔ 4Motion به هر چهارچرخ انتقال پیدا میکند. این قوای محرکه شتاب صفرتاصدی برابر با 4.6 ثانیه را برای گلف R فراهم میکند که آنرا به یکی از سریعترین هاچبکهای داغ بازار تبدیل کرده است.
رتبهٔ سوم بامو M140i
شتاب صفرتاصد 4.4 ثانیه
تنها هاچبک این لیست که از پیشرانهٔ شش سیلندر استفاده میکند، نسخهٔ بالا ردهٔ بامو سری 1 یعنی مدل M140i است که در زیر کاپوت آن یک موتور 3 لیتری شش سیلندر خطی با 340 اسب بخار قدرت و 500 نیوتن متر قرار دارد. برای انتقال این نیرو هم یک گیربکس هشت سرعتهٔ اتوماتیک استپترونیک در نظر گرفته شده است. در نسخهٔ پایهٔ M140i نیروی موتور به چرخهای عقب انتقال پیدا میکند و بنابراین این ماشین تنها هاچبک دیفرانسیل عقب بازار هم محسوب میشود؛ اما برای این هاچبک آلمانی امکان سفارش سامانهٔ چهارچرخ محرک XDrive هم وجود دارد که شتاب صفرتاصد آنرا به تنها 4.4 ثانیه میرساند.
رتبهٔ دوم مرسدس-آامگ A45
شتاب صفرتاصد 4.2 ثانیه
هرچند بهزودی نسل کاملاً جدید مرسدس-آامگ A45 معرفی خواهد شد اما نسل کنونی آن که از سال 2013 تاکنون در بازار حضور دارد هنوز هم دومین هاچبک داغ پرشتاب بازار محسوب میشود. به لطف پیشرانهٔ 2 لیتری چهار سیلندر توربوشارژ با 380 اسب بخار قدرت و 475 نیوتن متر گشتاور، گیربکس هفت سرعتهٔ اتوماتیک و سامانهٔ چهارچرخ محرک 4Matic، این هاچبک داغ آلمانی ظرف تنها 4.2 ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر در ساعت دست پیدا میکند. حال اما باید منتظر بمانیم تا ببینیم که آیا مهندسان مرسدس-آامگ در نسل جدید A45 میتوانند خودروی بعدی این لیست را مغلوب کنند یا نه.
رتبهٔ اول آئودی RS3
شتاب صفرتاصد 4.1 ثانیه
عنوان پرشتابترین هاچبک داغ حال حاضر دنیا در اختیار آئودی RS3 است که نسخهٔ بروز شدهٔ آن از سال 2017 به بازار آمد. این مگا هاچبک آلمانی به یک نیروگاه 2.5 لیتری پنج سیلندر توربوشارژ مجهز است که 400 اسب بخار قدرت و 480 نیوتن متر گشتاور داشته و قویترین پیشرانهٔ پنج سیلندر دنیا محسوب میشود. انتقال این نیرو هم توسط یک گیربکس هفت سرعتهٔ اتوماتیک DSG و سامانهٔ کواترو به هر چهارچرخ انجام میگیرد. به لطف این قوای محرکهٔ فوقالعاده، آئودی RS3 میتواند ظرف تنها 4.1 ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر در ساعت دست پیدا کند؛ بنابراین آئودی RS3 قدرتمندترین و سریعترین خودرو در سگمنت خود بوده و قطعاً سزاوار احترام است.
منبع: CarScoops
منبع: پدال
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.