آزمایش اولین اتوبوس خودران جهان در سوئیس متوقف شد

ربات ها همانطور که می توانند بسیار مفید باشند از سویی دیگر می توانند بسیار هم آزار دهنده به نظر برسند. شاید یکی از کاربردهای بسیار مفید علم رباتیک استفاده از آن در صنعت وسایل نقلیه خودران باشد. کمپانی های بزرگی در جهان مشغول کار بر روی سیستم های خودران بوده و البته در این راه با مشکلات متعددی نیز روبرو شده اند، شاید یکی از تاسف بار ترین اتفاقاتی که برای این صنعت می افتد، تصادف های گاه و بیگاه این وسایل نقلیه باشد. از تصادف چند خودروی تسلا گرفته تا تصادفی که اخیرا گوگل را نیز گریبان گیر خود کرد، همه و همه نشان دهنده آن است که مطمئنا برای رسیدن به یک سیستم کاملا مستقل هنوز راه زیادی در پیش رو باقی مانده است.

تصادف یک وسیله نقلیه خودران در سوئیس خبرساز شد؛ اما این بار این حادثه برای یک اتوبوس خودران اتفاق افتاد. تابستان امسال اتوبوس های خودران پست باس (PostBus ) در شهر سیون سوئیس مورد آزمایش قرار گرفتند و انتظار می رفت که انجام این تست ها تا اکتبر 2017 ادامه یابد؛ اما اوایل هفته گذشته برخورد یکی از این اتوبوس ها با یک خودروی ون که در محلی پارک شده بود، باعث شده تا روند این آزمایش ها متوقف شود. پست باس با انتشار یک بیانیه در فضای آنلاین اینگونه می گوید: “مراحل آزمایش مدتی است که در سیون متوقف شده است. دلیل آن نیز برخورد یکی از اتوبوس های بدون راننده ما به درب باز شده عقب یک ون است که در گوشه خیابان پارک کرده بود. این اتفاق در 21 سپتامبر در شهر سیون به وقوع پیوست. به همین خاطر شرکت PostBus تصمیم گرفته تا برای مدتی عملیات تست جاده ای این خودرو را به حالت تعلیق درآورد. در این حادثه خوشبختانه کسی آسیب ندیده و خسارت مالی نیز بسیار جزئی است. پست باس و کمپانی خودروساز همکار، علل این حادثه را تجزیه و تحلیل کرده و اقدامات لازم را انجام خواهند داد.”

مشکلات منعکس شده از حوادث قبلی در تصادف وسایل نقلیه بدون راننده بیشتر مربوط به آن بود که سنسورها در شرایط غیرعادی کور می شوند. در ماه فوریه گذشته یک ماشین خودران گوگل برای تغییر لاین در جاده با یک اتوبوس برخورد می کند. شرایط به وضعی بوده است که سنسورها این اتوبوس را تشخیص نداده بودند. چندی پیش یک ماشین تسلا که بر روی سیستم اتوپایلوت تنظیم شده بود با درختی تصادف کرده و راننده در دم جان می دهد. خودروی دیگری نیز از تسلا با عقب یک تریلر برخورد کرد و کارشناسان دلیل آن را عدم تشخیص سنسورهای ماشین بین خط سفید افق انتهای جاده با خط سفیدی که بر روی تریلر قرار داشت، می دانند و به همین علت ماشین موفق نمی شود که در زمان مناسب ترمزها را وارد عمل کند. در این صنعت از این دست اتفاقات زیاد دیده می شود. در هر صورت این اتوبوس خودران سوئیسی وسیله نقلیه چندان سریعی نیست. این خودرو  با 11 سرنشین حداکثر سرعتی برابر با 12 مایل بر ساعت (حدود 19 کیلومتر بر ساعت) دارد و توسط یک اپراتور و از راه دور کنترل می شود. تصادف به نظر نمی رسد که چندان مهم باشد؛ اما همین مقدار هم برای پست باس کافیست تا پروژه خود را فعلا به حالت تعلیق درآٖورد. باید دید در آینده برای اولین اتوبوس خودران جهان چه اتفاقی خواهد افتاد.

ربات ها همانطور که می توانند بسیار مفید باشند از سویی دیگر می توانند بسیار هم آزار دهنده به نظر برسند. شاید یکی از کاربردهای بسیار مفید علم رباتیک استفاده از آن در صنعت وسایل نقلیه خودران باشد. کمپانی های بزرگی در جهان مشغول کار بر روی سیستم های خودران بوده و البته در این راه با مشکلات متعددی نیز روبرو شده اند، شاید یکی از تاسف بار ترین اتفاقاتی که برای این صنعت می افتد، تصادف های گاه و بیگاه این وسایل نقلیه باشد. از تصادف چند خودروی تسلا گرفته تا تصادفی که اخیرا گوگل را نیز گریبان گیر خود کرد، همه و همه نشان دهنده آن است که مطمئنا برای رسیدن به یک سیستم کاملا مستقل هنوز راه زیادی در پیش رو باقی مانده است. تصادف یک وسیله نقلیه خودران در سوئیس خبرساز شد؛ اما این بار این حادثه برای یک اتوبوس خودران اتفاق افتاد. تابستان امسال اتوبوس های خودران پست باس (PostBus ) در شهر سیون سوئیس مورد آزمایش قرار گرفتند و انتظار می رفت که انجام این تست ها تا اکتبر 2017 ادامه یابد؛ اما اوایل هفته گذشته برخورد یکی از این اتوبوس ها با یک خودروی ون که در محلی پارک شده بود، باعث شده تا روند این آزمایش ها متوقف شود.

پست باس با انتشار یک بیانیه در فضای آنلاین اینگونه می گوید: “مراحل آزمایش مدتی است که در سیون متوقف شده است. دلیل آن نیز برخورد یکی از اتوبوس های بدون راننده ما به درب باز شده عقب یک ون است که در گوشه خیابان پارک کرده بود. این اتفاق در 21 سپتامبر در شهر سیون به وقوع پیوست. به همین خاطر شرکت PostBus تصمیم گرفته تا برای مدتی عملیات تست جاده ای این خودرو را به حالت تعلیق درآورد. در این حادثه خوشبختانه کسی آسیب ندیده و خسارت مالی نیز بسیار جزئی است. پست باس و کمپانی خودروساز همکار، علل این حادثه را تجزیه و تحلیل کرده و اقدامات لازم را انجام خواهند داد.”

مشکلات منعکس شده از حوادث قبلی در تصادف وسایل نقلیه بدون راننده بیشتر مربوط به آن بود که سنسورها در شرایط غیرعادی کور می شوند. در ماه فوریه گذشته یک ماشین خودران گوگل برای تغییر لاین در جاده با یک اتوبوس برخورد می کند. شرایط به وضعی بوده است که سنسورها این اتوبوس را تشخیص نداده بودند. چندی پیش یک ماشین تسلا که بر روی سیستم اتوپایلوت تنظیم شده بود با درختی تصادف کرده و راننده در دم جان می دهد. خودروی دیگری نیز از تسلا با عقب یک تریلر برخورد کرد و کارشناسان دلیل آن را عدم تشخیص سنسورهای ماشین بین خط سفید افق انتهای جاده با خط سفیدی که بر روی تریلر قرار داشت، می دانند و به همین علت ماشین موفق نمی شود که در زمان مناسب ترمزها را وارد عمل کند.

در این صنعت از این دست اتفاقات زیاد دیده می شود. در هر صورت این اتوبوس خودران سوئیسی وسیله نقلیه چندان سریعی نیست. این خودرو  با 11 سرنشین حداکثر سرعتی برابر با 12 مایل بر ساعت (حدود 19 کیلومتر بر ساعت) دارد و توسط یک اپراتور و از راه دور کنترل می شود. تصادف به نظر نمی رسد که چندان مهم باشد؛ اما همین مقدار هم برای پست باس کافیست تا پروژه خود را فعلا به حالت تعلیق درآٖورد. باید دید در آینده برای اولین اتوبوس خودران جهان چه اتفاقی خواهد افتاد.

منبع: تک بوک