خودروی سیون ؛ یک ماشین الکتریکی غرق در سلول های خورشیدی
با توسعه خودروهای برقی، نگرانی درباره شعاع حرکتی آنها نیز بیشتر شده است. انتظار می رود که کمپانی های تولید کننده در این حوزه برای رفع نگرانی مشتریان خود ایده های جدیدی را پیاده کنند. بیشتر از شارژ سریع برای سوخت سلول ها، این مسافت پیموده شده است که مهم تر خواهد بود. اگر خودروهای برقی بتوانند مسافت طی شده خود را با یک شارژ کامل افزایش دهند، مسلما افراد بیشتری تشویق خواهند شد تا یکی از این ماشین ها را در اختیار بگیرند. گویا برای حل این معضل کمپانی سونو موتورز (Sono Motors) برنامه ویژه ای دارد. این کمپانی آلمانی قصد دارد تا با استفاده از پنل های خورشیدی این مشکل را حل کند.
البته استفاده از پانل های خورشیدی در اتومبیل های برقی شاید چندان ایده جدیدی هم نباشد. مدل فیسکر کارمای اصلی با استفاده از پنل های کوچک خورشیدی که در سقف آن نصب شده شارژ سیستم های برقی خود را تامین کرده و کارما ریورو جدید هم با کسب انرژی از خورشید می تواند چیزی در حدود 1.5 مایل (2.4 کیلومتر) را به رنج حرکتی خود اضافه کند؛ اما هیچ کدام از این ایده ها شبیه به ایده شارژ خورشیدی شرکت سونو نخواهد بود. این کمپانی با نصب سلول های سیلیکون تک کریستال (مونوکریستالین سیلیکون) – این ماده به عنوان جاذب نور در ساخت سلول های خورشیدی عمل می کند - بر روی سقف، جلو، عقب و کناره های این ماشین انرژی لازم را از خورشید دریافت خواهد کرد. این شرکت ادعا می کند که این خودرو با استفاده از نور جذب شده خورشیدی می تواند تا 18.6 مایل (حدود 30 کیلومتر) را به آسانی طی کند، محدوده حرکتی که به طور میانگین برای رفت و آمد روزانه شهری تقریبا کافی خواهد بود. این سلول های خورشیدی با 8 میلیمتر ضخامت پلی کربنات، 7.5 متر مربع از سطح ماشین را می پوشانند.
سونو می گوید که مسافت 30 کیلومتر در واقع برآوردی محافظه کارانه است. به گفته این شرکت، استفاده از 349 سلول خورشیدی که در مجموع 1144 وات انرژی با 22 درصد بازده تولید می کند، قادر خواهد بود تا این وسیله نقلیه را 65 کیلومتر حرکت دهد. هر چند که ممکن است از لحاظ فنی این امر امکانپذیر باشد؛ اما برخی اشکالات مبهم در استفاده از سلول های خورشیدی برای بالا بردن رنج حرکتی خودروها وجود دارد. یکی از مهمترین آنها پارک کردن خودروها در پارکینگ منازل و یا در خیابان هایی است که در زیر سایه ساختمان های بلند شهری قرار گرفته اند. هنوز نمی دانیم که این ایده در جهان واقعی چگونه عملکردی خواهد داشت؟
خودروی الکتریکی سیون می تواند به مانند ماشین های الکتریکی معمولی نیز شارژ شود. مدل های شهری این خودرو با استفاده از یک باتری 14.4 کیلووات ساعت، شعاع حرکتی 74 مایلی (120 کیلومتر) خواهند داشت و مدل های گرانقیمت تر آن که به یک باتری 30 کیلووات ساعتی مجهز شده اند می توانند تا مسافت 250 کیلومتر را پوشش دهند. هر دو مدل از خودروی برقی سیون می تواند تنها در نیم ساعت 80 درصد از شارژ از دست رفته خود را بازیابی کند. البته این شارژ با سرعت آهسته تری از طریق پریزهای برق معمولی نیز قابل انجام است. یک موتور 50 کیلوواتی می تواند این خودرو را به حداکثر سرعت 140 کیلومتر بر ساعت برساند که برای بسیاری از مسیرهای شهری و حتی جاده های بین راهی کاملا مناسب خواهد بود. هنگامی که با خودروی سیون در حال رانندگی نیستید، باز هم این وسیله نقلیه بسیار مفید خواهد بود. شما می توانید از انرژی باتری آن برای برای روشن کردن یخچال و یا شارژ گوشی استفاده کنید. بر اساس گفته های کمپانی سونو، پنل های خورشیدی این مدل به اندازه کافی شارژ در اختیارتان خواهند گذاشت.
کمپانی سونوموتورز به زودی تولید این خودرو را آغاز خواهد کرد. انتظار می رود که مدل شهری این خودرو با قیمتی در حدود 13500 دلار عرضه شده و مدل پیشرفته تر آن با قیمت 18,000 دلار معامله شود. این طور که از شواهد پیداست این اتومبیل برقی – خورشیدی در سال 2018 عرضه خواهد شد.
منبع: تک بوک
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.