هر زمانی که خودروسازان اقدام به معرفی سوپرکار جدیدی می‌کنند اولین نکته‌ای که به ذهن می‌آید قدرت آن است. دومین فاکتور مهم نیز معمولاً شتاب صفر تا 100 کیلومتر در ساعت آن می‌باشد. نهایتاً به فاکتورهای دیگری همچون آئرودینامیک، ترمزها و… توجه می‌کنیم.


اما تمامی فاکتورهای یاد شده در صورتی که یک فاکتور دیگر یعنی وزن نادیده گرفته شوند به درد نخواهند خورد. باور بر این است که کاهش یک کیلوگرمی وزن در مقایسه با افزایش 1 اسب بخاری قدرت هزینه‌ی بیشتر را طلب می‌کند. یک راه برای کاهش وزن استفاده از فیبر کربن در برخی از قطعات بدنه می‌باشد.

استفاده وسیع از فیبرکربن در خودروهای سوپراسپرت
در ادامه شما را با 10 خودرویی آشنا می‌کنیم که بدنه‌ای کاملاً فیبر کربنی دارند. ما برخی خودروهای شگفت‌انگیز همچون لانچیا دلتا Futurista، فورد GT و مرسدس-ای ام جی وان را در این لیست نیاورده‌ایم چراکه تنها بخشی از بدنه‌ی آن‌ها از جنس فیبر کربن می‌باشد.

  • استون مارتین والکری AMR Pro


این خودرو با همکاری تیم فرمول 1 ردبول توسعه یافته و بدنه و چندین قطعه از سیستم تعلیق کاملاً از فیبر کربن ساخته شده‌اند. وزن والکری AMR Pro تنها 1000 کیلوگرم بوده و زیر کاپوت آن پیشرانه‌ی 1145 اسبی قرار دارد.

  • هنسی ونوم F5


قطعاً ونوم F5 را می‌شناسید. خودرویی که می‌خواهد عنوان سریع‌ترین خودروی دنیا را به خود اختصاص دهد. پیشرانه‌ی 8 سیلندر 7.4 لیتری توئین توربوی ونوم F5 حداقل 1600 اسب بخار قدرت دارد. بدنه نیز از فیبر کربن ساخته شده و آئرودینامیکی با ضریب درگ 0.33 دارد. هدف این خودرو رسیدن به سرعت 500 کیلومتر در ساعت است.

  • ایتال دیزاین Zerouno Duerta


این خودرو بر پایه‌ی پلتفرم آئودی R8 ساخته شده و پیشرانه‌ی 10 سیلندر تنفس طبیعی آن قدرت 610 اسب بخاری دارد. همانند سوپرکار آلمانی، محصول ایتال دیزاین چهار چرخ محرک بوده و از گیربکس دوکلاچه اتوماتیک سود می‌برد. با وزن 1300 کیلوگرمی، حداکثر سرعت آن به 320 کیلومتر در ساعت می‌رسد.

  • کونیگ زگ آگرا RS


این یکی واقعاً ویژه است چراکه در ساختار بدنه از کربن و کولار سود برده است. پیشرانه‌ی 8 سیلندر 5 لیتری توئین توربوی آگرا RS خروجی 1360 اسبی داشته و با سرعت 457 کیلومتر در ساعت عنوان سریع‌ترین خودروی دنیا را به خود اختصاص داده است.

  • لکسوس LFA


لکسوس LFA قدیمی‌ترین سوپرکار این لیست است؛ اما نباید آن را فراموش کرد چراکه کل بدنه از پلیمر تقویت شده با فیبر کربن CFRP ساخته شده است. این خودرو در سال 2009 معرفی شده و بنا به اطلاعات منتشر شده، 65 درصد متریال بکار رفته در ساختار از جنس CFRP بوده است که نتیجه‌ی آن کاهش 100 کیلوگرمی وزن و افزایش استحکام کل خودرو بوده است.

  • مک لارن سنا


مک لارن سنا با طرح کربن کاملاً بدنه‌ی فیبر کربن خود را به نمایش می‌گذارد. این سوپرکار که به تعداد محدود 500 دستگاهی تولید می‌شود و از قبل تمامی نمونه‌ها فروخته شده است. با پیشرانه‌ی 8 سیلندر توئین توربوی 800 اسبی و وزن 1198 کیلوگرمی، سنا همه را انگشت به دهان می‌کند.

  • مک لارن اسپیدتیل


جدیدترین محصول این برند از سری اولتیمیت اسپیدتیل است که بدنه‌ای کربنی دارد. بدنه‌ی سبک‌وزن این خودرو با بهترین آئرودینامیک ممکن همراه شده است. قدرت 1050 اسبی این خودرو پرفورمنس فوق‌العاده‌ای ایجاد می‌کند: حداکثر سرعت 403 کیلومتر در ساعت و شتاب صفر تا 300 کیلومتر در ساعت 12.8 ثانیه‌ای.

  • سینگر دینامیک و DLS


زمانی که دو شرکت همچون سینگر و ویلیامز یونیت با همدیگر کار می‌کنند نتیجه‌ی به دست آمده استثنایی خواهد بود. همانند این خودروی باورنکردنی که علاوه بر بدنه‌ای دینامیک و سبک دارای تکنولوژی‌های فرمول 1 و پیشرانه‌ی تنفس طبیعی 500 اسب بخاری است. بدنه از فیبر کربن ساخته شده و تنها 989 کیلوگرم وزن دارد.

  • W موتورز فنیر سوپر اسپورت


زمانی که شما هایپرکاری همچون W موتورز فنیر سوپر اسپورت را با پیشرانه‌ی 900 اسب بخاری راف ترکیب می‌کنید به دنبال راه‌های دیگری هم برای افزایش وزن خواهید بود که یکی از آن‌ها بهبود وزن است که آن هم به لطف بدنه‌ای فیبر کربنی میسر می‌شود. این خودرو 1200 کیلوگرم وزن داشته و حداکثر سرعت 400 کیلومتر در ساعتی را ثبت می‌کند.

  • زنوو TST-S


این هایپرکار دانمارکی در نمایشگاه ژنو سال پیش رونمایی شد و بدنه‌ی آن از فیبر کربن و دیگر متریال کامپوزیتی ساخته شده که همین امر باعث شده وزن خودرو به 1495 کیلوگرم برسد. دیگر جنبه‌ی مهم این خودرو پیشرانه‌ی 8 سیلندر 1194 اسبی است که باعث می‌شود شتاب صفر تا 100 کیلومتر در ساعت 2.8 ثانیه‌ای ایجاد شود.

 

 

 

منبع: پدال