خودروهای خانوادگی سطح بالا با قدرت به میدان آمده‌اند تا بتوانند پشت شاسی بلندها را بر زمین بزنند؛ اما سؤالی که وجود دارد این است: آیا پژو 508 انتخاب بهتری در مقایسه با فولکس‌واگن آرتئون می‌باشد؟


همین چند سال پیش خودروهای خانوادگی بزرگ به ندرت نادیده گرفته می‌شدند. این خودروها اقدام به جابجایی خانواده‌ها با راحتی بالا و قیمتی مناسب می‌کردند. برخی از آن‌ها دارای استایل شیکی بودند و پیروی خیزش عظیم شاسی بلندها، این دسته از خودروها با آزمون سختی روبرو شده‌اند.

اما هم‌اکنون گروهی از خودروهای خانوادگی بازگشته‌اند. پژو 508 جدید یکی از این تازه‌واردهاست که رقبای لوکس‌تری همچون فولکس‌واگن آرتئون را هدف گرفته است.


هر دو خودرو جایگزین‌های مناسبی برای سدان های خانوادگی استاندارد هستند و البته برای جذب خریدارانی که به دنبال طراحی متمایز بوده و درعین‌حال انتظار کابینی جادار و انعطاف کافی دارند وارد میدان شده‌اند.

زمانی که مدل سطح میانی 508 دیزلی تست شد نتیجه گرفتیم که این خودرو به خاطر قیمت بالاتر خود پشت رقبا قرار می‌گیرد؛ اما اینجا ما مدل‌های بنزینی 508 و آرتئون را شاخ‌به‌شاخ کرده‌ایم تا ببینیم چند مرده حلاج هستند.

هر دو خودرو ظاهری اسپرت و تریم های مشابه از این نظر یعنی GT Line و R-Line دارند. همچنین وجود پیشرانه‌های بنزینی هم باعث می‌شود انتظار سواری خوبی را از دو خودرو داشته باشیم. خب برای تعیین برنده نهایی با ما همراه باشید.

  • پژو 508


پژو 508 فست بک تمرکز آشکاری روی ظاهر تیز و کابین لوکس دارد اما آیا این برای پیروزی کافی است؟ ما نسخه‌ی GT Line را تست کرده‌ایم که قیمت پایه‌ی 31239 پوندی داشته و از پیشرانه‌ی بنزینی 179 اسبی و گیربکس اتوماتیک استفاده می‌کند.

طراحی و مهندسی
با جلوپنجره‌ی برجسته و چراغ‌های گیرای جلو و نازک عقب، 508 یکی از متمایزترین خودروهای کلاس خود بوده و از نظر طراحی در قلمروی شاسی بلندهای 3008 و 5008 قرار می‌گیرد. تنها رقیب واقعی این خودرو از نظر طراحی در این کلاس آرتئون است.


508 جدید از سیستم تعلیق مک فرسون در جلو و چند اتصالی در عقب سود برده و از این نظر مشابه فولکس‌واگن است. البته 508 به‌صورت سفارشی با سیستم تعلیق تطبیقی 820 پوندی نیز در دسترس می‌باشد.


با بهای 31238 پوندی، این خودروی فرانسوی ارزان‌تر از آرتئون 34590 پوندی با تریم R-Line می‌باشد. این امر باعث می‌شود پژو از نظر ارزش در برابر مبلغ پرداختی مزیت داشته باشد زیرا از تجهیزات بیشتری سود می‌برد.


از جمله تجهیزات استاندارد 508 می‌توان به ناوبری ماهواره‌ای، اپل کارپلی و اندروید اتو، سیستم تهویه مطبوع و کروز کنترل، پشت آمپرهای دیجیتال 12.3 اینچی، حسگرهای پارک جلو و عقب، ترمز خودکار، شارژ بی‌سیم گوشی هوشمند، چراغ‌های LED، ورود بدون کلید و دوربین دنده‌عقب اشاره کرد. این خودرو کمی مجهزتر از فولکس است چراکه موارد ورود بدون کلید و دوربین دنده‌عقب با پرداخت مبلغ اضافی در آرتئون عرضه می‌شوند.


از نظر کیفیت متریال بکار رفته در کابین پژو به خوبی فولکس‌واگن نیست چراکه در برخی نقاط کابین از پلاستیک‌های براق استفاده شده که اثرانگشت روی آن باقی مانده و ارزان‌ قیمت نشان می‌دهند؛ اما استفاده از پارچه روی درب‌ها و داشبورد این حس را خنثی می‌کند. همچنین کابین 508 طراحی بسیار جذابی داشته و صفحه‌نمایش 10 اینچی بزرگ نقش محوری را ایفا می‌کند.

سواری و رانندگی

متأسفانه یکی از جنبه‌های نامطلوب کابین پژو موقعیت رانندگی آن است. فرمان کوچک پایین داشبورد دیجیتال قرار داشته و خیلی پایین است. در زمان راندن خودرو نیز احساس غیرطبیعی‌ای ایجاد می‌شود. اگرچه طراحی i-Cockpit پژو در خودروهایی همچون 3008 خوب به نظر می‌رسد اما اینجا مناسب رانندگان قدبلند نیست.


فرمان کوچک و تیز خودرو به معنی تداعی حس چابکی است. هندلینگ خودرو نیز خوب است اما نبود دقت به این معنی است که راندن 508 در جاده به آسانی آرتئون نخواهد بود.

این خودرو اکثراً عملکرد مناسبی در مسیر دارد و در حالت کامفورت نیز تقریباً به اندازه‌ی فولکس ریلکس است؛ اما افتادن در دست اندازهای بزرگ به معنی ناهنجاری کابین است اما هر دو خودرو در بزرگراه و چاله‌های کوچک عملکرد خوبی دارند.


پیشرانه‌ی 1.6 لیتری بنزینی پژو صدای زیادی وارد کابین نمی‌کند بنابراین آرامش خودرو در سرعت‌های بالا خوب است. صدای پیشرانه در دورهای بالا زیاد شده و از آنجایی که حداکثر قدرت در دور 5500 به دست می‌آید بنابراین نیازمند تحت‌فشار قرار دادن بیشتر پیشرانه در مقایسه با آرتئون خواهید بود. قدرت 187 اسبی فولکس از یک پیشرانه‌ی 2 لیتری و در دور 4180 به دست می‌آید.

شتاب صفر تا 96 کیلومتر در ساعت 508 نه‌دهم ثانیه کندتر از رقیب بوده و وجود سیستم لانچ کنترل در آرتئون به معنی حرکت بهتر است. گیربکس DSG این خودرو نیز تعویض‌های سریع‌تری در مقایسه با پژو دارد. به دلیل قدرت و گشتاور کمتر، 508 در تست‌های بین دنده‌ای هم عملکرد کندتری دارد اما هنوز هم قدرت آن کافی است.

فضای کابین و بار

اگرچه هر دو خودرو شبیه سدان ها به نظر می‌رسند اما در واقع هاچبک هستند. در نگاه اول فضای مشابهی وجود دارد اما فضای بار 487 لیتری پژو کمتر از فولکس است چراکه آرتئون با فضای بار 563 لیتری عرضه می‌شود.


از نظر فضای بخش عقب کابین فولکس برتر است زیرا پژو فضای سر یا پای زیادی ندارد. هر دو خودرو برای نشستن افراد بالغ به حد کافی جادار است اما خب خط سقف خمیده باعث شده شیشه‌های عقب کوچک‌تر باشند بنابراین نور زیادی به بخش عقب کابین نمی‌رسد.

سیستم‌های ایمنی

تجهیزات ایمنی از جمله نقاط قوت پژو 508 هستند به گونه‌ای که این خودرو از ترمز اضطراری خودکار، دستیار حفظ خودرو بین خطوط و هشدار فاصله به‌صورت استاندارد سود می‌برد. همچنین پکیج ایمنی پلاس در دسترس است که شامل تشخیص نقاط کور، نوربالای خودکار و تشخیص علائم ترافیکی می‌باشد.

این خودرو هنوز توسط یورو انکاپ تست نشده اما انتظار داریم عملکرد خوبی داشته باشد. پژو در نظرسنجی میزان رضایت 2018 اتواکسپرس امتیازهای کمی دریافت کرده و از بین 26 خودروساز در رتبه 17 قرار گرفته است.

هزینه‌های نگهداری

قیمت 508 کمتر از آرتئون بوده و میزان آلایندگی آن نیز کمتر است. این خودرو از 26 درصد مالیات کمتر برخوردار است. بسیاری از این خودرو برای استفاده‌های ناوگانی خریداری می‌شوند بنابراین میزان مالیات کمتر یک فاکتور کلیدی است.

البته افت قیمت فولکس‌واگن آرتئون کمتر است و پس از سه سال مالکیت شاهد کاهش قیمت کمتر فولکس خواهیم بود.

  • فولکس‌واگن آرتئون


این خودرو قبلاً وارد قلمروی محصولات لوکسی همچون آئودی A5 اسپورت‌بک و ب‌ام‌و سری 4 شده اما این بار در برابر رقیبی فرانسوی قرار گرفته است.

طراحی و مهندسی
درست همانند 508 که از معماری مشابه با دیگر محصولات پژو استفاده کرده، آرتئون هم دارای پلتفرم MQB است که در بسیاری از خودروها همچون گلف دیده شده است.


فولکس‌واگن نیز همانند رقیب از سیستم تعلیق مک فرسون در جلو و چند اتصالی در عقب سود برده است. مدل حاضر در تست به‌صورت سفارشی از دامپرهای تطبیقی 820 پوندی سود برده است که می‌تواند بسته به حالت انتخابی راننده سواری نرم یا سفتی داشته باشد.


پیشرانه‌ی 4 سیلندر 2 لیتری توربوی این خودرو قدرت 187 اسبی و گشتاور 320 نیوتون متری دارد. این پیشرانه به یک گیربکس 7 سرعته دوکلاچه متصل است؛ بنابراین اگرچه آرتئون گران‌تر است اما قدرت و گشتاور بیشتری دارد. البته این خودرو با وزن 1601 کیلویی سنگین‌تر از 508 با وزن 1420 کیلوگرم می‌باشد.


مدل R-Line هم‌رده با مدل GT-Line پژو 508 بوده و از تجهیزاتی همچون حسگرهای پارک، ناوبری ماهواره‌ای، کروز کنترل تطبیقی و سیستم تهویه مطبوع، صندلی‌های چرمی گرم شونده و چراغ‌های جلوی LED برخوردار می‌باشد. آرتئون همچنین دارای ارتباط بلوتوث، ارتباط گوشی هوشمند و پشت آمپرهای دیجیتالی 12.3 اینچی است.


بخش بالای داشبورد و درب‌ها از متریال نرم ساخته شده و پلاستیک‌های سخت تنها در بخش‌های پایینی کابین که به ندرت با آن‌ها سر و کار خواهید داشت دیده می‌شوند. این موضوع به همراه سیستم اطلاعات سرگرمی عالی باعث شده آرتئون لوکس‌تر از حریف به نظر برسد. موقعیت رانندگی فولکس بسیار بهتر بوده هرچند کمی در ارتفاع بالا قرار می‌گیرید.

سواری و رانندگی

فرمان بزرگ‌تر آرتئون و دقت بیشتر آن اگرچه احساس زیادی ندارد اما طبیعی‌تر به نظر می‌رسد و هیجان بیشتری هم دارد. چسبندگی خودرو بالا بوده و پیشرانه هم صدای بیشتری تولید می‌کند.

آرتئون در تست‌های پیست بسیار بهتر از 508 عمل می‌کند و شتاب بهتری دارد. در شتاب گیری‌های بین دنده‌ای نیز به خاطر تعویض‌های سریع آرتئون شاهد پرفورمنس بهتر این خودروی آلمانی هستیم.


گیربکس DSG در حالت دستی بهتر بوده و فاقد برخی ناهنجاری‌های حالت اتوماتیک می‌باشد. دامپرهای تطبیقی هم ارزش اضافه پرداخت را دارند زیرا در حالت کامفورت عملکرد خوبی را حتی در بدترین جاده‌ها به نمایش می‌گذارند. در کل آرتئون سواری راحت‌تری نسبت به رقیب فرانسوی دارد.


البته انتخاب حالت نرمال یا اسپورت باعث تغییر وضعیت شده زیرا هندلینگ تقریباً ثابت می‌ماند اما سواری خودرو کمی ناراحت می‌شود زیرا دامپرها سفت‌تر می‌شوند.


گزینه‌های زیادی برای شخصی‌سازی سواری خودرو وجود دارد بنابراین می‌توان اسپورت ترین و راحت‌ترین گزینه‌ها را انتخاب کرد.

فضای کابین و بار

آرتئون صندوق بزرگ‌تری داشته و همین برتری را در زمان خواباندن صندلی‌ها هم حفظ می‌کند. البته فضای بار 1557 لیتری این خودرو تنها 20 لیتر بیشتر از 508 است. درب برقی آرتئون قیمت 900 پوندی دارد که دو برابر قیمت آپشن مشابه در پژو است. البته این آپشن ارزش قیمتش را ندارد.

سرنشینان داخل آرتئون فضای بیشتری خواهند داشت. احساس روشن‌تر و فراخ بودن کابین در آرتئون به انسان دست می‌دهد که این امر به خاطر کنسول مرکزی کوچک‌تر ایجاد شده است.


این خودرو به‌صورت استاندارد از زاپاس فول سایز استفاده می‌کند درحالی‌که پژو از زاپاس کوچک استفاده می‌کند.

سیستم‌های ایمنی

در نظرسنجی رضایت 2018، فولکس رتبه‌ی کلی پنجم را از میان 26 برند به دست آورد که بسیار بهتر از عملکرد پژو است.

این خودرو در یورو انکاپ 5 ستاره به دست آورده و از جمله تجهیزات ایمنی استاندارد آن می‌توان ترمز اضطراری خودکار با هشدار برخورد، دستیار حفظ خودرو بین خطوط، کروز کنترل تطبیقی و 7 کیسه هوا را برشمرد. البته دستیار تشخیص نقاط کور بخشی از پکیج 510 پوندی سفارشی است.

هزینه‌های نگهداری

این دو خودرو از نظر مصرف سوخت رقابت نزدیکی دارند. اگرچه تفاوت بسیار کمی در بحث مصرف سوخت وجود دارد اما قیمت گران‌تر آرتئون به این معنی است که این خودروی آلمانی هزینه‌ی بیشتری را در مقایسه با پژو به خریدار تحمیل می‌کند.

  • نتایج نهایی

رتبه اول: پژو 508

نتایج به دست آمده نزدیک هستند اما پژو مجهزتر بوده و مهم‌تر اینکه ارزان‌تر بوده و هزینه‌های نگهداری کمتری در مقایسه با آرتئون دارد. این خودروی فرانسوی راحت و آرام بوده و رتبه‌ی اول را به دست می‌آورد. 508 از نظر فضای کابین و بار نیز نزدیک به رقیب خود می‌باشد. مدل اتوماتیک این خودرو بهتر بوده زیرا با پیشرانه‌ی بنزینی 178 اسبی آرام و قوی هماهنگی خوبی دارد.

رتبه دوم: فولکس‌واگن آرتئون

آرتئون سواری بهتر و راحتی و فضای کابین بیشتری داشته و سریع‌تر هم هست اما تمامی این مزیت‌ها با فاصله‌ی کمی در مقایسه با 508 به دست آمده‌اند. هزینه‌های نگهداری و قیمت گران‌تر برای خریداران مهم بوده و اینجا آرتئون عقب می‌ماند. این خودرو کمی بهتر از 508 بوده اما قیمت بیشتر و تجهیزات کمتر باعث شده در رتبه دوم قرار گیرد.

منبع: autoexpress

 

منبع: پدال