سام کاویانی: شرکت عظیم خودرو پس از ارائه بلندقامت آفرودی فوتون ساوانا به بازار، مدتی است که تولید دو کراس‌اوور جدید را نیز در سایت شهر بروجرد از دیار زیبای لرستان در برنامه کاری خود گنجانده و ظاهراً استارت تولید یکی از آنها یعنی مدل X7 را هم از چندی پیش کلید زده است.


این دو کراس‌اوور از برند هنتنگ یا هان تنگ (HANTENG) چین هستند و ظاهراً در آینده‌ای نزدیک وارد بازار داخلی کشورمان خواهند شد. به همین بهانه، متن مختصری را تهیه دیده‌ایم که توجه شما عزیزان را به مندرجات آن جلب می‌کنیم.

تاریخچه شرکت

خودروسازی هنتنگ (HANTENG)، یک شرکت نوپای خصوصی در کشور چین است که دقیقاً در ماه نوامبر سال 2013 میلادی (آبان ماه 1392 شمسی) تأسیس شد. محل استقرار دفتر مرکزی این شرکت در شهر شانگرآو (SHANGRAO) از ایالت جیانگژی (JIANGXI) چین می‌باشد.


نام هنتنگ از ترکیب دو واژه HAN و TENG خلق شده است. HAN نام قدرتمندترین سلسله در تاریخ چین بوده و قدرت، اطمینان، انعطاف‌پذیری و پیشرفت را معنا می‌دهد و سمبلی است از احیاء دوباره تمدن باشکوه چین و TENG به معنای سوارکار دلاوری است که چهار نعل به‌سوی هدف خود پیش می‌تازد؛ سمبلی از یک برند خودروساز در چین که هیچ مانعی نمی‌تواند فراروی پیشرفت و ارتقاء آن شود.

در حال حاضر، شرکت هنتنگ بر روی ساخت و تولید انواع وسایل نقلیه با انرژی‌های سنتی و جدید و همچنین بخش‌های کلیدی خودرو متمرکز است. این سازنده جوان چینی رسالت خود را ارائه محصولاتی برتر برای آحاد مصرف‌کنندگان با رعایت استانداردهای کیفی اروپایی تعریف کرده است. تقریباً دو سال پس از تأسیس، نخستین محصول آن، یعنی مدل X7 به بازار چین معرفی شد و حدود چهار سال بعد از استقرار نیز، هنتنگ توانست محصولات خود را ورای مرزهای چین و به کشور روسیه صادر کند.

هنتنگ X7

نخستین محصول شرکت هنتنگ یک کراس‌اوور میان‌سایز با کد X7 است که در ماه دسامبر سال 2015 میلادی به‌عنوان مدل 2016 به بازار چین معرفی شد. در حال حاضر، این خودروی تک دیفرانسیل با دو پیشرانه متفاوت اعم از 1.5 لیتری توربو بنزینی به توان 150 اسب بخار و گشتاور 215 نیوتن‌متر و همچنین، پیشرانه 2 لیتری توربو بنزینی به توان 190 اسب بخار و گشتاور 250 نیوتن‌متر، عرضه می‌شود.


در کشورمان تنها نسخه قوی‌تر آن، یعنی نسخه 2 لیتری توربو هنتنگ X7 مونتاژ می‌شود. در این میان، نسخه 1.5 لیتری توربو هنتنگ X7 با یک گیربکس 5 سرعته دستی و نسخه 2 لیتری توربوی آن با گیربکس 6 سرعته دوکلاچه (DCT) به خریداران فروخته می‌شوند. پیشرانه 1.5 لیتری توربو این خودرو متعلق به شرکت خودروسازی سایک SAIC در چین است؛ اما پیشرانه 2 لیتری توربوی آن ساخت شرکت میتسوبیشی بوده و در چین و توسط جوینت ونچر شنیانگ – میتسوبیشی (SHENYANG- MITSUBISHI) تولید می‌شود.
ناگفته نماند هنتنگ X7 با دو نسخه متفاوت دیگر هم در بازار چین عرضه می‌شود که این دو به ترتیب عبارت‌اند از: X7S که نسخه اسپرت این خودروست و نیز X7 HPEV که نسخه هیبریدی آن است.


هنتنگ X7 را از حیث طراحی می‌توان تا حدی نسخه‌ای ری‌بج شده از زوتی T600 به شمار آورد و آن‌هم به دلیل که هر دو کمپانی زوتی و هنتنگ تحت مالکیت گروه TECH-NEW در چین هستند. ازآنجایی‌که بدنه زوتی T600 از محصولات فولکس‌واگن و آئودی الهام گرفته است همین رویه در مورد بدنه هنتنگ X7 هم البته با تفاوت‌هایی مشهود در فرم بخش عقب آن تا حدی تکرار شده و ما در این خودرو نیز شاهد ارائه طرحی اروپایی و نسبتاً جذاب هستیم که برای یک سازنده نوپا قدمی بزرگ در آغاز کارش محسوب می‌شود.

 


کابین هنتنگ X7 از حیث فرم و ظاهر، از تشابه بسیاری با برخی برندهای اروپایی ازجمله خودروهای قدیمی‌تر بام و برخوردار است؛ اما پلاستیک‌های به کار رفته در اغلب نقاط آن گرچه از نوع سخت و ارزان قیمت هستند اما در کل، نحوه پرداخت و کیفیت آنها از اغلب هم‌وطنان چینی این برند در ایران مناسب‌تر است.


در این میان، طرح چوب مصنوعی به کار رفته در کابین را می‌توان تا اندازه‌ای مناسب و جذاب ارزیابی نمود اما فرم فرمان چندان مدرن نبوده و در قیاس با استانداردهای طراحی امروز کمی قدیمی به نظر می‌رسد.


ازجمله تجهیزات رفاهی موجود در هنتنگ X7 می‌توان به مواردی همچون سقف پانارومیک، استارت دکمه‌ای، کروز کنترل، پوشش چرمی صندلی‌ها و فرمان، سیستم هدآپ دیسپلی، آینه‌های تاشوی برقی، تهویه مطبوع اتوماتیک سه کاناله، دوربین 360 درجه، درب صندوق برقی، سنسور نور و باران، سنسور پارک جلو و عقب، صندلی‌های جلوی برقی و… اشاره داشت.


طول/عرض/ارتفاع هنتنگ X7 به ترتیب معادل 4671/1902/1697 میلی‌متر و فاصله بین دو محور آن برابر با 2810 میلی‌متر بوده و فضای موجود در صندوق عقب آن گنجایش 340 لیتر بار را دارد. وزن خالص این خودرو معادل 1685 کیلوگرم و ظرفیت باک سوخت آن برابر 60 لیتر است.


مصرف سوخت ترکیبی هنتنگ X7 معادل 8.8 لیتر در هر یک‌صد کیلومتر مسافت اعلام شده و سایز تایرهای جلو و عقب آن 18 اینچ است. سیستم ترمزهای این خودرو در جلو از نوع دیسکی خنک شونده و در عقب از نوع دیسکی ساده است. سامانه فرمان این خودرو از نوع کمک برقی است.

 


از حیث ایمنی، هنتنگ X7 توانست 4 عدد ستاره را از موسسه C-NCAP چین دریافت نماید. این خودرو به انواع و اقسام سامانه‌های ایمنی ازجمله 6 عدد کیسه هوا و سیستم‌های ABS،EBD،BA،ESP،BOS،HSA و همچنین ترمز دستی برقی EPB… مجهز است.
بهای انواع نسخه‌های متفاوت هنتنگ X7 در بازار چین از 79,800 یوآن (11,800 دلار) شروع و به 156,800 یوآن (23,100 دلار) ختم می‌شود. قیمت فروش این خودرو در ایران توسط عظیم خودرو 299 میلیون تومان تعیین شده است.

هنتنگ X5

مدل X5 دومین ساخته از شرکت هنتنگ است که تقریباً یازده ماه پس از عرضه مدل X7، یعنی در ماه نوامبر سال 2016 میلادی در نمایشگاه گوآنگژوی چین معرفی شد. این خودرو که یک کراس‌اوور کامپکت می‌باشد در حال حاضر تنها در دو نسخه بنزینی و برقی عرضه می‌شود که نسخه بنزینی آن از یک پیشرانه 1.5 لیتری توربو به توانی معادل 154 اسب بخار و گشتاوری برابر با 215 نیوتن‌متر سود می‌برد.
نیروی حاصل از این پیشرانه به واسطه گیربکس‌های 5 سرعته دستی و 6 سرعته CVT به محور جلویی آن منتقل می‌گردد. در ایران تنها نسخه بنزینی هنتنگ X5 عرضه خواهد شد.


فرم بدنه X5 برخلاف مدل X7 بیشتر اِلمان‌های شرقی از طراحی را یدک می‌کشد تا المان اروپایی. نقطه ثقل این طرح در ستون D آن متمرکز است که نمای جانبی خودرو را از حالت یکنواختی صرف درآورده و کمی شور و جذابیت را به این بخش تزریق نموده است؛ اما سایز چرخ‌ها چندان تناسبی با دیگر اجزای بدنه نداشته و کمی کوچک به نظر می‌رسند. در مجموع، گرچه طراحی X5 از برخی زوایا زیبا به نظر می‌رسد ولی از تناسب ابعادی و جذابیتی همسان با برادر بزرگتر خود مدل X7 بهره نمی‌برد.


کلیت کابین X5 به لحاظ ظاهری از تفاوتی بنیادین با مدل X7 برخوردار نیست و ما در اینجا هم با متریال و اجزایی تقریباً مشابه مواجه هستیم؛ اما تفاوت در فضای موجود در کابین است، در بخش عقب X5 فضایی محدود برای زانوان افراد بلندقامت وجود دارد. از حیث تجهیزات رفاهی هم این مدل تقریباً وضعیتی مشابه با مدل X7 دارد.


طول/عرض/ارتفاع هنتنگ X5 به ترتیب برابر با 4501/1820/1648 میلی‌متر و فاصله بین دو محور آن برابر با 2600 میلی‌متر است. ظرفیت باک سوخت آن معادل 48 لیتر بوده و در هر یک‌صد کیلومتر مسافت به صورت ترکیبی تنها 7.7 لیتر سوخت را مصرف می‌کند.
ترمزهای جلویی هنتنگ X5 از نوع دیسکی خنک شونده بوده و عقب آن از نوع دیسکی ساده است. این خودرو از تایرهایی به سایز 17 اینچ بهره می‌برد. سیستم فرمان هم از نوع کمک برقی است.


از لحاظ ایمنی هنتنگ X5 موفق به دریافت 5 ستاره ایمنی از موسسه C-NCAP چین شده است و به انواع سامانه‌های مدرن ایمنی ازجمله ABS،EBD،BA،BOS،ESP،HSA،EBP و… مجهز است.


بهای نسخه‌های متفاوت هنتنگ X5 در بازار چین از 59,800 یوآن (8,800 دلار) شروع و به 106,800 یوآن (15,750 دلار) ختم می‌شود. عظیم خودرو قیمت نسخه X5 هنتنگ را 239 میلیون تومان اعلام نموده است!

 

منبع: پدال