اوبر مشغول کار بر روی پروژه ماشین پرنده است
شرکت اوبر در حال برنامه ریزی برای راه اندازی یک سرویس جدید در حمل و نقل هوایی است. اوبر این سرویس را Elevate نامیده است. بله، درست است این پروژه ماشین پرنده اوبر خواهد بود!
این پروژه بلندپروازانه و جاه طلبانه که اولین بار توسط وایرد (Wired) منتشر شد، می تواند یک گام بزرگ رو به جلو برای شرکتی باشد که قصد دارد تا سیستم حمل و نقل آینده جهان را دستخوش تغییرات عمده ای کند. این پروژه به معنای واقعی کلمه دردسرهای روزانه مسافرت های بین شهری را به حداقل خود خواهد رساند.
با ماشین پرنده اوبر، مسافرت های بین شهری می تواند تبدیل به یک سرگرمی شود. زمان دو ساعت و 12 دقیقه ای بین شهرهای سانفرانسیسکو و سن خوزه، با ماشین پرنده تبدیل به یک سفر فرح بخش 15 دقیقه ای خواهد شد و این مورد نه تنها بسیار جالب و هیجان انگیز خواهد بود بلکه زمان را به شدت برای ما ذخیره خواهد کرد.
بر اساس گزارش منتشر شده، اوبر قصد دارد تا سرویس تاکسی های پرنده خود را به شبکه ای از هواپیماهای الکتریکی سبک مجهز کند که قادرند تا به صورت عمودی از روی پشت بام آسمان خراش ها و مکان های شهری که اوبر آن ها را به عنوان باندی برای پرواز در نظر گرفته، بنشینند و به پرواز درآیند.
این وسایل نقلیه عمود پرواز (VTOL) با بال های ثابتی که روتورهای زاویه داری بر روی آنها قرار گرفته، به آسانی و بدون سر و صدای زیاد قادر به پرواز خواهند بود. کمپانی اوبر ادعا می کند که این ماشین های عمود پرواز، 15 دسیبل کمتر از هلیکوپتر آلودگی صوتی ایجاد خواهند کرد. بر اساس ادعای این کمپانی، ماشین های عمود پرواز اوبر تنها با یک شارژ کامل قادرند تا مسافت 100 مایلی (160 کیلومتر) را با سرعت 150 مایل بر ساعت (حدود 240 کیلومتر بر ساعت) طی کنند.
از بسیاری جهات، آماده کردن جامعه برای برای پذیرفتن سیستم های حمل و نقل هوایی شخصی بسیار ساده تر از پذیرفتن خودروهای بدون راننده است. در حال حاضر بیشترین زمان برای کنترل هواپیماهای اکثر خطوط هوایی تجاری توسط یک خلبان خودکار (اتوپایلوت) انجام می شود. در حال حاضر سیستم کنترل ترافیک هوایی و سازمان های دولتی وجود دارند که می توانند بدون تداخل، بر برخاست، فرود و مسیرهای پروازی نظارت کنند. با این وجود هنگامی که شما در هوا هستید، احتمال برخورد به یک مانع غیر منتظره بسیار کمتر از زمانی است که در حال عبور از خیابان در یک شهر شلوغ خواهید بود.
کمپانی Ehang که یک تولیدکننده پهپاد چینی است در اوایل سال جاری و در نمایشگاه CES هلیکوپتر شخصی خودرانی را به نمایش گذاشت که با ظاهری زیبا و لوکس می توانست افراد را جا به جا کند. این اولین مرحله از ورود به این بازار بود. پهباد های خودران و ماشین های پرنده می توانند در آینده ای نه چندان دور به طور گسترده و با هزینه هایی پایین در اختیار مردم قرار گیرند و تبدیل به یکی از اصلی ترین ناوگان حمل و نقل شهری شوند. این مورد را نیز در نظر بگیرید که به دلیل خودران بودن آنها، هزینه استخدام خلبان را نیز نخواهید داشت.
Ehang در نمایشگاه CES در واقع یک دستگاه اجرایی را نشان نداد؛ اما فناوری هلیکوپتر خودران یک چیز فانتزی نخواهد بود! پهپاد های نظامی امروزی یکی از مهمترین نمونه های پروازهای کاملا مستقل است که روزانه توسط ارتش انجام می شود (یکی از کشورهایی که به تازگی به این فناوری دسترسی پیدا کرده کشور خودمان، ایران است) البته نمونه های تجاری آن نیز موجود است. پهپادهای DJI و Yuneec دو نمونه معروف از این قبیل تکنولوژی هاست.
ماشین های پرنده یک ایده جدید نبوده و دهه هاست که افراد زیادی را درگیر خود کرده است. آخرین آنها لری پیج (Larry Page) یکی از بنیانگذاران گوگل است که در تابستان امسال ایده ساخت ماشین پرنده خود را مطرح کرد. کمپانی های بسیار دیگری نیز مشغول کار بر روی نمونه های اولیه خود هستند، هر چند که شاید برخی از آنها را نتوان به عنوان یک ماشین پرنده واقعی در نظر گرفت. بعضی فقط یک هواپیمای کوچک شخصی بوده و برخی دیگر تنها یک پهپاد است. کمپانی ایرباس نیز به تازگی پروژه Vahana را معرفی کرد. رقابت در بازار ساخت خودروهای پرنده برای مدتی است که بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
اوبر می گوید که هدف این کمپانی طراحی و ساخت ماشین پرنده خود نیست؛ بلکه این شرکت می تواند به اکوسیستم در حال رشد هواپیماهای عمود پرواز کمک کرده و نقش مفیدی را در رشد سریع به ثمر رسیدن آن ایفا کند. جف هولدن (Jeff Holden)، مدیر بازاریابی کمپانی اوبر در مصاحبه ای به وایرد گفت: “ اوبر می تواند به رشد سریع تر این صنعت نوپا کمک کند.” به عبارت دیگر گوگل می خواهد تا از ماشین های پرنده در صنعت حمل و نقل استفاده کرده و ناوگان خود را بسازد. تولید ماشین های پرنده می تواند بسیار پرهزینه باشد. Terrafugia Transition یکی از مدل های ماشین پرنده، چیزی در حدود 275,000 دلار قیمت گذاری شده و این در حالیست که ایروموبیل (Aeromobil) - استارتاپ دیگری در زمینه تولید ماشین های پرنده – وعده داده است که خودروی پرنده او یک کالای لوکس است که با قیمتی مابین یک سوپراسپرت و یک هواپیما راه اندازی خواهد شد. اما اگر اوبر بتواند پروژه خود را به مرحله اجرا برساند، اتفاق عجیبی رقم خواهد خورد. این کمپانی می گوید؛ پیش بینی کرده که هزینه این شکل از حمل و نقل، در محدوده 120 دلار آغاز شده و در نهایت تا 20 دلار کاهش پیدا می کند! اما به هرحال هرچه باشد، آسمان هم محدود است!
حال سوال اساسی اینجاست، این کمپانی چگونه پروژه Uber Elevate خود را با برنامه های به اشتراک گذاری سواری فعلی خود، جفت و جور خواهد کرد؟ آیا پروژه به اشتراک گذاری خودروهای خودران خود را به این پروژه تبدیل خواهد کرد؟ یا آن را نیز برای خود نگه خواهد داشت؟ هنوز هیچ چیزی مشخص نیست! گذر زمان در آینده ای نه چندان دور پرده از این راز بر خواهد داشت، پس تنها کمی صبر کنید!
منبع: تک بوک
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.