مشخصات جدیدی از خودرو کارما ریورو 2017 منتشر شد
شرکت خودروسازی کارما (KARMA) که در گذشته با نام فیسکر (FISKER) فعالیت می کرد، اطلاعات اندکی از خودروی جدید خود را منتشر کرده است. این مدل جدید که ریورو (REVERO) نام دارد در واقع مدل بروز شده ای از خودروی تولیدی این شرکت به نام فیسکر کارما (FISKER KARMA) است. این خودرو، یک خودروی هیبریدی سدان بود که در سال های 2011 و 2012 میلادی ساخته و به بازار عرضه می شد.
جزئیات دقیق در مورد این خودروی چهار در هنوز منتشر نشده اما بخش ایالات متحده آمریکای این شرکت که در ایالت کالیفورنیا واقع شده، با منتشر کردن تعدادی عکس اطلاعات اندکی را در مورد خودروی کارمای جدید منتشر کرده است. اما قبل از اینکه به بررسی و معرفی این خودرو بپردازیم میخواهیم نگاهی اجمالی به تاریخچه این خودروی سدان هیبریدی که بعد از نزدیک به چهار سال به بازارها برگشته بیاندازیم.
شرکت فیسکر توسط هنریک فیسکر (HENRIK FISKER) بنیان گذاری شد. وی از طراحان معروف صنعت خودرو بحساب می آمد و در سابقه کاری وی طراحی خودروهایی مانند BMW Z8 و آستون مارتین DB9 وجود داشت. هنریک فیسکر در سال 2011 خودروی کاراما را طراحی و تولید نمود. قدرت این خودرو توسط دو موتور الکتریکی تامین می شد. در کنار این دو موتور الکتریکی و برای افزایش توانایی های فنی خودرو، یک موتور چهار سیلندر 2 لیتری نیز وجود داشت که به عنوان عاملی برای افزایش شعاع حرکتی خودرو بحساب می آمد.
در سال 2012 و پس از فروش بیش از 1800 دستگاه خودرو در اروپا و آمریکا تولید این خودرو متوقف شد. دلیل این توقف بروز مشکلات مالی در شرکت اعلام شد. در سال 2013 شرکت فیسکر بطور رسمی اعلام ورشکستگی نمود. دپارتمان انرژی آمریکا در یک مزایده شرکت را به قیمت 25 میلیون دلار (معادل 92 میلیارد تومان) به شرکت Hybrid Technology LLC واگذار کرد. بعد از مدتی شرکت فیسکر توسط شرکت چینی وان-ژیانگ (Wanxiang) خریداری شد. در ماه آپریل سال 2015 میلادی نیز شرکت اعلام کرد که برنامه ای جدید برای تولید مجدد خودروی کارما دارد.
در همین حین، خودروی فیسکر کارما به عنوان پلتفرمی اولیه برای تولید یک خودروی اسپرت استفاده شد. این خودرو یک سدان اسپرت به نام دستینو (DESTINO) بوده که از یک موتور 8 سیلندر خورجینی بهره می برد. این خودرو متعلق به شرکت آمریکایی VLF بود. این شرکت توسط باب لوتز (Bob Lutz) و گیلبرت ویارئال (Gilbert Villarreal) با نام VL Automotive تاسیس شد که با اضافه شدن هنریک فیسکر، نام این شرکت به VLF Automotive تغییر پیدا کرد.
خودروی کارما ریورو در سال 2017 به فروش می رسد. این شرکت اعلام کرده کسانی که قبلا مالک خودروی کارما فیسکر بوده اند این برتری را نسبت به سایرین دارند که می توانند این خودرو را پیش از عرضه عمومی به بازار و در وب سایت شرکت برای خرید رزرو نمایند.
طراحی خارجی خودرو جدید کارما ریورو (Karma Revero)
طراحی خارجی کارما رورو بسیار شبیه به خودرو فیسکر کارما است. البته این به عنوان نقطه ضعف در مورد این خودرو محسوب نمی شود. چرا که طراحی فیسکر کارما در دوره خود بسیار انقلابی، مدرن و متفاوت بود و چشم هر بیننده ای را در نگاه اول به خود خیره می کرد. با توجه به اینکه به عقیده بسیاری، فیسکر کارما یکی از زیباترین طراحی ها را در بین خودروهای مدرن دارد، طبیعی بنظر می رسد که طراحی آن برای خودروی جدید تقریبا بدون تغییر مانده باشد.
با وجود اینکه طراحی کلی بدنه بدون تغییر مانده است، اما با نگاهی دقیق تر می توان به اعمال تغییراتی در طراحی خارجی پی برد. از جمله این تغییرات می توان به طراحی جدید جلو پنچره خودرو اشاره کرد. این جلو برخلاف مدل فیسکر کارما که از خطوط عمودی تشکیل شده بود ساختاری شبیه لانه عسل دارد. تغییر دیگری که بر روی بدنه این خودرو اعمال شده مربوط به لوگوی نصب شده بر روی جلوی خودرو می باشد. این لوگوی جدید تشکیل شده از یک دایره با طیف آبی و مشکی و زرد بوده که با حلقه ای از کروم احاطه می گردد. نکته جالب در مورد این لوگو این است که این طراحی کاملا با استفاده از دست انجام شده است. کاری که کارما می گوید تابحال هیچ شرکت خودروسازی آن را انجام نداده است.
کارما رورو طولی برابر با 4998.72 میلیمتر، 2133.6 میلیمتر عرض و ارتفاعی معادل 1330.96 میلیمتر دارد. فاصله محورهای عقب و جلوی این خودرو نیز برابر با 3159.76 میلیمتر بوده و نسبت تقسیم وزن 53/47 است.
طراحی داخلی کارما رورو
شرکت کارما اطلاعاتی در مورد کابین این خودرو ارائه نداده، اما این به این معنی نیست که کابین کاملا بدون تغییر مانده است. بنظر می رسد طراحی داخلی کارما ریورو نیز مانند طراحی خارجی آن نسبت به فیسکر کارما تغییری نداشته باشد. تنها تعدادی تجهیزات و وسایل جدید به داخل کابین اضافه شده اند. طراحی داخلی مدل اصلی که مدل کارما ریورو نیز بر اساس آن ساخته شده، بسیار ساده اما مدرن بوده و ترکیبی از چرم مرغوب با آلومینیوم صیقل یافته و کروم، همراه با نوارهایی از چوب در کنسول وسط و درها به کار رفته است.
تغییر اساسی که در داخل این خودرو روی داده مربوط به بخش تکنولوژیک این خودرو یعنی سیستم چند رسانه خودرو می شود. کارما در این مورد نیز اطلاعات زیادی منتشر نکرده است. تنها اعلام کرده که این سیستم چند رسانه ای جدید "ارائه ای است جدید، فراتر از استانداردهای موجود؛ یک سیستم ساده، لمسی و بسیار زیبا. اگر شما به دنبال یک کاتالوگ 200 صفحه ای برای سیستم چند رسانه ای و سرگرمی برای خودروی خود هستید، در جای دیگری غیر از این خودرو بدنبال آن بگردید!" که خوب بنظر می رسد.
پیشرانه کارما ریورو
با توجه به آنچه که کارما تابحال درباره مشخصات فنی و قابلیت های دینامیکی کارما ریورو اعلام کرده است، در این مورد نیز تغییر زیادی به چشم نمی آید. بر اساس اعلام شرکت کارما موتور دیزل مصرفی برابر با 20 مایل با هر گالن سوخت، معادل 11 لیتر در هر 100 کیلومتر داشته و در هنگام استفاده از آن مصرف کلی سوخت خودرو عددی معادل 52 مایل با هر گالن سوخت معادل 4.5 لیتر در هر 100 کیلومتر خواهد بود.
با توجه به اطلاعات اندکی که در مورد موتور کارما ریورو منتشر شده، بنظر میرسد که این خودرو هم، توانی برابر با فیسکر کارما داشته باشد. با توجه به این مسئله قدرت موتورهای کارما رورو نیز رقمی در حدود 400 اسب بخار با گشتاور 1300 نیوتون متر تخمین زده می شود. زمان رسیدن خودرو از توقف کامل به سرعت 60 مایل یا 100 کیلومتر نیز 5.5 ثانیه بوده و حداکثر سرعت خودرو نیز 125 مایل بر ساعت معادل 201 کیلومتر بر ساعت است. این بدین معنی است که پیشرانه این خودرو نیز همان پیشرانه خودرو فیسکر کارما یعنی دو موتور الکتریکی و یک موتور 2 لیتری Ecotec ساخته شرکت جنرال موتورز آمریکا است.
کارما همچنین اعلام کرده که محدوده حرکتی کارما رورو با موتورهای الکتریکی 50 مایل معادل 80 کیلومتر خواهد بود که این رقم افزایشی 18 مایلی معادل 29 کیلومتر نسبت به مدل فیسکر کارما خواهد داشت. این افزایش می تواند به معنی استفاده از تکنولوژی جدید در ساخت باتری های این خودرو باشد. البته این افزایش می تواند به سقف جدید و بهینه سازی شده خورشیدی جدید این خودرو مربوط باشد. کارما اعلام کرده که سقف خورشیدی "می تواند به اندازه کافی برای تامین نیروی خودرو انرژی تولید کند" اما غیر از این، اطلاعات دیگری ارائه نکرده است.
قیمت کارما ریورو
قیمت کارما ریورو 130.000 دلار معادل 480 میلیون تومان تعیین شده که در محدود تخمین زده شده پیشین که مابین 125.000 دلار تا 150.000 دلار بود، قرار می گیرد. البته تخفیف هایی از 14.000 دلار تا 28.000 دلار با دارندگان مدل های پیشین کارما در نظر گرفته شده است. در مجموع این طور بنظر می رسد که کارما ریورو مدلی است بر پایه فیسکر کارما، با امکانات و تکنولوژی های به روز رسانی شده.
رقبای کارما رورو (تسلا مدل S و پورشه Mission E)
با وجود اینکه فیسکر کارما یک خودروی تمام الکتریکی بحساب نمی آید، اما با توجه به طراحی ظاهری جسورانه و زیبا در کنار کابین لوکس و تجهیزات داخلی مناسب به عنوان یک رقیب جدی برای خودرو تسلا مدل S شناخته می شود. کارما ریورو نیز بعد از عرضه به مشتریان به تبعیت از فیسکر کارما به جمع رقبای تسلا S اضافه خواهد شد.
برخلاف کارما ریورو، تسلا S با پیشرانه های مختلفی ارائه می گردد. مدل پایه این خودرو که در رده کارما ریورو قرار می گیرد با استفاده از باتری های 60 KWh قدرتی معادل 382 اسب بخار تولید کرده و مسافتی معادل 210 مایل یا 337 کیلومتر را با استفاده از موتورهای الکترونیکی خود می پیماید. شتاب 0 تا 100 این مدل از تسلا نیز 5.5 ثانیه بوده و حداکثر سرعت آن نیز 130 مایل معادل 210 کیلومتر است.
اما مدل P90D تسلا با تجهیز به باتری های 90 KWh با قدرت 691 اسب بخار و سیستم چهار چرخ متحرک در عرض تنها 3.1 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر در ساعت دست پیدا می کند. حداکثر سرعت تسلا مدل P90D 155 مایل معادل 250 کیلومتر است. شعاع حرکتی آن نیز 270 مایل معادل 434 کیلومتر با استفاده از نیروی الکتریسیته است. برای مدل P90D یک مدل کیت تقویت کننده نیز وجود دارد. با استفاده از این کیت افزایش قدرت، توان این خودرو به 762 اسب بخار رسیده و زمان شتابگیری خودرو از سکون با 100 کیلومتر در ساعت به 2.8 ثانیه کاهش می یابد.
خودروی تسلا همچنین قابلیت تجهیز به ادوات اضافی جالبی از جمله سیستم ناوبری اتوماتیک (Autopilot)، سیستم کمک فنرهای بادی هوشمند، صندلی های ردیف عقب رو به پشت و سیستم چارجر با ولتاژ بالا را دارد. قیمت پایه این خودرو 66.000 دلار (معادل 240 میلیون تومان) بوده که در بالاترین مدل و تجهیزات به قیمت 110.000 دلار (معادل 400 میلیون تومان) می رسد.
از دیگر رقبای کارما ریورو می توان به پورشه Mission E اشاره کرد. اولین مدل خودروهای الکتریکی شرکت پورشه هنوز به بازار عرضه نشده و طبق برنامه اعلام شده قرار است در سال 2020 میلادی راهی بازارهای جهانی گردد. بر اساس مدل مفهومی ارائه شده در سال 2015 توسط شرکت پورشه آلمان، مدل Mission E این شرکت خودروی سدان بوده که در زمره خودروهای لوکس قرار می گیرد.
با وجود اینکه اطلاعات در مورد پورشه Mission E اندک بوده، این نکته مشخص شده که پیشرانه این خودرو، پیشرانه مدل 919 هیبریدی که در مسابقات 24 ساعته لمان (Le Mans) مقام نخست را کسب کرده بود، خواهد بود. این پیشرانه از تکنولوژی بسیار پیشرفته ای استفاده می کند که در حال حاضر در هیچ خودروی تولید انبوهی وجود نداد. قدرت تولیدی پیشرانه پورشه Mission E نیز نزدیک به 600 اسب بخار تخمین زده شده است. قیمت این خودرو هنوز مشخص نیست اما به احتمال زیاد پورشه Mission E بیشترین قیمت را در بین این خودرو ها خواهد داشت.
سخن پایانی
با وجود اینکه توانایی های فنی و قابلیت های دینامیکی مدل قبلی شرکت کارما یعنی فیسکر کارما در مقایسه با خودروهای تولیدی شرکت تسلا بسیار پایین تر است، اما باز هم، بازگشت این شرکت به بازار خودرو های الکتریکی اتفاقی است خوش؛ چرا که کارما خودرویی است با طراحی بدنه بسیار زیبا و متفاوت و اسپرت. این خودرو زمان آن را نداشت که بتواند در بازار خودرو، لیاقت های خود را ثابت کرده و در حد خود بدرخشد. این خودرو، مدلی است خاص و ویژه که بازار به وجود آن چه در حال و چه در آینده نیاز دارد.
در حال حاضر بسیار زود است که در مورد تفاوت های فیسکر کارما با مدل جدید کارما رورو قضاوت کنیم، اما مهمترین مسئله این است که دوباره خودروهای تولید طراح مطرح دنا هنریک فیسکر به بازارهای جهانی بازگشته و ما شاهد تردد خودروهای این شرکت در خیابان ها خواهیم بود.
منبع: تک بوک
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.