روز به روز بر حجم تقاضای بازار برای شاسی بلندها افزوده میشود و همزمان خریداران سدان ها کم و کم تر میشوند. البته خودروسازان نیز بیکار ننشستهاند و تمام تلاش خود را میکنند که با افزایش تنوع محصولات شاسی بلند خود پاسخگوی نیاز مشتریان داشته باشند. بنز،ب.ام.و.، تویوتا، هیونداییگروپ و خیلی از غولهای صنعت خودروسازی هر یک بیش از پنج شاسی بلند در محصولات خود دارند که با انواع و اقسام پیشرانهها راهی بازار میشوند. از مدلهای هیبریدی و بهینه گرفته تا مدلهای ۸ سیلندر و قدرتمند، همهی مدلها بازار خوبی دارند. واکنش برخی خودروسازان به افزایش تقاضا برای شاسی بلندها در این حد شدید بوده است که فورد و جنرال موتورز این موضوع را در نظر دارند که شاید دیگر در آمریکا سدان تولید نکنند. ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که تکلیف سدانها چه میشود؟ آیا قرار است برای همیشه با آن ها خداحافظی کنیم؟ در جواب باید بگوییم که شاید سدانها اللخصوص سدان های سایز متوسط به آخرهای دوران خود نزدیک باشند اما هنوز تا محو شدن کامل آنها از بازار فاصلهی زیادی داریم. حداقل اروپاییها و آسیاییها هنوز به طور کامل از آنها ناامید نشدهاند و در عوض تصمیم گرفتهاند تا جایی که در توانشان است سدانهای بهتری تولید کنند تا همین سهم از بازار رو به افول را تا جایی که میتوانند حفظ کنند.
همیشه بهترین محصولات، در روزهای آخر عمر آن محصولات به تولید میرسند! این جمله در موارد بسیاری مصداق دارد. دوربینهای آنالوگ، هارد دیسکها، موتورهای احتراق داخلی و البته سدانها. یک نگاهی به بازار بیاندازید! اگر تصمیم دارید یک سدان سایز متوسط بخرید با خیلی از گزینهها روبرو میشود که همگی آنها واقعا خوب هستند! تویوتا کمری،هوندا آکورد، سری۳، سی کلاس، آئودی ای۳ و البته پاسات. شاید پاسات ارزانترین و یا سریعترین سدان سایز متوسط نباشد اما با توجه به ویژگیهای که در کلاس قیمتی خود دارد میتواند یکی از بهترین گزینهها برای بسیاری از خریداران سدان سایز متوسط باشد.
کمال
پاسات ۲۰۱۸ تقریبا خودرویی بی عیب و نقص است. این که میگوییم تقریبا به این دلیل است که شاید برخی از خریداران آن انتظاراتی از این خودرو داشته باشند که پاسات از پس آنها بر نیاید. پاسات قطعا خودرویی انقلابی در طراحی و هیجان انگیز از لحاظ قوای فنی نیست. اما به راحتی از پس نیازهای یک خانواده کوچک چهار تا پنج نفره بر میاید و جای هیچ گله و شکایتی برای آنها باقی نمیگذارد و در یک کلام در کلاس خود، یعنی سدان سایز متوسط، یک خودروی تمام عیار است. در واقع انتظاری جز ساخت یک خودروی بی نقص در این کلاس از فولکس واگن هم نمیرود، سالها تجربه در ساخت چنین خودروهایی، یادگیری مستمر در این سالها، کاری که آلمانها در آن تخصص دارند، و همچنین استفاده از دانش فنی آئودی همه و همه منجر به ساخت خودوریی بدون ایراد در این کلاس شدند. در واقع فولکس واگن پیش از خریدن آئودی هم هر سال پاساتهای بسیار خوبی را تولید میکرد اما در این میان خرید آئودی باعث شد تا پاسات از هر نظر به یکباره دچار تحول بزرگی شود و بیش از پیش به خودرویی بی نقص تبدیل شود. شما با مشاهدهی پاسات ۲۰۱۸ بیش از هرچیز یک آئودی را میبینید. از طراحی پیچیدهی چراغهای عقب و جلو گرفته تا خطوط مینیمال و ساده در سرتاسر بدنه. حتی ردپای آئودی در سیستم سرگرمی و ناوبری پاسات هم قابل مشاهده است. البته پیش از پیوستن آئودی به فولکسواگن هم پاسات خودروی کاملا قابل قبولی بود، اما پیوستن آئودی به این مجموعه باع شد تا پاسات هرچه بیشتر به کامل شدن نزدیک شود.
طراحی و امکانات
شاید پاسات نگاههای عابران پیاده و رانندههای دیگر را به سمت خود برنگرداند( البته این موضوع در ایران خیلی مصداق ندارد!) اما این مسئله بدین معنی نیست که پاسات خودروی زیبایی نیست. پاسات در ایران با توجه به غیبت چندین و چند سالهی فولکس واگن و البته حضور مقطعی و بسیار کمرنگ آئودی در سالهای پس از انقلاب خودرویی بسیار زیبا و جذاب محسوب میشود. و البته با قیمت تقریبا نجومی خود نیز به نظر میرسد که نباید چیزی از یک خودروی لوکس کم داشته باشد. با کمی دقت به این خودرو متوجه میشوید که این خودور چیزی از آئودی ای۳ ،که پلتفرم مشترکی نیز با آن دارد، کم ندارد. خطوط بسیار مینیمال و روان که از چراغهای تمام ال.ای.دی. عقب شروع میشوند و به چراغهای ال.ای.دی. جلو ختم میشوند سادگی و اصالت را برای این خودرو به ارمغان میآورند. پاسات در ظاهر برخلاف همتایان ژاپنی و کرهای خود به دور از هرگونه آشفتگی و اغراق است. دلیل این میزان از اصالت در طراحی در درجه اول نتیجهی استمرار در استفاده از زبان طراحی واحد در ۸ نسل این خودرو است که آسیاییها الخصوص هیوندای و تویوتا هیچ اعتقادی به آن ندارند و همه ما شاهد تغییر و تحول اساسی در طراحی آنها طی سالها بودهایم. اما شاید مهمترین ویژگی طراحی پاسات این باشد که از بیرون که به آن نگاه میکنید آن چنان خودروی جادار و بزرگی به نظر نرسد و حتی شاید پیش خود بیاندیشید که این یک سدان کوچک است تا متوسط! اما به محض ورود به فضای داخلی آن متوجه خواهید شد که سخت در اشتباه هستید. طراحان پاسات هم برای سرنشینان جلو و هم برای سرنشینان عقب فضای بسیار قابل قبولی را در نظر گرفتهاند و همانطور که حدس میزنید صندوق بار آن هم با ۵۸۰ لیتر حجم برای یک سفر آخر هفته کاملا مناسب خواهد بود. طراحی داخلی پاسات شما را به یاد خودروهای دیگر فولکس واگن میاندازد به نوعی که اگر قبلا مالک یک فولکسواگن بودهاید در پاسات جدید نیز احساس غریبی نخواهید کرد. همان خطوط ساده و ممتد در سراسر فضای داخلی خودرو به چشم میخورند. شاید بارزترین ویژگی فضای داخلی پاسات دریچههای سیستم تهویه مطبوع آن باشد که از ساعت آنالوگ کنار سیستم سرگرمی شروع میشوند و تا رودریها امتداد پیدا میکنند. کیفیت مواد اولیه استفاده شده در ساخت فضای داخلی پاسات هم مثل تمام خودروهای دیگر فولکس واگن عالی و فراتر از کلاس قیمتی آن است. پلاستیک بسیار با کیفیت و قطعات فلزی که با بالاترین دقت صیقل داده شدهاند، فضای داخلی لوکس و جذابی را برای پاسات ایجاد کردهاند. از لحاظ ارگونومی نیز همان طور که از همهی پلتفرم ها جدید فولکسواگن بر میآید فضای داخلی پاسات مشکل چندانی ندارد، صندلیهای بزرگ که به خوبی از بدن شما حمایت خواهند کرد، سیستم سرگرمی، که از آئودی به عاریت گرفته شده، و باقی ادوات مورد نیاز راننده که به خوبی در دسترس راننده هستند. حتی در عقب خودرو در قسمت میانی صندلیهای عقب به راحتی یک نفر جا میشود که شاید در کمتر خودرویی شاهد رعایت این موضوع بوده باشیم. شاید تنها ایرادی که به فضای داخلی پاسات بگیریم محفظهی کوچک تلفن همراه آن در قسمت میانی داشبورد آن باشد که اکثر تلفن همراه های بزرگ امروزی در آن جا نمیشوند.
از لحاظ امکانات پاسات مانند سایر خودروهای فولکس واگن فراتر از کلاس قیمتی خود عمل میکند و لیست کاملی از امکانات ضروری و غیر ضروری را در اختیار خریداران خود قرار میدهد. از مهمترین امکانات پاسات میتوان به گرم کن صندلیهای جلو، ماساژور صندلی راننده، پردههای شیشه و پنجرههای عقب، دوربین ۳۶۰درجه، سیستم راهنمای پارک و پارک خودکار، سقف پانورامیک، هدآپ دیسپلی، صندوق عقب برقی، سیستم تهویه مطبوع سه ناحیهای و صفحه نمایش پشت فرمان ،که جایگزین درجههای آنالوگ شده است، اشاره کرد.
قوای فنی و ا یمنی
پاسات در قلب خود مجهز به یک موتور چهار سیلندر توربوشارژر دار است که ۱۸۰ اسب بخار نیرو و ۲۵۰ نیوتون متر گشتاور تولید میکند که برای این کلاس کافی به نظر میرسد. هرچند که از لحاظ آمار و ارقام کمی ضعیفتر از همتایان خود به نظر میرسد اما به لطف گیربکس ۷ سرعتهی دو کلاچ خود می تواند ظرف ۷.۹ثانیه سرعت خور را به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند که کاملا قابل قبول است. مصرف سوخت ترکیبی اعلام شده برای پاسات به لطف موتور توربوشارژر دار کم حجمو البته جعبهدندهی فوق العدهی دو کلاچهاش فقط ۵.۸ لیتر در صد کیلومتر است که یکی از مزایای اصلی این خودرو به شمار میرود. در کل قوای محرکهی پاسات را نمیتوان هیجان انگیز خواند اما برای مصارف روزمره کافی به نظر میرسد و بعید به نظر میرسد که خریداران خود را ناامید کند.
اما شاید اصلیترین ویژگی پاسات سیستم تعلیق تطبیقی آن باشد. این سیستم با نرم و سفت کردن دمپر های خودرو تمام تلاش خود را میکند که بهترین پاسخ را به نیازهای سرنشینان خود بدهد. به این صورت که میتواند با نرم کردن دمپرها، سواری نرم و لذت بخشی را در مسیرهای ناهموار برای سرنشینان به ارمغان بیاورد و یا این که با سفت کردن آنها یک سواری اسپرت و خشن را برای سرنشینان بوجود بیاورد. از دیگر نکاتی که پاسات برای حالات مختلف رانندگی در نظر گرفته است فرمان تطبیق پذیر آن است که همانند دمپرها متناسب با سرعت خودرو خشک و نرم تا هم ایمنی خودرو را در سرعتهای بالا حفظ کند و چرخاندن فرمان در حالتی که خودرو با سرعت کمی حرکت میکند به نرمی هرچه تمامتر صورت بگیرد. شاید تنها ایراد پاسات را عدم عایق کاری دقیق اتاق آن دانست به نحوی که در سرعتهای بالا صدای پیشرانه، باد و لاستیک ها کمی به داخل اتاق نفوذ میکنند. این نفوذ صدا البته در نسخههای دیزلی آن قطعا شدید تر است چرا که در کل موتورهای دیزلی با توجه به سازوکار خود صدای ناخواستهی بیشتری تولید میکنند. در ایران همانطور که انتظار دارید تنها نسخهی بنزینی آن در دسترس است که البته به نفع خریداران ایرانی هم هست.
در زمینه ایمنی هم همانطور که از یک خودروی روز اروپا انتظار میرود، پاسات هیچ کم و کاستی ندارد. ۹ ایربگ و شماری از سیستمهای ایمنی نظیر سیستم کمکی شروع حرکت در شیب، سیستم هشدار عابر پیاده، سیستم هشدار خستگی راننده و تعداد زیادی از سیستمهای ایمنی دیگر که در اکثر خودروهای روز این کلاس استاندارد به شمار میروند، سرنشینان پاسات را از هر گزندی در امان میدارند.
کلام آخر
نزدیک به نیم قرن است که فولکس واگن پاسات تولید میکند و در طی این سالها هربار بهتر از قبل این خودرو را به تولید رسانده است. تاریخچهی ۴۵ سالهی پاسات، دوران بسیار کم فراز و نشیبی بوده است و همواره مهندسین فولکسواگن تمام تلاش خود را کردهان. تا این خودرو را بهتر از قبل تولید. با توجه به پشتوانهای بزرگی به نام فولکسواگن و البته آئودی نمیتوان انتظار یک خودروی معمولی را داشت. شاید پاسات هیجان انگیز نباشد و یا حتی گاهی کمی خسته کننده باشد اما خودرویی است که یک عمر شما را همراهی خواهد کرد و احتمال بسیار زیاد هرگز شما را ناامید نخواهد کرد. قیمت ۳۲هزار دلاری پاسات کمی تند و تیز به نظر میرسد اما باید این موضوع را در نظر بگیرید که این خودرو بیش از این که رقیب کمری و آکورد باشد رقیب ب.ام.و. سری ۳ و آئودی ای۳ است و جایی میان این دو کلاس خودرو قرار میگیرد. در پایان باید بگوییم اگر مد نظر دارید تا خودرویی خریداری کنید تا یک عمر بدون هیچ مشکلی در خدمت شما باشد، حتما پاسات را در گزینههای خرید خود قرار دهید. اما اگر از آن دسته افرادی هستید که از چهرهی خودروی خود سریع خسته میشوید و ترجیح میدهید تا هر دو سال یک بار خودروی خود را عوض کنید تا تنوعی در زندگی خود ایجاد کنید، پیشنهاد ما به شما خودروهای ژاپنی و کرهای هستند که تقریبا هر سال طراحی خود را دستخوش تغییرات زیادی میکنند.
خیلی مقاله جالبی بود. مرسی از موتوتل و آقای میرزایی.
خیلی جالب بود. ممنون از مطالب مفیدتون
اگر از تصویر بیشتر استفاده می شد مخصوصا برای توضیح امکانات، مطمئنا جذابیت مقاله خیلی بیشتر میشد و خواننده از خوندن پاراگراف های طولانی حوصلش سر نمی رفت. ولی باز هم جای تشکر داره
نقطه نظر شما محترم و حتما انتقال داده خواهد شد
ماشینهای آلمانی سبک خاص خودشون رو دارند
چه جالب بخصوص اول مقاله! هیچوقت اینطوری بهش فکر نکرده بودم که یه روزی بازارو شسی بلندا بگیرن کلا. چه جالب که من ازشون خوشم نمیاد:)) یعنی همون سدان ها رئ ترجیح میدم چه واسه خودم چه دیگران :))) مرسی موتوتل
سدانهای آئودی خیلی جذاب تر هستن. فولکس از قدیم تو برندسازی پاسات ضعیف بوده. همه فولکس رو با گلف جی تی آی میشناسن <_br /_>
برای من خیلی جالب نبود چوندر نهایت باید تمام تمرکزم رو برای پراید بذارم تا بتونم از آپشن های خیلی جذابش مثل جا لیوانی که با بودنش در حین رانندگی دیگه دستم نمیسوزه بهترین لذت رو ببرم..